altın bilezikten anlayanlar?

birileri değil babam verdi evlendiğimizde takmam bişey demişti
işte evde varmış annemde sanırım 2 tane verdi
birini de anneannem verdi

ben altından anlamam pek de sevmem hani para yapıcaksa eksideki hesabıma yatırıcaktım ama 1000 lira edicekse püf yani

Altın varsa ben de varım
Şimdi şöyle oluyor işçilik dediğimiz şey bileziği ya da altını alırken farkediyor kuyumcuya fazladan para veriyoruz. Örneğin 22 ayar 20 gram iki bilezik düşünelim. Bu bilezik kelleli, burma, kumlu filansa atıyorum 22 ayar altının gramı 100 liraysa 2000 den alırsın, taş çatlasın 2050 den. Ama on telli, kilitli hasır türüyse 2250-2500 gibi alırsın aynı bileziği.
Ama aynı bileziği götürüp satarken burmayı da on telliyi de hasırı da eski 22 ayar bilezik gram fiyatından yani hurda fiyatından alırlar. Bu da normal 22 ayar gram 100 ise hurda 85 filan olur ortalama.

Bi de 14 ayar 8 ayarlar var onlar zaten çöp

Canm bunlar tahminen 5 6 gr filn. Düğünüm de gelmişti ordan biliyorum. Bunlar para etmez canım etse etse 3u 1 bucuk eder. Satmana değmez

sağol arkadaşım
ben de pek bişey beklemiyodum da bu kadar da düşük müydü yav :) bi işime yaramaz kenarda dursunlar madem

ee o zaman bu altın işi karlı değil bence
insanlar neden altın altın diye kavgalar ediyolar düğünden önce :)

Bana da düğünümde hediyelik takıldı 8 ayardı bozdurunca 1 çeyrek parası etti. Ama 22 ayar seninkiler kıymetli merak etme işini görür

Eger 6 gramsa kuyumcuya götürün 18 gram eder farzedelim bir burma bilezik alın degerlensin.

amaan napıcam ki burmayı da
benim için hepsi sarı renkli tenekeler :)
uzun süre bozdurmayı düşünmeyenler için altın iyi bir yatırım ama
parayı günlük faize yatırmak daha mantıklı geliyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…