- 30 Haziran 2015
- 4.748
- 4.508
- 133
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Canm bunlar tahminen 5 6 gr filn. Düğünüm de gelmişti ordan biliyorum. Bunlar para etmez canım etse etse 3u 1 bucuk eder. Satmana değmezbunlar işte
birileri değil babam verdiEğer düz teneke gibiyse üç tanesi ancak 1000 lira falan eder.
Düğünümde küçük amcamlar takmıştı öyle birşey. Daha doğrusu takmaya çalışırken yamuldu, keseye attılar
Öyle birşey yerine yarım altın taksa daha iyiydi. Ama millete bilezik taktı görünecek ya
Size de o mantıkta birileri takmıştır herhalde.
Canm bunlar tahminen 5 6 gr filn. Düğünüm de gelmişti ordan biliyorum. Bunlar para etmez canım etse etse 3u 1 bucuk eder. Satmana değmez
Altın varsa ben de varım
Şimdi şöyle oluyor işçilik dediğimiz şey bileziği ya da altını alırken farkediyor kuyumcuya fazladan para veriyoruz. Örneğin 22 ayar 20 gram iki bilezik düşünelim. Bu bilezik kelleli, burma, kumlu filansa atıyorum 22 ayar altının gramı 100 liraysa 2000 den alırsın, taş çatlasın 2050 den. Ama on telli, kilitli hasır türüyse 2250-2500 gibi alırsın aynı bileziği.
Ama aynı bileziği götürüp satarken burmayı da on telliyi de hasırı da eski 22 ayar bilezik gram fiyatından yani hurda fiyatından alırlar. Bu da normal 22 ayar gram 100 ise hurda 85 filan olur ortalama.
Bi de 14 ayar 8 ayarlar var onlar zaten çöp
Evet malesef bilezikler burma olmazsa ve gramı düşük olunca para etmiyorsağol arkadaşım
ben de pek bişey beklemiyodum da bu kadar da düşük müydü yav :) bi işime yaramaz kenarda dursunlar madem
Evet malesef bilezikler burma olmazsa ve gramı düşük olunca para etmiyor
Senin yolladığın fotodakiler 10 ar gram var. Yatırım bileziği bunlar. Düğünlerde takılan eğiliyor denilen hediyelik bileziklerden değil. Toplam 30 gram olsa. 117*30 dan hesapla
Senin yolladığın fotodakiler 10 ar gram var. Yatırım bileziği bunlar. Düğünlerde takılan eğiliyor denilen hediyelik bileziklerden değil. Toplam 30 gram olsa. 117*30 dan hesapla
Sor canım benim burdan gördüğüm kesinlikle 10 gramdan az değil.öyle mi diyosunuz
çok merak ettim avm deki kuyumcuya gidip sorucam birazdan
Eger 6 gramsa kuyumcuya götürün 18 gram eder farzedelim bir burma bilezik alın degerlensin.
Bunlar hediyelik değil yatırımlık bilezikHediyelik bilezikler.
Cok fazla etmez herhalde
yatırımlık oldugu doğru olabilirBunlar hediyelik değil yatırımlık bilezik
Yatırımlık eminim. 6 çeyrek altın bundan bi tane bilezik ederyatırımlık oldugu doğru olabilir
annem o zaman küçük altınları birleştirerek yapmıştı bunları diye hatırlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?