- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #71.801
Teşekkür ederim canim.Ben tam Türk işi yapıyorum
Canım K kahvemsi mutluluk sen benden tarif istemiştin. Henüz yapmamana sevindim.
Malzemeler
4 su bardağı aşurelik buğday
1.5 su bardağı kuru fasulye
1.5 su bardağı nohut
1.5 çay bardağı pirinç
150 gr fındık (kabuksuz)
150 gr badem (kabuksuz)
150 gr fıstık içi
50 gr kuş üzümü
8 tane incir
8 tane kuru kayısı (gün kurusu olunca rengi kararıyor ben sarı kayısı katıyorum)
200 gr çekirdeksiz kuru üzüm (sarı)
Aroması için bir portakal (kabuğu rendelenecek, suyu sıkılacak) ya da 6-7 karanfil bir çay bardağı suda kaynatılacak süzülecek
Yarım elma - rendelenmiş-
Bir çimdik tuz
8 kahve fincanı şeker
Üzeri için tarçın, nar, fındık, fıstık, ceviz :)
Yapılışı
Fasulye ve nohut (mümkünse) ayrı ayrı sıcak suda bekletilip yumuşayınca haşlanır.
Kayısı ve incir ufak ufak dilimlenir.
Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümler yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletilir.
İncirler sıcak suda bekletilip süzülür (4 defa).
Buğday sıcak suyla 3-4 defa yıkanıp üzerini geçecek kadar su ile 2 defa haşlanıp süzülür, sonrasında yaklaşık 5 lt kaynar su ile kaynatılır.
Kaynayan buğdaya pirinç, fasulye ve nohut eklenir 7 dk haşlanır. Sonrasında incir ve kuş üzümü hariç kuru meyveler ve rendelenmiş yarım elma eklenip 15 dk pişirilir.
Ardından robotla iri çekilmiş fındık, fıstık ve badem eklenir ve 10 dk pişirilir.
Sonra sırası ile suyu süzülmüş incir ve kuş üzümü eklenir. Ardından tuz ve şeker eklenir 5-6 dk kaynatılıp altı açıkken kaselere alınır.
Ben bu sene bütün malzemeleri iki tencereye tam bölüp bir tencereye portakal bir tencereye karanfil aromalı yaptım. 8 dondurma kasesi, 1er litrelik 2 kavanoz, 10 aliminyum servis kasesi, 1 küçük borcam çıktı. Dağıttıktan sonra kocam beye de 7 kişilik bırakmam gerektiği için çok döküyorum benyarı ölçüsüyle eve yetecek kadar olur rahatlıkla.
Komşulardan gelmeyince iş başa düştü deyip yaptım. Corona nedeniyle gelmemiştir zaar deyip teselli bulduk, inşallah normalde dağıtıyorlardır
Teşekkür ederim canim.
Ben kokusu evde yayılsın diye az ölçüde yapacağım, karşı komşuma götürürüm sadece.
Malum virüs var ayıp olmasın diye alıp sonra dökerler falan üzülürüm, ben dışarıdan geleni yemeyecegim için kimseye de goturmeyecegim.
Bu sene hiç dagitildigini da görmedim, geçen sene tepsi tepsi gezerdi mahallenin ablaları
HİcccBazı lezzetler ki geneli tatlılar,
yerine birşey kullanılarak yapılan malzeme ile tadı bozulur, hiç yeme daha iyi.
Hurmalı güllaç, keçiboynuzu sütlaç, yulaflı aşure yediklerim. Ben tatlı çok severim, ama bunlar fenaydı.
Amaaan dedim hepsinde de ağzıma surdugume değmedi.
Bence deHİccc
Kurufasulyeden kek yiyecegime edebimle ölürüüm capsi geldi aklıma
niye üstüne alındın kio kurufasülye degil barbunya birkerem cahilerrrrrr
yaw bi deneyin eşim anlamadı bile barbunya oldugunu
Ellerinize sağlık afiyetle yersiniz inşallahpazara gidip biber aldım. Sirkeli yağlı biber turşusu yapacağım. Çilek aldım reçellik.onlar ayıklanıp dondurucuya atılacak. Kornişon turşusu ile nohut unu tarhanası kalıyor geriye.
Hemen yemelik olanı pisiriyorum.Ellerinize sağlık afiyetle yersiniz inşallah
benim geçen seneden kalan turşularım var memlekete gittiğimde teyzemde sağolsun 2 tane 5 kiloluk yapmış karışık turşu verdi sanırım bu sene hiç yapmayacağımAma dün eşim tam turşuluk biber almış bilmeden evdeki pet şişeye bir tane kurup değerlendirebilirim bozulmadan
Sirkeli yağlı nasıl kuruyorsunuz ben sadece sirkeyle yapılan standart turşuyu biliyorum ama yağlı olanıda duydum daha önce kolaysa deneyebilirim☺
ananem ah ana olma taş ol derdi kahvemsim hakıkaten oyleymısKıyamam ya ana yüreği işte
Esnek çalışmaya dönersin belki daha çok vakit geçirirsin oglusla canim
canım beni de kumbaraya ekleyebilir misin??? birde eski usul devam değil mi her hafta en az 20 tl mi atıyoruzEylül birikim listemiz
1. @Peripella =1 gram altın
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
2020 yili 2. 6 aylik hedeflerimiz;
1.karamelli_turta =20 bin tl
2.mavimli =300 gram altın
3. @tatlu =15 bin tl
4. K kahvemsi mutluluk =6 adet altın
5. @okyonus =6 cumhuriyet altin
6minikkoala =6 gram altın +400 €
7. @klbk33 =20 gram altın
8. @Huysuzd =10 çeyrek altın
9. @Nurov =30 gram altın
10. @blondemary =10 gram altın
11. @Gurbetci-NL =15 çeyrek altın
Kumbara birikimi 1 Eylül / 31 Aralik 2020
1.karamelli_turta
2. K kahvemsi mutluluk
3.Cennetmeyvesii
4.mavimli
5. A Asmin75
6. @Huysuzd
7.minikkoala
8.
su anda erikli turta yiyorum o kadar diyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?