- 1 Mayıs 2013
- 2.235
- 7.169
- 358
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #80.181
Hanımlar merhaba nasılsınız
Sizlere bir şey danışmak istiyordum
Önceleri yatırım aracı olarak altını kullanırken ziynet olmayan çeşitlerini tercih ediyordum gram çeyrek ata lra gibi.
Şimdilerde ziynet olarak alıp takmak istiyorum ama kibar zarif şeyler günlük kullanıma uygun olafak şekilde.
Sizce bu takmak için aldıklarimi düşük ayar mi almali uzun süreli kullanım için düşünüyorum
Canım takabileceğin 22 ayar bilezik ya da bileklik modellerini tavsiye ederimEvet bende kafamda hangisi mantıklı olur diye düşünüyorum açıkçası. Çevremdeki insanlar 22 ayar bilezik almıştım geçmiş senelerde 12 gram 3 Bin kadar.
Şuan 12 gram 5 binden fazla ama hiç takmıyorum neredeyse. Ve insanların bilesik oldu mu gözüne çok gözüküyor. Ama ben bilinsin istemiyorum
Açıkçası alırsam satmam diye düşünüyorum düşük ayar olsa da
Amin kuzucum aminnn Allah razi olsunMekanı cennet, toprağı kadar sizlerin ömrü olsun canımAllah kabul etsin
Cok sagol turtisim Allah razi olsunMerhaba tobosolum
Babaciginin mekanı cennet olsun,her kelimen onu ne kadar özlediğini anlatiyor..
Insan sevdiği insanı kaybedince hep dunmus gibi hissediyor.
Rabbim hayrini kabul etsin canım.
Mekani cennet olsun inşallah nurlar içinde yatsın rabbim hayrinida kabul etsin canımSelamlar kizlarrr ben geldim ☺hepinizin ve çocuklarinizin 23 nisan ı kutlu olsun
Cok sessiz buralar hem ramazanin hem ekonominin etkisi sanirim
Bendeniz dünden beri çok yoğundum dostlardün babamin ölüm yıldönümüydü 5 yıl gecti onsuz bugünde toprağa vermemizin yıldönümüydü
Nohutlu tavuklu pilav ve tatli yapip dağittım dün abimlere ve uzak mesafedeki tanidiklara arabayla gidip verdim bugünkü yasaklarda zor olur götürmek diye bugünde komsulara dağittim çok şükür babacığımın ruhuna gitsin inşallah
Çok teşekkürler benim için uzun uzadıya güzel bir şekilde durumu analttigin için sana minnettarımCanım takabileceğin 22 ayar bilezik ya da bileklik modellerini tavsiye ederimben bunu dusundugumden cok araştirdim 22 ayar küpe ve yüzük zor bulunuyor ya da istedigin bi modeli kuyumcuya yaptirtabilirsin belki ama bu tip ziynet 22 ayarda ederinin üstünde para aliyorlar al sat arasindaki makasin en dar oldugu taki 22 ayar işciliksiz bilezikler aklinda bulunsun
Daha dusuk ayarlara gelince altın ziynet takilar genelde 14 ayar oluyor ancak onda da satin alirken iscilik bedeli altinda basit düz bir urüne bile fark aliyorlar ki 14 ayari alirlen yaklasik 22 ayar bilezigin gr fiyati üzerinde bedel aliyorlar satarkende de 14 ayarin alis fiyati uzerinden ki bu cok dusuk bi rakam oluyor maalesefmesela bugünlerdeki kur icin söyleyebilirim 22 ayar altin 440 tl civariyken 14 ayar altin satis 280 alis fiyati 275 tl civari var farki sen hesapla canim bi küpe alirken gr ı icin 440 tl civari ödüyorsak satmaya kalktıgımızda 275 tl civari hatta kuyumcusuna göre bazen daha da düsük verebiliyorlar biraz uzun oldu ama umarim anlatabilmişimdir
Bana gelince 22 ayar düz işçiliksız bilezik yada tam yarım çeyrek ata gibi altinlari alip kolye niyetine takiyorum çereceve alip ya da 14 ayar da pek cok takim ama onlari yatirim birikim gibi niyetlerle almiyorum takmayi sevdigim icin modelini de beğenmissem arada kendimi şımartmak icin aliyorum Allah onlari bozdurtup gelicek paraya muhtac etmesin inşallah ama niyetim sevdiklerime yegenlerime cocuklarima filan hediye etmek ya da aile yadigari niyetiyle birakmayi dusunuyorum ilerleyen zamanlarda
Evet bende heves ettimBen imkanım olduğunda alıyorum canım ya seviyorum da, genelde sade sıkılmayacağım modeller seçiyorum ama. Birikime zaten devam edersin, imkanın ve hevesin varsa al derim ben gelinine saklarsın
Selam canim basiniz sagolsun.Teyzelerim dayım kayinvalideler ve bir çok kişi su an covid. Bir-kac yakınımızı da kaybettik malesef
Ve en acısı gerçekten son göreve bile gidememek.
Bunlar haricinde evdeyim...Pek dışarı çıkmayarak geçen 2 ayın masraf ve borçlarını kapatmaya çalışyorum...Birikim yok ama umutluyum sonraki aydan insallah...
Biraz borsaya da atıldım 2 ara bir deredemavimli .Coin i de meraktan takipteyim
Nerelerdesin tatlum etiket atacaktım sana merak ettim.Oğlum büyüdü ve tabiki bir çok ihtiyacı da beraberinde geliyor...Yazlık kıyafetlere ekleme yapılacak ve sezonluk giyeceği çok da pahalı olmayan bir şeyler alacağım bu yıl...
Tabi olmazsa olmaz kilo almam devam ediyornedense pek takmıyorum bu ara sağlık olsun diyerek...Covid aşısının ilk dozunu oldum...
Bugün biraz dinlenmek istiyorum. Uzun bir çalışmam var onu yapmam gerekecek ama önce enerji sonra istek depolamam gerekli...
Duam sağlıkli, başarılı eee bir şekilde birazda paralı tabibir yaz mevsimi diliyorum
Zamanla daha da iyi olacaksin nora.geçmisi okuyamadım
herkes iyidir umarım
Ben biraz daha iyiyim ağrılarım oluyor
dün ilaç boğazıma takıldı öyle kötüydü ki,başladım ağlamaya istemsiz..
T Tobosolu Dulcinea kuzucum Rabbi m kabul etsin hayrını,Babacığının ruhu şad olsun...
Ne de güzel etmişsin...
Covidden yakınını kaybedenlere baş sağlığı dilerim,hasta olanlara da şifa
Sagol tatlummm Allah hepimizin aevdiklerine sağlıklı hayırlı ömür versin
Ne demek canim benimÇok teşekkürler benim için uzun uzadıya güzel bir şekilde durumu analttigin için sana minnettarım
Bende senin gibi düşündüğümü sen düşüncelerini açıklayınca farkettim. Takmak istediğim modelini beğendiğim ayarı düşükten olsa takı almaya karar verdim. Elime çok miktar geçmese de arada böyle şeyler motive ediyor insanı.
Bende genelde Ata lira vb türde yatırımlar yapıyorum ama onları takmıyorum. Yastık altı denilen türden olduğu icin göze gelsin istemiyorum
Ama son biriktirdiğimi bu şekilde ziynet olacak kullanacagim sanırım teşekkür ederim
Allah kolaylik versin canim benimMerhaba kızlar uzaktan eğitime geçince tam oturan düzenim yine alt üst oldu. Ev ev değil çalışma yeri resmen. Okul işi eğitimler odev ev işi çocuk ben yatağı bulamıyorum bu ara sızıp kaliyorum..
Başın sagolsun çok geçmiş olsun kuzum tüm yakinlarina da sana daTeyzelerim dayım kayinvalideler ve bir çok kişi su an covid. Bir-kac yakınımızı da kaybettik malesef
Bunlar haricinde evdeyim...Pek dışarı çıkmayarak geçen 2 ayın masraf ve borçlarını kapatmaya çalışyorum...Birikim yok ama umutluyum sonraki aydan insallah...
Allah kabul etsin canim ne güzel dusunmussunSelamlar kizlarrr ben geldim ☺hepinizin ve çocuklarinizin 23 nisan ı kutlu olsun
Cok sessiz buralar hem ramazanin hem ekonominin etkisi sanirim
Bendeniz dünden beri çok yoğundum dostlardün babamin ölüm yıldönümüydü 5 yıl gecti onsuz bugünde toprağa vermemizin yıldönümüydü
Nohutlu tavuklu pilav ve tatli yapip dağittım dün abimlere ve uzak mesafedeki tanidiklara arabayla gidip verdim bugünkü yasaklarda zor olur götürmek diye bugünde komsulara dağittim çok şükür babacığımın ruhuna gitsin inşallah
Başınız sagolsun canimTeyzelerim dayım kayinvalideler ve bir çok kişi su an covid. Bir-kac yakınımızı da kaybettik malesef
Kesinlikle katılıyorum kişisel mutluluğu arttırmakta birikimSelamlar kizlarrrrherkese iyi h sonlari ☺
Sagol tatlummm Allah hepimizin aevdiklerine sağlıklı hayırlı ömür versin
Ne demek canim benimburda bulunma sebebimiz bu degil mi bi yandan sağlam dostluklar kurup bi yandan birbirimizin dertlerini sevinclerini paylaşmak sorularina cevap vermek yarin icin hep birikim hep birikim olmuyor arada bugünü de düsünmek gerek sanki birikimde bizim icin kendimizi ödüllendirmek sımartmak icin aldigimiz altinlar da bizim için
Allah kolaylik versin canim benimbiz keşke evden çalışsak diyoruz ama onunda derdi başka tabi bize uzaktan hoş geliyor ☺
Başın sagolsun çok geçmiş olsun kuzum tüm yakinlarina da sana dasaglik olsun işimiz olsun birikim hallolur evde olmanin sonucu daha az masraf mi daha cok masraf mi bilemedim ben evdeyken daha cok yiyorum abur cubura internetten alisverisie yukleniyorumda
Eline sağlık ne güzel bende bugün yapacaktım pasta ama hazır aldım artıkSelam kızlar
Aksama domates çorbası ve pizza yapacagim cocuklar istedi
Tatli olacakta kızım hazir pasta tabanindan bir hevesle çikolatalı pasta yapti onu yiyecekler
Bugun biraz bazlama ve lavaş yapıp attim dipfrize. Tavuk durum yapacağımızda çıkarıyorum kolayca iyi oluyor.
Kışlıkları kaldıracaktım ama hava tam sıcak degil
2 hafta daha idare edip bayram,tatilinde halledeceğim o iside.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?