- 19 Mayıs 2025
- 313
- 1.699
- 28
- 27
- Konu Sahibi Kedili ve Bebeli
-
Gizemliasli'nında dediği gibi borç olduğunu belirt.At IBAN’ı mesajda da yazıyla yaz şu tarihte benden bu şartlarda aldığın paradan şu kadar geri ödemen kaldı vs vs diye yazılı da açıklama yaz. Çıkart bu yüzsüzü hayatından.
Aman çocuk yalnız kalacak arkadaş olsun diye çocuk yapmaya çalışanlar da okusun bu örnekleri. Kardeş değil kalleş.
Annenizin ve babanızın bu kadar oglanci olmasına üzüldüm.. ama genel Türk ailesi işte.. Allah korusun yarın hasta olsalar size kalacak el kızı mı bakar..Kızlar bizde ortalık gene karıştı. Bunun devamında da, bugün annem beni aradı. Senin kocan dün kuzenini aramış, kaynanamlar benden gizli arsa satıyorlar mı diye sormuş. Senin kocana mı kalmış benim arsam, nasıl sorar dedi bagrındı cagrındı. Dedim sen ne diyorsun. Ne arsasından bahsediyorsun ? Dun arsa marsa muhabbeti yoktu. Senin oğlun olacak hayırsız, gitmiş kuzenime anlatmış biz istemeyeceğiz dediler, 1 hafta sonra parayı istediler diye. Eşimi hesap sormaya arıyor. O kim ki kime neyin hesabını soruyor, abim ne diye sağda solda beni anlatıyor bir de üstüne yalan yanlış şeyler söylüyor dedim ben de bagrındım.. bana dedi abin öyle söylemiyor ama dedi. Abin niye yalan söylesin ? Sen düşünmeden konuşmussundur dedi… ya sen iyi misin dedim. Hem kocan demiş diyorsun, hem sen düşünmeden konuşmuşsun diyorsun kafayı mı yedin sen dedim. Yok yok sen bilmiyorsun sor kocana da öğren dedi kapattı. Aradım eminim böyle bir muhabbet yok. Gene de sordum. Asla böyle bir mevzu yok dedi. Kuzenimi aradım. O da yok dedi. Dünkü mevzuyu anlattı 1 hafta sonra geri istediler dedi falan. Kapattım telefonu aradım annemi. Dedim böyleyken böyle. Ne akla hizmet böyle anlatıyor, ne akla hizmet sen bana borcumu geri istedim diye bagrınıyorsun. Yetmiyor bana iftira atıyorsun, kocama iftira atıyorsun. Ben kaç milyon borca girdim bu ay 1.5 milyon acil ödemem var nasıl ödeyecekler diye düşünmüyorsun. Abimin 250 binlik borcunu nasıl ödeyecekler diye utanmadan beni arayıp bağırıyorsun, utanmadan da ağlıyorsun. Hiç mi Allah tan korkun yok nasıl bir evlat ayrımı anne bu , sen ne yaptığını zannediyorsun dedim. Sen bütün borcu 1 ay içinde kapatın diye söylemişsin. Benim oğlum ayda 250 bin mi kazanıyor nasıl ödesin 1 ayda diyor bana. Dedim ben parayı vereli 2.5 sene oldu anne ben parayı 1 ay önce vermedim. Ödeselermiş. Ayrıca ben ne miktar belirttim ne ters bir şey dedim. Ne kadar ödeyebilirsin ben ev alıyorum diye söyledim dedim. Benim bütün sevincimi kursağımda bıraktınız. Elli kat yabancılar benim ev almama sizden daha çok sevindi. Elli kat yabancılar borcumu nasıl öderim diye sizden daha çok düşündü. Ben hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum. Ben bunu hak etmedim dedim. Ben de helal etmiyorum dedi kapattı
10 dakika sonra abim aradı. O da bagrış cagrış. Senin yaptığını tefeci yapmıyor. Bugun kime desen ben 250 bin borç verdim 15 gun sonra geri istedim. Seni haksız bulur. Bak ben asker arkadaşımdan borç alıyorum. Kan bağım yok. Bir şeyim yok. Adam benim için arabasını satıyor. Elli kat elin kardeşimden daha çok faydası oluyor dedi bana. Dedim orda duur. Ben sana borcu 1 ay önce mi verdim ? 2.5 sene önce verdim ve evde geri alırım sartıyla verdim. Millete anlatacaksan doğru anlat dedim. Ben bugun kime desem 2.5 sene önce borç verdim. Ev için ne kadar ödeyebilirsin diye sordum. Ben kötü oldum. Seni değil beni tutarlar niye doğru düzgün anlatmıyorsun dedim. Ödeyecegim merak etme ödeyeceğim. 1 ay içinde kapatıcam o borcu ben ama bunu da asla unutmam benim bundan sonra tavrım bellidir dedi. Dedim benim de tavrım bellidir. Verdim iyiydim, alınca kötü oldum. Senin tuzun kuru. Babadan kalma evde oturuyorsun. Ben ev alıcam, borcunu öde diyince ben kötü oluyorum. Keşke başta vermeseydim. İsterken kötü olacağıma verirken kötü olsaydım. Sen de el madem o kadar iyi. Basta onlardan isteseydin o zaman. Hala daha özür dileyeceğine üste çıkmaya çalışıyorsun dedim. Keşke almasaydım zaten ben de senden. Bin pişman oldum. İstersem 1 milyon borclanayım gram umrumda değil. Krediyse kredi, borçsa borç. Ben ödücem sen merak etme dedi. Öde o zaman problem ne, ne diye beni millete anlatıyorsun, üstüne yalan yanlış anlatıyorsun dedim. Anlatıyorum cunku paraya ihtiyacım var. Borç almaya çalışıyorum dedi. Al ama bunu yaparken beni kötü yapamazsın. Sen vaktinde ödeseydin şu an bu tartışmalar zaten yaşanmıyor olacaktı. Bir 30 gram daha ödemiş olsaydın, kalacaktı 30 gram. Ne bu kadar basımız agrıyacaktı. Ne de ben kimseyle kötü olacaktım. Siz milleti doldurdunuz. Beni kötülemeye uğraştınız. Buna hakkınız asla yok. 3 sene araba alıp kullanabildiysen benim sayemde kullandın. Nankörlük etmenin hiçbir anlamı yok dedim. Neyse kapat artık iban at ben atıcam paranı. Uzatma sus dedi. İyi atıyorum o zaman hadi baybay dedim. Kapattık
Kızlar aklını başına alsın kullandırtmasınlar kendini. Sağlığında oğlunu kayıranlar hastalığındada oğluşunun yanına gitsin.Allah korusun yarın hasta olsalar size kalacak el kızı mı bakar..
Valla dilde kolay söylemesi ama vicdan devreye giriyor malesef.. ama sonuna kadar haklısınız..Kızlar aklını başına alsın kullandırtmasınlar kendini. Sağlığında oğlunu kayıranlar hastalığındada oğluşunun yanına gitsin.
Oğlu biraz daha ağlasın yine çıkarır tırnakları, sizin gazınızı almak için aramış. Geri adım atmayın.Devamında olanları anlatıyorum kızlar. Annem arkadan tekrar aradı daha sakin bir ses tonuyla, bu sefer düzgünce. Ve uzuun bir aradan sonra napıyorsun nasılsın diyerek lafa girdiiyi değilim anne sen nasılsın dedim. Bir durdu.. ya ben sana öyle demek istemedim. Bana abin öyle söyleyince inandım. Keşke sen de daha önce söyleseydin onlar ona bozulmuşlar yoksa başka bir şeyde sıkıntı yok. 1 ayda nasıl ödeyecekler diye üzülüyorlar, ben de buna üzüldüm dedi. Dedim anne bak abim bana da dedi ( bu kısmını yazmayı unutmusum) bu ev olayı kesin 6 ay önceden bellidir. Siz bana yeni söyleyip bilerek beni sıkıştırıyorsunuz. Başta söyleyecektin simdi ben sıkıştım senin yüzünden diye söyledi. Ona da söyledim, sana da söylüyorum. Bu ev mevzusu 6 ay önceki mevzu falan değil. Taş çatlasın en fazla 1 aylık mevzu. Ben olduğu gibi de zaten hepinize söyledim. Onlar üstlerine hiç alınmadılar. Ben eve girdik, altın borç aldık şu kadar ödeme yapmam lazım dedikçe abim bana hep “ bir şey olmaz, halledersiniz” diye cevaplar verdi. Bir defa borcunu hatırlayıp “ ya bizim da sana borcumuz var. Sen de sıkışıksın ama şu kadar yapabilirim vs” hiçbir sey demedi. Hiç üstüne alınmadı. Bana borçlu olduğum kişi anlatsa ben üstüme alınır bir seyler yapmaya calısırım veya o istemeden daha söylerim şu kadar yapabilirim, bu kadar durumum vs diye. O hiç oralı olmadı. Ben isteyince de ben kötü oldum dedim. Allah askına anne elini vicdanına koy, söyle. Sana birinin 60 gram borcu varken sen bir başkasından 50 gram borç alır mısın ? Ben bunu da yaptım onları sıkıştırmamak için. Ama ev konusu benim de bütçemi zorlayan bir şey. Üstelik basta daha konuştuğum bir şey. Borç vermemin üstünden geçmiş 2.5 sene. Neymiş efendim 3 sene olmamışmış. E tamam 2 senelik borcu odeseymiş o zaman 30 gram daha ödemiş olurdu. O odemedi, harcadı. Gezdi. Tozdu. Banyosunu tekrardan yaptırdı. Mutfağını yaptırdı. Ki onun eski diye çıkardığı dusakabini sen aldın taktın. Neresinde neyi vardı ? 5 senelik dusakabin. Ne ciziği vardı ne bir kararması vardı. Hiçbir problemi de yoktu. Aldın sen kullanıyorsun bak sen almasan çöpe atacaklardı. Kalktı 30 bine mi ne katlanan, sarjlı scooter mı ne onlardan aldı. Her sene tatiline de gitti. Evin bütün parkelerini kaldırıp fayans yaptırdı. Terasını kapattırdı. Senin de yengeme borcun vardı. Sen yengeme borcun varken evine ne yaptın dedim. Yok valla bir sey yapmadım. Önce borcumu odedim. Sonra evi tadilata soktum dedi. Dedim anne bunun oluru budur zaten. O yapmadıysa benim sucum ne bunda ? Ben yok yere seninle kötü oldum. Abimle kötü oldum. Yengemle kötü oldum. Babamla kötü oldum. Ben hak edecek ne yaptım dedim. Yok senin sucun değildi zaten abinin ödemesi lazımdı. Har vurdu harman savurdu. Onun suçu zaten. Benim sana bir sey dediğim yok. Abine kızıyorum zaten ben dedi. Dedim anne kusura bakma ama senin bana dediğin cok sey var. Ben hiçbirini hak etmedim bunların dedim. Sinirlendim kızım abine üzüldüm. Cocuk arabayı satmayalım diye ağladım ona üzüldüm. Seni sucladım. Ben yanlış yaptım. Kusura bakma. Baban da ben gibi oldu. Cocukla abinleri görünce biz cok üzüldük. Sana da yanlış yaptık dedi… dedim burada en son kızacağınız kişi dahi ben değilim. Siz duyunca, oğlum kardeşin haklı. Yapacaksın yapacak bir şey yok diyip susturmanız lazımdı. Siz bana neler dediniz. Ve sunu da bil, ben belki yarın unuturum annemsiniz babamsınız. Abimle desen gene aynı bak bakarsın kırgınlığımız geçer. Ama kocamla asla geçmez. Adam abimi sıkıştırmamak için kendini sıkıştırdı. Bir defa lafını sözünü etmedi. Ben geri istedim. Ağzını açıp o tek kelime laf etmedi. Döndünüz ona iftira attınız. Bu saatten sonra ne seninle, ne de abimle asla iyi olamazlar. Ben kendimi bilmiyorum. Beelki bir ihtimal. Ama eşim asla yanaşmaz. Ve bunun tek sebebi de ne biliyor musun, geri isteyince kötü olduk. Bu. Bu kadar. Sen de oğlunun doldurusuna geldin. Bize cephe aldın. Artık doya doya beraber oturursunuz ana oğul. Ben başka sehirde yaşıyorum. Kocamla da kötü olduğunuza göre, ufacık cocukla ne kadar ne gelebilirim tek başıma bilmiyorum. Bu sizin eseriniz. Gurur duy dedim
Kızlar kamera görüntülerine kadar var kuyumcuda ne kadar bozdurduk. Ne kadar eline verdik paranın. Bozdurduğumuz kuyumcu tanıdıktı. Ve etraftan da bütün eş dost herkes biliyor durumu zaten. Ben anlatmaya başladığımda bana diyorlar “ evet hatırlıyorum ev alırsak isterim diye konuştun. Hatta biz sana dedik kızım verme, kötü olursun diye. Sen dedin 4 kişi motor tepesinde geziyorlar. Bir kaza , bir sey olsa motor bu. Onlara bir sey olsa kendimi asla affedemem. Olsun abim sonuçta kolumda duracağına onların işini görsün dedin. Biz o zaman da sana çok sasırmıştık. Bu zamanda böyle insanlar var mı diye. Şimdi sana bunları mı yaşatıyorlar ? Yazıklar olsun onlara “ diyorlar. Kaç kişiden bu ve benzerini duydum işittimKonu sahibi
Gizemliasli'nında dediği gibi borç olduğunu belirt.
İnşallah borç olduğuna dair daha çok kanıtın vardır da süründürürsün bunları. Ben böyle kepazelik görmedim hem suçlular hemde iftira atıyorlar
Söz uçar yazı kalır. Abinizle borca dair bir mesajlaşma var mı borcu kabul ettiği?Kızlar kamera görüntülerine kadar var kuyumcuda ne kadar bozdurduk. Ne kadar eline verdik paranın. Bozdurduğumuz kuyumcu tanıdıktı. Ve etraftan da bütün eş dost herkes biliyor durumu zaten. Ben anlatmaya başladığımda bana diyorlar “ evet hatırlıyorum ev alırsak isterim diye konuştun. Hatta biz sana dedik kızım verme, kötü olursun diye. Sen dedin 4 kişi motor tepesinde geziyorlar. Bir kaza , bir sey olsa motor bu. Onlara bir sey olsa kendimi asla affedemem. Olsun abim sonuçta kolumda duracağına onların işini görsün dedin. Biz o zaman da sana çok sasırmıştık. Bu zamanda böyle insanlar var mı diye. Şimdi sana bunları mı yaşatıyorlar ? Yazıklar olsun onlara “ diyorlar. Kaç kişiden bu ve benzerini duydum işittim
Eşimle var. Eşim diyor abi kaç bilezik lazım sana. O da diyor 90 gram. Peşine var mı tanıdık kuyumcu diye soruyor. Eşim de diyor var. Siz gelin buraya. Ben açtırırım dukkan sıkıntı yok diyor. O noktada da kamera görüntüleri devreye giriyor zatenSöz uçar yazı kalır. Abinizle borca dair bir mesajlaşma var mı borcu kabul ettiği?
Kimseye ailen dahi olsa borç verilmemesinden yanayım hastalık vs gibi durumlar harici kime borç verdiysem kötü olmuşumdur2.5 sene önce abim araba almak için 90 gram borç istedi. Aydan aya öderim, her sene 30 gram yaparım 3 senede bitiririm dedi. Ben de şu an ihtiyacım yok ama benim evim yok. Ev alacak olursam daha erken de isteyebilirim. O zaman bozuşmayalım bak dedim. Yok problem değil zaten öderim, ödeyemezsem arabayı satarım niye kötü olalım dedi. İyi tamam abi dedim verdim. Gel zaman git zaman 2.5 sene geçti. 30 gramını sadece ödedi ve ben topraktan bir eve girdim. Bu aralıkta da biz arabayı yükseltecek olduk, abimden istemedim. Kendi bileziğimi bozdum koydum üstüne. Eşim iş için araba alacak oldu. Para yetmedi. 50 gram başkasına borçlandım onu ödedim gene abimden istemedim. Ev için gerçekten parayı toparlayamadım. Bu aralıkta da 40 gram kayınpederden borç aldım. En son çare abimden istedim. Onda da durumu anlattım. Dedim abi böyleyken böyle. Benim şu kadar ödeme yapmam lazım. Bu kadar da borçlandım. 2 arsamı ilana koydum ama satılmıyor. Ödeme durumun var mı ben gerçekten sıkıştım dedim. Ben ödeme yapamam. Anca seneye öderim dedi. Dedim seneye benim için çok geç. Benim 1 ay içinde ödeme yapmam gerek. Ben ödeyemem bulamam dedi. Peki abi ben gene haberin olsun diye söylüyorum dedim. Çocukları falan sorduk kapattık… ertesi gün babam beni aradı. Sen cok ayıp ettin abini niye sıkıştırıyorsun. 1 sene bile olmamış daha. 1 ini de yapmışlar. Sen niye sıkıştırıyorsun bizi çok üzdün dedi. Dedim baba ben keyfi bir şey için istemiyorum. Ev alacağım ve ihtiyacım var. 1 sene de değil ayrıca 2.5 sene oldu 3 seneye yaklaştı ve ben başta da ev durumunda geri isteceğimi söyledim. Ben yanlış bir şey yapmadım dedim. Sizde iki araba var. Onu satsaydın ya, niye abindekini istiyorsun çok ayıp yaptığın dedi. Dedim baba biri iş arabası. Arkası panelvan bir araç. Ben o arabada cocugu nereye oturtacağım ? Ben sürekli sehir dışı yolculuk yapıyorum ve benim cocugum doğduğundan beri oto koltuğunda. İş arabasıyla cocugu nereye nasıl götüreceğim ? Biz ailecek bir yere giderken hep diğer arabayı kullanıyoruz. Üstelik onu kendim de kullanıyorum. Diğer araba hep eşimde. İşte. Ben çocukla istanbulda bir basımayım sürekli. Benim ihtiyacım var. Üstelik geçmiş 3 sene. Ev alıyorum ben. Verirken iyiyim de niye isterken kötü oluyorum dedim. Velhasıl kabul etmedi. Onlar da bir araba kullanıyorlar. ( abimin iş yerine servis var ve evde tek şoför) sizde de bir araba olsaydı ne olurdu dedi. Dedim baba eşim işte o arabayı hep kullanıyor. Ben de bir kullanıyorum. Hadi ben kullanmayayım. Benim o arabada cocugu koyacagım bir yer yok. Öbür arabayı sat desen, o araca da eşimin iş malzemeleri sığmıyor. Ben nasıl satabilirim ? Mecbur kalırsam arabayı mecbue kücülteceğim ama araba benim son kurşunum. Odeyemezsem, altından kalkamazsam onu küçültmeyi düşünürüm. Baskasının bana borcu varken ve benim paraya ihtiyacım varken ben niye geri isteyemiyorum çok yanlış düşünüyorsun dedim. Girdik birbirimize kapattık… annemle konuştuk sonra. Nasılsın, napıyorsun diyorum bana imalı imalı napayım tansiyonum fırladı. Beni kimse düşünmüyor. Hastane hastane dolaşıyorum diyor. Bana sen nasılsın napıyorsun bile demiyor. Cocuğu sorup kapatıyor… üstelik kuzenim eşimi arıyor sen çok ayıp ettin diyor. Ne yapmışım ben demiş. Sen ona demişsin ki merak etme biz senden geri istemiyoruz şimdi. Biz evi öderiz. Sen kendini sıkıştırma. Aynı hafta adamı arayıp altını geri istemişsin. Ayıp değil mi yaptığın demiş… biz istemiyoruz diye bir şey söylemedik. Üstelik eşim abimle hiç konuşmadı. Ben konuşsun istemedim. Benim abim, senden duyarsa kırılır. Ben kendim konusurum dedim. Kendim de bahsettiğim sekilde konustum ne kırıcı bir şey söyledim ne de bahsettiği gibi bana lazım değil vs dedim… ben anlayamıyorum gerçekten. Hazmedemiyorum yaşadıklarımı. Bende mi bir sıkıntı var arkadaşlar ? İstediler aynı gün verdim. Bir defa lafını yapmadım. Sıkıştırmadım şimdiye kadar. O bir gram üstüne kenara atmamış. Kazandığını yemiş. Sağda solda o tatil senin bu tatil benim gezmiş. Suclusu ben oldum. Kimse ona niye ödemedin demiyor. Ev alacaklarmış, mecbur isteyecek diye kimse demiyor. Herkes bana yükleniyor. Yarın abimi arayıp konusayım diyorum ama o kadar tepkiler gördüm ki bende mi sıkıntı var, ben mi yanlış yapıyorum diye kendimi sorgular oldum. Benim bir yanlışım var mı bunda ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?