Altın borç verdim geri isteyince kötü oldum

Konu sahibi
Gizemliasli'nında dediği gibi borç olduğunu belirt.
İnşallah borç olduğuna dair daha çok kanıtın vardır da süründürürsün bunları. Ben böyle kepazelik görmedim hem suçlular hemde iftira atıyorlar

Annenizin ve babanızın bu kadar oglanci olmasına üzüldüm.. ama genel Türk ailesi işte.. Allah korusun yarın hasta olsalar size kalacak el kızı mı bakar..

Devamında olanları anlatıyorum kızlar. Annem arkadan tekrar aradı daha sakin bir ses tonuyla, bu sefer düzgünce. Ve uzuun bir aradan sonra napıyorsun nasılsın diyerek lafa girdi iyi değilim anne sen nasılsın dedim. Bir durdu.. ya ben sana öyle demek istemedim. Bana abin öyle söyleyince inandım. Keşke sen de daha önce söyleseydin onlar ona bozulmuşlar yoksa başka bir şeyde sıkıntı yok. 1 ayda nasıl ödeyecekler diye üzülüyorlar, ben de buna üzüldüm dedi. Dedim anne bak abim bana da dedi ( bu kısmını yazmayı unutmusum) bu ev olayı kesin 6 ay önceden bellidir. Siz bana yeni söyleyip bilerek beni sıkıştırıyorsunuz. Başta söyleyecektin simdi ben sıkıştım senin yüzünden diye söyledi. Ona da söyledim, sana da söylüyorum. Bu ev mevzusu 6 ay önceki mevzu falan değil. Taş çatlasın en fazla 1 aylık mevzu. Ben olduğu gibi de zaten hepinize söyledim. Onlar üstlerine hiç alınmadılar. Ben eve girdik, altın borç aldık şu kadar ödeme yapmam lazım dedikçe abim bana hep “ bir şey olmaz, halledersiniz” diye cevaplar verdi. Bir defa borcunu hatırlayıp “ ya bizim da sana borcumuz var. Sen de sıkışıksın ama şu kadar yapabilirim vs” hiçbir sey demedi. Hiç üstüne alınmadı. Bana borçlu olduğum kişi anlatsa ben üstüme alınır bir seyler yapmaya calısırım veya o istemeden daha söylerim şu kadar yapabilirim, bu kadar durumum vs diye. O hiç oralı olmadı. Ben isteyince de ben kötü oldum dedim. Allah askına anne elini vicdanına koy, söyle. Sana birinin 60 gram borcu varken sen bir başkasından 50 gram borç alır mısın ? Ben bunu da yaptım onları sıkıştırmamak için. Ama ev konusu benim de bütçemi zorlayan bir şey. Üstelik basta daha konuştuğum bir şey. Borç vermemin üstünden geçmiş 2.5 sene. Neymiş efendim 3 sene olmamışmış. E tamam 2 senelik borcu odeseymiş o zaman 30 gram daha ödemiş olurdu. O odemedi, harcadı. Gezdi. Tozdu. Banyosunu tekrardan yaptırdı. Mutfağını yaptırdı. Ki onun eski diye çıkardığı dusakabini sen aldın taktın. Neresinde neyi vardı ? 5 senelik dusakabin. Ne ciziği vardı ne bir kararması vardı. Hiçbir problemi de yoktu. Aldın sen kullanıyorsun bak sen almasan çöpe atacaklardı. Kalktı 30 bine mi ne katlanan, sarjlı scooter mı ne onlardan aldı. Her sene tatiline de gitti. Evin bütün parkelerini kaldırıp fayans yaptırdı. Terasını kapattırdı. Senin de yengeme borcun vardı. Sen yengeme borcun varken evine ne yaptın dedim. Yok valla bir sey yapmadım. Önce borcumu odedim. Sonra evi tadilata soktum dedi. Dedim anne bunun oluru budur zaten. O yapmadıysa benim sucum ne bunda ? Ben yok yere seninle kötü oldum. Abimle kötü oldum. Yengemle kötü oldum. Babamla kötü oldum. Ben hak edecek ne yaptım dedim. Yok senin sucun değildi zaten abinin ödemesi lazımdı. Har vurdu harman savurdu. Onun suçu zaten. Benim sana bir sey dediğim yok. Abine kızıyorum zaten ben dedi. Dedim anne kusura bakma ama senin bana dediğin cok sey var. Ben hiçbirini hak etmedim bunların dedim. Sinirlendim kızım abine üzüldüm. Cocuk arabayı satmayalım diye ağladım ona üzüldüm. Seni sucladım. Ben yanlış yaptım. Kusura bakma. Baban da ben gibi oldu. Cocukla abinleri görünce biz cok üzüldük. Sana da yanlış yaptık dedi… dedim burada en son kızacağınız kişi dahi ben değilim. Siz duyunca, oğlum kardeşin haklı. Yapacaksın yapacak bir şey yok diyip susturmanız lazımdı. Siz bana neler dediniz. Ve sunu da bil, ben belki yarın unuturum annemsiniz babamsınız. Abimle desen gene aynı bak bakarsın kırgınlığımız geçer. Ama kocamla asla geçmez. Adam abimi sıkıştırmamak için kendini sıkıştırdı. Bir defa lafını sözünü etmedi. Ben geri istedim. Ağzını açıp o tek kelime laf etmedi. Döndünüz ona iftira attınız. Bu saatten sonra ne seninle, ne de abimle asla iyi olamazlar. Ben kendimi bilmiyorum. Beelki bir ihtimal. Ama eşim asla yanaşmaz. Ve bunun tek sebebi de ne biliyor musun, geri isteyince kötü olduk. Bu. Bu kadar. Sen de oğlunun doldurusuna geldin. Bize cephe aldın. Artık doya doya beraber oturursunuz ana oğul. Ben başka sehirde yaşıyorum. Kocamla da kötü olduğunuza göre, ufacık cocukla ne kadar ne gelebilirim tek başıma bilmiyorum. Bu sizin eseriniz. Gurur duy dedim

Oğlu biraz daha ağlasın yine çıkarır tırnakları, sizin gazınızı almak için aramış. Geri adım atmayın.

Kızlar kamera görüntülerine kadar var kuyumcuda ne kadar bozdurduk. Ne kadar eline verdik paranın. Bozdurduğumuz kuyumcu tanıdıktı. Ve etraftan da bütün eş dost herkes biliyor durumu zaten. Ben anlatmaya başladığımda bana diyorlar “ evet hatırlıyorum ev alırsak isterim diye konuştun. Hatta biz sana dedik kızım verme, kötü olursun diye. Sen dedin 4 kişi motor tepesinde geziyorlar. Bir kaza , bir sey olsa motor bu. Onlara bir sey olsa kendimi asla affedemem. Olsun abim sonuçta kolumda duracağına onların işini görsün dedin. Biz o zaman da sana çok sasırmıştık. Bu zamanda böyle insanlar var mı diye. Şimdi sana bunları mı yaşatıyorlar ? Yazıklar olsun onlara “ diyorlar. Kaç kişiden bu ve benzerini duydum işittim

Söz uçar yazı kalır. Abinizle borca dair bir mesajlaşma var mı borcu kabul ettiği?

Söz uçar yazı kalır. Abinizle borca dair bir mesajlaşma var mı borcu kabul ettiği?
Eşimle var. Eşim diyor abi kaç bilezik lazım sana. O da diyor 90 gram. Peşine var mı tanıdık kuyumcu diye soruyor. Eşim de diyor var. Siz gelin buraya. Ben açtırırım dukkan sıkıntı yok diyor. O noktada da kamera görüntüleri devreye giriyor zaten

Niye sizde sıkıntı olsun
.Sizde sıkıntı gören sıkıntılı.Bu kadar yıllık abimiz karakterini borç ödeme becerisini hiçmi cözmememistiniz.Bu ne birde kuzen arar babanız arar galiba abiniz bide kk ne yazsa sikayet etse sizi tam olacak.Bunu atlamış neyseki Ne güzel ya abi borcunu ödemiyor babanız size arabanı sat diye akıl veriyor.Ordan herşeye yeşillik kuzen arıyor .Yok ben kimse ile konuşmam kimse böyle ne akıl verir ne kuzenim haddini aşabilir.Bazi durumlarda boş söze karnı tok olmak lazım.Cikarsin versin parayı kim verecekse çözüm böyle olur aramakla hesap sormakla değil Alıp yerken iyi ama demi derler insana.Ben sizin yerinizde olsam o parayı her türlü alırım.Buna eminim.Cunku olay para değil benim için.Hic kimse böyle benden yediği paranın üzerine beni suclayanaz o çok bilmiş kuzenimde kendi cebindeki para için konuşacak o para onun parası olmadığı için çenesi düşmüş onun tipik insan işte .Bana bişey olmadı dur iki çift laf edeyim.Onada birşey söylerim 6 ay kendine gelemez valla .

Kimseye ailen dahi olsa borç verilmemesinden yanayım hastalık vs gibi durumlar harici kime borç verdiysem kötü olmuşumdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…