- 30 Nisan 2016
- 4.254
- 10.658
- 208
- Konu Sahibi Kedili ve Bebeli
-
Yuh ama ya , neler olmuş böyle, okurken şok geçirdim.Kızlar bizde ortalık gene karıştı. Bunun devamında da, bugün annem beni aradı. Senin kocan dün kuzenini aramış, kaynanamlar benden gizli arsa satıyorlar mı diye sormuş. Senin kocana mı kalmış benim arsam, nasıl sorar dedi bagrındı cagrındı. Dedim sen ne diyorsun. Ne arsasından bahsediyorsun ? Dun arsa marsa muhabbeti yoktu. Senin oğlun olacak hayırsız, gitmiş kuzenime anlatmış biz istemeyeceğiz dediler, 1 hafta sonra parayı istediler diye. Eşimi hesap sormaya arıyor. O kim ki kime neyin hesabını soruyor, abim ne diye sağda solda beni anlatıyor bir de üstüne yalan yanlış şeyler söylüyor dedim ben de bagrındım.. bana dedi abin öyle söylemiyor ama dedi. Abin niye yalan söylesin ? Sen düşünmeden konuşmussundur dedi… ya sen iyi misin dedim. Hem kocan demiş diyorsun, hem sen düşünmeden konuşmuşsun diyorsun kafayı mı yedin sen dedim. Yok yok sen bilmiyorsun sor kocana da öğren dedi kapattı. Aradım eminim böyle bir muhabbet yok. Gene de sordum. Asla böyle bir mevzu yok dedi. Kuzenimi aradım. O da yok dedi. Dünkü mevzuyu anlattı 1 hafta sonra geri istediler dedi falan. Kapattım telefonu aradım annemi. Dedim böyleyken böyle. Ne akla hizmet böyle anlatıyor, ne akla hizmet sen bana borcumu geri istedim diye bagrınıyorsun. Yetmiyor bana iftira atıyorsun, kocama iftira atıyorsun. Ben kaç milyon borca girdim bu ay 1.5 milyon acil ödemem var nasıl ödeyecekler diye düşünmüyorsun. Abimin 250 binlik borcunu nasıl ödeyecekler diye utanmadan beni arayıp bağırıyorsun, utanmadan da ağlıyorsun. Hiç mi Allah tan korkun yok nasıl bir evlat ayrımı anne bu , sen ne yaptığını zannediyorsun dedim. Sen bütün borcu 1 ay içinde kapatın diye söylemişsin. Benim oğlum ayda 250 bin mi kazanıyor nasıl ödesin 1 ayda diyor bana. Dedim ben parayı vereli 2.5 sene oldu anne ben parayı 1 ay önce vermedim. Ödeselermiş. Ayrıca ben ne miktar belirttim ne ters bir şey dedim. Ne kadar ödeyebilirsin ben ev alıyorum diye söyledim dedim. Benim bütün sevincimi kursağımda bıraktınız. Elli kat yabancılar benim ev almama sizden daha çok sevindi. Elli kat yabancılar borcumu nasıl öderim diye sizden daha çok düşündü. Ben hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum. Ben bunu hak etmedim dedim. Ben de helal etmiyorum dedi kapattı
10 dakika sonra abim aradı. O da bagrış cagrış. Senin yaptığını tefeci yapmıyor. Bugun kime desen ben 250 bin borç verdim 15 gun sonra geri istedim. Seni haksız bulur. Bak ben asker arkadaşımdan borç alıyorum. Kan bağım yok. Bir şeyim yok. Adam benim için arabasını satıyor. Elli kat elin kardeşimden daha çok faydası oluyor dedi bana. Dedim orda duur. Ben sana borcu 1 ay önce mi verdim ? 2.5 sene önce verdim ve evde geri alırım sartıyla verdim. Millete anlatacaksan doğru anlat dedim. Ben bugun kime desem 2.5 sene önce borç verdim. Ev için ne kadar ödeyebilirsin diye sordum. Ben kötü oldum. Seni değil beni tutarlar niye doğru düzgün anlatmıyorsun dedim. Ödeyecegim merak etme ödeyeceğim. 1 ay içinde kapatıcam o borcu ben ama bunu da asla unutmam benim bundan sonra tavrım bellidir dedi. Dedim benim de tavrım bellidir. Verdim iyiydim, alınca kötü oldum. Senin tuzun kuru. Babadan kalma evde oturuyorsun. Ben ev alıcam, borcunu öde diyince ben kötü oluyorum. Keşke başta vermeseydim. İsterken kötü olacağıma verirken kötü olsaydım. Sen de el madem o kadar iyi. Basta onlardan isteseydin o zaman. Hala daha özür dileyeceğine üste çıkmaya çalışıyorsun dedim. Keşke almasaydım zaten ben de senden. Bin pişman oldum. İstersem 1 milyon borclanayım gram umrumda değil. Krediyse kredi, borçsa borç. Ben ödücem sen merak etme dedi. Öde o zaman problem ne, ne diye beni millete anlatıyorsun, üstüne yalan yanlış anlatıyorsun dedim. Anlatıyorum cunku paraya ihtiyacım var. Borç almaya çalışıyorum dedi. Al ama bunu yaparken beni kötü yapamazsın. Sen vaktinde ödeseydin şu an bu tartışmalar zaten yaşanmıyor olacaktı. Bir 30 gram daha ödemiş olsaydın, kalacaktı 30 gram. Ne bu kadar basımız agrıyacaktı. Ne de ben kimseyle kötü olacaktım. Siz milleti doldurdunuz. Beni kötülemeye uğraştınız. Buna hakkınız asla yok. 3 sene araba alıp kullanabildiysen benim sayemde kullandın. Nankörlük etmenin hiçbir anlamı yok dedim. Neyse kapat artık iban at ben atıcam paranı. Uzatma sus dedi. İyi atıyorum o zaman hadi baybay dedim. Kapattık
Abin, bildiğin kötü biri. Madem arkadaşı onun için arabasını satmış, kendi de şimdi senin için arabasını satsın. Verdiği örnek o kadar saçma ki.