- 25 Aralık 2021
- 3.438
- 4.943
- 83
- Konu Sahibi Kedili ve Bebeli
-
Beraberler. Ama şöyle. Annem abime aşırı düşkün ve babam oğluna bir şey demesin, oğlu üzülmesin diye annem resmen beni harcadı. Babam fevridir ama hep daha adaletlidir enazından anneme nazaran. Annem, abimi magdur gibi göstermek için evde bir bayılmadığı kalmış. Kendini hastaneye götürtmüş. Ağlayıp durmuş. Biz bu kızı napacağız, bak bu kız abisini hiç düşünmüyor vs diye. Bakma babam da az değil zaten ama arkadan beni arayıp dinlemesi bile mucizeydi zaten. Dinleyince de zaten başta annemle birbirine girdiler. Bugün de abimi karşına alır. Annemin baştan beri derdi oğlu kötü olmasın, oğluna kimse bir şey demesindi ama artık çok geç. Onun gibi elli kişiyi aramasam da ben de lafı sözü geçen birkaç kişiye durumu anlattım( en büyük kuzen, amcam, en büyük teyzem) şimdi onlar ana oğul istedikleri kadar bizim suçumuz yok, o hatalı desin. Başta babam olmak üzere herkese kendimi çok güzel hakladım. Kendilerini rezil ettiler ve kendi sorumsuzluğu. Herkes başta annemle babama kızdı, abimin sorumsuzluğundan bahsettiler. Bana da hayırlı olsun dileklerini dileyip, ihtiyacım olursa bana her zaman verebileceklerini ama abim istemiş olsa da vermediklerini dile getirdiler. Ben de borcsuz halletmek istediğimi söyleyip, teşekkür edip kapattım. Artık gerisini kendileri düşünsün zerre umrumda değil. Kaç gündür inanılmaz bunaldım, sıkıldım.Anneniz babanız ayrı yerdeler mi, önce anneniz aradı ağzına geleni saydı, bi müddet sonra sakin sakin pışpışladı gönül almaya çalıştı, ondan sonra babanız arıyo ağzına geleni sayıyo falan, ne iş bu? Birbirlerinden haberleri yok mu bunların?
Gaz almak için ikinci kez aradı anneniz dedik, yanılmadık. Sizi pışpışlarken bile arkada kocasına ayılıp bayılıp üstünüze salmış. Şu saatten sonra abinize borç verecek hele araba satacak akraba kerizin tekidir zaten, ki o da yalandı bence, bu herifin ciğerini biliyodur millet de siz kan bağı var diye görmezden gelmişsiniz vaktinde. Paranız geri gelmese de öcünüzü almış oldunuz, üç kuruştan kaçıp günlerce fırıldak çevirenler şimdi ölse çalacak kapı bulamayacaklar.Beraberler. Ama şöyle. Annem abime aşırı düşkün ve babam oğluna bir şey demesin, oğlu üzülmesin diye annem resmen beni harcadı. Babam fevridir ama hep daha adaletlidir enazından anneme nazaran. Annem, abimi magdur gibi göstermek için evde bir bayılmadığı kalmış. Kendini hastaneye götürtmüş. Ağlayıp durmuş. Biz bu kızı napacağız, bak bu kız abisini hiç düşünmüyor vs diye. Bakma babam da az değil zaten ama arkadan beni arayıp dinlemesi bile mucizeydi zaten. Dinleyince de zaten başta annemle birbirine girdiler. Bugün de abimi karşına alır. Annemin baştan beri derdi oğlu kötü olmasın, oğluna kimse bir şey demesindi ama artık çok geç. Onun gibi elli kişiyi aramasam da ben de lafı sözü geçen birkaç kişiye durumu anlattım( en büyük kuzen, amcam, en büyük teyzem) şimdi onlar ana oğul istedikleri kadar bizim suçumuz yok, o hatalı desin. Başta babam olmak üzere herkese kendimi çok güzel hakladım. Kendilerini rezil ettiler ve kendi sorumsuzluğu. Herkes başta annemle babama kızdı, abimin sorumsuzluğundan bahsettiler. Bana da hayırlı olsun dileklerini dileyip, ihtiyacım olursa bana her zaman verebileceklerini ama abim istemiş olsa da vermediklerini dile getirdiler. Ben de borcsuz halletmek istediğimi söyleyip, teşekkür edip kapattım. Artık gerisini kendileri düşünsün zerre umrumda değil. Kaç gündür inanılmaz bunaldım, sıkıldım.
Akrabadan, kolu komşudan kimse yapmaz ona zaten. Asker arkadaşı yapacakmış. O yapabilir ona inanırım çünkü onun da o dönemlerde hiç durumu yoktu. Ailesi beş kuruş göndermiyordu. Askeriyeden çıkamıyordu adamcağız parası yok diye. Abim durumunu fark edince anneme söylemişti. Annem onu memleketine gönderdi izninde ve askerlik bitiminde ucak biletlerini annem aldı. Askeriyedeyken abimle o çocuğun biletlerini kesip günübirlik bizim evde ağırladı. İkisine ayrı ayrı çantalar, koliler hazırlıyordu orda yesinler, içsinler diye. Her seferinde de annem hep ikisine de harçlık gönderiyordu. O çocuktan istediğinde tahmin edersiniz ki geri çevirmezGaz almak için ikinci kez aradı anneniz dedik, yanılmadık. Sizi pışpışlarken bile arkada kocasına ayılıp bayılıp üstünüze salmış. Şu saatten sonra abinize borç verecek hele araba satacak akraba kerizin tekidir zaten, ki o da yalandı bence, bu herifin ciğerini biliyodur millet de siz kan bağı var diye görmezden gelmişsiniz vaktinde. Paranız geri gelmese de öcünüzü almış oldunuz, üç kuruştan kaçıp günlerce fırıldak çevirenler şimdi ölse çalacak kapı bulamayacaklar.
Bence anne baba hiç mahcubiyet yaşamıyor. En son mesajda "biz de hafta sonu size gelecektik ama madem damat konuşmuyor gelmeyelim" demiş. Yani aslında alttan alta bi tehdit var gibi, konuşmazsa biz de görüşmeyiz diyor, özür dileriz demiyor. Ki konu sahibi belirtmiş arayın onla da konuşun diyeSizi hem hakkınızı çok doğru ifade ettiğiniz hem eşinizin yanında durup onurunu koruduğunuz için tebrik ederim. Sonucunda da özürü diletmişsiniz. Eşiniz de olaya müdahale etmeyerek doğru bir yerde durmuş. He haksızlığa uğramış ama eşinin onu savunacağı güvencesi sanırım buna sebep olmuş. Siz karı koca daha da güçlenirsiniz. Anne babanız da damatlarına mahçubiyeti yaşasınlar.
İyi, nasılsa onun borcunu sallayamaz, yüzüne bakacak tek insanı da napar eder küstürmezler, siz aileden olduğunuz için gevşek davranmış, elalem ne kadar iyi de olsa elalemdir, ona yapılmaz.Akrabadan, kolu komşudan kimse yapmaz ona zaten. Asker arkadaşı yapacakmış. O yapabilir ona inanırım çünkü onun da o dönemlerde hiç durumu yoktu. Ailesi beş kuruş göndermiyordu. Askeriyeden çıkamıyordu adamcağız parası yok diye. Abim durumunu fark edince anneme söylemişti. Annem onu memleketine gönderdi izninde ve askerlik bitiminde ucak biletlerini annem aldı. Askeriyedeyken abimle o çocuğun biletlerini kesip günübirlik bizim evde ağırladı. İkisine ayrı ayrı çantalar, koliler hazırlıyordu orda yesinler, içsinler diye. Her seferinde de annem hep ikisine de harçlık gönderiyordu. O çocuktan istediğinde tahmin edersiniz ki geri çevirmez
Benim haklı olduğum konusunda annemle su an hemfikiriz. Eşimin tepkisini abartılı buluyor. Ben anneyim, şuncacık lafımdan mı rahatsız olmuş diye. Evet kusura bakma ağır sözler bunlar. Söylenecek laflar değiller dedim. Bozuldu. Çok bozuldu. Şu an kendini geri cekti prensesimiz. Ama arar. Aramak zorunda. E yapmazsa kızı da çalmayacak kapısını keyfi bilir. Ben kendimi de geçtim. Eşimin gönlünü alsınlar önce. Benim gene kendi annem, kendi babam, kendi abim. Bir sekilde bizim gerginliğimiz belki geçer. Ama eşimde geçmez. Once onun gönlünü alacaklar. Özür dileyecekler. Yapmazlarsa da kendileri bilir. Kapılarını çalan olmaz bu kadar basit. Abimle zaten konuşmazlar. Muhtemelen ben de konuşmam zaten onun başının altından çıktı her sey. Anneme de ben o eve gitmem diye söylüyormuş abim. Gelmesin dedim. Zaten benim kapıma gelecek yüzü kaldı mı ki gelsin dedim. Hiçbir şey diyemedi annem sustu kaldı o da… ay valla derler ya “ her seyi s… ettiğin evre” diye. Tam olarak oradayım. Yapabileceğim her seyi yaptım. Söyleyebileceğim her seyi söyledim. Artık kim inanmış, kim inanmamış, kim bozulmuş, kim kırılmış zerre umrumda değil. 10-15 gune vereceklermiş. Versinler. Sonra sen sağ, ben selamet. İçim de vicdanım da benim çok rahatBence anne baba hiç mahcubiyet yaşamıyor. Rnmson mesajda "biz de hafta sonu size gelecektik ama madem damat konuşmuyor gelmeyelim" demiş. Yani aslında alttan alta bi tehdit var gibi konuşmazsa biz de görüşmeyiz diyor, özür dileriz demiyor. Ki konu sahibi belirtmiş arayın onla da konuşun diye
Şuncacık laf dediği de oğlu ile bir olup attıkları iftiralar. Kaynanası oğluna yapsın aynı şeyleri, saçını başını yolmaya gider, boş yapmasın. Ayrıca o damadının annesi değil. Deli deli davranışlarını hoş görmek aman anadır atadır demek zorunda değil. Hoş, damattan anlayış bekleyenler kızları usulünce parasını istedi diye nerdeyse vuracaklardı.Benim haklı olduğum konusunda annemle su an hemfikiriz. Eşimin tepkisini abartılı buluyor. Ben anneyim, şuncacık lafımdan mı rahatsız olmuş diye. Evet kusura bakma ağır sözler bunlar. Söylenecek laflar değiller dedim. Bozuldu. Çok bozuldu. Şu an kendini geri cekti prensesimiz. Ama arar. Aramak zorunda. E yapmazsa kızı da çalmayacak kapısını keyfi bilir. Ben kendimi de geçtim. Eşimin gönlünü alsınlar önce. Benim gene kendi annem, kendi babam, kendi abim. Bir sekilde bizim gerginliğimiz belki geçer. Ama eşimde geçmez. Once onun gönlünü alacaklar. Özür dileyecekler. Yapmazlarsa da kendileri bilir. Kapılarını çalan olmaz bu kadar basit. Abimle zaten konuşmazlar. Muhtemelen ben de konuşmam zaten onun başının altından çıktı her sey. Anneme de ben o eve gitmem diye söylüyormuş abim. Gelmesin dedim. Zaten benim kapıma gelecek yüzü kaldı mı ki gelsin dedim. Hiçbir şey diyemedi annem sustu kaldı o da… ay valla derler ya “ her seyi s… ettiğin evre” diye. Tam olarak oradayım. Yapabileceğim her seyi yaptım. Söyleyebileceğim her seyi söyledim. Artık kim inanmış, kim inanmamış, kim bozulmuş, kim kırılmış zerre umrumda değil. 10-15 gune vereceklermiş. Versinler. Sonra sen sağ, ben selamet. İçim de vicdanım da benim çok rahat
Kesinlikle öyle. 2 hafta sonra kuzenimin düğünü var. Damat evi, annemlerin binada. 3 elti bir apartmanda oturuyorlar. Şimdi giden gelen çok olacağı ve beni de nerede, onu da görelim gelmişken diye soracakları için, annemi tanıyorsam eğer sırf millete ne dicem şeyine başkasında kalmamı asla kabul etmez. Ne yapar ne eder eşimi ikna ederŞuncacık laf dediği de oğlu ile bir olup attıkları iftiralar. Kaynanası oğluna yapsın aynı şeyleri, saçını başını yolmaya gider, boş yapmasın. Ayrıca o damadının annesi değil. Deli deli davranışlarını hoş görmek aman anadır atadır demek zorunda değil. Hoş, damattan anlayış bekleyenler kızları usulünce parasını istedi diye nerdeyse vuracaklardı.
Parayı da iki haftaya atarız dediler. Bunlar bu düğünü geçirmeye çalışıyolar.Kesinlikle öyle. 2 hafta sonra kuzenimin düğünü var. Damat evi, annemlerin binada. 3 elti bir apartmanda oturuyorlar. Şimdi giden gelen çok olacağı ve beni de nerede, onu da görelim gelmişken diye soracakları için, annemi tanıyorsam eğer sırf millete ne dicem şeyine başkasında kalmamı asla kabul etmez. Ne yapar ne eder eşimi ikna eder
Düğünde kesinlikle annenizde kalmayın. Eşiniz kalmak istese bile kalmayın. Bir kaç ay bi surunsun burunları. Öyle kolay değil bu yaptiklariDevamı da oldu kızlar. Anlatıyorum hemen
Aksam üstü de babam aradı. Napıyorsun ne ediyorsun falan. Peşine abinle konuştun mu dedi. Dedim konustum. Bana bagrındı çağrındı. Bu lafları söyledi dedim. Ben de bunları dedim dedim anlattım hepsini. Orada ufak bir küfür etti ulan … bak bize hiç böyle anlatmadı dedi. Bize 1 sene diye söyledi dedi. Dedim baba arabası kaç senedir kapıda ? 3 sene olmuştur gene dedi. Dedim eee ? Benden araba için borç aldı. Verirken her sene 30 gram yaparım diye konustu. Ben de söyledim ev alırsam isterim diye. İsteyince de kötü ben oldum dedim. Sen doğru söylüyorsun o yalan söylüyor. Ben onu o zaman akıl edemedim dedi. Ben dayanamadım ağlamaya başladım burada tutamadım kendimiDedim hepiniz yok yere bana yüklendiniz. Hak etmediğim lafları işittim. Ondan istememek için kendimi defalarca sıkıntıya soktum. Baskalarından dahi borç aldım. Gene ondan istemedim. Ben zaten başta söyledim. İsterken de hepsini istemedim. Değil hepsini, miktar dahi belirtmedim. Gene ben kötü oldum. Ben bunu hak etmedim dedim. Yok valla o yapacaktı üç senede neler neler aldı etti. Borcu varsa önce borcunu ödeyecekti. Senin hatan yok bunda. Ben s… onun agzına sen merak etme. Eşşek gibi ödemek zorunda dedi. Dedim bunla da kalmadı. Sabah annem aradı. Böyleyken böyle dedi. Bir iftiraya uğramadığımız kalmıştı baba. O da oldu. Ben kime ne yapmışım ? Eşim kime ne yapmış dedim. Sonra anneme kızdı dinlemeden niye kıza yüklendin diye. Dedim hiç ona kızma. Sen de aynısını yaptın. Hepiniz aynısını yaptınız bana dedim. Sonra güldü ya sen bana ne bakıyorsun, bir anlık sinirle dedim. Abin yalan yanlış anlatmış. Özür dilerim biz hata yapmışız dedi
Peşine de annem aradı. O da özürler diledi. Sen haklıydın. Biz yanlış yaptık. Ben hiç karışmak istemiyordum aslında. Kalktım ben de karıştım sana haksızlık ettim. Benim de şekerim var. Abinler burda öyle anlatınca ben de bir sinirle dedim. Yanlış yaptım dedi. Dedim anne sen keşke sadece karışmış olsaydın. Eşimin ne suçu vardı ? Bak 10 gun sonra kuzenimin düğünü için geleceğim. Eşim arkadaşlarını arıyor sizde kalalım mı diye. Böyle mi olması gerekiyordu bunun dedim ? E artık bana mı gelmeyecekmiş dedi. Dedim anne istemiyor tabi. Onun dediği ne vardı? Adam karışmadı etmedi. Ağzını açıp tek kelime laf söylemedi. Sen aradın senin kocanın benim yerimde gözü mü var diye. Yetmedi, yegenim ağlıyor diye bir cocugun göz yaslarıyla alıyorsunuz. Onun da hayrını görmeyeceksiniz dedin. Sence haksız mı , bu lafları insan düşmanına söylemez dedim. Bana öyle söylediler ben de duyunca çok üzüldüm dedi. Ben de inanmayacaktın anne. Çok şüpheleniyorsan yüzleştirseydin o zaman. Ben sana dedim. Madem öyle söylemiş. Sana bu laf geldi. Yüzleştir o zaman dedim. Niye yüzleştirmiyorsun ? Benim eşim madem ki dedi. Madem ki sana kuzenim öyle söyledi. Yalan söylediği çıksın meydana o zaman dedim. Gerek yok şimdi falan dedi. Dedim gerek yok dersin cunku sen de bu lafın kuzenimden değil abimden cıktığını cok iyi biliyorsun. Abim yedi içti gezdi etti. Ben isteyince de sıkıştı. Şimdi de seni doldurmak için sana böyle söylüyor. Sen oğlunun yalanı ortaya cıkacak diye korkuyorsun dedim. Yok hayır ondan değil, hem cidden kırgın mı şimdi bana dedi. Dedim anne evet. Onu ara. Gönlünü al. Biz burada gezerken adam ne görse aman bunu annen çok sever diyor. Sana da alıyor. Aman baban bunu beğenir diyor babama getiriyor. Neredeyse her ay geliyorum. 3-5 poset eşyayla geliyorum. Zannediyor musun ben akıl edip alıyorum ? Valla cogunu annen sever, annen begenir diyip eşim alıyor. Ki bazen diyorum da bak bunu senin annen de sever. Ona da alalım. Boşver ona almayalım diyor. Adam yeminle seni düşündüğünün ceyreğinin ceyreğini kendi annesi için düşünüp almıyor. Kadın agzıyla bir sey isterse alır. Gerçekten bu kadar düşünmüyor dedim. Morali bozuldu. Neyse hafta sonu gelecektik biz babanla. O bana bozuksa gelmeyelim o zaman gerek yok dedi. Sen bilirsin anne dedim kapattık sonra
Asla kalmayın dik durun paranızı alana kadar da gelip gitmeyin. Size iftira attılar hırsız abinizi savundular unutmayın.Kesinlikle öyle. 2 hafta sonra kuzenimin düğünü var. Damat evi, annemlerin binada. 3 elti bir apartmanda oturuyorlar. Şimdi giden gelen çok olacağı ve beni de nerede, onu da görelim gelmişken diye soracakları için, annemi tanıyorsam eğer sırf millete ne dicem şeyine başkasında kalmamı asla kabul etmez. Ne yapar ne eder eşimi ikna eder
Yengenizi arayın.Kızlar yeğenim (5 yasında) kaza atlatmış. Bisikletle giderken az daha araba carpıyormuş. Bir sey olmamış. Dizleri biraz ezilmiş… geçmiş olsuna arayayım mı aramayayım mı ?
Kızlar yeğenim (5 yasında) kaza atlatmış. Bisikletle giderken az daha araba carpıyormuş. Bir sey olmamış. Dizleri biraz ezilmiş… geçmiş olsuna arayayım mı aramayayım mı ?
Bütün dertleri düğün arifesi ele güne rezil olmamak. Yerinde olsam paramı almadan asla yumuşamam. Düğün bi geçsin vermezler o parayı. Düğün öncesi sıkıştırıp almaya bak.Kesinlikle öyle. 2 hafta sonra kuzenimin düğünü var. Damat evi, annemlerin binada. 3 elti bir apartmanda oturuyorlar. Şimdi giden gelen çok olacağı ve beni de nerede, onu da görelim gelmişken diye soracakları için, annemi tanıyorsam eğer sırf millete ne dicem şeyine başkasında kalmamı asla kabul etmez. Ne yapar ne eder eşimi ikna eder
Geçmiş olsun,yengeyi arayın direk, açmazsa mesaj atarsınız.Abinizle muhatap olmayın. Ne kadar net olduğunuzu eşinize ve size yapılan yanlışın zor geri dönüşü olduğunu kafalarına mıh gibi çakın. Düğünde bile başka yer ayarlayın bu kadar şeyden sonra tükürdüğünü yaladı, kocasının gururunu ezdi geçti ailesine kıyamadı dedirtmeyin...Kızlar yeğenim (5 yasında) kaza atlatmış. Bisikletle giderken az daha araba carpıyormuş. Bir sey olmamış. Dizleri biraz ezilmiş… geçmiş olsuna arayayım mı aramayayım mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?