Altın borç verdim geri isteyince kötü oldum

Beraberler. Ama şöyle. Annem abime aşırı düşkün ve babam oğluna bir şey demesin, oğlu üzülmesin diye annem resmen beni harcadı. Babam fevridir ama hep daha adaletlidir enazından anneme nazaran. Annem, abimi magdur gibi göstermek için evde bir bayılmadığı kalmış. Kendini hastaneye götürtmüş. Ağlayıp durmuş. Biz bu kızı napacağız, bak bu kız abisini hiç düşünmüyor vs diye. Bakma babam da az değil zaten ama arkadan beni arayıp dinlemesi bile mucizeydi zaten. Dinleyince de zaten başta annemle birbirine girdiler. Bugün de abimi karşına alır. Annemin baştan beri derdi oğlu kötü olmasın, oğluna kimse bir şey demesindi ama artık çok geç. Onun gibi elli kişiyi aramasam da ben de lafı sözü geçen birkaç kişiye durumu anlattım( en büyük kuzen, amcam, en büyük teyzem) şimdi onlar ana oğul istedikleri kadar bizim suçumuz yok, o hatalı desin. Başta babam olmak üzere herkese kendimi çok güzel hakladım. Kendilerini rezil ettiler ve kendi sorumsuzluğu. Herkes başta annemle babama kızdı, abimin sorumsuzluğundan bahsettiler. Bana da hayırlı olsun dileklerini dileyip, ihtiyacım olursa bana her zaman verebileceklerini ama abim istemiş olsa da vermediklerini dile getirdiler. Ben de borcsuz halletmek istediğimi söyleyip, teşekkür edip kapattım. Artık gerisini kendileri düşünsün zerre umrumda değil. Kaç gündür inanılmaz bunaldım, sıkıldım.

Gaz almak için ikinci kez aradı anneniz dedik, yanılmadık. Sizi pışpışlarken bile arkada kocasına ayılıp bayılıp üstünüze salmış. Şu saatten sonra abinize borç verecek hele araba satacak akraba kerizin tekidir zaten, ki o da yalandı bence, bu herifin ciğerini biliyodur millet de siz kan bağı var diye görmezden gelmişsiniz vaktinde. Paranız geri gelmese de öcünüzü almış oldunuz, üç kuruştan kaçıp günlerce fırıldak çevirenler şimdi ölse çalacak kapı bulamayacaklar.

Akrabadan, kolu komşudan kimse yapmaz ona zaten. Asker arkadaşı yapacakmış. O yapabilir ona inanırım çünkü onun da o dönemlerde hiç durumu yoktu. Ailesi beş kuruş göndermiyordu. Askeriyeden çıkamıyordu adamcağız parası yok diye. Abim durumunu fark edince anneme söylemişti. Annem onu memleketine gönderdi izninde ve askerlik bitiminde ucak biletlerini annem aldı. Askeriyedeyken abimle o çocuğun biletlerini kesip günübirlik bizim evde ağırladı. İkisine ayrı ayrı çantalar, koliler hazırlıyordu orda yesinler, içsinler diye. Her seferinde de annem hep ikisine de harçlık gönderiyordu. O çocuktan istediğinde tahmin edersiniz ki geri çevirmez

Bence anne baba hiç mahcubiyet yaşamıyor. En son mesajda "biz de hafta sonu size gelecektik ama madem damat konuşmuyor gelmeyelim" demiş. Yani aslında alttan alta bi tehdit var gibi, konuşmazsa biz de görüşmeyiz diyor, özür dileriz demiyor. Ki konu sahibi belirtmiş arayın onla da konuşun diye

İyi, nasılsa onun borcunu sallayamaz, yüzüne bakacak tek insanı da napar eder küstürmezler, siz aileden olduğunuz için gevşek davranmış, elalem ne kadar iyi de olsa elalemdir, ona yapılmaz.

Benim haklı olduğum konusunda annemle su an hemfikiriz. Eşimin tepkisini abartılı buluyor. Ben anneyim, şuncacık lafımdan mı rahatsız olmuş diye. Evet kusura bakma ağır sözler bunlar. Söylenecek laflar değiller dedim. Bozuldu. Çok bozuldu. Şu an kendini geri cekti prensesimiz. Ama arar. Aramak zorunda. E yapmazsa kızı da çalmayacak kapısını keyfi bilir. Ben kendimi de geçtim. Eşimin gönlünü alsınlar önce. Benim gene kendi annem, kendi babam, kendi abim. Bir sekilde bizim gerginliğimiz belki geçer. Ama eşimde geçmez. Once onun gönlünü alacaklar. Özür dileyecekler. Yapmazlarsa da kendileri bilir. Kapılarını çalan olmaz bu kadar basit. Abimle zaten konuşmazlar. Muhtemelen ben de konuşmam zaten onun başının altından çıktı her sey. Anneme de ben o eve gitmem diye söylüyormuş abim. Gelmesin dedim. Zaten benim kapıma gelecek yüzü kaldı mı ki gelsin dedim. Hiçbir şey diyemedi annem sustu kaldı o da… ay valla derler ya “ her seyi s… ettiğin evre” diye. Tam olarak oradayım. Yapabileceğim her seyi yaptım. Söyleyebileceğim her seyi söyledim. Artık kim inanmış, kim inanmamış, kim bozulmuş, kim kırılmış zerre umrumda değil. 10-15 gune vereceklermiş. Versinler. Sonra sen sağ, ben selamet. İçim de vicdanım da benim çok rahat

Şuncacık laf dediği de oğlu ile bir olup attıkları iftiralar. Kaynanası oğluna yapsın aynı şeyleri, saçını başını yolmaya gider, boş yapmasın. Ayrıca o damadının annesi değil. Deli deli davranışlarını hoş görmek aman anadır atadır demek zorunda değil. Hoş, damattan anlayış bekleyenler kızları usulünce parasını istedi diye nerdeyse vuracaklardı.

Kesinlikle öyle. 2 hafta sonra kuzenimin düğünü var. Damat evi, annemlerin binada. 3 elti bir apartmanda oturuyorlar. Şimdi giden gelen çok olacağı ve beni de nerede, onu da görelim gelmişken diye soracakları için, annemi tanıyorsam eğer sırf millete ne dicem şeyine başkasında kalmamı asla kabul etmez. Ne yapar ne eder eşimi ikna eder

Parayı da iki haftaya atarız dediler. Bunlar bu düğünü geçirmeye çalışıyolar.

Kesinlikle haklısın seneler geçmiş şimdiye kadar ödeyebilirdi ama sizden gelince önemsememiş yabancıdan alsaydı ödemişti çoktan

Düğünde kesinlikle annenizde kalmayın. Eşiniz kalmak istese bile kalmayın. Bir kaç ay bi surunsun burunları. Öyle kolay değil bu yaptiklari

2.5 yıl geçmiş üstünden ödeyemeyecekse almasaymış borç satsın arabasını modelini düşürsün sen niye arabanı satacakmışsın babana öyle söyleseydin ayy ne tuhaflar ya

Ben de olsam kalmazdım evlerinde. Besbelli konu kapansın çok şamata çıkmadan diye uğraşıyolar. Ben kalmadıktan sonra eşimi ikna etmelerinin bir önemi yok. İnsanlar bu sefer dövüşüp dövüşüp bişey olmamış gibi hep beraberler yine bişey desek biz kötü olucaz onlar iyi olacak yine deyip desteklerini sizden çekerler, ana oğula karşı yine eski tavrı takınırlar. Annenizin hesabı da bu zaten, biz bi döğüşür bi sevişiriz araya giren ezilir mesajı verecek aklınca.

Asla kalmayın dik durun paranızı alana kadar da gelip gitmeyin. Size iftira attılar hırsız abinizi savundular unutmayın.

Kızlar yeğenim (5 yasında) kaza atlatmış. Bisikletle giderken az daha araba carpıyormuş. Bir sey olmamış. Dizleri biraz ezilmiş… geçmiş olsuna arayayım mı aramayayım mı ?

Kızlar yeğenim (5 yasında) kaza atlatmış. Bisikletle giderken az daha araba carpıyormuş. Bir sey olmamış. Dizleri biraz ezilmiş… geçmiş olsuna arayayım mı aramayayım mı ?

Bence arayın geçmiş olsun deyip kapatırsınız. Altın mevzusunu acarlarsa sonra konuşuruz dersiniz.

Bütün dertleri düğün arifesi ele güne rezil olmamak. Yerinde olsam paramı almadan asla yumuşamam. Düğün bi geçsin vermezler o parayı. Düğün öncesi sıkıştırıp almaya bak.

Geçmiş olsun,yengeyi arayın direk, açmazsa mesaj atarsınız.Abinizle muhatap olmayın. Ne kadar net olduğunuzu eşinize ve size yapılan yanlışın zor geri dönüşü olduğunu kafalarına mıh gibi çakın. Düğünde bile başka yer ayarlayın bu kadar şeyden sonra tükürdüğünü yaladı, kocasının gururunu ezdi geçti ailesine kıyamadı dedirtmeyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…