Altın borç verdim geri isteyince kötü oldum

Benim annem de zamanında amcama 50 tame çeyrek altın borcu vermiş sonra amcadan istedi karısının haberi yoktu borçtan babaannemde boşanırlar sorun olur altın çok çıktı durumunuz iyi 1 çocuğun var onda 3 tane vicdansızlık yapma dedi parasını versin tefeciden alsa bu kadar artmazdı dedi annem tamam o zaman bu evi zamanında 50ye mi almıştın ben ona 60 bin borç vermiştim borcuna karşılık bu evi ver nasılsa 50 bin 10 bini de akrabayız diye hoş göreceğim dedi sonra sustu oturdu. Amcamın karısı çalışmıyor annem çalışıyor onların evi yok annemlerin var Amcamın 3 annemin 1 tane çocuğu var diye onların yükünü aileme yıkmaya çalışıyorlar. Bizde 2 araba var diye amcam arabayı ucuza almak istedi kabul etmedi babam sonra ben kaza yaptığımda arkadan oh işte fesatlık yapıldı ondan böyle dediler. Bu sene kuzenim üniversiteye başladı amcası artık destek olur diyorlar Allah'tan borcu aldık ama muhtemelen babaannem destek oldu

2,5 yılda her ay 2 gram yapsa yine biterdi 60 gram adamın borcu ödemeye baştan niyeti yokmuş zaten
Anne baba olarak biz yedirdik yetmedi sen de kız kardeş olarak yedirmelisin demek istiyorlar herhalde.. yenge hatun poposunu kaldırıp çalışarak borcunu ödemeyi düşünmez mi?

Sizin 40 arabanız olup 41. Arabayı almak da isteyebilirsiniz. Parayı kazanan sizsiniz verdiğiniz de borç. Abinizin hayat standartlarını yükseltmek için çalışmıyorsunuzdur diye düşünüyorum. Aileniz abinizin durumuna üzülüyorsa kendileri kredi çekip abinizin size olan borcunu ödeyebilir. Hem annenizin tansiyonu yükselmemiş olur. Oğlum kız kardeşin çocuklu haliyle çalışıp para biriktiriyor neden bu kadar ödemeyi geciktirdin deyip ona kızmak yerine size sitem etmişler. Pes doğrusu.

Abinin tek arabası var sizin de tek olsa ne olur muhabbeti bana çok ilginç geldi. Cümle babana ait olduğu için içimden geçeni yazmak istemiyorum. Hayatımda böyle saçmalık duymadım diyeyim geçeyim.

Vallaha bunun adi nitelikli dolandiricilik hadi senin olani esit pay etmedin ama birak borcu veren verdigi kadarini alabilsin

Sizin tek hatanız kendinizi bu denli açıklamaya çalışmak olmuş. İsterse 20 arabanız olsun, borç vermişsiniz söz almışsınız detaylar kimseye vazife değil. Abiniz de tam Yaprak Dökümü'ndeki Şevket, anneniz de Hayriye Hanım. Size yaptıkları çok çirkin, adınıza üzüldüm.

sinir katsayım artıyor.....

aa olur mu, abi'de 2. arabayı alsın sonra düşünürüz borcu. "zaten sizin ihtiyacınız mı var"
Iste boyle yapa yapa ogluslarini pamuk prensese ceviriyorlar kiz erkek ayrimida yok erkek cocuklari arasindada bunlari yapan var bir omur hep birilerine muhtac yasiyor bu adamlar

Iste boyle yapa yapa ogluslarini pamuk prensese ceviriyorlar kiz erkek ayrimida yok erkek cocuklari arasindada bunlari yapan var bir omur hep birilerine muhtac yasiyor bu adamlar
Konu sahibinin annesi babası iyice yaşlanıp bakıma muhtaç hale gelince, 4+1'den kendilerine oda seçerler artık.

ayyyyyyyyy çok sinir oldum ya.
emlak ofisim var, her gün ev almaya çalışan o kadar insan tanıyorum ki hepsi de birilerine borç vermiş "verirse" diye bi umut bu sıcakta kiradan kurtulup ev alırım diye sokak sokak geziyor. sonrasında oturup konuşuyoruz %90'ı aynı hikaye olur mu ya?
ben müşterilerime de söylüyorum (tecrübeme dayanarak) ev alacam diye borcunuzu istemeyin, onlar kendini acındırıp sizden nasıl borç aldıysa siz de başka bi neden söyleyin, daha bugün 40 derecede kadın ağladı engelli kızına ev almak için işin ucuna gelmiştik kusura bakmayın alaksız yorum yaptım ama çok doldum bugün
bi arkadaş yazmış verip kötü olacağıma vermeyip kötü olurum diye, bunu herkese tavsiye edicem

Valla bu konular hassas konular ama isteyince bu sekilde yapmaları kotu olmus. Aileniz cok anlayışsız. biz de görümceden aldık 100 gr kadar borç ilk sene yarısından fazlasını ödedik ama ben rahatsız olmaya basladım sonrasında. tatile gidiyoruz bişi yapıyoruz sanki içinden kalkıp benim borcumu ödemediler de şunu aldılar diyecek diye düşünüyordum. 3 ay once çektim kredi kapattım. Artık bankaya borçluyum ve paranın degeri düşüyor. Gramları alıyorum ana param hiç azalmıyordu.
En iyisi verirken yok demek.

2.5 yıl olmuş alırken can ciğer olan abin verirken niye iftira atıyor sinirlendim. Sen haklısın geri adım atma. Elaleme borçlanıp malını niye satıyorsun ayol.

Kızlar bizde ortalık gene karıştı. Bunun devamında da, bugün annem beni aradı. Senin kocan dün kuzenini aramış, kaynanamlar benden gizli arsa satıyorlar mı diye sormuş. Senin kocana mı kalmış benim arsam, nasıl sorar dedi bagrındı cagrındı. Dedim sen ne diyorsun. Ne arsasından bahsediyorsun ? Dun arsa marsa muhabbeti yoktu. Senin oğlun olacak hayırsız, gitmiş kuzenime anlatmış biz istemeyeceğiz dediler, 1 hafta sonra parayı istediler diye. Eşimi hesap sormaya arıyor. O kim ki kime neyin hesabını soruyor, abim ne diye sağda solda beni anlatıyor bir de üstüne yalan yanlış şeyler söylüyor dedim ben de bagrındım.. bana dedi abin öyle söylemiyor ama dedi. Abin niye yalan söylesin ? Sen düşünmeden konuşmussundur dedi… ya sen iyi misin dedim. Hem kocan demiş diyorsun, hem sen düşünmeden konuşmuşsun diyorsun kafayı mı yedin sen dedim. Yok yok sen bilmiyorsun sor kocana da öğren dedi kapattı. Aradım eminim böyle bir muhabbet yok. Gene de sordum. Asla böyle bir mevzu yok dedi. Kuzenimi aradım. O da yok dedi. Dünkü mevzuyu anlattı 1 hafta sonra geri istediler dedi falan. Kapattım telefonu aradım annemi. Dedim böyleyken böyle. Ne akla hizmet böyle anlatıyor, ne akla hizmet sen bana borcumu geri istedim diye bagrınıyorsun. Yetmiyor bana iftira atıyorsun, kocama iftira atıyorsun. Ben kaç milyon borca girdim bu ay 1.5 milyon acil ödemem var nasıl ödeyecekler diye düşünmüyorsun. Abimin 250 binlik borcunu nasıl ödeyecekler diye utanmadan beni arayıp bağırıyorsun, utanmadan da ağlıyorsun. Hiç mi Allah tan korkun yok nasıl bir evlat ayrımı anne bu , sen ne yaptığını zannediyorsun dedim. Sen bütün borcu 1 ay içinde kapatın diye söylemişsin. Benim oğlum ayda 250 bin mi kazanıyor nasıl ödesin 1 ayda diyor bana. Dedim ben parayı vereli 2.5 sene oldu anne ben parayı 1 ay önce vermedim. Ödeselermiş. Ayrıca ben ne miktar belirttim ne ters bir şey dedim. Ne kadar ödeyebilirsin ben ev alıyorum diye söyledim dedim. Benim bütün sevincimi kursağımda bıraktınız. Elli kat yabancılar benim ev almama sizden daha çok sevindi. Elli kat yabancılar borcumu nasıl öderim diye sizden daha çok düşündü. Ben hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum. Ben bunu hak etmedim dedim. Ben de helal etmiyorum dedi kapattı

10 dakika sonra abim aradı. O da bagrış cagrış. Senin yaptığını tefeci yapmıyor. Bugun kime desen ben 250 bin borç verdim 15 gun sonra geri istedim. Seni haksız bulur. Bak ben asker arkadaşımdan borç alıyorum. Kan bağım yok. Bir şeyim yok. Adam benim için arabasını satıyor. Elli kat elin kardeşimden daha çok faydası oluyor dedi bana. Dedim orda duur. Ben sana borcu 1 ay önce mi verdim ? 2.5 sene önce verdim ve evde geri alırım sartıyla verdim. Millete anlatacaksan doğru anlat dedim. Ben bugun kime desem 2.5 sene önce borç verdim. Ev için ne kadar ödeyebilirsin diye sordum. Ben kötü oldum. Seni değil beni tutarlar niye doğru düzgün anlatmıyorsun dedim. Ödeyecegim merak etme ödeyeceğim. 1 ay içinde kapatıcam o borcu ben ama bunu da asla unutmam benim bundan sonra tavrım bellidir dedi. Dedim benim de tavrım bellidir. Verdim iyiydim, alınca kötü oldum. Senin tuzun kuru. Babadan kalma evde oturuyorsun. Ben ev alıcam, borcunu öde diyince ben kötü oluyorum. Keşke başta vermeseydim. İsterken kötü olacağıma verirken kötü olsaydım. Sen de el madem o kadar iyi. Basta onlardan isteseydin o zaman. Hala daha özür dileyeceğine üste çıkmaya çalışıyorsun dedim. Keşke almasaydım zaten ben de senden. Bin pişman oldum. İstersem 1 milyon borclanayım gram umrumda değil. Krediyse kredi, borçsa borç. Ben ödücem sen merak etme dedi. Öde o zaman problem ne, ne diye beni millete anlatıyorsun, üstüne yalan yanlış anlatıyorsun dedim. Anlatıyorum cunku paraya ihtiyacım var. Borç almaya çalışıyorum dedi. Al ama bunu yaparken beni kötü yapamazsın. Sen vaktinde ödeseydin şu an bu tartışmalar zaten yaşanmıyor olacaktı. Bir 30 gram daha ödemiş olsaydın, kalacaktı 30 gram. Ne bu kadar basımız agrıyacaktı. Ne de ben kimseyle kötü olacaktım. Siz milleti doldurdunuz. Beni kötülemeye uğraştınız. Buna hakkınız asla yok. 3 sene araba alıp kullanabildiysen benim sayemde kullandın. Nankörlük etmenin hiçbir anlamı yok dedim. Neyse kapat artık iban at ben atıcam paranı. Uzatma sus dedi. İyi atıyorum o zaman hadi baybay dedim. Kapattık

üzgünüm ama aileniz gercekten taraf tutuyor. gaza getirmek istemiyorum ama ayrım gibi olmuş. Bosverin bu hikayelerin sonu hep boyle olur verirken iyi isterken kötü klasik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…