Altın istemek ?

zynpov

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2020
191
81
98
Arkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.

Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni

Eş adayınızdan ısteyecek ama durumunu aşanı istemek bana görmemişlik gibi geliyor. Aılenız eğer karşı taraftan fazla altın isterse durumunu aşan ama sıze gelip bır bılezık takacaksa bana oda saçma gelir. Ikı tarafta durumu neyse onu yapmalı yanı erkek dıye o daha çok yapmalı kafasını çözemiyorum

Bence istenir kiii ben etrafımda hic altinsiz gelin gormedim ozellikle bizde altin falan olmadan asla kız vermezlerrr dul olanlar bile altın ister tabi bu bizim gelenek ve goreneklerimiz.. hic durumu olmayan bir aile bile ne yapr ne eder altinlari almaya calısır bizde

Ben evli değilim hiç tecrübem yok sadece mantığıma uyan yorumu yapacağım.
Bence sırf erkek tarafı oldukları için fazladan bir şey yapmalarına gerek yok. Sizin aileniz de aynı miktarda altın takmalı yani madem ev alacağınızda destek olsun istiyor. Onlara yıkmış gibi olmamalı

Dul olanlar bile ne demek anlayamadım

Yok altin olur da işte atıyorum 100 gr alin demek cok ayıp. Yani siz ne yapabilirsiniz dese tamam bunu demek bana ayıp geliyor

Makul bir miktar isteyebilirsiniz. Çok isteyince ne olacak sanıyor ki anneniz, adam alabilmek için borca girecek, sıkışacaksınız, altın ile borçları kapatacaksınız. Elinizdeki avucunuzdaki şeyi de borca verince ekstra canınız sıkılacak, huzursuzluk olacak. Ne anlamı kaldı zorluk çıkarmanın, maksat kıymet bildirmek ise?

Yok altin olur da işte atıyorum 100 gr alin demek cok ayıp. Yani siz ne yapabilirsiniz dese tamam bunu demek bana ayıp geliyor
Walla bizde onuda ısterler mesele derlerki 30 gramdan 10 bilezik alacaksınız cevremdeki herkes boyle ıster

Dul olanlar insan veya gelin değil mi?

Başlık parası olmadığı sürece bence sıkıntı yok, o altınlar yeni evlenen çiftin sonuçta, ev araba alırken peşinat olarak kullanıyorsun çoğu zaman, bi sıfır önde başlıyorsun hayatına. Annen senin konforunu düşünüyor sanki bana versinler mi diyor neye bozulduğunuzu anlamadım.

Kız tarafı konuşulunca durumunuz neye yetiyorsa ona göre yapılır denir başta düğün ne külfetli bişey artık bence görgüsüzlük gibi gözükür yanlış anlamayın ama aranız açılabilir zaten erkek tarafı yolu yordamı biliyordur bu devirde

Sevgili konu sahibi benim babam istemedi kpederime siz daha önce çocuk evlendirmişsiniz nelere yapmanız gerektiğini biliyorsunuz zaten lazım olanı yaparsınız dedi bu cevap da kpederin hoşuna gitti. Ama ben şimdiki aklım olsa istetirdim. Kpeder yapmasın altını eşim yapsaydı ama keşke isteseydim

Eş adayıyla birlikte karar vermelisiniz. Benim annem de aynı böyle tutturmuştu. Eşimle anlaştık o da bu kadar takıcaz dedi ailesine. Orta yolu bulduk bi şekilde. Yoksa çok kalp kırılıyor.

Bizde iki tarafinda maddi gücü neye yetiyorsa o yapilsin denildi. Ne kimse mahcup olsun, ne kimse mahcup edilsin.altin sayisi felan söylenmedi kesinlikle
Benim ailem böyle dedi ama annem beni yedi resmen fazladan işte diye hatta hep gözyaşı döktü... Adamın durumu bu dedikçe çok agirima giden şeyler bile dedi bana annem... Şu dul kadın lafları falan,

Vallahi bunca yasanmisligin sonunda ben olaylara farkli bakiyorum..Sizin aileniz ne takacak size..ceyiz yaptiniz mi..meslek sahibi misiniz..anne ve babaniz dugunde bilezik takicak mi.Ben denkligin cok iyi birsey oldugu kanisindayim

Benim ailem böyle dedi ama annem beni yedi resmen fazladan işte diye hatta hep gözyaşı döktü... Adamın durumu bu dedikçe çok agirima giden şeyler bile dedi bana annem... Şu dul kadın lafları falan,

Iste öyle ede ede ilk sorunlari yaratiyorlar evliliklerde. O bastaki kirginliklar hep aklin bir kösesinde gerek yok.

Ben erkek olsam benden altin isteyen kizla evlenmezdim net.Aklima son gunlerde erkekleri dolandiran cete geldi.Tv de izledim.Milyonlarca lira dolandırmış sahte gelinler Kadini altin vererek satin aldigini dusunen danat adaylarının tiplerini bir gormeliydiniz Nisanlinizin da sizden baska kadin umudu yoksa verir altinlari, alir sizi

Iste öyle ede ede ilk sorunlari yaratiyorlar evliliklerde. O bastaki kirginliklar hep aklin bir kösesinde gerek yok.
5 yıla gireceğim evliligimde ve ben ilk iki yıl hep çektim ailemden... Yani soyleydiler eşime karşı yapıcı ama arkadan bana hep olumsuz ve yikiciydilar o kadar ama o kadar yipranmistim ki eşimle hep bu yüzden tartisiyordum oda beni anlamıyordu. Bir şekilde aştım aşmasına da nasıl şimdi iyi hissetmiyorum Allah bana yardım etsin sürekli geçmiş aklımda aileme hep bir hirsim var en güzel zamanlarımi çaldılar diye. Sanırım bebekten sonra bir terapiye başlayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…