- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
Walla bizde onuda ısterlermesele derlerki 30 gramdan 10 bilezik alacaksınız cevremdeki herkes boyle ıster
Annem 150 gr diyordu bana. Nisanlim 100 gr yapabilirim diyor. Ailesi ne diyor hic bilmiyorumCanım aslında bu konular burda veya internet ortamında konuşulurken herkes istenmez ayıp vs der ama gerçek hayatta isteniyor yani bu bir gerçek.. Ama zaten evlenecek insan belli bir altın yapması gerektiğini biliyor sonuçta Anneniz de tutup 1 kg altın isteyecek değil ya Erkek tarafının bilezik yapması adettir
Ben miktarları merak ediyorum Bence annemizin isteyeceği miktar zaten takmayı düşündükleri miktarla aynıdır
Annem 150 gr diyordu bana. Nisanlim 100 gr yapabilirim diyor. Ailesi ne diyor hic bilmiyorum
Neresi sizin arası merak ettim benim yaşadığım küçük bir yer vardi bir ara orasida öyleydi kızları hep kaçıyordu sonrada benim kızım kaçtı diye dovunuyorduBence istenir kiii ben etrafımda hic altinsiz gelin gormedim ozellikle bizde altin falan olmadan asla kız vermezlerrr dul olanlar bile altın ister tabi bu bizim gelenek ve goreneklerimiz.. hic durumu olmayan bir aile bile ne yapr ne eder altinlari almaya calısır bizde
Dul kadın altın ister mi ya ne ayıp. Bizde dula ne altın takılır ne düğün yapılır. İlginç.Bence istenir kiii ben etrafımda hic altinsiz gelin gormedim ozellikle bizde altin falan olmadan asla kız vermezlerrr dul olanlar bile altın ister tabi bu bizim gelenek ve goreneklerimiz.. hic durumu olmayan bir aile bile ne yapr ne eder altinlari almaya calısır bizde
amac ne yanı neden ısteyecekArkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.
Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
Tesekkur ederim beni anladiginiz icin demek istedigim buydu cevremdeki insanlarin dusunceleri bunlarDul kadın altın ister mi ya ne ayıp. Bizde dula ne altın takılır ne düğün yapılır. İlginç.
Hahshahajjajajsjsjsjjs haykırdımTesekkur ederim beni anladiginiz icin demek istedigim buydu cevremdeki insanlarin dusunceleri bunlar
100 gram gayet ıyı 50 bine nerdeyse geliyor. Bunun düğünü eşyası var altından kalkılmaz ki. Anneniz kendı bı bilezik bile takıp takamayacağı belli değilken şu kadar altın diye tutturması cidden ayıpAnnem 150 gr diyordu bana. Nisanlim 100 gr yapabilirim diyor. Ailesi ne diyor hic bilmiyorum
İroni yaptı arkadaşımızTesekkur ederim beni anladiginiz icin demek istedigim buydu cevremdeki insanlarin dusunceleri bunlar
Altin istemeyenler, altin istemedikleri icin mutsuz olmuyorlar.Onlar zaten mutsuz evlilik yaptiklari icin mutsuz oluyorlar. Hinclarini karsidaki aileden alamadiklari icin de altini bahane ediyorlar..Evlendikleri erkekle mutlu olsalardi altin lafini agizlarina bile almazlardi emin olun Kocasi tarafindan deger gormeyen kadin, altini laf eder ancak..Anneniz haklı eğer istemez ve o şekilde evlenirseniz emin olun karşı taraf bişey de istemedi zaten diyerek sizi el üstünde tutmuyor inanın ki ilk probleminizde kızlar birşey yapmadılar zaten altın vs diyerek post acicaksiniz birgün eğer istemezseniz gördük burada coookkk. Anneniz haklı sonuçta kendine istemiyor dediği gibi doğru kullanırsanız da ilerde ev sahibi olursunuz o takılarla . Siz hiç üzülmeyin anneniz gerekeni abartmadan söyler zaten .
Allahım sabır ver...dul olanlar bile
Altın taktım masraf yaptım diye anca değer bilecek adamlar ile evlenirseler, dediğiniz doğru.Anneniz haklı eğer istemez ve o şekilde evlenirseniz emin olun karşı taraf bişey de istemedi zaten diyerek sizi el üstünde tutmuyor inanın ki ilk probleminizde kızlar birşey yapmadılar zaten altın vs diyerek post acicaksiniz birgün eğer istemezseniz gördük burada coookkk. Anneniz haklı sonuçta kendine istemiyor dediği gibi doğru kullanırsanız da ilerde ev sahibi olursunuz o takılarla . Siz hiç üzülmeyin anneniz gerekeni abartmadan söyler zaten .
Absjhjsjajja inşallah siz de ironi yapıyorsunuzdur.Tesekkur ederim beni anladiginiz icin demek istedigim buydu cevremdeki insanlarin dusunceleri bunlar
Ben yaptırmadım pişman oldum. Sadece en azından ne yapmayı düşündükleri sorsun annrniz. Aklınızdan ne geçiyor falan gibi. Yaptırın.Arkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.
Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?