Altın istemek ?

Nişanlınızın ailesini yormayacak derecede isteyebilirsiniz. Annenizin dediği gibi ileride ev ya da araba peşinatı olur. Ama sürekli de altın altın lafı etmek hoş değil. Bir kere bizim arzumuz kızımıza şunun yapılması ama herkes kendi imkanı ölçüsünde kendisine yakışanı yapar der çekilirsiniz kenara. Sonra sizin de içinizde uhde kalmasın keşke isteseydim diye.

Bazi insanlar bu konuda neden bu kadar hirslanir bilmiyorum sizin adiniza üzüldüm. Destek almaniz sizin icin iyi olur

Vallahi bunca yasanmisligin sonunda ben olaylara farkli bakiyorum..Sizin aileniz ne takacak size..ceyiz yaptiniz mi..meslek sahibi misiniz..anne ve babaniz dugunde bilezik takicak mi.Ben denkligin cok iyi birsey oldugu kanisindayim
Babam yok durumumuz parlak değil. Ama ceyizim için borca girdik hep bir elden ödüyoruz. Yani halden anlaması lazım. Öğretmenim. Annem illaki takar ama bir tane anca yani o da zar zor.

Halbuki anneme takılan tüm takılar hiçe gitti düğünden sonra benim ise yeni aldığım evime...aslında bunların bilincinde bir kadın olmalıydı ama asla olmadı. Hep elalem görsün bilsinci
Bazi insanlar bu konuda neden bu kadar hirslanir bilmiyorum sizin adiniza üzüldüm. Destek almaniz sizin icin iyi olur

Babam yok durumumuz parlak değil. Ama ceyizim için borca girdik hep bir elden ödüyoruz. Yani halden anlaması lazım. Öğretmenim. Annem illaki takar ama bir tane anca yani o da zar zor.

Annem de öyle yapar gibime geliyor ama bana o sunun yapılması demesi bile zor geliyor. Bilmiyorum insallh beni mahcup etmez ben isticem diyor umarım yine de gücünüz yeterse der de utanmam.

Annem de öyle yapar gibime geliyor ama bana o sunun yapılması demesi bile zor geliyor. Bilmiyorum insallh beni mahcup etmez ben isticem diyor umarım yine de gücünüz yeterse der de utanmam.
Ne olursa olsun nişanlınızın ailesiyle yüz göz olmayın altın için. Bugün size iyi olurlar yarın evlenince vay gelinin annesi şu kadar altın istedi de bilmem ne der başınıza kakarlar. Anneniz güzelce anlatır çocuklara bir güvence olur yarın ev araba peşinatı diye. Ama dediğim gibi bu konuyu çok dillendirmeyin size paragöz yaftası yapıştırmasınlar.

Annem veya babam oyle bir talepte bulunmadı, esimde zaten fazlasıyla yaptı.
Istemek hoş gelmiyor bana, kendimi tuhaf hissederim.
Durumları varsa zaten yaparlar ama yoksa ne napsın insanlar
Kesinlikle. Ama bunu anneme anlatamıyorum kalp kırılıyor cok kavga etmekten yoruldum

Halbuki anneme takılan tüm takılar hiçe gitti düğünden sonra benim ise yeni aldığım evime...aslında bunların bilincinde bir kadın olmalıydı ama asla olmadı. Hep elalem görsün bilsinci

Su elalem derdi yüzünden ablam ve enistem istemedikleri halde dügün yapmak zorunda kaldi. Onlar istemiyordu aileler baski yapti. Yani o ikisi kadar motivasyonu düsük gelin ve damat görmedim hayatimda. Böyle seyler insanlari bosuna yipratiyor

Kız veya erkek tarafı fark etmez mutlu olmak için evleniliyor. herkes durumu neyse onu yapar. Hayat zaten çok pahalı ev döşemek düğün yapmak masraflı şeyler üzerine birde Borçla altın alırlarsa karşı taraf bence daha da kötü olur. Durumları varsa yaparlar annenizde kararında ister eminim. Zaten fazla isterse erkek tarafı da der biz şu kadar yapabiliriz vs vs diye. Ablaniz boşandı diye siz de boşanacak değilsiniz. Kimisi altın ister mutlu olur kimisi istemez mutsuz olur bazen de tam tersi. Bu tamamen kişilerin hayata bakışı ile ilgili.
Umarım çok mutlu olursunuz

Halden anlamak isin ozu bu...bir omur icin yola cikiliyor aileler tanisiyor ben kvli deniz olsam anneniz bana veya ogluma su kadar altin isterim derse inanin sizi kirmak icin demiyorum ama ben istemem ogluma da bu aile ile biz yapamayiz derdim.Zaten bunlar gelenegimiz elbet taki olacak.Ama istemek cok cirkin.

Yok asla olmam. Acikcasi nisanlimin annesi bana açmak istedi konuyu daha annemle hiç altin konusmamislarken altin da düştü dugunde yakin gibi ağız aradi sessiz kaldım. Sizin gelenekleriniz ne ki dedi annem daha iyi bilir onunla konuşursunuz dedim. Aslında annem de bu yüzden biraz inatlasiyor. Benimle konuyu açmıyor niye hala konuşmuyor herkes yol yordam bilir senden ogrenmeyec3k bunlari diyor kiziyor.

Dul olanlar bile derken ?

Kendisi zar zor bir tane takabiliyorken karşidan talep etmek bana ayip geliyor. Altinla değer olmaz. Çok para verdim boşanmayayim daha borcu duruyor mu diyecek adam???

Eşimin annesi, babasi+kardeşlerinin(2den fazla) taktigi takinin toplami benim sadece anne ve babamin taktigi taki kadar bile etmiyordu.

Eşim aldi herşeyimizi, eşim ekstra altin da aldi. Alamasaydi eşimi zorlamazdim ailesi zaten umurumda degil.
Her bu tarz konuya yaziyorum 6 yillik evliyim iyi ki onlardan bisey istememişiz. Hiç zararini gormedim. Cocugunu dusunen de elalemden para istemesin kendi yapsin bir zahmet

Nerelisiniz geleneklerini nasıl bilmiyorum. Biz iç anadoluda yaşıyoruz. Annemin yakın bir arkadaşı var kendisi aslen doğulu ama izmirde büyümüşler. İzmirliyiz derler. Ailesi de okumuş insanlar. Ancak 1992de evlenirken ailesi altın istemiş damattan ve demişler ki biz bu altını kendimize istemiyoruz. Kızımız bizim için çok değerli onun için istiyoruz. Burada elbette kastedilen kıza karşılık altın değil ama inanın ben hiçbir şey istemiyorum diyen gelin değersiz oluyor maalesef ki. Öpüp başlarına koyacaklarına en baştan zaten bir şey istemiyor her şeye razı diye eziliyor.

Canım aslında bu konular burda veya internet ortamında konuşulurken herkes istenmez ayıp vs der ama gerçek hayatta isteniyor yani bu bir gerçek.. Ama zaten evlenecek insan belli bir altın yapması gerektiğini biliyor sonuçta Anneniz de tutup 1 kg altın isteyecek değil ya Erkek tarafının bilezik yapması adettir
Ben miktarları merak ediyorum Bence annemizin isteyeceği miktar zaten takmayı düşündükleri miktarla hemen hemen aynıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…