Dini yorumlar yasak ama sadece mehir olarak yapılır bu kadının güvencesidir utanılacak bişey yok anneniz haklı boşanma durumunda (Allah esirgesin) yada ileride onlar sizin güvenceniz olur .Arkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.
Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
Bende bilezikleri sadece düğün günü takmışımdır hiç sevmem yatırım gözüyle bakarım sadeceBöyle kadınlar nasıl evlenebiliyor cok şaşırıyorum valla. Altın isteyecek kadar geleneksel ama çeyizini yapamayacak kadar modern. Yarın bir gün kaynana çağırınca ayyyy biz aileyiz taaaam mı düş yakamızdan diyecek kadına ama 10 tane bilezik istiyor hem de gram vererek. Nişanımda kayınvalidem bilezik taktı ama kaç gram nasıl birşey taktı inan hiç bilmiyorum sjfjfkfk. Altın istemediğim için beni sevmeyip değer vermeyecekse de yalllah derim yani cok basit.
Aynen isteseymişiz keşkeBiz maydanoz parasına gitmişiz sdskdkds
Aynen isteseymişiz keşke
Biz kızımda bile hiç istemedik altın filan,dünür sordu hatta ne istiyorsunuz diye sizin taktirinizdir dedim.
İstemek çok ayıp geliyor bana..
6 bilezik iyiymiş,süper yani.Aynısı bizimkilerde de oldu.
Bende istemedim özel olarak ama ellerinden geleni fazlasıyla yaptılar.
6 bilezik taktılar benimkiler onu bile yapmadı sjdkskd
Ölür giderim gözüm açık kalır
Böyle bir aileye damat olmak istemeyebilir. Benim için kayınvalidemin de huyu suyu önemliydi, sonuçta yıllarca görüşülecek insanlar.Anne altın isterse karşı taraf bunu anormal görürse sevgilinizle aranız niye bozulsun ki annemizin kişiliğiyle ilgili bu.
Bana çirkin geliyor şu kadar isterim muhabbeti. Bizim komşunun oğlu evlenecekti gelin tarafı 10 bilezik isteriz dediler. Sonradan çok sorun yaşandı gerek aileler gerek gelin kayınvalide arasında bizim komşu abla hep derdi ki ben daha en başta 10 bilezik diye şart koşan insanların gerçek yüzünü niye göremedim ki. E bu sefer diğer oğlu evlendi hak geçmesin diye hiçbir talep olmamasına rağmen ona da 10 bilezik yaptılar, sırf bu uğurda memleketteki arsalarını satmışlardı.İlk o zaman görmüştüm yok artık diye şaşırmıştım.
Artık bu adetlerin, saçma gelenek göreneklerin bitmesi lazım. İş bir şey almaya gelince bir adettir, yapılması gerektir gidiyor. Halbuki gelinin kaynana evi temizlemesi, birlik oturmak bunlar da adet. Sonra ben evlendim benim evime karışamaz kimse oluyor. Genelde insanlar işlerine gelen adeti benimseyip işlerini gelmeyeni göz ardı ediyor.
Cok utanırım ben ya. Malız da bedelimiz isteniyor sankiBende bilezikleri sadece düğün günü takmışımdır hiç sevmem yatırım gözüyle bakarım sadece
Bi arkadaş kvsinin aldığı bileziği diğer bileziklerine uymadığı için değiştirtmişti
Başka bi arkadaşın annesi de süt hakkı diye bilezik istemişti erkek tarafı yapmıştı bileziği
Kadın yok bu bileğime olmadı hem 22 gr adana burması olcak demişti erkek tarafı öylesini alıp vermişti
Sanırım erkek tarafı bu takı konusunda efsunlanıyor ve sadece tamam demelerine izin var ben hiç anlamıyor
Güvence kadının kendine gücüyle olur, işiyle kendini sevmesiyle koluna taktığı altın bilezikle(meslek olabilir)Dini yorumlar yasak ama sadece mehir olarak yapılır bu kadının güvencesidir utanılacak bişey yok anneniz haklı boşanma durumunda (Allah esirgesin) yada ileride onlar sizin güvenceniz olur .
6 bilezik iyiymiş,süper yani.
Burayı okuyan genç kızlar varsa, asla güvence olarak bir erkeği ve ailesinin taktıklarını görmeyinDini yorumlar yasak ama sadece mehir olarak yapılır bu kadının güvencesidir utanılacak bişey yok anneniz haklı boşanma durumunda (Allah esirgesin) yada ileride onlar sizin güvenceniz olur .
Dini yorumlar yasak ama sadece mehir olarak yapılır bu kadının güvencesidir utanılacak bişey yok anneniz haklı boşanma durumunda (Allah esirgesin) yada ileride onlar sizin güvenceniz olur .
Heralde kadın diyor o kadar emzirdim foşur foşur memiklerim sızladı bunun bi bedeli olmalıCok utanırım ben ya. Malız da bedelimiz isteniyor sanki
Adet olarak erkek tarafınin durumuna göre istenebilir. Utanılacak bi durum yok ortada elinizde birikmis olur ilerde degerlendirirsiniz. Hem iki tarafta birbirini tanımış olur. Eger sırf altın istedi diye araniz açılıyorsa orda başka bi sıkıntı vardır.Arkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.
Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
Altın nedrir ki sadece yatırım gözüyle bakıyoruz onada.Olmasaydı da olurdu.
Ben önemsemiyorum öyle şeyleri.
Şükür aramız iyi kv deyle yeterli benim için.
Altın nedrir ki sadece yatırım gözüyle bakıyoruz onada.
Anlaşabilmekte çok güzel.
Ben Doğu da çalışıyorum. Hekim bir arkadaşım geçenlerde nişanlandı memleketi zaten burası. Süt parası istemişler 30 binHeralde kadın diyor o kadar emzirdim foşur foşur memiklerim sızladı bunun bi bedeli olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?