Hahaha kayınvaliden çok değişik bi model :)ya ben eski modelim ama hala burada altın isteme konusu var
kimse bizde altın ne istersiniz diye sormadı galiba
hatta formalite olarak kızı istemeye geldiler babam neyini istiyorsunuz onlar karar vermiş bana söz söylemek düşmez gibi bir şey dedi
kv anneme öbür geline 4 bilezik taktım ama burnumdan getirdi buna bir şey takmıyorum o yüzden dedi
parmağımıza takılan yüzükleri kendi maaşımla aldım anneler ilk defa takılırken gördü
kv bir şey takmadığı için annem de takmadı
hatta kv bohça vs de yapmayalım dedi
ne yapalım şimdi karalar mı bağlayalım
kv ye sorsan bana 4 bilezik taktılar bana sorsan iki
onu mu vuruşturalım
bir de ben anlamıyorum annen iyisini bilir cümlelerini yani bu kişi anne olup bir üst kuşak olduğunda neden iyisini biliyor
evlenen isteme derse istenmez olur biter neden hep bu anne ne derse o fikri
Hahaha kayınvaliden çok değişik bi model :)
Anne babalar bizim için iyisini istiyor orası kesin de bütün söyledikleri Allah'ın emri gibi doğru ve değişmez değil sonuçta. Deneyim de bir yere kadar. Sanki neler nelerr görüp geçirdiler de her şeyi biliyolar gibi yansıtılıyor buradaki yorumlarda. Halbuki onlar da hata yapabilen birer insan.
Maalesef herkes meslek sahibi olamıyor onlar için maalesef altınları güvence oluyor zamanında bu böyle düşünülmüş yapılmış o zaman şartlar farklıymış ama şimdi de çoğunda görüyoruz mal kaçıranları burda okuyoruz değil mi o yüzden hem maddi güvence iş anlamında da mehir anlamında da gerekli bence bu tartışılır mı tartışılır tabiki ama konu sahibi erkek arkadaşıyla kötü olmamak için annesiyle kavga ediyor ikisine de de gerek yok bir ortak yol bulunur utanılacak bişey yok diyorum o yüzdenGüvence kadının kendine gücüyle olur, işiyle kendini sevmesiyle koluna taktığı altın bilezikle(meslek olabilir)
Altın vs kimsenin hayat garantisi güvencesi olamaz
Hazıra dağ da dayanmaz
Burayı okuyan genç kızlar varsa, asla güvence olarak bir erkeği ve ailesinin taktıklarını görmeyin
Güvencemiz kendimiziz
Aslında burda maddi bir güvence altına alınması değil mehirdeki mevzu çok farklı bunu çok abartan kendi keyiflerine göre değiştiren olmuş her konuda olduğu gibi ... Tabiki evlilik hayatı müşterek eskiden de böyleymiş erkek evi mehir yaparken kız evi de evin eksiklerini karşılıyorum şimdi tamamen gösterişe döndü olaybazi adetlerin cikis noktasi cidden cok guzel,
evet gecmiste boyle bir ihtiyac varmis ve bu sekilde kural konmus, ben de cok destekliyorum.
ama suan farkli bir yuzyildayiz degil mi,
kadin icin de erkek icin de ekmek aslanin agzinda, erkekler de cok avantajli degiller ki mehir yuku onlarda olsun.
Yazık ediyor kendine. Birinden soğuyunca içim bir daha hiç ısınmıyor benim. Pek mutlu bir evlilik olacağını düşünmüyorum.Nişan kesildi yazın evleniyorBu kız öğretmen ve çeyizinde bir çay kaşığı yok kuzenım yapsınmış ben aılemın bırcunu ödüyorum diyor. Ama ben düğüne yakın ya artık ayrılırlar ya da ılerde mutsuz olurlar sorunlar olcak diye düşünüyorum. Çünkü bızım ki soğudu sevmıyor artık 10 yıl çıktılar dıye artık herkes bılıyor laf olurmuşmuş. Elalem ne der vakası işte
Ya bak bunu hiç bilmiyorum canım günaha girmek istemem babası mehir olarak istemiş kız kendı dedı o ara söz falan yapılmıştı. Fazla kimse bilmiyor bu konuyu kuzenım ve aılesı kımseye söylememiş anneme dıyımce şok oldu hatta babam herhalde kızı vermemek ıcın diretti bende yüzük taktılar bılezıkler takıldı dedım. Direk babam kızım o zaman görmemişin kızını almayacaklardı direk dedi. Hatta 7 bilezık yaptı kuzenim çalışıp oyle düşük gram falan da değil 30 gram falan her biri aynı konuşmada işte onu x kendı yaptı aılesı yapmadı onlarında yapması lazım 7 tane daha isticem dedi. Sonra şok oldum ben bıraz çat çat konuşurum dıye dedim elektra lafı çevır yoksa laf sokcan dedım. Kızıda severdım hanı akıllı bır kızdı. İşte çeyizin eşyanı yaptın mı muhabbetı geçtı yok hıc yapmadım bardağım bıle yok dedi. Bende 3 senedir atandın kuzum nasıl hıc kenara atamadın mı dedim. Yok aılemın borcunu ödüyorum dedı x yapar dedı. Ama şöyle şehir şehir şu ortamda bıle arkadaşlarıyla gezıyor yanı normal tabıde bana anormal gelen her ay ıkı uc şehir gezmeyıp barı bır şehır gez ona verceğin paraya çeyız yapardınYazık ediyor kendine. Birinden soğuyunca içim bir daha hiç ısınmıyor benim. Pek mutlu bir evlilik olacağını düşünmüyorum.
Ayrıca bu kadar parayı kendi borçlarını kapatmak için istiyor olabilirler mi?
Aile borcu muhabbeti sıkıntılı. Bir tanıdığımın başına gelmiş, gelin çalışıyormuş ama maaşı eve girmemiş iki yıl. Neymiş, ablasına borcu varmış. Genç kadının kyk borcu dışında ne borcu olur, o da ayrı mesele.Ya bak bunu hiç bilmiyorum canım günaha girmek istemem babası mehir olarak istemiş kız kendı dedı o ara söz falan yapılmıştı. Fazla kimse bilmiyor bu konuyu kuzenım ve aılesı kımseye söylememiş anneme dıyımce şok oldu hatta babam herhalde kızı vermemek ıcın diretti bende yüzük taktılar bılezıkler takıldı dedım. Direk babam kızım o zaman görmemişin kızını almayacaklardı direk dedi. Hatta 7 bilezık yaptı kuzenim çalışıp oyle düşük gram falan da değil 30 gram falan her biri aynı konuşmada işte onu x kendı yaptı aılesı yapmadı onlarında yapması lazım 7 tane daha isticem dedi. Sonra şok oldum ben bıraz çat çat konuşurum dıye dedim elektra lafı çevır yoksa laf sokcan dedım. Kızıda severdım hanı akıllı bır kızdı. İşte çeyizin eşyanı yaptın mı muhabbetı geçtı yok hıc yapmadım bardağım bıle yok dedi. Bende 3 senedir atandın kuzum nasıl hıc kenara atamadın mı dedim. Yok aılemın borcunu ödüyorum dedı x yapar dedı. Ama şöyle şehir şehir şu ortamda bıle arkadaşlarıyla gezıyor yanı normal tabıde bana anormal gelen her ay ıkı uc şehir gezmeyıp barı bır şehır gez ona verceğin paraya çeyız yapardın
Bu yaşananlara rağmen hayatınızın her anında iseler, düşman evinizin içinde. Altın salkım ile alakası yok olayın.Valla karışmayın istesin çok değerli olmuyorsunuz Altan alınca. Ben neler çektim çekiyorum. Bende istemedim düğünden sonra söz verildi bizde adet alacaz dediler almadılar. Üstüne herkesin içinde sahte altın taktılar . Üstüne evlenen kızına 30 bin liralık altın aldılar şimdi. O zaman 20 bine benim bütün altınları alıyorlardı. Sonrası dünya kadar borçla tefeciye kadar bizi bıraktılar. Ee hayata yüklü borçla başlayınca hafifletmekte borcu doğuruyor. ailemin taktiklarina hediyeliklere kadar sabahı bozdurdular borç ödediler öyle diolarlar. 4 senedir belimiz dogrulmadi halen de borç oduyoruz. Baya da yüklü takılmıştı. Ne bana soran oldu ne haberim oldu. Şimdi de herşeyi biz yaptık edasıyla hayatımızın her anindalar. Ha bide ben saygı gösterdim umursamadım onlar salak sanıyorlar beni. Agzimla kuş tutsam oğlum der . Saldım herşeyi bende sizde umursamayin bırakın anneniz ne istiyorsa istesin. Zaten sizin olacak.
Valla karışmayın istesin çok değerli olmuyorsunuz Altan alınca. Ben neler çektim çekiyorum. Bende istemedim düğünden sonra söz verildi bizde adet alacaz dediler almadılar. Üstüne herkesin içinde sahte altın taktılar . Üstüne evlenen kızına 30 bin liralık altın aldılar şimdi. O zaman 20 bine benim bütün altınları alıyorlardı. Sonrası dünya kadar borçla tefeciye kadar bizi bıraktılar. Ee hayata yüklü borçla başlayınca hafifletmekte borcu doğuruyor. ailemin taktiklarina hediyeliklere kadar sabahı bozdurdular borç ödediler öyle diolarlar. 4 senedir belimiz dogrulmadi halen de borç oduyoruz. Baya da yüklü takılmıştı. Ne bana soran oldu ne haberim oldu. Şimdi de herşeyi biz yaptık edasıyla hayatımızın her anindalar. Ha bide ben saygı gösterdim umursamadım onlar salak sanıyorlar beni. Agzimla kuş tutsam oğlum der . Saldım herşeyi bende sizde umursamayin bırakın anneniz ne istiyorsa istesin. Zaten sizin olacak.
Adlarını anan kocayı boşardım.Benim kapımın önünden geçemezlerdi.
Adlarını anan kocayı boşardım.
Ev mi almışlar ne onun kredısı galibaAile borcu muhabbeti sıkıntılı. Bir tanıdığımın başına gelmiş, gelin çalışıyormuş ama maaşı eve girmemiş iki yıl. Neymiş, ablasına borcu varmış. Genç kadının kyk borcu dışında ne borcu olur, o da ayrı mesele.
Valla ne desem bilemedim, sonuçta herşeyi üstlenmeye talip bir adam var ortada. Kendi bilir.Ev mi almışlar ne onun kredısı galiba
Bu arada benim ailem altın istemedi durumunuz neye müsaitse dediler. Onlar ahkam kesip takacaklardi. Sonra para yok düğünü iptal edelim dediler bizimkiler altın takmayın gençlere yazık dediler. E tabi iyilikten maraz doğar ya . Onlar söz verdi alacaklarına almadıklarını asla üzülmedim. Benim olanları benden habersiz izinsiz bozmalarina üzüldüm. Ailemin verdiklerine kadar. Ve durumumuz yok diyip kızına arabalarini satıp altın almaları iyi koydu bana be. 4 yıldır bu acıyı cekmeseydim belki bu kadar zoruma gitmezdi.
Yapamaz li zaten yapamam o mehiri diyip duruyor yanı ben o paraya lüks ev alırım ordaValla ne desem bilemedim, sonuçta herşeyi üstlenmeye talip bir adam var ortada. Kendi bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?