Altın istemek ?

Hahaha kayınvaliden çok değişik bi model :)

Anne babalar bizim için iyisini istiyor orası kesin de bütün söyledikleri Allah'ın emri gibi doğru ve değişmez değil sonuçta. Deneyim de bir yere kadar. Sanki neler nelerr görüp geçirdiler de her şeyi biliyolar gibi yansıtılıyor buradaki yorumlarda. Halbuki onlar da hata yapabilen birer insan.

Istenmez tabikide. Altınlar iki tarafında ogluna kızına yardim amaçlı takilan takilardir. Kizina oğluna fazla yardım etmek isteyen kimseden beklemesin kendi yapsin. Herkes gücünce oglu kizi icin zaten elinden geleni yapar.

kv hem de çokkkk değişik

ama kadının sütten ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyor

ilk gelini istemeye nişana diye gitmişler, aç kalmışlar çay yanına dahi bir şey ikram etmemişler

dört bilezik takmış nişanda

nikahta onları yeniden takayım ele güne karşı demiş

olmaz yenisini alsaydın demişler ki gelir vs yok zira geline o zamanın en pahalı mobilya markasından salon takımı almış iki tane şehir dışı üniversite okuyan çocuğu olmasına rağmen

nikah öncesi bir altın alabilmişler sadece ama gelin yine de kolundakilerden birini verip de göstermelik taktırmamış

sonuç bizim evimizde tek iğnesi yok anneme de böyle dedi

bize nişana gelirken lokantada karınlarını doyurmuşlar annem de çılgınca yemek yapmıştı orada anlattı işte diğer gelin ile olan maceralar nedeni ile yemek yiyip geldiklerini de

olayda aslında annemi de irdelemek lazım yani konu sahibininki gibi bir anne olsa kavga çıkar mazallah

o da dinledi ve sustu

yine canı istese yüzükten sonra getirir takı takar eli boş gelen kv yi ezerdi ama annem onu da yapmadı ki eminim almıştır, almasa dahi kendisininkileri takardı istese evde yeterince bulundurur

görümcemin nişanında da takı olmayacak dediler

hatta eşime de öyle demiş de ben yine de küçük altınları atmıştım çantama

sonra onlar taktılar kv evde altın bulamadı ben bendekileri verdim taktık hepimiz birer çeyrek

misafirler gidince görümcem bana geri verdi, benim taktığımı almadım, ben onu takmaya getirdim diye anne babanınkini verdiler biz kızımıza alırız diye

yani o altın hep sorundur

bu arada kv ye göre bana 4 bilezik taktı dediğim de bir kb bir kp iki de görümceler taktı

bekardı görümceler ama çalışıyordu ikisi de aslında onlar alıp takabilirdi

biz görümceme eşimle birer bilezik taktık mesela

ama işte kv değişiktir biz bunu iltifat olarak görmeye başladık

en son geçen sene eşime benim iyi bir insan olduğumu söylemiş, 15 yıl sonra takdir etmiş beni

diğer gelin olsa benim olur dediğim bir şey var o konuda öyle yapmazmış vs

Güvence kadının kendine gücüyle olur, işiyle kendini sevmesiyle koluna taktığı altın bilezikle(meslek olabilir)
Altın vs kimsenin hayat garantisi güvencesi olamaz
Hazıra dağ da dayanmaz
Maalesef herkes meslek sahibi olamıyor onlar için maalesef altınları güvence oluyor zamanında bu böyle düşünülmüş yapılmış o zaman şartlar farklıymış ama şimdi de çoğunda görüyoruz mal kaçıranları burda okuyoruz değil mi o yüzden hem maddi güvence iş anlamında da mehir anlamında da gerekli bence bu tartışılır mı tartışılır tabiki ama konu sahibi erkek arkadaşıyla kötü olmamak için annesiyle kavga ediyor ikisine de de gerek yok bir ortak yol bulunur utanılacak bişey yok diyorum o yüzden
Burayı okuyan genç kızlar varsa, asla güvence olarak bir erkeği ve ailesinin taktıklarını görmeyin
Güvencemiz kendimiziz

Aslında burda maddi bir güvence altına alınması değil mehirdeki mevzu çok farklı bunu çok abartan kendi keyiflerine göre değiştiren olmuş her konuda olduğu gibi ... Tabiki evlilik hayatı müşterek eskiden de böyleymiş erkek evi mehir yaparken kız evi de evin eksiklerini karşılıyorum şimdi tamamen gösterişe döndü olay

açıkçası benim bakış açım değişti bu konuya karşı ... iki kere nişanlılık yaşadım ikisinde de ne takarsanız dediler geçtiler bizimkiler. 2.nişanlımla evlendm , herşeyimizi kendimiz yapmaya çalışıyorduk. Benim ailem takılarımı yapmışlardı, eşimde takıları çektiğimiz kredinin haricinde maaşından yapmaya çalıyordu , afedersin ama argo tabiri ile bi taraflarında ayı bağırıyordu yapıcam diye, ben ne takıldım , ne önemsedim ... görümcenin bileziğini alıp göstermelik taktılar geri aldılar . Evlendikten snra kayınvalide olcak şahıs 70 yaşlarında altın kolye , bilezikleri takmış takıştırmış gelmiş bize gezmeye :) eşim şok oldu anne bu ne dedi? aa vardı işte kötü gün içindi cart curt diyip geçiştirdi. Eşim hiç söylemedin nasıl sakladın bu zamana kadar dedi falan konu kapandı. Ben şok oldum oğlu yapamıcam yetiştiremicem altta kalmıcam diye çabalarken kv olcak kişi bişeye karışmıyorum en azından altınını takayım dememiş bir de üzerine bana hava atmak için takmış takıştırmış gelmiş. Eşimle en küçük sebepten de aramızı açmaya kalktı. Sonra anladım ki , borcun altına biz girdik emek verdik çalıştık çabaladık ödedik çok şükür , o yüzden o kıymet bilemedi , çünkü o zorluk çekmediği için ona yuva bozması kolayına geldi. Ah kafam diyorumm keşke isteseydik , paragöz olduğu için boşatmaya kalkışırken ilk önce gidecek olan altınları düşünür vazgeçerdi diyorumm... Çok iyi niyetli olmamak gerekiyor, snra seni kullanıyorlar. İyileri de var tabi içinde ama bin kişi de bir nadir türler artık. Erkek tarafı kızı biraz zor almalı ben bunu bilir bunu söylerim... Eskilerin demek ki varmış bir bildiği...

Yazık ediyor kendine. Birinden soğuyunca içim bir daha hiç ısınmıyor benim. Pek mutlu bir evlilik olacağını düşünmüyorum.
Ayrıca bu kadar parayı kendi borçlarını kapatmak için istiyor olabilirler mi?

Ya bak bunu hiç bilmiyorum canım günaha girmek istemem babası mehir olarak istemiş kız kendı dedı o ara söz falan yapılmıştı. Fazla kimse bilmiyor bu konuyu kuzenım ve aılesı kımseye söylememiş anneme dıyımce şok oldu hatta babam herhalde kızı vermemek ıcın diretti bende yüzük taktılar bılezıkler takıldı dedım. Direk babam kızım o zaman görmemişin kızını almayacaklardı direk dedi. Hatta 7 bilezık yaptı kuzenim çalışıp oyle düşük gram falan da değil 30 gram falan her biri aynı konuşmada işte onu x kendı yaptı aılesı yapmadı onlarında yapması lazım 7 tane daha isticem dedi. Sonra şok oldum ben bıraz çat çat konuşurum dıye dedim elektra lafı çevır yoksa laf sokcan dedım. Kızıda severdım hanı akıllı bır kızdı. İşte çeyizin eşyanı yaptın mı muhabbetı geçtı yok hıc yapmadım bardağım bıle yok dedi. Bende 3 senedir atandın kuzum nasıl hıc kenara atamadın mı dedim. Yok aılemın borcunu ödüyorum dedı x yapar dedı. Ama şöyle şehir şehir şu ortamda bıle arkadaşlarıyla gezıyor yanı normal tabıde bana anormal gelen her ay ıkı uc şehir gezmeyıp barı bır şehır gez ona verceğin paraya çeyız yapardın

Valla karışmayın istesin çok değerli olmuyorsunuz Altan alınca. Ben neler çektim çekiyorum. Bende istemedim düğünden sonra söz verildi bizde adet alacaz dediler almadılar. Üstüne herkesin içinde sahte altın taktılar . Üstüne evlenen kızına 30 bin liralık altın aldılar şimdi. O zaman 20 bine benim bütün altınları alıyorlardı. Sonrası dünya kadar borçla tefeciye kadar bizi bıraktılar. Ee hayata yüklü borçla başlayınca hafifletmekte borcu doğuruyor. ailemin taktiklarina hediyeliklere kadar sabahı bozdurdular borç ödediler öyle diolarlar. 4 senedir belimiz dogrulmadi halen de borç oduyoruz. Baya da yüklü takılmıştı. Ne bana soran oldu ne haberim oldu. Şimdi de herşeyi biz yaptık edasıyla hayatımızın her anindalar. Ha bide ben saygı gösterdim umursamadım onlar salak sanıyorlar beni. Agzimla kuş tutsam oğlum der . Saldım herşeyi bende sizde umursamayin bırakın anneniz ne istiyorsa istesin. Zaten sizin olacak.

Aile borcu muhabbeti sıkıntılı. Bir tanıdığımın başına gelmiş, gelin çalışıyormuş ama maaşı eve girmemiş iki yıl. Neymiş, ablasına borcu varmış. Genç kadının kyk borcu dışında ne borcu olur, o da ayrı mesele.

Bu yaşananlara rağmen hayatınızın her anında iseler, düşman evinizin içinde. Altın salkım ile alakası yok olayın.

Benim kapımın önünden geçemezlerdi.

Bu arada benim ailem altın istemedi durumunuz neye müsaitse dediler. Onlar ahkam kesip takacaklardi. Sonra para yok düğünü iptal edelim dediler bizimkiler altın takmayın gençlere yazık dediler. E tabi iyilikten maraz doğar ya . Onlar söz verdi alacaklarına almadıklarını asla üzülmedim. Benim olanları benden habersiz izinsiz bozmalarina üzüldüm. Ailemin verdiklerine kadar. Ve durumumuz yok diyip kızına arabalarini satıp altın almaları iyi koydu bana be. 4 yıldır bu acıyı cekmeseydim belki bu kadar zoruma gitmezdi.

Senin altınların kv de ne işi var ?
Ay ben o arabayı benzin döker yakardım.

Bir şey diyeyim miii ben de evlenmeden evvel oha ben satılık mıyım ne altın istemesi falan derdim... İmam nikahında imamı tersledim mehir konusunda. Ben çalışıyorum hoca bey, ben erkeğe mehir vereyim isterseniz dedim. Kafalar pırıl pırıl tabii o zaman.

Biz de altın isteme adeti falan yok zaten ama bohça vs vardı. Annem tutturdu bohça diye. Kıyametleri kopardım. Burada konular açtım. Tecrübeliler her şeyi iste, pişman olursun dedi. Ben de yok yaaa kendime gecelik alamıyor muyum ben falan diyorum.

Evet bunların hepsi doğru.. Kendimize kıyafet, süs, püs alabiliriz. Satılık da değiliz. Ama bir şey istememenin asaletinden olduğunu anlamayacak insanlara merhamet etmeyeceksin. Kendi evliliğim özelinde konuşuyorum. 1 gr altın takmadılar, durumları gayeeeet yerinde. Yüzleri bile kızarmadı benim sülalem çil çil altın takarken. Bir de beni yolmaya çalıştılar. Şimdiki aklım olsa annemi dinlerdim valla bana da bunu söylettiler ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…