Altın istemek ?

Ben Doğu da çalışıyorum. Hekim bir arkadaşım geçenlerde nişanlandı memleketi zaten burası. Süt parası istemişler 30 bin😄😄😄😄

Ben kizimi emziremedim, mama parasi daha pahli degil mi? Millet bedava emziriyor hemde para aliyor :KK70:

Aslinda utanilcak seye gülüyoruz resmen. Bu konuda "hayat müsterektir" olayin gerçek halini gördük. Herkes adet mirin kirin ediyor. Erkek "anneme hizmet et, ben evde ev isi yapmam, adet madet" derse kadinlar "hangi devirde yasiyoruz yaa" der ama.

Ben kizimi emziremedim, mama parasi daha pahli degil mi? Millet bedava emziriyor hemde para aliyor :KK70:

Aslinda utanilcak seye gülüyoruz resmen. Bu konuda "hayat müsterektir" olayin gerçek halini gördük. Herkes adet mirin kirin ediyor. Erkek "anneme hizmet et, ben evde ev isi yapmam, adet madet" derse kadinlar "hangi devirde yasiyoruz yaa" der ama.
Forumda okuduklarıma şaşırmıyorum ben. Dediğim gibi çalıştığım yerde öyle şeyler duydum ki. Kültür farkı işte burada devreye giriyor. Ben istenir mi ayıp diyince ne yani bedava mı gideceksin diyor buralı -eğitimli- arkadaşlar. İşte erkekleri de aynı tabi ki alıcaz istesin yeter modunda. Yani çok istenmesi tuhaf bir şekilde hoşlarına gidiyor. Ama hepsi de ataerkil mesela. Evliler asla evde yardım destek görmez.

Forumda okuduklarıma şaşırmıyorum ben. Dediğim gibi çalıştığım yerde öyle şeyler duydum ki. Kültür farkı işte burada devreye giriyor. Ben istenir mi ayıp diyince ne yani bedava mı gideceksin diyor buralı -eğitimli- arkadaşlar. İşte erkekleri de aynı tabi ki alıcaz istesin yeter modunda. Yani çok istenmesi tuhaf bir şekilde hoşlarına gidiyor. Ama hepsi de ataerkil mesela. Evliler asla evde yardım destek görmez.

Baslik parasi diye konu açarsan burda herkes "iiiy oda ne, hangi yüzyildan kalmaa" derler. Ama adini degistir, "taki" de, herkes "ee hakkin tabiki alacaksin" der. Ikisinin arasinda bir fark yok. Alis veris iste.

Baslik parasi diye konu açarsan burda herkes "iiiy oda ne, hangi yüzyildan kalmaa" derler. Ama adini degistir, "taki" de, herkes "ee hakkin tabiki alacaksin" der. Ikisinin arasinda bir fark yok. Alis veris iste.
Biz buna işine gelen adeti alıp işine gelmeyınce modern takılma dıyor:olamaz: bindallımı almadı kv, bana çamaşır kıyafet almadı bayramda harçlık bıle vermedı dıyenlerı saymıyorum bıle:deli:

Biz buna işine gelen adeti alıp işine gelmeyınce modern takılma dıyor:olamaz: bindallımı almadı kv, bana çamaşır kıyafet almadı bayramda harçlık bıle vermedı dıyenlerı saymıyorum bıle:deli:
Bayramda harçlık mı? 😂 Mendile koysun bari ahahahah.

Altın istemek vs değil. Bakın İslam'da kadının hakkını korumak için mehir verilir, erkek tarafı bunu sormadı mı mesela? nikahla beraber yada sonra nasıl anlaşılır ise o şekilde teslim edilir. Bu altın da olabilir, başka bir şey de... Kadının malı olur o boşansa da boşanmaya da kullanma hakkı kadına aittir.

Ay benım kuzenım evlencek sözde kızın babası 150 tam altın ıstemış. Üstüne kız bana dıyor kı kuzenın kendı 7 bılezık yaptı ama kendı yaptı aılesınınde bı o kadar bilezık takması gerek dedi şaştım kaldım. Dedım sen ne takıcan bızde babam kuşağa bi bılezık takacak.İçimden kuzenime resmen sövdüm. Ben erkek olsam bu zihniyette biriyle evlenmem. Gider lüks ev alırım daha hayırlı olur.

150 tam altın mı
İyiymiş
Sahi kuzeniniz niçin evleniyor ?

Arkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.

Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
Ben Evlenirken istemedim.
Pazarlık falan hoşuma gitmiyordu.
Şimdiki aklım olsa o şekilde altın isterim falan değil de adam akıllı mihir isterdim ve de canın sagolsun demez mihrimi alırdım
Mihir halkımız. Kızlarımla mihirlerini istemelerini öğütleyeceğim.

kv hem de çokkkk değişik

ama kadının sütten ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyor

ilk gelini istemeye nişana diye gitmişler, aç kalmışlar çay yanına dahi bir şey ikram etmemişler

dört bilezik takmış nişanda

nikahta onları yeniden takayım ele güne karşı demiş

olmaz yenisini alsaydın demişler ki gelir vs yok zira geline o zamanın en pahalı mobilya markasından salon takımı almış iki tane şehir dışı üniversite okuyan çocuğu olmasına rağmen

nikah öncesi bir altın alabilmişler sadece ama gelin yine de kolundakilerden birini verip de göstermelik taktırmamış

sonuç bizim evimizde tek iğnesi yok anneme de böyle dedi

bize nişana gelirken lokantada karınlarını doyurmuşlar annem de çılgınca yemek yapmıştı orada anlattı işte diğer gelin ile olan maceralar nedeni ile yemek yiyip geldiklerini de

olayda aslında annemi de irdelemek lazım yani konu sahibininki gibi bir anne olsa kavga çıkar mazallah

o da dinledi ve sustu

yine canı istese yüzükten sonra getirir takı takar eli boş gelen kv yi ezerdi ama annem onu da yapmadı ki eminim almıştır, almasa dahi kendisininkileri takardı istese evde yeterince bulundurur

görümcemin nişanında da takı olmayacak dediler

hatta eşime de öyle demiş de ben yine de küçük altınları atmıştım çantama

sonra onlar taktılar kv evde altın bulamadı ben bendekileri verdim taktık hepimiz birer çeyrek

misafirler gidince görümcem bana geri verdi, benim taktığımı almadım, ben onu takmaya getirdim diye anne babanınkini verdiler biz kızımıza alırız diye

yani o altın hep sorundur

bu arada kv ye göre bana 4 bilezik taktı dediğim de bir kb bir kp iki de görümceler taktı

bekardı görümceler ama çalışıyordu ikisi de aslında onlar alıp takabilirdi

biz görümceme eşimle birer bilezik taktık mesela

ama işte kv değişiktir biz bunu iltifat olarak görmeye başladık

en son geçen sene eşime benim iyi bir insan olduğumu söylemiş, 15 yıl sonra takdir etmiş beni

diğer gelin olsa benim olur dediğim bir şey var o konuda öyle yapmazmış vs
Bu diğer gelin yakmış senin başını :D
Kv nin de işine gelmiş. Komple çekmiş elini altın işinden. Boşver daha iyi ne yersin ne övsün ne de bi kuruşu geçsin isterim ben.

Ben bu duruma çok karşıyım. Evlenirkende birşey istemedik öbür geline ne yapıldıysa onu yapın dedi ailem. Sonuçta evlenince sıkıntı çekecek olan sen ve eşin. O borcu siz yükleneceksiniz erkek tarafına b kadar yüklenilmesine çok karşıyım

benim esim bu olaya gicik olur muhtemelen annem altin istese gicik kapardi.ben de hic istemedim zaten .
Asla pinti bir adam degil.suan,ucretsiz izindeyim bankaya her ay para gonderir kredi kartimi kapatir ama bu altin isteme mevzusuna gicik :rolleyes:

Başlıkta parayı aile alıyor .
Takı ise kızın/gelinin/Kadının oluyor . Fark da bu . Arada çok fark var

Son düzenleme:
Arkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.

Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
Benimki de bohça da böyle tutturdu
Bana mı sana geliyo isteyeceksin diye
Babam da keza öyle .

Direttiler.diretiyorlar maalesef .

bana da ayıp geliyor ama bazı yörelerde isteniyor. Yani sizin adetlerinizde varsa nişanlınızın ailesi yadırgamayacak bir yöredense olabilir belki. Bildğim kadarıyla karadenizde falan istenir ve ayıp değil sanırım.

biz göçmeniz. Bizde çok altın takılır söz nişan isteme ev ziyareti her haltta kızın koluna bilezik dizilir. ama İstemek ayıptır, takmamak daha ayıptır böyle bir denge kurulmuş.

ben buralı biriyle evlendim. Annem gerildi bizim adetleri bilmiyorlar ne takacaklarını bilmiyorlar rezil olacaz diye. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Anne dedim sus sen beni adamın ailesine rezil etme ben mutlu olayım varsın senin akrabalarına rezil olalım.
Ama annem için bu konu aşırı önemliydi biliyordum.
Eşimin annesi de o ara eşime göçmen bunlar çok altın bekler demiş. Eşim de benim ağzımı aradı. Annem annene soracak ne istiyorsunuz diye. Valla dedim sakın sormasın ayıp. Anneler arasında böyle bir diyalog geçmesin.
Gel biz beraber gidelim gücümüz yettiğince alalım. Senin ailen mahçup olmasın, bizimkiler mutlu olsun. Baktığında altınlar yine bizim. Gittik aldık bir miktar bilezik takı seti vs. O arada annesi babası da bir şeyler almış bayağı takı oldu. Çok şükür ikimiz de çalışıyoruz durumumuz yetti.
Ailelere bir şey yansıtmadan aramızda hallettik. Altınlarımız bize kar kaldı. Daha da bozmadık 5-6 sene oldu. Adama güveniyorsan aranızda bu kadar bir diyalog varsa, annesine bir şey yansıtmayacaksa belki siz de aranızda çözebilirsiniz. Bilemedim her ilişkinin dinamiği farklı.
Ama araya aileler girdiğinde biraz dikkatli olmak gerekiyor.

Ay benım kuzenım evlencek sözde kızın babası 150 tam altın ıstemış. Üstüne kız bana dıyor kı kuzenın kendı 7 bılezık yaptı ama kendı yaptı aılesınınde bı o kadar bilezık takması gerek dedi şaştım kaldım. Dedım sen ne takıcan bızde babam kuşağa bi bılezık takacak.İçimden kuzenime resmen sövdüm. Ben erkek olsam bu zihniyette biriyle evlenmem. Gider lüks ev alırım daha hayırlı olur.

kızın özelliği ne tam olarak? Biz neyi eksik yapıyoruz 🙄

kızın özelliği ne tam olarak? Biz neyi eksik yapıyoruz 🙄
Anlamadım 150 olan mehir 14 de bılezık ama ınan görgüsüz geliyor o kadar soğudum kızdan kendı aılesı bı bılezık takıcakmış. Çeyızıde yok kuzenım yapcakmış o aılesının borcunu ödüyormuş o yüzden 3 yıldır bır bardak almamışmış. İşin ironik kısmı ayda şu dönemde bile fıldır fıldır 3 4 şehır gezıyor. Bardağa parası yok ama şehirleri dolaşmaya var işte bizimkide keriz🤷🏼‍♀️

Back
X