Altın istemek ?

Mesela su an bizde de o var. 6 7 aydır nisanliyiz. Yaza dugun diye cok söylüyoruz biz hazirlikliklara başladık. Onlarda hiçbir şey yok. Annem demis annesine biz başladık diye annesi ben daha hiç baslamadim valla hazırlık falan yok bende demis. Annem de şakayla o da sizin sorununuz demis. Annem bunlari görünce daha bi hirslaniyor sanirim. Beklemek mi istiyorlar acik acik konuşmuyorlar bi arasa sorsa diyor. Askerden dönmesini bekliyordur diyorum. O zaman belli olacak her sey

hımmmm
yani şu an anneni bir nebze anladım
ve hatta şunu ben de söyleyebilirim ki maalesef bu düğünlerde mantıksız ne istersen en mantıklısı o oluyor.
yani ben bir bireyim, mal değilim hiçbir şey istemem dersen karşı ailenin gözünde o kadar mal hem de değersiz mal oluyorsun
ne kadar ben onu da bunu da isterim dersen karşı tarafın gözünde anlayışsız, yüzsüz değil aksine o kadar piremses o kadar ayağına taş değmesin gelinim oluyorsun. Çok saçma değil mi? İşte değil maalesef.

Arkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.

Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
Bence yanlış ve görügüsüzce bir tavır.
Ablanızın boşanmasının sebebi bir altından çok daha fazlasıdır eminim.
Bana bu altın isteme olayı başlık parasını anımsatıyor ondan dolayı da çok itici geliyor.
Kimi aile bu durumu ayıplar kimi normal karşılar bilemezsiniz.
Bize altın konusunu açtıklarında ne benim ailem ne de ben bu konuda hiç konuşturmadık.

5-10 sene birlikte olanlar genelde sevişir. 😁 Bence "ortada kalma" boyle tabir ediliyor, muhabbetinden dolayi hem de adi cikar diye evleniyor.
Benzer bir durum bizim bir tanidikta da vardi, onlar da 10 yildir birlikteydiler. Adam "evlenmeme secenegim yok artik, olmak zorunda" demisti acik acik 🤔
Genelde kadınların korkusudur bu ya
Bence adam kusura bakma o kadar şey yapamam sende kendi çeyizini diz bi zahmet yoksa da efendi efendi yolumuza gidelim derse kız eyvah diye çark edebilir bence denenmeli 😃

Yanlış okumussunuz ben kocası tarafından demedim ailesi tarafından dedim. Herneyse. Ayrıca benim ne yaşadığım sizi enterese etmez.

Ailesi adam yerine koymasa, deger vermese ne olur ki? Ben baştan beri istenmeyen gelindim (6 yil oldu hala oyleyim bence, boşansak kv sevinir ogluna kiz bakar hemen.) 🤭 istenmememin sebebi de altin istememek degil buarada😂😂
Başta gayet saygisizlardi ama o saygiyi altin degil eşin duydurursa, hiç kimse agzini açamamaya başlar.
Eşinin ailesi adam yerine koymuyorsa bunun suçu altin degil eştir.

Biri şu adam yerine koymamak ve deger vermemek ne oluyor aciklasin? Tam olarak kim deger verecek? 😁 Ne şekilde bir deger vermemek oluyor?

Yani normal akli başinda bir erkek neden sevdigi kadin zorla altin istemedi diye kadini ezsin, neden sevmesin????
Altin istemedi diye sevgisi mi bitiyormuş bu adamlarin?
Tam olarak ne yasiyorsunuz siz merak ediyorum cidden. Evlenirken hersey harika asiksiniz, seviyorsunuz ama altin istemedi diye kocaniz soğuyor mu? 😁 Nedir yani anlamiyorum.
Şu kadar gram altin isterim demedim, isteyen istedigi kadar takti. Eşimden yana bir ezilme, sevmeme görmedim. 🤔

eş değil yalnız aile
ben de cevap verdiğiniz kişiye katılıyorum
ben de istemedim ama görüyorum ki işin içeriği öyle olmuyormuş.
Ya ben açıkçası çalışıyorum, gelirim iyi, ailemden de şükür iyi kötü bir şeylerim var diye çok takılmıyorum, ihtiyacım yok diye de istemedim.
ama olmasa bir yere kadar dayanırdım sanırım. Çok olay olay anlatmak lazım detay vermek lazım bunun hissiyatını anlatabilmek için.

Bence adam kusura bakma o kadar şey yapamam sende kendi çeyizini diz bi zahmet yoksa da efendi efendi yolumuza gidelim derse kız eyvah diye çark edebilir bence denenmeli 😃

Adam biraz duygusalsa bu durum kullanmaya acik oluyor. Ortada kaldim intihar ederim, ailem duysa öldürür bi daha kimseyle evlenemem herkes konusur vs diye adamin ustune gittiyse adam da vicdanen sorumlu hissediyor.

Adam biraz duygusalsa bu durum kullanmaya acik oluyor. Ortada kaldim intihar ederim, ailem duysa öldürür bi daha kimseyle evlenemem herkes konusur vs diye adamin ustune gittiyse adam da vicdanen sorumlu hissediyor.
Valla kız "bu adam bu kadar takıyı nasıl alacak" diye vicdan yapmıyorsa adam da vicdan yapmayacak
Evliliği ticarete dönüştürmek bunun adı
Bi erkek arkadaşın sevgilisi çok masraflıydı öyle çiçek hediye edemezsin yani takı tuku olcak illa. Evlenme teklifinde bile battı çocuk baktı böyle gitmcek kızla tam evlencekken vazgeçti gitti sıfır araba aldı geziyor 😅

Böyle kadınlar nasıl evlenebiliyor cok şaşırıyorum valla. Altın isteyecek kadar geleneksel ama çeyizini yapamayacak kadar modern. Yarın bir gün kaynana çağırınca ayyyy biz aileyiz taaaam mı düş yakamızdan diyecek kadına ama 10 tane bilezik istiyor hem de gram vererek. Nişanımda kayınvalidem bilezik taktı ama kaç gram nasıl birşey taktı inan hiç bilmiyorum sjfjfkfk. Altın istemediğim için beni sevmeyip değer vermeyecekse de yalllah derim yani cok basit.

Böyle kadınlar nasıl evlenebiliyor cok şaşırıyorum valla. Altın isteyecek kadar geleneksel ama çeyizini yapamayacak kadar modern. Yarın bir gün kaynana çağırınca ayyyy biz aileyiz taaaam mı düş yakamızdan diyecek kadına ama 10 tane bilezik istiyor hem de gram vererek. Nişanımda kayınvalidem bilezik taktı ama kaç gram nasıl birşey taktı inan hiç bilmiyorum sjfjfkfk. Altın istemediğim için beni sevmeyip değer vermeyecekse de yalllah derim yani cok basit.
Evine sadık olacak bir eş ve eşinden düzenli
İş isteyen herşeye ortak olmaya hazır kızlarımız da evde kalsın🤣 (ben)

Bence istenir kiii ben etrafımda hic altinsiz gelin gormedim ozellikle bizde altin falan olmadan asla kız vermezlerrr dul olanlar bile altın ister tabi bu bizim gelenek ve goreneklerimiz.. hic durumu olmayan bir aile bile ne yapr ne eder altinlari almaya calısır bizde
Dul olanlar bile ister ne demek?

bence ayip,
istenmemeli.

siz es adayinizdan talep edebilirsiniz,
ama anneniz talep edince onun adi baska oluyor.

yani yok ev alacaksiniz, yok size yardim olsun falan dese de anneniz,
bu isin adini degistirmiyor.

sahsen boyle bir konusmanin oznesi olsam cok utanirdim.

Arkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.

Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
bende nişanlıyım annem önceleri isterim dedi şimdi ise altın pahalı gücü neye yetiyorsa yapsın dedi karışmadı siz duruma gzel dille bahsedin belki anlar yani gücü yetmeyeceği birşey istese sonuçta sen ve nişanlın sıkıntısın çekeceksin

Valla kız "bu adam bu kadar takıyı nasıl alacak" diye vicdan yapmıyorsa adam da vicdan yapmayacak
Evliliği ticarete dönüştürmek bunun adı
Bi erkek arkadaşın sevgilisi çok masraflıydı öyle çiçek hediye edemezsin yani takı tuku olcak illa. Evlenme teklifinde bile battı çocuk baktı böyle gitmcek kızla tam evlencekken vazgeçti gitti sıfır araba aldı geziyor 😅

İyi yapmiş, son anda uyanabilmiş. 😂😂😂 Yani dusunuyorum dusunuyorum erkek olsam hicbir kadina kalkip ev araba parasi takı takmam "şart koştu, istiyor diye" icinden gelir o ayri. Ama erkek akli işte... 😬😬😬Ne yaptirsam kardir yolayim kafasinda biri olsam eşimi cok rahat yolardim. 🙄

Back
X