Arkadaslar merhaba tekrar bi once ki konumdan bilmeyenler icin kosaca ozet geceyim. Annem kinada takilan takilari alip yazicam odenmesi gereken borclardan sonra size geri veririm demisti. Nisanlimda hayir sana versin sen yaz ve odenmesi gereken borclari biz odeyelim dedi. Dun bu konuyu anneme soyledim. Annem cok fazla tepki gosterdi. Nisanlimin annesini aradi. X kisi benim altinlarima guvenerek mi shanna ile evleniyor, eger taki icin aliyorsa hic gelmeyin. Takilar benim ister veririm ister vermem. diye tepki gosterdi. Bu da dogal olarak nisanlimin kulagina gitti. Dugun 4 gun kala iptal olma noktasina geldi. Nisanlimin annesi konustu ortami nisanlimi sakinlestirdi, annem size takilanlarida sen al dedi ama kayinvalide ben almam benim cocuguma takilanlari ben nasil alirim gibisinden konustu bi sekilde konu kapandi ve dugun planlandigi gibi yapilacak. Simdi benim endisem annemin tum takilara el koyup benim demesi ve nisanlim hakkinda annesine kullandigi kelimeler. Evlendikten sonra nisanlimin anneme alabilecegi tavir. Ne yapmam gerekli kim hakli kim haksiz sasirmis durumdayim.
yorumunuzu okudum ama bir olaya ancak bu kadar ilginc bir bakis acisi gelistirebilirdi.zamaninda takmissa ne olmus bu isler boyle sen gidersin oda senin cocuguna gelir.o zaman damat tarafida kendi tarafindan gelen altinlari alsin.eee gelin damatta biblo gibi dursun ortada.borcu yapmissa kizi icin yapmis.anne babalarin gorevidir bu.kimse cocugun altinina goz dikip evlendirmiyor.annesi kesinlikle ac gozlu biriBen annenizi haklı buluyorum çünkü evet o takılar annenizin eskiden yaptığı bir nevi borç verdiği altınlar ve şimdi onlar geri geliyor. İster verir ister vermez doğru söylemiş. Kadın borçları ödeyip kalanını yine vereceğini söylemiş siz yuzsuzluk yapıp hepsine el koymak istiyorsunuz. Kadincagiz tek başına kızını evlendirmeye çalışıyor parası var mı yok mu borclari ödeyecek durumu var mı siz evlenip keyfinize bakarken o kadın sizin düğününüz için yaptığı borçları nasıl ödeyecek ? Evet takılar annenizin tekrar söylüyorum gönlünden kopar verir ya da vermez. Şöyle düşünün anneniz eskiden o takıları takmasaydi düğününüzde kaç kişi getirip altın takardi size? Siz annenizi küçük düşürmeye devam edin böyle yarın evliliginizde herhangi bir sorun olursa yanınızda olacak ilk kişi kim olur acaba ?
Nasıl kim haklı kim haksızArkadaslar merhaba tekrar bi once ki konumdan bilmeyenler icin kosaca ozet geceyim. Annem kinada takilan takilari alip yazicam odenmesi gereken borclardan sonra size geri veririm demisti. Nisanlimda hayir sana versin sen yaz ve odenmesi gereken borclari biz odeyelim dedi. Dun bu konuyu anneme soyledim. Annem cok fazla tepki gosterdi. Nisanlimin annesini aradi. X kisi benim altinlarima guvenerek mi shanna ile evleniyor, eger taki icin aliyorsa hic gelmeyin. Takilar benim ister veririm ister vermem. diye tepki gosterdi. Bu da dogal olarak nisanlimin kulagina gitti. Dugun 4 gun kala iptal olma noktasina geldi. Nisanlimin annesi konustu ortami nisanlimi sakinlestirdi, annem size takilanlarida sen al dedi ama kayinvalide ben almam benim cocuguma takilanlari ben nasil alirim gibisinden konustu bi sekilde konu kapandi ve dugun planlandigi gibi yapilacak. Simdi benim endisem annemin tum takilara el koyup benim demesi ve nisanlim hakkinda annesine kullandigi kelimeler. Evlendikten sonra nisanlimin anneme alabilecegi tavir. Ne yapmam gerekli kim hakli kim haksiz sasirmis durumdayim.
Kesinlikle böyle olacak. En iyi ihtimalle anneye çok soğuk olacak. Konu sahibi de hep huzursuz olacak. Düğün ertelenmeli ve bu konu halledilmeli. Ama bu düğün olur ve sen çözmeden evlendiğin için pişman olursunSenin işin yaş. Evlensen ne olacak. Kocan burnundan fitil fitil getirecek. Çünkü anneni sevmeyecek seni göndermeyecek anneni de evinde istemeyecek. Gidişatın bu.
Hep arada kalacaksın.
Arkadaslar merhaba tekrar bi once ki konumdan bilmeyenler icin kosaca ozet geceyim. Annem kinada takilan takilari alip yazicam odenmesi gereken borclardan sonra size geri veririm demisti. Nisanlimda hayir sana versin sen yaz ve odenmesi gereken borclari biz odeyelim dedi. Dun bu konuyu anneme soyledim. Annem cok fazla tepki gosterdi. Nisanlimin annesini aradi. X kisi benim altinlarima guvenerek mi shanna ile evleniyor, eger taki icin aliyorsa hic gelmeyin. Takilar benim ister veririm ister vermem. diye tepki gosterdi. Bu da dogal olarak nisanlimin kulagina gitti. Dugun 4 gun kala iptal olma noktasina geldi. Nisanlimin annesi konustu ortami nisanlimi sakinlestirdi, annem size takilanlarida sen al dedi ama kayinvalide ben almam benim cocuguma takilanlari ben nasil alirim gibisinden konustu bi sekilde konu kapandi ve dugun planlandigi gibi yapilacak. Simdi benim endisem annemin tum takilara el koyup benim demesi ve nisanlim hakkinda annesine kullandigi kelimeler. Evlendikten sonra nisanlimin anneme alabilecegi tavir. Ne yapmam gerekli kim hakli kim haksiz sasirmis durumdayim.
Evet ya hem konu net değil hem dogru anlayıp yorum yapalım diye soruyoruz cevap yok. Kız tarafının kınada gelen paraları ceyreği falan masrafları karşılamak için annem, erkek evindeki düğünde takılanları da salon parasını vs ödemek için kv aldı. Salonda takılanları da biz. Okuyan bütün bileziktir altındır kız annesi istiyo sanacak. Nişanlı kınada takılanları da istiyosa ben de derim yani onlara mı güvenip evleniyo diye. Konu sahibi babasıyla görüşmüyomuş çünkü. Kadın da çalışmıyomuş şu an nası kalksın hepsinin altından? Nedir bu altın da altın diye diretmek. Kadının üslup yanlış ama napsın kara kara düşünüyodur nasıl ödenecek diye.Önce olayı doğru anlat kına gecesi kız tarafınındır kız tarafı altınları getirir. Düğünde erkek tarafı takar.Konuyu öyle bi anlatmışsın ki okuyan bütün altınlara el koyacak sanıyor.
Halbuki annen daha önce emaneten verilen altınların kalan borçlarını ödemek üzere istiyor. Ödenmiş altınlar zaten sana kalıcak.
Hem nişanlına noluyorki altınların derdine kendi düşmüş. Annen bence gayet makul bi istek te bulunmuş. Nişanlının demesi gereken tamam o altınlar zaten sizin taraftan geliyor tassarrufu size kalmış senin de rızan varsa olabilir gibi yaklaşması gerekirken ilk mızıkçılığı kendisi yapıyor.
Anladığım annen de pek altta kalmayacak bi kadın. Burda duruma sen el koy annenin borçlarını ver kimseye de laf söyletme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?