- 5 Şubat 2022
- 926
- 511
- 53
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Telefon ekranı gidil yazım hataları olabilirEn uyuz olduğum erkek tipi annesinin lafından çalmayan.
Bu arada örf ve adetlerimiz insanı hayata küstürecek kadar ağır mı demekki adamın o kadarına gücü yok ya eş adayınıza saygı duyun ya da isteklerinize cevap verecek başka adayla yola devam edin. Yanlış anlamayın hepimizin örfü adetleri avama her geleneğe ne ayak uyduraniliyoeus ne de isteklerimizin uğruna insanı zora sokabiliyoruz.
Umarım sorunsuz ve el ele vererek eş gibi davranıp mutlu olmayı başarabilirsiniz aksi halde müstakbel eşinize gerçekten üzüldüm insan sevdiğine kıyamaz
Yok canım ya bu bir kültür meselesiKayın aileye hizmet deyince 2 dk da değişiyor o zihniyet, boşversenize. İşine gelmesi yeterli.
Zaman değişti. İnsanlar opportunist. İşine gelen gelenek oluyor, gelmeyen "Yıl olmuş 2023." oluyor.Yok canım ya bu bir kültür meselesi
Ya kadın konu açmış gelin hamamı
Gelin hamamı ne
Borç harçla düğün dernek kuruluyor
Gençler borç harçla evliliğe başlıyor
Geline altın takılıyor daha yılı dolmadan geri alınıyor borç var diye
Ya ne borç yap ne altın al
Sünnet nedir pipi kesiliyor diye düğün kuruluyor
Asker kınası diye başka bir zırva daha
yolun açık olsun askerin de sarıl yeter kına ne
gelin çeyizi ya banane kim evine ne almış ne etmişse
yo falanca kimse kızına şunu verdi şunu aldı
Sistem tepeden tırnağa saçma salak
Bazılarında dahada salak
Kusura bakmayın ağxımı bozdum ama ama bu çarkta bende varım
Nefret ediyorum
Buda onlardan biri
İki erkek kardeşim var, abim 10 yıldır mesleğini eline almış fakat dediğim miktar altını anca cikartabildi bu sebeple daha yeni yeni evlilik düşünüyor. Kardeşim üç dil biliyor, ODTÜ mezunu henüz evlilik planları yapamıyor bile.
Katılmıyorum yıl olsa 2123 belki birazZaman değişti. İnsanlar opportunist. İşine gelen gelenek oluyor, gelmeyen "Yıl olmuş 2023." oluyor.
Allah beyin gramajı versinBende ki vizyonda sen kendi vizyonunla niye sayfalardir zaman kaybediyorsun onu anlamadım
Çirkin ve görgüsüzüm ama gramajim yüksek
Bu vizyonla zor yaBende ki vizyonda sen kendi vizyonunla niye sayfalardir zaman kaybediyorsun onu anlamadım
Çirkin ve görgüsüzüm ama gramajim yüksek
Dokunma fobin varsa git önce bir tedavi ol. Adamın başını niye yakıyorsun. Bende böyle bir sorun olsa değil altın istemek gel evlenelim demeye utanırım. Siz birikimi evi vs düşünmek yerine fobiniz için tedavi olmayı düşünün. Yoksa adam takmasına takar ama size dokunamaz ise dava açtığı gibi güncel faizi ile alayını geri alır misli misli hemde. Ondan sonra burada konu açarsınız eşim beni dava etti kazandı bu parayı nasıl ödeyeceğim diye. Böyle bir durumda iken utanmanız gerekiyor takı istemeniz değil.Zamanında 500 Gr takani bulmuştum da dokunma fobisi yüzünden tepmistim işin kötüsü dokunma fobisi hala aktif jssj
Evi Antep’ten almayacaksınız umarım. Değil 350, 1350 gram bile kurtarmaz çünküsjdjdjDüğün dernekte eski bir gelenek ama ona uymadim gereksiz masraf diye. Evliliğe karşı zaten korkularım var bir de ileride kirada vs yaşamanın zorluğuna katlanmak istemiyorum. En azından bir kısmı biriksin istiyorum. Zaten acele etmek istemiyorum iki yıl daha bekleriz bekarken birikim yaparız olmadı.
Zamanı geriye al ama.Hic evlenmemiş ol ki.Seyinin bir değeri olsun.
Beynini diyorum arada kullansan mı acabaAyy şaka yaptım ya.Tabi ki boşanıp düğün yapabilirsin.
350 gram altın istenmez maddi durumu neyse o alınır bu yanlış ikincisi de. Evlenme evlenirsen bu sorunlar 10 katı olacakMerhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Yokmu piyasada bi oynamaBen bi gaviscon ictim yatiyorum simdi
Sabaha kadar belki dusus artis olur gramajda bakalim nasip
Eşimle evlendiğimizde sadece işi vardı . Benimde 15 bin param vardı. Yıl 2020 . Eşimin ailesi 100 gr bilezik taktı düğündeki takıları verdiler . 3 yıl içinde çok şükür arabamız da oldu evimiz de.Kimseden birşey istemiyorum hanımefendi, evlilik planı yapan erkeğin ne kadar sorumluluk aldığını, ne kadar hazırlıklı olduğunu ölçüyorum. Siz sıfır birikimsiz biriyle dilediğiniz gibi evlenip pekala terbiyenizi korumayı tercih edebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?