Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

Mehir hakki diye dusunuyoda tabikide gelinin hakki diyecekler yedirirlermi oyle
Kolay elde edilmiyo 350gr altin
Valla adama aşırı yazık olur o zaman. 500 bini havaya gitmiş olur. Gerçi onda da var, 500 bin isteyen biriyle evleneceğim diye direttiğine göre müstahaktır belki de.

Sene 2023 yahu bir de sayfalardır bu adet adı altında insanları soyan saçmalığı savunmuşsunuz. Kendinize değer biçiyorsunuz resmen. Her adete uyacak mısınız yoksa işinize gelenleri mi kabul ediyorsunuz sadece?

Gramajım yüksek dedi ya midem delinecek şimdi ıyyyyk.

Düğün dernekte eski bir gelenek ama ona uymadim gereksiz masraf diye. Evliliğe karşı zaten korkularım var bir de ileride kirada vs yaşamanın zorluğuna katlanmak istemiyorum. En azından bir kısmı biriksin istiyorum. Zaten acele etmek istemiyorum iki yıl daha bekleriz bekarken birikim yaparız olmadı.

Bu kadar linç beklemiyordum yazdınız ya

Hayır buraya konu açıyorlar fikir danışıyorlar biz de doğrusunu söylüyoruz kaç kişi aynımşeyi söylüyor,konu sahibi hala aynı kafada,,o zaman yaşa kendi doğrunla ne soruyorsun
Çünkü en az 25 yıllık bir zihniyeti 2 3 günde değiştiremezsin
Onun için diyorlarya çoğrafya kaderdir
Biz rahatsız olduk altın isteme konusuna konu sahibi kv ile ilgili sorun var sanıyor

Çünkü en az 25 yıllık bir zihniyeti 2 3 günde değiştiremezsin
Onun için diyorlarya çoğrafya kaderdir
Kayın aileye hizmet deyince 2 dk da değişiyor o zihniyet, boşversenize. İşine gelmesi yeterli.

İşinize geleni kabul ediyormuşsunuz yani. Kayınvalide evi temizlemek de bir gelenek neticede. Birikim dediğiniz şey size altın takılması mı? Şimdi kirada yaşamak istemiyorsanız çalışıp ev alacaksanız başka çaresi yok. Nişanlınızın annesinin neyine kızdığınız anlamadım benim oğlumun evleneceği kız bunu dese elli tane laf sayar çeker giderdim hadi sana kolay gelsin çok istiyorsan yap 350 gram altın diye. Kadın yine insaflıymış. Gerçekten merak ettiğim için soruyorum kendinize değer biçmekten hiç mi utanmıyorsunuz?

Aklınızca forumda eğleniyorsunuz belli ki.

En uyuz olduğum erkek tipi annesinin lafından çalmayan.
Bu arada örf ve adetlerimiz insanı hayata küstürecek kadar ağır mı demekki adamın o kadarına gücü yok ya eş adayınıza saygı duyun ya da isteklerinize cevap verecek başka adayla yola devam edin. Yanlış anlamayın hepimizin örfü adetleri avama her geleneğe ne ayak uyduraniliyoeus ne de isteklerimizin uğruna insanı zora sokabiliyoruz.
Umarım sorunsuz ve el ele vererek eş gibi davranıp mutlu olmayı başarabilirsiniz aksi halde müstakbel eşinize gerçekten üzüldüm insan sevdiğine kıyamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…