- 15 Eylül 2022
- 2.503
- 1.664
- 63
- 32
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
350 Gr altının fiyatından sizin haberiniz var mı yaa kafayı mı yediniz bu ne görgüsüzlük gerçekten örf adet adı altında hırsızlık bu resmen borçla alsın o kadar altın düğünden sonra sizden geri alsa yada bunun borcu sıkıntısıni yine siz yaşayacaksınız bir koltuk takımı olmuş 70.000 bin TL Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın hepimiziMerhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Yuh 350 gram ne. Başlık parası da istenecek mi?Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Normal şartlarda gerçekten senin benim yoktur ama benim kocam bu kadar inceliği gerçekten haketmiyorGerçek bir evlilikte Hayat müşterektir senim benim yoktur be kuzum
Gençler evliliğe milyonluk borçlarla başlıyorlar ve bir sürü huzursuzluk onları bekliliyor evliliğin en güzel olması gereken dönemde
Sonra boşanmalarla soruçlanıyor
yazık vallahi yazık
350 gram altın çok gelebilir.Ona hak verebilirim.Altin'i çok istiyorsanız kendi yörenizde birini bulacaktiniz.Biz 100 gram mehir talep ettik diye benim 6 ay burnumdan getirdiler.Ve ben o mehiri 1 sene de değil.İstersen 20 sene içerisinde verebilirsin dedim.30 gram'a anlaştık.Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Valla ben bişey istemedim hiç kıymet bilmediler. Etrafımda 100 bin liralık altın olmazsa evlenmem diyen (3 4 sene öncesi), 10 bilezik diyen, mobilyayı en pahalısından isteyen, evi olmazsa evlenmem diyen herkes el üstünde. O yüzden bence istesin zorlasın ki kıymet bilsinler.
Cuma günü de bizim akraba Antepliyle evlenecek ? Damat Antepli bakalım ne kadar altın takılacak ?Oğlum ileride ya Antepli bir kızla evlenmek isterse diye içime bir korku düştü
Burada da öyle bir üye vardı evlenmeden ailesi 300 gram altın , kızıma ev, araba alınacak diye şart koşmuşlardı o geldi aklıma.
Sizin altın fiyatından haberini var mı ?
Siz ne takıyorsunu damada ?
Bu devirde gelen misafirden altın beklemek cok absürt olur Nur.Cuma günü de bizim akraba Antepliyle evlenecek ? Damat Antepli bakalım ne kadar altın takılacak ?
Aaa bu indirimli hali yani ?Bu kadar linçleyeceğinizi bilmiyordum. Altın adedi çok eski bir gelenek, zamanında 800 gr isteyen çok arkadaşım oldu şimdi altın yükseldiği için bu grda. Sebebi de ileride ev alacak bir yatırım olsun diye. Zaten evlenildiğinde altınlarla araba vs alınıyor.
Bu kadar linçleyeceğinizi bilmiyordum. Altın adedi çok eski bir gelenek, zamanında 800 gr isteyen çok arkadaşım oldu şimdi altın yükseldiği için bu grda. Sebebi de ileride ev alacak bir yatırım olsun diye. Zaten evlenildiğinde altınlarla araba vs alınıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?