Altın meselesi

lütfen yanlış anlamayın ama siz erkek olsaydınız aileniz yine ince bir bilezik mi takardı sizce

Hayır şu kadar demedik zaten ellerinden geleni yapar ailem dedim destek olurlar ama bilmiyorum ben senden kıymetli değil deyip hem konuşmak netleştirmeye çalışmak bu kadar garantici gitmeye çalışmak çok normal gelmiyo bana

lütfen yanlış anlamayın ama siz erkek olsaydınız aileniz yine ince bir bilezik mi takardı sizce
Ne demek istediğinizi anlayamadım, annem tek başına bir kadındı erkek de olsam o kadar takardı muhtemelen 70 yaşındaki kadın taksiye çıkıp para biriktiremeyeceğine göre cinsiyetim bunun üzerinde nasıl bir oynama yapabilir?

Evleneceğim insanın ailesinin mantalitesinin ele âleme hava atmak reklam yapmak odaklı olsa, ben soğurdum. Çok tuhaf buluyorum.
bize tuhaf geldi. Ama söyledikleri şey şu bizim düşmanımız çok.... o an annem yaşadığı şoku unutamıyor ki dayımlar 10 bilezik 10 altın alırız demişler yani 2-3 olsa neyse. çok garip gerçekten

desene bi 2 bakır bilezik ne tepki verecek

Insanlar bunlari rahatlikla nasi sorabiliyo ya. Bana ve aileme soran olmadi. Biz de esime ve ailesine sormadik. Sadece kayinpederim nisandan once altin ne takalim diye sormus babama. Babam da beni ne ilgilendirir bana mi takilcak minvalinde konusmustu. Utanmiyo mu acaba bunlari sorarken?

normal değil mi ya bana göre normal altın zaten ev araba için alınmaz mı. yani tabii yatırım Ama benim çevremde çoğu insan altın satıp ev araba alıyor
Tabi ben bunu konuşup sohbet havasında söyle yaparız vs araba alırız şeklinde konuşulmasını normal karşılıyorum ama dayatma gibi olmasını anlamıyorum ki ona sorsan öyle değil ama hiç takmayacak olsalar benmle evlenmeye mi yani sevgi anlayış nerde kalır ozman?

zaten daha ortada fol yok yumurta yok. Sizinki muhtemelen sarı sitelerde hayallere dalmış. Bakalım ailesi o kadar altın yapabilecek mi 15 yaşındaki arabalar bile 250 bin. Sinir bozucu

Benim ablalarım da evlendi benim ailemde aynı tavrı gösterdi hiç ne takacaksınız diye soran olmadı herkes elinden geleni yaptı hiç bişey de eksik kalmadı şükür bu ne cesaret diyo şaşırıyorlar

Benim ablalarım da evlendi benim ailemde aynı tavrı gösterdi hiç ne takacaksınız diye soran olmadı herkes elinden geleni yaptı hiç bişey de eksik kalmadı şükür bu ne cesaret diyo şaşırıyorlar
valla yanlış anlama ama erkek tarafına soruldugunu çok duydum ama kıza ne yapacaksın diye sorulduğunu ilk kez duyuyorum. hadi belki konuşması geçmiştir vs normal ama sürekli sorması

Evet çıkar ilişkisinden ne farkı kalıyo yani anlamıyorum manevi şeylerin hiç mi önemi yok

Konuşulması normal.
Ama bu aşamada ve bu şekilde değil.
Artık evlilik yoluna girilmiştir,ben bunları almak istiyorum,ailemden şunlar hediye gelecek diye size söyleyebilir.
Bunun üzerine siz de eşek değilsiniz elbet söylersiniz kendi yapacaklarınızı
Size sorulmamalı,siz de sordurtmamalısınız. Kendiliğinizden söylemelisiniz,şunların masrafı da bana ait diye.
Sevgililik aşamasında bunların sorulmasını ve konuşulmasını normal bulmuyorum.

28 yaşındayız evet ciddiydi. ya tabi yatırım paln yapılır ama benim ailem elinden geleni yapar tabi kilolarca altın alamazlar bunu söyledim zaten çocuk evlendirmek kolay değil bir tarafa yük olmak doğru değil diyodu bi baba kızına takar durumu varsa diyip ben bozulunca şakaya vuruyordu

valla yanlış anlama ama erkek tarafına soruldugunu çok duydum ama kıza ne yapacaksın diye sorulduğunu ilk kez duyuyorum. hadi belki konuşması geçmiştir vs normal ama sürekli sorması

Adam kadın para biriktirir gezer dolaşır bir hesap yapar ne kadar harcanır neler alınmalı en son ailelere söylenir beraber eğer onlar katılmak isterse konuşulur böyle dan diye ve sürekli hesap yapılmaz. Özellikle senin paranı hesap edip düğün altınları üzerinden hesap yapması mantıklı değil.
Konu sahibi hoşt deseydin.

Evet bunuda dedim ikimizde meslek sahibiyiz ben aktif çalışmıyorum sadece ama çalışıp beraber yaparız ne yani çok mu önemli dedim ama takmıştı aileden gelene

Hele ben birininin böbürlene böbürlene şerefiniz kadar altın taksanız yeter, şanınıza yakışanı takın yeter dedi babam, aslan babam falan gibi şeyler duyunca damat tarafına acımıştım. Karşıdakilerin şanını şerefini altına bağlamak, kendini de böyle küçültmek komik geliyor bana

Yani şanları şerefleri kızları parayla altınla satın alınabiliyor. Bence de komik duruma düşmekten küçülmekten başka bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…