- 31 Ocak 2023
- 151
- 123
- 23
- 29
- Konu Sahibi Berceste23
-
normal değil mi ya bana göre normal altın zaten ev araba için alınmaz mı. yani tabii yatırım Ama benim çevremde çoğu insan altın satıp ev araba alıyorBu erkeklere ne oluyor boyle anlamiyorum.
Hemen hemen her yeni evli erkegin hayali dugun takilariyla araba almak. Bunuda size süsleyerek, size istinat ederek anlatmis. Daha bir tek taş yuzuk alip evlilik teklifi etmeyen adam para pul, altin derdine düşmüş. Baba evinde alsinlar ogluslarina, oyle evlendirsinler.
Eskiden evlenince kocan tatile götürür, kocan araba alir derlerdi. Kizlar da kendilerini kotu hissederdi. Simdi oglanlara evlenince karin araba alir diyorlar herhalde, bunlarında gücüne gitmiyor, plan yapiyorlar. Hayret birsey
siz sordunuz mu hiç ailen ne takar ne alır diye
siz sordunuz mu hiç ailen ne takar ne alır diye
[/
Hayır sormadım hiç kendisi söyledi şu kadar takarlar araba alırım flaan diye hatta ben netne kadar maaş alıyorsun flaan diye sormadım hiç aşağı yukarı tahmin ediyorum zaten o da buna şaşırıyodu herkes sorar sen hiç sormadın diye beni rahatsız ediyo kuruşu kuruşuna bilmek vs tarzım değilsiz sordunuz mu hiç ailen ne takar ne alır diye
bence sorması gayet normal ben de evlilik yolundayım benim sevgilim sormadı ama benim annem hep ona biz elimizden geleni yaparız diyor. altın konusunda genelde kız tarafı daha az takıyor ama bunu gördüm hep. Erkek ailesi düğüne daha fazla düşüyor gibi geliyor bana durumları yoksa borca giriyorlar kız ailesi bir bilezik takarız diyor gidiyor sizin ailenize söylemiyorum bu yüzden sormuş olabilir. Ama uzatması can sıkıcıHayır sormadım hiç kendisi söyledi şu kadar takarlar araba alırım flaan diye
normal değil mi ya bana göre normal altın zaten ev araba için alınmaz mı. yani tabii yatırım Ama benim çevremde çoğu insan altın satıp ev araba alıyor
ben de böyle buluyorum benim kv de sürekli soruyor siz bilirsiniz diyorum aileme soruyorAilen ne yapacak ne takacak şeklinde sorulmasını, talep edilmesini son derece görgüsüzce buluyor ve şenlik görmemişlik olarak niteliyorum. Kim olursa olsun, erkek ya da kadın fark etmiyor. Altını gramajına kadar belirterek talep eden insanlar, o kadar itici ki. Biz ne sorduk ne talep ettik. Eşimi annen ne yapacak diye darlamak şöyle dursun sormadım bile. Ailem de sormadı ve talep etmedi. Biz aramızda ne alacağımızı ne yapacağımızı konuştuk. Aileler karışmadı.
İnan şimdi kızıyorsun da nisanlaninca hak vereceksiniz.Her yörenin adeti farkli benim eşimin tarafı iğneden ipliğe ortak yapar.Benim tarafımda erkek yapar.O yüzden konuşmak mantıklı sadece altından şüphelendim.Ona da cevabın ben ailem adına karar veremem diyeceksin.Merhaba. Önceden dile gelen altın meseleri hakkında bi kaç şey okumuştum bende paylaşmak istedim. Bi kaç ay önce ayrıldığımız eski sevgilimde bana bununla alakalı sorular sormuştu işte ailen ne kadar altın takar yada neleri alabilir eşya olarak vs bende bunları konuşmaktan rahatsız oluyorum ama ellerinden geleni yaparlar beni küçük düşürecek bi aile değil durumlarına göre yaparlar dedim orta gelirli bi ailem var ki oda bunu biliyordu çok çok yüksek bişey takamayacaklarını. Eşya konusunda en azından oturma grubunu alsınlar bizimkiler de işte onların gözüne görünür falan dedi bende tabi almaları gerekirse alırız kaçmayız dedim. Neyse ben rahatsız olunca senden kıymetli değil ben seni eşyaya değişmem sen daha kıymetlisin diyordu. O zaman niye 1 kere konuşup kapanmıyordu konu anlamıyorum. Ben konuşulmasını anormal karşılamıyorum tamam konuşulur kapanır bi kaç kere dile gelmesi beni rrahatsız etti. Oda bunu anlayınca işte ben senin için istiyorum (araba) destek olmazsa zorlanırız vs diyordu. Durumunda iyiydi bize göre. Artık bazı şeyleri empoze ettikçe normal karşılamaya başlıyo insan Allah aşkına anormal deyin de içim rahatlasın
evet orası öyle tabii bir de sürekli konusunun açılması hoş değil eskiden erkekler böyle değildi diyor annemEvet normal ama hangi sartlar altinda normal? Alirsin yüzüğünü, evlilik teklifi edersin, aileler tanisir, nisan takılır, o zaman takilarla ne yapalim diye konusmaya başlarsın. Kendi hayalini gerceklestirmek icin "araba sana kolaylik olur" seklinde eğilip, buzulmeler bana icten pazarlıklı geliyor.
Öyle alınması ayrı bir şey bir erkeğin ailen ne kadar altin takar diye sorması çok çirkin. Kadınlar için de durum ayni ve altın muhabbeti yapılması doğru değilken, burada erkek düşmüş altın peşine,bir değil birden fazla muhabbetuni yapmış.üstelik. Eşyalar da evlilik yoluna girilince konuşulur ama onunda yolu yordamı var.normal değil mi ya bana göre normal altın zaten ev araba için alınmaz mı. yani tabii yatırım Ama benim çevremde çoğu insan altın satıp ev araba alıyor
Evleneceğim insanın ailesinin mantalitesi ele âleme hava atmak reklam yapmak odaklı olsa, ben soğurdum. Çok tuhaf buluyorum.ben de böyle buluyorum benim kv de sürekli soruyor siz bilirsiniz diyorum aileme soruyorbenim arkadaşım nişanda kağıda yazıp verdiler mesela istedikleri gramı. Kuzenimde evleniyor ona kız tarafı gerekirse sahte olsun ama çok görünsün demişler
Artik kiz tarafi bile ne takacaksiniz, ne alacaksiniz, dugun yapacak misiniz demeye utanıyor. Ortada fol yok yumurta yok, beyefendi esyalari kim alir onun hesabina düşmüş. Mehir de ister bunlar yakindaevet orası öyle tabii bir de sürekli konusunun açılması hoş değil eskiden erkekler böyle değildi diyor annem
Aynen o altinlarla alınan arabaların kaçını kadınlar rahatlıkla kullanabiliyor acaba? Araba tamamen erkeğe kolaylık oluyor.Evet normal ama hangi sartlar altinda normal? Alirsin yüzüğünü, evlilik teklifi edersin, aileler tanisir, nisan takılır, o zaman takilarla ne yapalim diye konusmaya başlarsın. Kendi hayalini gerceklestirmek icin "araba sana kolaylik olur" seklinde eğilip, buzulmeler bana icten pazarlıklı geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?