Altın mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.252
398
Merhabalar kknın güzel hatunları.
Bu hafta epey bir aksiyonla geçti. Dün gece olan bir olayı paylaşıp sizden akıl almak istiyorum.
Dün gece nişanlımın kız kardeşi beni aradı.
Biliyorsunuzdur belki ama bilmeyen için ; kardeşi kanser ve biz o süreçte ilk kez tanışmıştık. Görüşmüyorlardı nişanlımla. O süreçte diğer kız kardeşi ile de görüşmüştük. Tüm ailesini tanıdım diyebilirim.
Her neyse benim numaram da diğer kız kardeşinde vardı. Dün beni aradı. Çok kibar ve akıllı bir bir kadın bu kardeşi. Mesafesini iyi bilen, kimseyle işi olmayan bir kadın gibi. Bana dedi ki “ Kajmery babamlarla abimin arası hiç yok biliyorsun. Babam benden bir şey rica etti bende aramak durumunda kaldım”. İçimden eyvah dedim bunlar kesin düğüne falan gelmek isteyecekler.
Neyse sonrasında “buyur ,dinliyorum” dedim. O da bana “ Babam sana altın aldı. Bizim oralarda böyle şeyler çok önemlidir. Abim asla kabul etmez ama babam sana bunları mutlaka verecek. Vermezsem gözüm açık gider” demiş.
Bende teşekkür ederim , bizim ihtiyacımız yok ve abin asla kabul etmez dedim.
Evet abim kabul etmez ama sen bir şekilde ikna et lütfen dedi. Biz düğüne gelmeyeceğiz asla, zaten abimde istemiyor ama ben kardeşimin (kanser olan) yanına gelirken sana vermek istiyorum. Babam başka bir kız olsa , ne düğünü ertelerdi ne de hastaneye gelirdi dedi. Seni çok taktir etti ve bu verdiğim altın sadece o kız için demiş. Ben yok desem de getireceğini söyledi.
Nişanlımı arayıp anlattım durumu. Epey bir tepki verdi. Kabul etmeyelim bence dedi. Dedim kabul etsem bu kişiler bizde hüküm sürer mi ?
O da ne demek hüküm sürmek Kajmery onlar bizim evimize bile gelmez , kaç kere söyleyeceğim? dedi.
Sonrasında sen kimseyle görüşmek zorunda değilsin ama babamı tanıyorum o altınları bize mutlaka yollayacak ama sen almak istemezsen onu bilemem dedi.
Anneme söyledim . İnsanların içinden gelmiş kabul et dedi.

Sizce ne yapmam lazım ?

valla ben alma derim hayatım, neden alma dediğimi de biliyosun zaten
aile bağları ne kadar kopuk olursa olsun az çok biliyorum biliyorsun, bu aile yarın öbürgün torun olunca altınlarında verdiği güçle size çullanacak bence
enişte de ama aşkımmm torunları derse ve sen karşı çıkarsan altınlar önüne düşebilir, insanoğlu adam der ki kayınbaba yani e altınları almayı biliyordunuz torunumu göreyim demek mi suç
torun farazi bir örnek bu arada , herşey buna bağlanabilir

Altın ama ne altını? Düğünü erteledi hadi ben geline altın alayım mı demiş.Ben o aileye karşı önyargılıyım ya.

Ay orasını da düşünmemiştim.
Ama altınları çoktan almış ve az bir miktar olduğunuda düşünmüyorum. Bana şey dedi nişanlımın kardeşi. Kendine ev alırsın , araba alırsın o altınlarla dedi.
Babası en çok bunu hak için yapıyor gibi geldi bana.
Çünkü diğer kardeşlerin hepsine epey bir altın takmış. Almayacağım ama nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. İlla ki o kız kardeşiyle denk geleceğiz.

Altın ama ne altını? Düğünü erteledi hadi ben geline altın alayım mı demiş.Ben o aileye karşı önyargılıyım ya.
Canım düğün ertelendi ama 1 ay sonraya aldık. Düğün yeri , balayımız falan hep aldık.
Babasıda nişanlımı daha önce arayıp arayıp zaten bilgileri almış. Hani ne zaman olacak , nasıl olacak? Diye.
Asla gelmeyeceklerini söyledi bir de kız kardeşi. Onda tuhaf geldi bana

Günaydın ballımcannnnn
Uzun bir ban yemekten doğru geliyorum ban yorgunuyum sizleri özledim

Tatlım; asla ve kat'a alma; altınlar alınca otomatik maddi manevi o görüşülmeyen aile hep var olur.
Altınları almayacağım zaten ama nasıl almasam ?
Mutlaka hastanede denk geliriz çünkü. Bir de kız kardeşi çok naif bir hatun ya. Güzel güzel anlattı bana her şeyi. Annemde al kızım içlerinden gelmiş dedi.
Babası hak olduğu için yapmak istiyor bence.

bak söyle olacak
yarın öbürgün bişey olunca ailedeki herkes diyecek ki " e altınları almayı biliyordu şu an ne bu küslük kin nefret??"
ötekilerle aynı kefeye koyacaklar, eltiler vs
parasını vererek bunun hakkını kazanmış olacaklar
ki evlendikten sonra gelinler bize hizmet etsin kafasında olan bir aileden bahsediyoruz
ben riske atamazdım, gerek öyle gerek böyle karşına çıkaracaklar

Ya bana kalsa da at cebe derim de bu işin devamı gelir, canısı kız olmuş bir çeyrek 400 küsür lira
Şaka bir yana çok ısrar olursa al kenara sakla, bir durum olunca hemen verırsın.

Şuan saçma geldi. Hani dese ki düğüne yakın takı gibi takayım anlarım.

Beni iyice korkuttun
Zaten nişanlımda bu altınları alırsan , sonrasında ev ziyareti isterler gibisinden bir şey dedi ben o ara bağırdığım için adama , adam yarıda kesti. Aynen dur ben hiç bir şekilde almayacağımı söyleyeyim ya.

Şuan saçma geldi. Hani dese ki düğüne yakın takı gibi takayım anlarım.
Aslında nişanda da hiç bir şey yapmadılar ya( zaten bilmiyorlardı) ondan dolayı da mahcuplarmış. Öff bilmiyorum amaçları ne? Cidden bana teşekkür için mi ? Yoksa arada bağ kurmak mı ?

Ya bana kalsa da at cebe derim de bu işin devamı gelir, canısı kız olmuş bir çeyrek 400 küsür lira
Şaka bir yana çok ısrar olursa al kenara sakla, bir durum olunca hemen verırsın.
Onların laf edeceğini sanmıyorum.
Hatta belki inanmazsın ama nişanlım hani kardeşine para vermişti ya , onu da babası ben sana ağustosta vereceğim , düğün yapacak adamsın demiş. Ve nişanlıma artık kardeşinin durumunu uzaktan izle biraz, kendini çok kaptırma demiş.

Ailesini neden sildi enişte
Evimize gelemezler diyecek kadar ne yaşadılar ki
Neden bu kadar öfkeli ailesine ? Asla evime gelemezler diyecek ne yapmışlar ki ?
Nişanlım bir dönem iflas etmiş.
O süreçte hepsi sırt dönmüşler. Özetlemek gerekirse böyle bir durum var ortada. Ama o zaman yaptıkları için hepsi çok pişmanlar. Yanımda da söylediler çünkü pişmanlıklarını.

Valla ballımcan sanki bu aile artık hep birlikte devam etmek istiyor gibi.
Biraz daha uzaktan bir gözlemle derim ben.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…