Altın mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında bana bir şey yapmadılar ama nişanlımı çok üzmüşler.
Ona aile olamayan bana hiç olamaz diye düşündüğümden sanırım.

Sizin gibi bir üyenin bunu yazıyor olmasına şaşırdım , bundan dolayı detay sordum.

Yaptıkları hoş bir durun değil kabul ancak bu ona büyük emekler verip buyuttukleri gerçeğini asla değiştirmez.

Ve eşiniz bir gün elbet buluşacak.

Bence siz aile sorumluluğu almayacaginizi düşündüğünüz için mutluluk yaşıyorsunuz

Öyle mutluluk olmaz.

Nişanlınla sorun yaşayan onlar, nişanlın barışırsa sen neden uzak olacaksın ki?

Şahsıma yaptıkları hiç bir şey yok aslında.
Hatta nişanlandığımızı duyduklarında bile nişanlımın tepkisinden korkularına beni aramadılar.
Ben sadece nişanlıma ,kendi oğullarına bunu yapan yeri gelir beni de çok üzer diyorum.
Babası hep aramaya çalışıyor nişanlımı ve çok pişman olduğunu,yaptığının nankörlük ve cahillik olduğunu söylüyor.
Ama ben buna da inanmıyorum. Nişanlımın maddi durumu iyi olduğu için şu an kardeşleri falan yanaşmak istiyor gibi geliyor bana.
Mesafemin en büyük sebebi bu.

Al gitsin ailesi ile olan sorunlari seni ilgilendirmez yarin bir gün birsey olsa o bemim ailem deyip cikiverir sen aralarina bulasma ama al altinlari..
Altın iyidir yaaa

Aslında hani en büyük sebep bizden maddi olarak kardeşlerinin yararlanmak isteyeceğini düşünüyorum.
Başımıza bela olsunlar istemiyorum.

Kuzum günaydın.
Evet altınları alıp direkt kasaya o şekilde de koyabilirim.
Ama babasından anladığım kadarı ile asla laf etmeyecek çünkü bunu hak için yapıyor.
Nişanlımın hakkı kalmasın diye .

Merhaba. Benim fikrim de ailesi hak olarak altınları size vermek istemesi yönünde. Özellikle düğüne gelmeyeceklerini belirtmeleri sanki sizin altınları almışlar ama düğüne mi gelmek isteyecekler diye düşünmemeniz için. Altınları tamamen hak üzerine verdiklerini belirtmek istemişler gibi geldi bana. Bana kalırsa altınları alıp koyun kenara. Dünyanın binbir türlü hali var. Ters bir durum olduğunda “ben iyi niyetinizin nişanesi olarak almıştım, buyrun altınlarınız burda” deyip önlerine koyabilirsiniz.

Aslında hani en büyük sebep bizden maddi olarak kardeşlerinin yararlanmak isteyeceğini düşünüyorum.
Başımıza bela olsunlar istemiyorum.

Bencilce buldum.

Hele nisanliniza " alırsam altınları kendilerinde hak bulurlar mi , sen kabul etsen barışsan ben istemiyorum " demeleriniz ilginç.

Bana söylense " sana ne oluyor ki " derim , ve çok üzülürüm..

Size altın takmayi planlamak yerine kanser hastası olan kızlarının tedavisini ustlenselerdi daha büyük jest yapmis olurlardı.Sonucta tedavi masraflarıni kimse ustlenmedi ve nisanliniz bu tedaviyi yürüttü diye hatırlıyorum.Bilemiyorum bu kadar hak -hukuk düşünen kişilerin yaptiklari ile düşünce sistemleri örtüşmesi bence

Kardeşlerinin maddiyat için yanaşacağı izlenimini sizde oluşturan ne oldu? Nişanlınız böyle yorumlarda mı bulundu, çünkü görüşmemişsiniz siz daha tanıyamışsınızdır ya da genelde böyle oluyor ailelerlde böyle oluyor diye mi düşünüyorsunuz? Sanırım nişanlınızın ailesinin doğu kültüründen olduğunu söylemiştiniz, bu kültürel yapı mı bazı durumların oluşması konusunda tedirgin ediyor sizi?
Biraz fazla soru oldu ama kusura bakmayın.

Tabi ki sizin düşünceniz olayları siz yaşıyorsunuz ve analiz ediyorsunuz, ama fikrimi söylemek istiyorum. Konuyu yorumlarıyla okudum aklıma altınları al ya da alma diyemem ne amaçla yaklaşıklarını da bilemem. Ama okurken aklıma takılanlar var.
1) Nişanlınızı yüz üstü bırakmak gerçekten olmamış, yani adamın kırgınlığını, görüşmek istememesini anlayabiliyorum, ama size karşı yapılan bir saygısızlık yok bu kadar kesin çizgiler koymak ileride çanınızı sıkabilir. Olmaz demeyin onlar eşinizin ailesi bir zaman gelir içi yumuşar, özler ama sizinle paylaşamaz tepkinizi bildiğini için. Bu da adam da hırçınlığa dönüşebilir hatta ailesinden ayrı kalmasını size bile yükleyebilir. Yerinizde olsam eşinizi destekler ama ailesi haklında tek yorum yapmazdım. Ha ilerde barışsalar da resmiyeti korurdum.
2) Yine söylüyorum eşinize yapılan yenilir yutulur değil, ama yine de aileyi silen bir adamla ilişkiden biraz korkarım. İnsanoğluyuz hatalar yapabiliriz, pişman oluruz ama ailesini silen herkesi siler benim gözümde.

Tabi siz kendi imkanlarınız içinde değerlendirir doğru karar verirsiniz umarım. Ama tavsiye insanın başına her şey gelir çok kesin çizgilerin olmaması taraftarıyım. Mutluluklar şimdiden.

Ekleme: Evime sokmayacağım insanların altınlarını asla almam.

Aaa böyle bir durum mu var bir de. Aynen okadar altın verebiliyorlarsa o kızcağızı niye düşünemişler gerçekten böyleyse?

Aaa böyle bir durum mu var bir de. Aynen okadar altın verebiliyorlarsa o kızcağızı niye düşünemişler gerçekten böyleyse?
Evet kizlarinin kocası tedavi masraflarini karşılamadı ,konu sahibinin nişanlısı karşıladı.Aile çıkıp " oğlum biz varken kızkardeşinin yanında senin manen durman yakışır" dese adam gidip de yüzbin TL masraf yapmazdı.

Bunu okuyunca insan dusunuyor hasta kizina mi destek cikarsin yoksa dugunune bile gitmeyecegin gelinine mi yuklu miktar altin alirsin diye. Kafa karistirici...

Altınlar imitasyon olmasın.

Ne kadar ilginç bir aile. Ben eş seçerken en önemli kriterlerden birinin aile ile iliskiler olduğunu düşünürüm. Ama o bana karşı çok farklı falan demeyin hiç. Bugün ailesine nasılsa yarın size de öyle olur. Bugün aileyi tamamen silen düğüne davet etmeyen ve oğullarının düğününe gelmeyen bir ailede yetişen bir insan yarın öbür gün size karşı da ahde vefa göstermez. Bence iyie düşünün. Nişanliniz ve yetiştiği aile bana hiç güven vermedi

Bunu okuyunca insan dusunuyor hasta kizina mi destek cikarsin yoksa dugunune bile gitmeyecegin gelinine mi yuklu miktar altin alirsin diye. Kafa karistirici...

Altınlar imitasyon olmasın.
Konu sahibi arkadaşımız nişanlısının ailesini daha iyi değerlendirir tabi (elbette bize tam olarak anlatamadığı durumlar da vardır olmaktan çekindigi için ) ama bana " iyi gün dostu bir aile" profili çiziyorlar.İflas edenin yanında durma,kanser olanın yanında olma,düze çıkanı -varliga kavusani altına boğ !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…