Kajmery sen çok merhametli, naif bir kadınsın, buradaki yorumlarla gaza gelip yanlış bir hareket yapmazsın umarım, ne yaparsan yap düşünerek yap lütfen.
Geçen konunda konuştuk, doğulu ailelerde genellikle (bazıları farklı) çocuklarının üzerinde hakimiyet kurma isteği oluyor, senin nişanlın buna izin vermemiş, ben bu altınlar aracalığı ile bir şekilde iletişimin başlayıp bu sürecin açılacağını düşünüyorum. Senin nişanlın çok aklı başında ve merhametli bir adam, ailesi büyük yanlışlar yapmasa onlarla iletişimi kesmezdi.
Bir de şunu düşün, düğünü iptal etti kardeşi için ki bu normal bir şey, kendi maddi durumu kötüleşti yardım etmek için ama siz bir yemeğe gittiniz diye hepsi çöp oldu, yemediği hakaret kalmadı, ben senin o aileye yaranabileceğini düşünmüyorum. Babası hak geçmesin diye o kadar düşünüyorsa kızının tedavi masraflarını bu altın paraları ile ödeyip nişanlına ödetmeseydi, üstelik düğün yapmak üzere olan oğluna.
Bende aşırı merhametli bir insanım hep bundan kaybediyorum, o yüzden sen aynı hatalara düş istemiyorum, insanın birazda kendine merhamet etmesi lazım, merhamet ede ede, yok özünde iyi insanlar aslında diye bir bakmışım merhamet edilecek hale gelmişim. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum ama çok zekiyim, türkiye derecelerim var, en iyi okullarda okudum, yurtdışında okudum ama beni tanıyan herkesin benim hakkımda ilk söylediği özellik ne biliyor musun, traume çok saf, geçen gün kriz geçirdim neredeyse hayır ben saf değilim gayet zekiyim iyi niyetimden öyle yapıyorum diye, belki çok basit bir şey gibi geliyor sana okuyunca ama ben bildiğin çıldırdım artık saf saf denilmesine.
Seni kendimle çok bağdaştırdım, maalesef sende safsın benim gibi, kızdığım şeyi yaptım şu anda ama safız gerçekten de, kolay kandırılıyoruz

Lütfen akıllı ol ve kendini koru, lütfen. Ailesi ile arasını sen bozmadın, niye sen düzeltiyorsun? Bu yaptığın çok saçma olur, sen bozsan düzelt derdim. Seninde nişanlınında durumu iyi, alma o altınları bence, sen çünkü altınları alıp mesafeyi sürdürebilecek bir kişiliğe sahip değilsin, minnet duygusu var sende. Seni önemsiyorum çünkü hem mutluluğu çok hak ediyorsun, hem ilk evliliğinde çok çektin hem de çekemeyenin çok fazla. Bu sefer tüm adımları düşünerek at duygusallıkla değil, hem mutlu ol, hem de düşmanların sevinemesin.
Çok mutlu olursun inşallah