altın topu olmayanlar...

ben açıkçası bu konuyu samimiyetle açtığınıza inanmıyorum. birkere konu içerisinde geçen şeyler zten çocuk sahibi olamayanlarında ookudğu şeyler ve yaralayıcı şeyler.
ayrıca çok düşüncelisin ya konu açıyosun ama profilin hamile fotoğrafın bumu düşünceli ve ince davranış.
hamile kalamayanları düşünmek burdaki hiçkimseye kalmamış herkes kendi ne yaşadığını bilir. kusura bakmayın iyi niyetinize inanmadığım için kib yapıcam belki konu kapanırda hamile kalamayanlar hakkında daha fazla gereksiz konuşmazsınız..
ve kırmızıyla işaretlediğim yere iyi bakın siz kimsiniz hamile kalamayanlar kim onu anlamadım.

Aslında konu sahibi hamile kalamayanlara bişey demiyor, hatta daha da dikkatli olcam diyor.
Beni burda rahatsız eden konu sahibinin gerginliği oldu, yoksa konunun kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.

Aslında konu sahibi hamile kalamayanlara bişey demiyor, hatta daha da dikkatli olcam diyor.
Beni burda rahatsız eden konu sahibinin gerginliği oldu, yoksa konunun kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.
ilk kurduğu cümle ve profil fotoğrafına bakınca hiçte öyle anlamadım ben. ezilesi küçük yaratıklar gibi bahstmiş resmen. ve kırmayalım derken asıl darbeyi kendi atıyo farkında değil

ay çok mu safım ne? bende gerçekten hassas bir konuda nasıl davranmak gerekir diye soruyor, ne kadar düşünceli biri dedim kendi kendime. ve bu konuda neler hissettiğimi de yazdım.

İyi yada kötü hangi düşünceyle yazdıysan, Allah gönlüne göre versin.

konuyu üşenmeden ilk başından itibaren okudum. ama bana en antipatik gelen fikir;

"Uzun zamandır cocugu olmayan kısılerın duygularının zayıf oldugunu dusunuyorum zayıf derken merhamet duygularının daha az oldugunu dusunuyorum cevremden boyle gozlemlıyorum"

bu oldu. ayrıca tüpbebe hikayesinden de sıtkım sıyrıldı.
bu ne saçma bir düşüncedir. çocuğu yoktur ama başka bir cana bakıyordur, en empatik o olmuştur. kalbi herkesten daha duyarlıdır. insan hayvan bitki fark etmez.
doğuranların değil, gönül gözü açılanların kalbi yüksektir.

Hehe Hababam sinifindaki Ahmet konuşuyor sandım.
Vurmayin hemen, benim de olmuyor çocuğum valla.

Acayip dogru bir noktaya deginmissiniz..mesela ben de suan cocuk istiorm ve topiklerde gezinirken hic aklimda yokken bile hamilelik takvimlerini gorunce bi huzunleniorm..tabiki herkes istedigini koyar ama ben cok kararliyim hamile kalinca kesinlikle o takvimi koymayacağım..çünkü bu süreçte mümkün oldugunca kafaya takmamak lazim..ama o takvimleri gordukce de kafaya takmamak elde olmuyor..

bencede bu gereksiz konu kapatılmalı kib yaptım ama işe yaramadı demekki....
Sitede bdv dışında herhangi bir bölümde konu sahibinin isteğiyle konu kapanmıyor. ancak adminler konuyu, sakıncalı görürlerse kapanır.
kibinize bakılacaktır. ona göre gereken yapılır.

ben insanları kırmayı hiç sevmem. karşımdakiyle konuşurken düşünürüm kırılır mı , alınır mı diye. mesela asla bir kişiye kilo almışsın, yüzün sivlcelenmiş falan demem.
demem o ki bu his insanın içinden gelir. burada konu açmakla olmaz, koca koca insanlara öğretilebilir mi sence. kaldı ki çocuğu olmayanların büyük çoğunluğunun bundan alınabileceğini anlamak için forumda konu açmaya, empati yapmaya çalışmaya gerek yok. alınabilecekleri için ona göre hassas davranman gerekir ve ben bunu kendi empati yeteneğimle anlayabiliyorum.
benim bi arkadaş vardı 6 yıllık evli çocuğu yoktu. hiç sormadım. sonra bi kızı oldu. bir gün bana kayınvalidesiyle hiç anlaşamadığını bu yüzden çocuğu bu kadar ertelediğini söylemişti.
yani bu insanların tercihi. 2 yıllık evli insanları hemen sıkıştırıp bunaltmayın.
bi de bu konu sahibinin düşünceli haliymiş vah vah.
"altın topu olmayanlar"
altın top nedir allasen. böyle denir mi. ne kadar rencide edici bi benzetme. bu benzetmeye göre altın topu olmayanlar zavallı. yani çocuk yapmama gibi bi seçim hakları yok. nasıl olabilir altın topsuzluk seçilebilir mi.
bi de altın top ne ki diyen birine kızmış. valla ben de anlamadım bu altın top ne ki falan diye baktım konuya.
"belki de onları hiç anlamıcaz"
onlar kim 4. tür falan mı.
kısacası böyle konu açmaya gerek yok.
az empati yapın. karşımdaki şu lafıma alınabilir deyin. çok mu zor anlamadım.
mesela benim yıllarca yüzümde sivilce vardı. utanınca yüzüm kızarmaz morarırdı. en son yolda arkadaşlar çevirip sormaya başladılar yüzüne ne olmuş diye.
ya niye soruyosun ben zaten biliyorum. bi doktor önerin falan yoksa sorma yani.
sonra tedavi oldum kurtuldum1 yıl ilaç tedavisi gördüm.
sonuç olarak şöyle düşünceli olunur.
karşındakini en kırılgan insan olarak düşünüp, sözlerini tartıp biçerek.
konu çok gereksiz bence çünkü bana göre bu his öğretilemez.
zaten konu sahibi öğretmeyi bırak bi sürü pot kırmış

KONUYU kible o zaman saçmaysa...

KONUYU kible o zaman saçmaysa...

belki iyi niyetle açtığın bi konu ama kırıcı bence. benim de bi oğlum var. 2,5 yaşında. hamilesin sanırım. hamilelik zordur hormonlar filan. yorumlara senin de canın sıkılabilir çünkü insanların yarasına parmak basmışsın. bilerek yaptığını düşünmüyorum ama kırıcı olabilir. bu nedenle kiblemicem. hayırlı doğumlar :)

Allah oğluna uzun ömür versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…