- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.697
- 798
- Konu Sahibi farahnihal
-
Yazdıklarımı suya fılan sokup oylemı okuyorsun anlamadım?
evet uzun zamandır cocugu olmayan soyle 15 sene gıbı cıftlerın duyarsızlastıklarını dusunuyorum.
kımseyı kırmıyorum
benımde 4 sene sonra 3 . tüp bebek denemesınde cocugum oldu
bende bır sevısme sonunda aha hamıle kaldım ehehehe dıyemedım yanı
Belki de hiç bir zaman onları anlamıcaz, kk gezinirken çocukları olmayan ciftlere söylenmemesi gereken sözler diye konu okudum..ne kadar yanlışlarım oldugu geldi aklıma..Bazen hani bebek yok mu diyoruz arkadaşımıza başlıyoruz akıl vermeye, belkide olmuyor belkide hiçbir zaman olmayacak..o biliyor ama biz bilmiyoruz belki söylemek istemiyor..ama bilmeden çoğumuz bu hatayı yapıyoruz..artık bdv de o kadar konu açılıyorki çok üzülüyorum çoğu kişi aynı dertten muzdarip ya tüp bebek ya bebekleri olmuyor..burdan ne tavsiyelerde bulunmalı bakıyorumda çoğunun ya evliliği tehlikede ya da amaçsız yaşamaya başlıyor..çocuzsuzluk hayata küstürmüş..çevrenizde örnekler nasıl çocugu olmayanlar nasıl davranıyor hayata küs mü tedaviyle mi uğraşıyorlar.. birilerine moral olalım destek olalım..dularınızı esirgemeyin...
Anlamadımbirde açıkçası beni bu çocuk konusuyla kimse yaralayamaz..
hiç olmasa da aramam diyeyim...
hani 50 yaşıma gelirim geriye dönüp baktığımda çocuğum olsaydı keşke diyebilirim ve geçerim...olmazsa da sorun değil...
en son üzüleceğim şey çocuğumun olmamasıdır..
Of ne anlatıyosun yaUzun zamandır cocugu olmayan kısılerın duygularının zayıf oldugunu dusunuyorum zayıf derken merhamet duygularının daha az oldugunu dusunuyorum cevremden boyle gozlemlıyorum
suya batırıp falan okumuyorum gayet açık yazmışsın zaten!!!
kimse çocuğu olmuyo diye merhametsiz değildir buda bir sınav
çok yazık kimin merhametsiz olduğu belli.......Of ne anlatıyosun ya
kafanmı atık bana denk gelıyorsun?
kadın sormus nasıl gozlemlıyorsun bende soyledım
takıntılımısın nesın ya
Ama zaten burada çocuk istemeyenlere bir şey denmiyor ki sonuç olarak biri gerçekten çocuk istiyorsa onun için büyuk bir öncelikse olmaması onda travma olabilir yani,herkesin önceliği farklı.Bu değişik bi konu yaw?
Çocuğu olmayanlara yardımlaşma dayanışma derneği kurun oldu olacak
Nedir bu acıma durumu
Çocuksuzlarda da kendini acındırma durumu
Çocuksuz , amaçsız ne demek yaw
Üzülecek o kadar çok insan grubu var ki şu memelekette, çocuğu olmayanlara zor sıra gelir.
Öğrencilerimden o kadar çok çocuk var ki anne babasından ayrın
yaşayan, kiminin annesi bırakıp gitmiş kimin babası...
Anne babası ile yaşayanların da aile içi sorunları çok fazla,....
Çocuk herkesin sahip olmak istediği çok değerli bişeyse neden bu yukarda anlattığım durumlar çok çok çok fazla ?
Tartışma ortamı oluşturmak niyetinde değilim ama çocuğu olanların çok çok müthiş bi hayatı mı var ?
Çoğunda Hiç de özenilecek bi hayat göremiyorum ben ?
Yukarda bahsettiğim örnekler gibi herkes bi baksın etrafa ne kadar çok var ?
Bu kadar çocuğu mutsuz etmek için mi dünyaya getirmek için bu kadar uğraşılıyor ?
Yakın zamanda süt alamadığı için bebeğine çay içiren anne haberi vardı, o kadının hiç çocuğu olmasaydı ona da acıyacakmıydık ? 6 tane bebek sefalet içinde yaşıyolar iyi mi olıyo ??
Kk de hergün okuyoruz hamileyim boşandım çok mıutsuzum, x aylık bebeğimle boşandım çok mutsuzum , x çocuğum var kocamla aramız iyi değil ........ İyi mi oluyo yani
Mutsuz insanlar mutsuz çocuklar dünyaya getiriyo iyi mi oluyo
Toplumda çocuğu olmayanlar daha az değil mi zaten ? Bırakın bazılarının da olmasın çocuğu ??
Konu uzun neyse ya....
Kim ne istiyosa yapsın
Çocuğum yok vede hiç üzülmüuorum
24 ,eşim 33Yaşlarınız kaç canım, benimde kaç tane arkadaşım var çoguda sebepsiz...
Bu değişik bi konu yaw?
Çocuğu olmayanlara yardımlaşma dayanışma derneği kurun oldu olacak
Nedir bu acıma durumu
Çocuksuzlarda da kendini acındırma durumu
Çocuksuz , amaçsız ne demek yaw
Üzülecek o kadar çok insan grubu var ki şu memelekette, çocuğu olmayanlara zor sıra gelir.
Öğrencilerimden o kadar çok çocuk var ki anne babasından ayrın
yaşayan, kiminin annesi bırakıp gitmiş kimin babası...
Anne babası ile yaşayanların da aile içi sorunları çok fazla,....
Çocuk herkesin sahip olmak istediği çok değerli bişeyse neden bu yukarda anlattığım durumlar çok çok çok fazla ?
Tartışma ortamı oluşturmak niyetinde değilim ama çocuğu olanların çok çok müthiş bi hayatı mı var ?
Çoğunda Hiç de özenilecek bi hayat göremiyorum ben ?
Yukarda bahsettiğim örnekler gibi herkes bi baksın etrafa ne kadar çok var ?
Bu kadar çocuğu mutsuz etmek için mi dünyaya getirmek için bu kadar uğraşılıyor ?
Yakın zamanda süt alamadığı için bebeğine çay içiren anne haberi vardı, o kadının hiç çocuğu olmasaydı ona da acıyacakmıydık ? 6 tane bebek sefalet içinde yaşıyolar iyi mi olıyo ??
Kk de hergün okuyoruz hamileyim boşandım çok mıutsuzum, x aylık bebeğimle boşandım çok mutsuzum , x çocuğum var kocamla aramız iyi değil ........ İyi mi oluyo yani
Mutsuz insanlar mutsuz çocuklar dünyaya getiriyo iyi mi oluyo
Toplumda çocuğu olmayanlar daha az değil mi zaten ? Bırakın bazılarının da olmasın çocuğu ??
Konu uzun neyse ya....
Kim ne istiyosa yapsın
Çocuğum yok vede hiç üzülmüuorum
Hadi senin dediğin gibi bile olsa söylediğimçok yazık kimin merhametsiz olduğu belli.......
Çocuğu olmayan insanları mı dert ettiniz şimdi ne alaka bununla ilgili konu açmak kendi derdinizi yazın bir çare üretelim. Yani bir de çocuğu olmayanların ya evliliği tehlikede ya da amaçsız mutsuz yaşıyorlar nasıl bir tümevarımdır onu da anlamadım. Hayatımızın tek amacı çocuk yapmak mı yani ya da evlenmek mi? benim dayımın çocuğu olmadı yengemden kaynaklı tüp bebek bile yapılamadı ama çok mutlu bir evlilikleri var harika bir uyum içindeler tabii ki üzülüyorlar ama Allah'a tevekkül etmişler ayrıca öyle amaçsız da değiller evlerinden misafirleri eksik olmaz biz varız yengem tarafından yiğenler var gelirler giderler. Benim de çocuğum yok 7 seneyi geçti evliyim 2 aşılamam 2 tüp tedavim var biri dondurulmuşlarla ve olmadı bu yaz yeniden denicem ama olmazsa da olmaz dünyanın sonu değil ne yapalım yani herşeyde bir hayır vardır belki hayırsız olacak belki sağlıklı olmayacak elimizden geleni yapıyoruz ama olmazsa da amaçsız filan olmucam hali hazırda bir işim var gözümün içine bakan her fırsatta ben seninle çocuk yapmak için evlenmedim seni sevdiğim için evlendim diyen bir eşim var geleceğe dair planlarım var olmazsa kpss ye hazırlanıp memur olucam, dünyanın çeşitli yerlerini gezicem evlat sevgimi yiğenlerime göstericem tabii ki önceliğim çocuk sahibi olmak ama olmazsa da içime kapanık yaşamıcam ünlülerden ya da çevremizden çocuğu olmayan çok insan var. Çocuk sahibi olmak toplum içinde farklı bir yere mi koyuyor insanları statü mü kazandırıyor aa çocuk yok mu daha düşünmüyor musunuz diyenler bu tedavileri bilmeyen insanlar ben kimseye ne bekarken ne sonrasında bu tür sorular sormadım. Ayrıca çocuk evliliğin garantisi değildir öyle olsa birkaç çocuğu olan insanlar boşanmazdı.
Benim 1 oglum var
oda tüp bebek , çok ugrastım yanı öyle armut piş ağzıma düş olmadı.
uzun uğraşlar sonunda oldu .
cevremde benımle aynı donemlerden sure gelen kişiler var
bunlarda acık söylemek gerekirse cabalamayan kişiler,
tedavilere küsüyorlar pes ediyorlar ümitlerini kaybediyorlar.
sorsan ne tamamen bıraktım bu işin peşini diyor nede adım atıyorlar.
Evet kabul ediyorum hiç sperm veyayumurtası olmayan insanlar var , ama hayata küsmeye ne gerek var , evlatlık alınabilir .
Hiç birimizin önemli önemli kanlardan soylardan soplardan gelmiyoruz ya.
Uzun zamandır cocugu olmayan kısılerın duygularının zayıf oldugunu dusunuyorum zayıf derken merhamet duygularının daha az oldugunu dusunuyorum cevremden boyle gozlemlıyorum
diyorum ki insanlar istediği kadar konuşsunAnlamadım
bence gerekli bir noktaya değinmişsiniz. insanlar düşünmeden olur olmaz konuşuyorlar bunu sadece çocuğu olmayan bayanlar için değil genel olarak hayatta patavatsız nerede nasıl konuşacağını bilmeyen insanlar için söylüyorum. örn. 30 larına gelmiş bayanlara evlenmeyi düşünmüyor musun yok sende evde kaldın bilmem ne kimse yok mu gibi sorular sorulması gibi.Belki de hiç bir zaman onları anlamıcaz, kk gezinirken çocukları olmayan ciftlere söylenmemesi gereken sözler diye konu okudum..ne kadar yanlışlarım oldugu geldi aklıma..Bazen hani bebek yok mu diyoruz arkadaşımıza başlıyoruz akıl vermeye, belkide olmuyor belkide hiçbir zaman olmayacak..o biliyor ama biz bilmiyoruz belki söylemek istemiyor..ama bilmeden çoğumuz bu hatayı yapıyoruz..artık bdv de o kadar konu açılıyorki çok üzülüyorum çoğu kişi aynı dertten muzdarip ya tüp bebek ya bebekleri olmuyor..burdan ne tavsiyelerde bulunmalı bakıyorumda çoğunun ya evliliği tehlikede ya da amaçsız yaşamaya başlıyor..çocuzsuzluk hayata küstürmüş..çevrenizde örnekler nasıl çocugu olmayanlar nasıl davranıyor hayata küs mü tedaviyle mi uğraşıyorlar.. birilerine moral olalım destek olalım..dularınızı esirgemeyin...
Herkesin uğraşı farklı Cute
Vardığın kanıların ciddi hatalı olduğunu düşünüyorum
Çocuğum yok, olma ihtimali de yok, yaşım 37
Hayata küsmedim ama merhameti de kaybetmedim
Evlatlık çok ayrı bir konu, öyle hadi alalım cinsinden değil ki onunla ilgili bir konumda var forumda
Duygularım hala yerinde çok şükür, bitkiye bile merhametim vardır, kaldı ki insan
Şimdi Allah sana nasip etti diye, nasip olmayanları duygusuz ilan etmek nedendir bilemedim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?