altın topu olmayanlar...

daha bir kaç gün önce tüp bebek tedavisi olumsuzlukla sonuçlanmış , göğsümde beraber göz yaşı döktüğümüz birilerini tanıyorum. Abim ve yengem
tedavi aşamasında hep yanyanaydık. Her hareketine dikkat ettik. Saatlik iğnelerinde bile yanındaydım. Ki dakikası dakikasına vurulması gerekiyor. Çok hayaleri vardı ama ALLAH'ım onlara ve olmayan herkese en iyisini nasip etsin sağlıklıca versin inşaALLAH...(Amin..)
ALLAH'a çok şükür 14 yıldır birbirlerini çok seviyorlar.
Evet düşüncesiz çok insan tanıdık bu süreçte. Mesela benim yengem bunca yıldır gördüğü tedavilerden , kullandığı iğne ve ilaçlardan kilo aldı. bir yere gittiğimizde hamile misin diye sorabiliyorlar. Ama düşünmek lazım değil mi? Ama yok bizim toplumumuzu anlamak çok güç...

Uzun zamandır cocugu olmayan kısılerın duygularının zayıf oldugunu dusunuyorum zayıf derken merhamet duygularının daha az oldugunu dusunuyorum cevremden boyle gozlemlıyorum

suya batırıp falan okumuyorum gayet açık yazmışsın zaten!!!
kimse çocuğu olmuyo diye merhametsiz değildir buda bir sınav

Bu değişik bi konu yaw?

Çocuğu olmayanlara yardımlaşma dayanışma derneği kurun oldu olacak

Nedir bu acıma durumu
Çocuksuzlarda da kendini acındırma durumu

Çocuksuz , amaçsız ne demek yaw

Üzülecek o kadar çok insan grubu var ki şu memelekette, çocuğu olmayanlara zor sıra gelir.

Öğrencilerimden o kadar çok çocuk var ki anne babasından ayrın
yaşayan, kiminin annesi bırakıp gitmiş kimin babası...

Anne babası ile yaşayanların da aile içi sorunları çok fazla,....

Çocuk herkesin sahip olmak istediği çok değerli bişeyse neden bu yukarda anlattığım durumlar çok çok çok fazla ?

Tartışma ortamı oluşturmak niyetinde değilim ama çocuğu olanların çok çok müthiş bi hayatı mı var ?

Çoğunda Hiç de özenilecek bi hayat göremiyorum ben ?

Yukarda bahsettiğim örnekler gibi herkes bi baksın etrafa ne kadar çok var ?

Bu kadar çocuğu mutsuz etmek için mi dünyaya getirmek için bu kadar uğraşılıyor ?

Yakın zamanda süt alamadığı için bebeğine çay içiren anne haberi vardı, o kadının hiç çocuğu olmasaydı ona da acıyacakmıydık ? 6 tane bebek sefalet içinde yaşıyolar iyi mi olıyo ??

Kk de hergün okuyoruz hamileyim boşandım çok mıutsuzum, x aylık bebeğimle boşandım çok mutsuzum , x çocuğum var kocamla aramız iyi değil ........ İyi mi oluyo yani

Mutsuz insanlar mutsuz çocuklar dünyaya getiriyo iyi mi oluyo

Toplumda çocuğu olmayanlar daha az değil mi zaten ? Bırakın bazılarının da olmasın çocuğu ??

Konu uzun neyse ya....

Kim ne istiyosa yapsın

Çocuğum yok vede hiç üzülmüuorum

Anlamadım

Herhangi bir kürtaj/ istenmeyen gebelik konusu açıldığında bu kişilerin genel yorumları beni irrite ediyor. "Bizim olmuyor, sen nasıl kıyarsın?!" tarzı yorumlar. Yani herkes kendi hayatına baksın. Evet bazı çiftler çocuksuz yaşanmayacağını düşünüyor, her şeylerini o çocuğa bağlayıp psikolojilerini bozmalarını anlamıyorum. Biraz akışına bıraksalar daha iyi olacak sanki. Belki de çok stres yaptıkları için süreç uzuyor.

Of ne anlatıyosun ya
kafanmı atık bana denk gelıyorsun?
kadın sormus nasıl gozlemlıyorsun bende soyledım
takıntılımısın nesın ya

Ama zaten burada çocuk istemeyenlere bir şey denmiyor ki sonuç olarak biri gerçekten çocuk istiyorsa onun için büyuk bir öncelikse olmaması onda travma olabilir yani,herkesin önceliği farklı.

Buarada şunu söyliyim insanlar bosanabılır
ama bosandıkları ıcın mutsuz ve bosandıklarından oturu mutsuz cocukları yok.
ıste bu kalıplasmalar bozuyor bızı
bende dogumdan sonra esımle ayrıldım ama hıc pısman degılım cocugumu cok sevıyorum dedıgım gıbı ugrasılan olan bır bebek ıyıkı var .
mutsuz kımse yok bızım hayatımızda

evet dert ediyorum belki çok sevdiğim birinin çocugu olmuyor ona nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum..belki bir arkadaşımın derdiyle hüzünlendim..ben daha dün bu sitede hamileyim yazan yıllardır çocugu olmayan birinin hamile kalmasına oturdum ağladım...Allah seninde yardımcın olsun..insanız ben duyarsız kalamıyorum maalesef..

Herkesin uğraşı farklı Cute
Vardığın kanıların ciddi hatalı olduğunu düşünüyorum
Çocuğum yok, olma ihtimali de yok, yaşım 37
Hayata küsmedim ama merhameti de kaybetmedim
Evlatlık çok ayrı bir konu, öyle hadi alalım cinsinden değil ki onunla ilgili bir konumda var forumda
Duygularım hala yerinde çok şükür, bitkiye bile merhametim vardır, kaldı ki insan
Şimdi Allah sana nasip etti diye, nasip olmayanları duygusuz ilan etmek nedendir bilemedim ?

Mesela ben vajinismustum devamlı soruyorlar bebek yokmu diye ne soyleyecegimi inan olsun sasiriyodum allahtan kurtuldum simdi Allah ne zaman verirse

bence gerekli bir noktaya değinmişsiniz. insanlar düşünmeden olur olmaz konuşuyorlar bunu sadece çocuğu olmayan bayanlar için değil genel olarak hayatta patavatsız nerede nasıl konuşacağını bilmeyen insanlar için söylüyorum. örn. 30 larına gelmiş bayanlara evlenmeyi düşünmüyor musun yok sende evde kaldın bilmem ne kimse yok mu gibi sorular sorulması gibi.

Teşekkür ederim resmen duygularıma tercüman olmuşsun iki saattir anlatmaya çalışıyorum ama sonuç olarak vardığımız kanı
"bunu size açıklamak zorunda değilim" oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…