altın topu olmayanlar...

Cevremde gozlemedıgım kadarıyla uzun zamandır cocuk sahıbı olmayan kısıler duyarsızlasırıyor, daha az merhamet duyuyorlar dedım. bır genelleme yapmadım.
boyle ketun ketun acıklama yapmak hosuma gıtmıyor . bır kac ornekte verebılırım ama eskı konuları aacmamak adına ornek vermek ıstemıyorum .

Teşekkür ederim resmen duygularıma tercüman olmuşsun iki saattir anlatmaya çalışıyorum ama sonuç olarak vardığımız kanı
"bunu size açıklamak zorunda değilim" oldu.
Öylemi bence senın beyın kanallarında sıkıntı var
bak yukarıda dedımkı
hadı senın dedıgın gıbı soylemıs bıle olsam bunu sıze acıklamam
hayret bısey ya
vallahı ıyı kı erkek degılım ugrasılmaz
ısınıze gelenı anlıyorsunuz net

ben bu konuyu açmanızın amacını anlayamadım öncelikle burada insanlar dertlerini yazıyor siz neden başkalarının dertlerini deşmeye çalışıyorsunuz veya şöyle diyeyim çocuğu olmayanlar olamayanlar neden başkalaştırılıyor. biride demiş ki yok tedaviye küsüyorlar yok umutsuzlaşıyorlar yok duyarsızlaşıyorlar filan... sanane kardeşim insan bu umutları var hayalleri var tedaviye küstü diye niye eleştiriyorsun. sen üzüntü yaşamazsın başkası yaşar. bu konuyu açarak insanları daha çok üzüyorsunuz dediğim gibi "çocuğu olmayanlarrr" diye başkalaştırmayın insanları

Öncelikle böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim 8 yıllık evliyim 8 yıl içerisinde iki evlat kaybettik ve çevremdeki insanların ve arkadaşlarımızın sürekli ne zaman bebek yapacaksınız, ay bebek yapsanız da bi sevsek gibi soruları artık beni neredeyse intiharın eşiğine getirmişti çünkü hayatta en çok istediğim şey di çocuk sahibi olabilmek. Bazen bilmeden insanların yada sözcüm meclisten dışarı (bunu yaşadığım için söylüyorum) art niyetli olarak sırf karşımızdakinin canı yansın diye bu sorular soruluyor ama inanın evlat sahibi olmak isteyipte olamayan insanların canını nasıl yaktıklarını bilmiyorlar. Şu sözün doğruluğuna artık çok inandım "Rabbim birşeyin olmasına müsade etmiyorsa ya gerçekten olmaması gerektiği için yada daha güzeli olacağı içinmiş" Yüce rabbim bize nasip etti şu an normal yollan tüp bebek falan değil tedavi ilaç hiçbirşey yok 4.5 aylık hamileyim ve ikiz bebek bekliyorum. Bu tür bıçak sırtı konularda lütfen empati yaparak karşımızdakinin yerine koyarak kendimizi düşünelim. Şu yalan dünyada ah almak kadar kolay Allah razı olsun denmekten daha zor birşey yok

Allah herkese hayirli evlatlar versin..
benim gozlemlediklerim; bu durum kisiye gore degisiyor.. kimi enerjisini yitirmeden tup bebek tedavisiyle ugrasiyor, kimi cok mutsuz sekilde yasamina devam ediyor.. ama mutsuz olana da 'ne diye mutsuzsun' denmez..
bence kisinin karakter yapisi, duygusal yapisi ve eşiyle iliskisi cok etkili ve onemli..

Bence sen çok düşünceli bir insansın..İnan konuyu okurken şaşırdım, çocuğu olan bir insanın bu duruma bu kadar kafa takmasına, helal olsun bence sana..Ben daha çok yeni deniyorum, Allah a şükür eşim ve ben tüm testleri de yaptırdık baştan, hepsi gayet güzel çıktı, biliyorum zamanı var ama bu azıcık süreç bile biraz da olsa yıprattı beni..uzun süredir çocuk yapmaya uğraşanların halini düşünemiyorum bile..keşke herkes senin kadar anlayışlı olsa çünkü ben bile şimdiden insanların soruları ve tavsiyelerinden sıkıldıysam uzun zamandır olmayanlar ne yapsın? Ama şunu unutma bizim insanlarımızın en büyük yoksunluğu empati yeteneğidir..halbuki çokta zor bir şey değil ama yok yapamazlar ve de bayılırlar insanların acılarını deşmeye, üstüne gitmeye..

Etraf cahil dolu manyak manyak sorular.. ben ilk evliliğimde 2 seneye yakın evli kaldım korunmadığım halde çocuk olmadı sonra 2 senenin sonunda şutladım herifi( başka sebeplerden dolayı..) ayrılınca mevlanın varmış bir bildiği dedim uzun bir zaman bekar yaşadım hayatıma herifim girdi 1 buçuk sene flört ettim onunla hamile kaldım evlendik 5 senelik evliyim şu an korunmadığım halde gene olmuyor.. amam inan hala insanlar daki o sorular asla bitmiyor..en son bir tanesi tek çocuk olmaz sırdaş lazım ona dedi valla verdim ağzının cevabını ..sinir gıcık şeyler..

Benim yazdığım yorumu bu şekilde agzınıza sakız edemezsiniz.
Evet diyorumki ben cabaladım , ben demedim ki cocugu olmayanlar çabalamıyorda ondan olmuyor.
ben cevremde olan bıtenı goruyorum ve onu yazdım .

Bende 2. evliliğimi yaptım
benım oglum ilk evliliğimden , 2. evliliğimdende olmadı demiyim ama doguramadım .
insanların gözünde tescillendi kısırlığım galiba.
Ama üzülmüyorum elimden geleni genede yapıcam diyorum kendi kendime

Bu konularda Türk kadınının ağzına düşmeyeceksin. Ben öğretmenim okuldan bir arkadaşımız var bebeği olmuyor ama o kendisiyle dalga geçerek bunu herkese anlatıyor adı Ayşe olsun.Okuldaki başka bir öğretmen kalabalık bir ortamda bana şunları söylüyor:
- artık çocuk dusunmuyo musun?
-yok, daha erken
-yooo öyle erken deme , bu işler hemen olmaz, bak Ayşe'ye olmuyor
-(bozuluyorum, sevdiğim bir arkadaş) kısmeti ne zamansa o zaman olur, ben kendi adıma endişeli değilim, bizde kadınlar hemen hamile kalır, olmazsa da olmaz napalım (bunu söyleme amacım konuyu kapatmak, susturmak)
-yooo, öyle düşünme belki kocanda bir şey vardır, sen başla bugün
-(ben)

Ya off tamam ben yanlış anladım.
Ben merhametsiz ve duyarsız olduğum için anlamam zor,sen merahametlisin Allah'ım sana çocuk lütfettiği için.ok.

Ama zaten burada çocuk istemeyenlere bir şey denmiyor ki sonuç olarak biri gerçekten çocuk istiyorsa onun için büyuk bir öncelikse olmaması onda travma olabilir yani,herkesin önceliği farklı.
Ben cocuk istemeyenlere bisey deniyo demedim ki?

Cocugu olmayanlara olan genel tavirla ilgili yazdim.

Cocuk isteyip de cok uzulenlere de bazi seyler sordum??

Bence arkadaşın kastı kesinlikle bu değil, en azından ben de çocuk isteyen biri olarak bu yazıyı okuduğumda başkalaşmış hissetmedim..Bence çocuğu olan bir insan olarak bu konuyu açması bile ne kadar düşünceli bir insan olduğunu gösterir..En azından bu benim bakış açım..

Ya off tamam ben yanlış anladım.
Ben merhametsiz ve duyarsız olduğum için anlamam zor,sen merahametlisin Allah'ım sana çocuk lütfettiği için.ok.
Kusura bakma sen hayatın sana verdıgı mesajlarıda boyle munasıp yerlerınden bıle anlayamıyorsan
eh dıyorum sana okmuş
kibliyorum seni hatta kendimide

Ertesi gün de soracak, basladin mi diye

öyle..olmuyorsa vardır bi hayırı..
benim aklımı kurcalayan şey ..belli ki sorun var birimizde veya ikimizde...hani sağlık sorunu ,doktora da gitmedim ki..belkide sorun yoktur bilemem..sorun ne ise tedavi ettirip yine çocuk istemiyorum..
bi yandan da korunmasız ilişki işime geliyor...

Ben bosananlar mutsuz demedim ki?kadinlar kendileri soyluyor mutsuz olduklarini, bi ton sorunlarini, bunlar oluyo filan dedim.
Yoksa bosanmak mutsuzluk degil yani

Sen başkalaştırma madem, önemli olan niyet..Ben ne niyetle konu açtığımı yazdım..amacımı anlayan anlıyor anlamayan da sizin gibi konuyu saptırmak istiyor....

Siz bence arkadaşımızı yanlış anladınız; evlat sahibi olmayan, olamayan insanlar (yüce rabbim isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin.)bence de çok merhametli ve duygusal olurlar; ama bazı insanlar çok katı ve acımasız olurlar; hiç karşılaşmadınız sanırım. Bazı söylemler vardır; atıyorum .... hiç çocuğu yok, o nedenle çok kırıcı, acımasız, gaddardır derler. (onun bu olumsuz yönlerini çocuğu olmayışına bağlarlar, doğru ya da yanlış) Arkadaşımız onu demek istedi benim fikrimce. Tekrar yazıyorum her evlat sahibi olmayan insanlar değil, bazıları için bu tabir kullanılır. Çocuğu olan insanlarda bu olumsuz özelliklere sahip olabiliyor gayet tabi.

Ben tesekkür ederim canım, ne mutlu sana Allah nasip etmiş darısı diğer isteyenlerin başına..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…