Altının fiyatı değişmiş diye nikahta fiyat farkını çıkarıp vermek???

nedesembilemedimsimdi

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2018
536
848
23
Arkadaşlar merhaba

Benim çok yakın bi arkadaşım var 10 senedir. Yani çocukluktan beri tanıdığım ve samimi olduğum bir insan. Bu arkadaşımın geçen sene abisi evlendi ben de düğününde yarım altın takmıştım.

Dün benim ablamın nikahı vardı ve arkadaşım da davetliydi. Geldi ve nikah sırasında elime bi zarf sıkıştırdı, ablana sen verirsin canım ben şimdi takı sırasında zarf takmiyim dedi. Nikahtan sonra hiç açmadan direkt ablama verdim.

Nikahın akşamına arkadaşım durup dururken whatsapptan; yarım altının fiyatının geçen seneye göre daha yüksek olduğunu ve zarfa geçen senenin yarım altın fiyatını nakit olarak koyduğunu yazdı.

Sizce de bu söylediği ayıp değil mi?
İsterse 100tl koysun zarfın içine sorun değil ama bu kadar samimi olmamıza rağmen bunun hesabını yapması, fiyat farkını araştırıp geçen seneninkini bulması falan beni çok kırdı.

Düzenleme: arkadaşımla olayı tekrar konuştum bi şekilde çözüme ulaştık ancak eskisi kadar samimi olabilir miyiz emin değilim zaten o başka şehire yaşamaya gidecek ben çanakkalede olucam. Hayırlısı.

Son düzenleme:

“Yalnız geçen seneden beri enflasyon %12 arttı. Gözünden kaçtı sanırım. Buna göre yeni bir düzenleme yapmanı rica eder, gözlerinden öperim” yazsaydınız :)

oha demek istiyorum. bu nasıl bir terbiyesizlik. üçün beşin hesabını yapacak kadar. durumun yoksa varlığın yeter bu kadar basit. düğünlerde takı olayına borç diye bakan her türlü zihniyeti şiddetle kınıyorum.

Nasil yaa nerden nasil aklina gelmis pesss ... . hani elinde olmaz bir çeyrek getirse parasını taksa yada eli bos gelse eyvallah ama açıklaması gercekten garip ...
Benim çocukluk arkadasim surekli görüştügum birisi nikahim da 20 tl takti ben şok oldum ihtiyacım olduğundan değil onun da durumu iyi yani ama 20 tl.nedir yaa sünnet bebesimiyim
Neyse bir kac yil sonra o evlendi ben 20 tl takamadim utandim 50 tl taktim . Şimdi arayıp 30 tl isteyim mi fazla oldu diye

hööö ne diyon sen diyemedin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…