altınları kv deme verıp borcuda bız odeyecekmısız mantık varmı sizce

çok doğru bi düşünce valla onların taktıklarnı koyarım önlerine benımkılerekımse karısamazz

evet öyle deniyim birazdan onlaragtcez aksam yemegıne bı bakıyım durumlar nasıl ya neymıs bu kvler

ayrica hayir demeyi ogrenmelisin , ve hayir larin asla evet olmamali ozelliikle bu tur konularda ..
bak ben 7 yillik evliyim nerdeys,e kp den kuru$ gormedim , takdigi altini kuçuk eltiden odunç almi$, e$im ba$kka bi$ey aylesine yardim etmi$ti onunla borcunu odemi$ kp :) onceden kizyordum ama $imdi guluyorum sadece )

neyse altini dugunu herseyi e$im odedi, bizde taki baya vardir adet oalrak , saolsun ne dediysek ikiletmedi aldi, evide beraber dizdik kimseye borcumuz olmadi
uç sene once abisiyle ortak oldu e$im , o zaman istedi altinlarimi vermedim
dukkan ikisini kuratrmadi abisinin payini vermek için istedi vermedim , Tr den duyurdular ^hatta kayinim altinlari istiyor diye dukkandaki payina , e$ime dedim gerekiyorsa ayrilirim senden yine vermem dedim, altin için ayrilinmaz belki ama benim hakkim ve kimseye vermiycem ozelliklede kayinima :))

e$$im en sonunda babasina , baba karim vermiyo altinlarini napiyim bo$aniyimmi deedi ve konu kapandi

bu sadece bi ornek, evlilikde altdan almaaya cici gelin olmaya çali$irsan tepene binerler ve kene gibi kanini emerler maalesef genelde boyle bu durum ..

vermiyorum diyceksin ve kararli oldugunu gormeli ni$anlin , $imdiden nasil ali$irsa oyle gider :)

sizinlilerde bi alemmış bı farkımız yok aslında model bunlar modellere göre değişiyor saçmalıkları ya işte ben hayır dıyemıyorum kımseye ama alışmam alıştırmam lazım bı satte onlara gıtcez evler yakın bakalım nasıl davrancak kvdem

bencede onun ailesi borç yapıyorda senin ailen yapmıyormu .ozaman düğünde paylaşsınlar altınları.ilk fırsatta nişanlına söyle tamam borcu öderizde altınları vermem yada altınları bozdurur öderiz de.nasıl aileler varya yapamıyacak durumdaysan onu baştan söyle yani.k.v.de bana çok altın takmadı ama düğünde takılan hiçbirşeyide cebine atmadı hepsini verdi.

arkadaş evlenirkende k.p almıştı eşylarını ama düğünden sonra bir öğrendi eşi kredi çekip almış eşyaları ve borcunu onlar ödedi.göstermelik yani hem yaptım diyolar borcunuda ödemiyorlar.

eğer öyle yaparlarsa herkese rezıl ederim kvdemın cevresı çok genıs bi komsusu var tam ayaklı gazete ona anlatsam yeter

ya eltımle ev araları 100 metre kvden haftada yarım saat bıle torunu sevmeye pek gidemiyo nasıl yaptı eltım anlamadım kı kvdem kadar biyerlere gtmeyı seven kadının ayagını nasıl kestı anlamadım

bunuda sen çozeceksin
eltinin yada ni$anlinin agzini yoklamalisin
bide kayinina da bagli , hanim koylu olduysa al san en buyuk sebep
kocan senin ardinda olunca daglari a$arsin bunu sakin unutma
ikiniz ayni fikride oldugunuz surece kimse onunuzde duramaz ..
ama ana kuzusu ise onu biraz zor degi$tirirsin :)

aslında normalde ana kuzusu degıl evlılık yaklastıkcaannesıne duskun oluyor kvdemde kaynımı kaptırdı nısanlımı bana kaptırmamaya çalısıyor ugrasıyor benle annemle bıle ugrasıyor ya eltımle bende gorusmuyorum terbiyesılık etti ben onun dogumu yuzunden nısan yapmadım ama o terbiyesızlık etti

Pek ne durumda oldugunuzu bilmemekle birlikte yorum yapmak istedim. Burdaki cogu kisi altinlarini verme demis. Ama bence bu duruma bagli. Eger dugun icin salondur, o dur budur bunlarin hepsini kayinvaliden gil karsiliyorsa, ve o arsada onlarinsa borclari odemek icin yardimci olmaniz muhakkak. Altinlarini verme diyecegim durum ancak soyle olur. Evinizi barkinizi sen ve esin sadece duzuyorsa, kayinvalidenin uyduruk salonsuz bir dugun yapip sen sag ben selamete getirirse, o zaman vermezsiniz.Borcunuzuda kendiniz odersiniz.Esimin ailesi mecbur dugun yapmaya, ev yaptirmaya, veya arsa vermeye gibi dusunsen varsa, eger esin ailesine maddi yonden bir yardimi dokunmuyorsa bu dogru olmaz..Kisacasi adil olanini vicdanina sor ve onu uygula..

Katiliyorum. Hatta sormadan kendiliginizden söyleyin. Sizin tarafin taktiklari size, bizim tarafin taktiklari benim aileme gitsin. Olmaz dersen kimseye altin vermek yok o halde deyin bakalim. Yasli ve kocasi olmayan bir kadin cengaver gibi girismis ise. Ben yaparim ben alirim herseyi diyor, damadin anne babasi da altin pazarligi yapiyor. Bence de sonra agzinizin tadi kacacagina simdi kim isine nasil geliyorsa öyle davransin. Babaanneniz herseyinizi alsin, sülaleniz dolu dolu altin taksin, almamaniz gereken esyalari bile alin ama erkek tarafi sadece dügün yapsin. O da sizin altinlariniza güvenerek. Kendiniz diyorsunuz kullanilmak istemiyorum diye. Bu resmen kullanilmak.

Çok ilginç ya kayınvalidelerde uyanık olmuş. Bunu bir görümce olarak yazıyorum. 2 abim var. Abim evlendiği zaman kendi ihtiyaçlarımızdan kıstık, bir sürü borca girerek ailem altınlarını düğünlerini yaptılar, yengem ne isterse aldılar. Bizi altınları ilgilendirmez. Düğünde takılan herşey damat ve gelinindir. Onlar artık yeni bir yuva kurdu, altınlarını diledikleri gibi harcarlar ya da biriktirirler. Düşünceli bir anne olsa zaten istemezdi. Çok yüzsüzler demekki. Şu şekilde yapın bence bütün masrafları ikiniz halledin, borcu da siz ödeyin. Böylelikle kayınvalidene söz düşmez.

Nasıl bir mantıktır ya, sen de söyle 300ayda sana geri kalan paramızı da babaanneme yollayalım diye, siz de havaya bakarsınız töbe töbe. Ne karışıyor kv, ayıp ya lafı bile edilmez.
Olmadı mehir (veya mihir tam bilemiyorum) istiyormuş kız evlenirken, sen de altınları iste, rızan olmadan elleyemezler.

Altınlarını eşinin ailesiyle tartışmaya açan gelinler, böyle olmaz, olmuyor görüyorsunuz yani neticede çoğu verenin de içine oturduğu ayrı bir gerçek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…