bu kabul etmek demek iyide, 5 ay önceden konuşmaya gerek yok diyosun onlarda 5 ay sonra düğün günü ya da bikaç gün önce isterler ya da salonda takı töreninde ya da ne yapacaksanız artık dikilirler tepenize, sen sorunu ötelemeyi düşünüyosun, altınlarımı vermiyorum demek bu kadar mı zor, onlar benim mehrim de gönül rızam yok de, ayrıca ille verilecekse sizin tarafın taktıklarını sizinkilere benim tarafın taktıklarınıda aileme veririz sen 9 aylıksında ben saksıdan mı çıktım de, hanımefendilikle bişey halledilmez hanımefendiliğin bu tarz ilişkilerdeki karşılığı enayiliktir
cnm biz duygusal yaklaşıyoruz da hayatın gerçekleri inan çok farklı..bunlar daha iyi günlerin desem umarım bana alınmazsın..sadece kuracağız yuvayı düşün kimseye mutlu etmeye bakma edemzsin zaten hep bi eksik bulurlar ..nişanlınada tatlı dilli bi şekilde anlat..gitsin sorsun bakalım altınlar neden niçin takılır ..
hamam giren terler de ni$anlina :)
bide sakin ama sakjinn yakin oturma
hatta mumkunse ayni $ehirde bile oturma
ya bızım karsı daıreyı mı tutsak dedilerde yok dedim
ayrica hayir demeyi ogrenmelisin , ve hayir larin asla evet olmamali ozelliikle bu tur konularda ..
bak ben 7 yillik evliyim nerdeys,e kp den kuru$ gormedim , takdigi altini kuçuk eltiden odunç almi$, e$im ba$kka bi$ey aylesine yardim etmi$ti onunla borcunu odemi$ kp :) onceden kizyordum ama $imdi guluyorum sadece )
neyse altini dugunu herseyi e$im odedi, bizde taki baya vardir adet oalrak , saolsun ne dediysek ikiletmedi aldi, evide beraber dizdik kimseye borcumuz olmadi
uç sene once abisiyle ortak oldu e$im , o zaman istedi altinlarimi vermedim
dukkan ikisini kuratrmadi abisinin payini vermek için istedi vermedim , Tr den duyurdular ^hatta kayinim altinlari istiyor diye dukkandaki payina , e$ime dedim gerekiyorsa ayrilirim senden yine vermem dedim, altin için ayrilinmaz belki ama benim hakkim ve kimseye vermiycem ozelliklede kayinima :))
e$$im en sonunda babasina , baba karim vermiyo altinlarini napiyim bo$aniyimmi deedi ve konu kapandi
bu sadece bi ornek, evlilikde altdan almaaya cici gelin olmaya çali$irsan tepene binerler ve kene gibi kanini emerler maalesef genelde boyle bu durum ..
vermiyorum diyceksin ve kararli oldugunu gormeli ni$anlin , $imdiden nasil ali$irsa oyle gider :)
bu kabul etmek demek iyide, 5 ay önceden konuşmaya gerek yok diyosun onlarda 5 ay sonra düğün günü ya da bikaç gün önce isterler ya da salonda takı töreninde ya da ne yapacaksanız artık dikilirler tepenize, sen sorunu ötelemeyi düşünüyosun, altınlarımı vermiyorum demek bu kadar mı zor, onlar benim mehrim de gönül rızam yok de, ayrıca ille verilecekse sizin tarafın taktıklarını sizinkilere benim tarafın taktıklarınıda aileme veririz sen 9 aylıksında ben saksıdan mı çıktım de, hanımefendilikle bişey halledilmez hanımefendiliğin bu tarz ilişkilerdeki karşılığı enayiliktir
ayni mahellede bile çok riskli :))
bencede onun ailesi borç yapıyorda senin ailen yapmıyormu .ozaman düğünde paylaşsınlar altınları.ilk fırsatta nişanlına söyle tamam borcu öderizde altınları vermem yada altınları bozdurur öderiz de.nasıl aileler varya yapamıyacak durumdaysan onu baştan söyle yani.k.v.de bana çok altın takmadı ama düğünde takılan hiçbirşeyide cebine atmadı hepsini verdi.
arkadaş evlenirkende k.p almıştı eşylarını ama düğünden sonra bir öğrendi eşi kredi çekip almış eşyaları ve borcunu onlar ödedi.göstermelik yani hem yaptım diyolar borcunuda ödemiyorlar.
ya eltımle ev araları 100 metre kvden haftada yarım saat bıle torunu sevmeye pek gidemiyo nasıl yaptı eltım anlamadım kı kvdem kadar biyerlere gtmeyı seven kadının ayagını nasıl kestı anlamadım
bunuda sen çozeceksin
eltinin yada ni$anlinin agzini yoklamalisin
bide kayinina da bagli , hanim koylu olduysa al san en buyuk sebep
kocan senin ardinda olunca daglari a$arsin bunu sakin unutma
ikiniz ayni fikride oldugunuz surece kimse onunuzde duramaz ..
ama ana kuzusu ise onu biraz zor degi$tirirsin :)
yerinde olsam nişanlıma derim o zaman sizin tarafın taktıklarını size verelim benim tarafın taktıklarınıda benim aileme verelim neticede onlarda masraf yaptı, eminim kabul etmicektir bu durumda sıkı bi kavga et onunla ki vur ensesine al lokmasını bi kız olmadığını anlasın gerekirse ailene söyle sonradan ağzının tadı kaçacağına şimdi kaçsın hem görmüş olursun bu adam ne kadar arkanda duruyo
Pek ne durumda oldugunuzu bilmemekle birlikte yorum yapmak istedim. Burdaki cogu kisi altinlarini verme demis. Ama bence bu duruma bagli. Eger dugun icin salondur, o dur budur bunlarin hepsini kayinvaliden gil karsiliyorsa, ve o arsada onlarinsa borclari odemek icin yardimci olmaniz muhakkak. Altinlarini verme diyecegim durum ancak soyle olur. Evinizi barkinizi sen ve esin sadece duzuyorsa, kayinvalidenin uyduruk salonsuz bir dugun yapip sen sag ben selamete getirirse, o zaman vermezsiniz.Borcunuzuda kendiniz odersiniz.Esimin ailesi mecbur dugun yapmaya, ev yaptirmaya, veya arsa vermeye gibi dusunsen varsa, eger esin ailesine maddi yonden bir yardimi dokunmuyorsa bu dogru olmaz..Kisacasi adil olanini vicdanina sor ve onu uygula..[/QU
ya nişanlım annesinin ağzından konuşuyor dıye düşünüyorum bu zoruma gidende ayrıca ev ve arsayı yapyrcaklar benım aılem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?