merhaba kızlar daha oncede konu acmıstım bu sefer konu şu kı bgun nısanlım bıze geldı ve dugunde takılan ufak tefek altınları annemlere verelım borca gırdıler fln dedı tamm dedım sonrada 300 lırada taksıt oderız deyınce şok oldum şöyleki bız yatak odasını 5 bın e aldık fırın bulasık mak. Camasız. Mak kucuk aletler mutfat takımı tencereler takımlar fln ve en pahalısı oldu tek borcumuz olmasın dıye bızımkıler aldı hepsını kı burada kız tarafı sadece yatak odası alır onun dısında hıc bır sey almaz ve benım taraf cok acık ellı yanı altın fln cok takarlar ve kvlerın boyle hesaplara gırmesı benım canımı cok sıkıyor sonucta onlar bızım guvencemız bıze en basta deselerdı kı sız alın odeyın deselerdı ona gore esya alırdım ama canım cok sıkıldı bu duruma ya en nefret ettıgım sey para konusudur kızlar kusura bakmayın fıyat verdım ama bunu yanlıs anlamayın bız hersey olsun borcsuz olsun dıye ugrasırken onların dusuncelerıne cok uzuluyorum herseyımı babaannem aldı deden sag olsaydı oda boyle yaprdı dedı yazık ama o kadınada herseyınden kısıp herseyımı aldı fazlasıyla aldı adaletmı bu ?
çok haklısın kvdemi çözemiyorum zaten amacı ney bi bakıyorum ağlıyor bana sarılıyor bi bakıyorum saçmalıyıp altınların peşinde senin dediğini yapacağım böylelikle öküz ölür ortaklık biter hesabı olacak altınlar biter kavga biter
düğününde kendi tarafının taktığı altınlarıda mı onlara vereceksin anlamadım
madem öyle senin ailen kendi altınlarını kendi alsın eğer doğru anladıysam baştan aşağı çok saçma
canım eğer mümkünse takı töreni olmasın bizim düğünde de bahsi bile olmadı bunun
herkes kendi akrabasının hediyesini kabul etti bitti gitti
dayımın düğününde de öyle oldu boşona stres yapacağına ailenle konuş yapılmasın
annenlerin birikimlerinin onlarda ne işi var dimi
aslında bugun gitcem bi bakım konu açılırsa soluyum
bütün yazılanları okumadım ama Allah belasını versin böle sorumsuz ailelerin .
benimkilerde öyleydi.
artık erkek tarafını anlamak mümkün eğil kendi çevreem bakıyorum kimi aile borç harç adetrleri yerine getiriyor herkes ucuzundan pahalısına gücünün yettiği kadar.
kimisine bakıyorum ki bazısı çalışan gelin alıyor bundanmıdır nedir birşey yapmadığı gibi bide kene gibi yapışıyor hayır bir aile çocuğu içinde birşey yapmayacaksa ne yapcak bu saatten sonra parayı.
böle yaptıklarında yeni evlenen çiftinde huzuru kalmıyor
en sağlam duran yeni evlelen kızın bile gücüne gidiyor yapılanlar
ikinizde çalışıyorsanız ne güzel zaten benim bizimkiler yatak odası camısır mak. bulasık.mak kuçuk ev aletleri supurge çatal dan tencere kadar aldılar herşeyi onlara yıkmadılar ve en kalıtelısını aldık ki aman laf söz olmasın dıye adamlar daha şimdiden hesap yapıyorlarne saçma bi durum yaa hem borcu siz ödeyin birde atınları onlar alsın valla bu borç konusu bizim başımızdada var ama biz kendi eşyalarımızı kendimiz ödeyeceğiz en iyisi olsun diye bekledik bunca yıl bizde düğünden sonra küçük altınları bozduralım borcumuza verleim diyoz ama bakalım. üstüne bide birkaç bin lira borç ödücez off offff hayırlısı hakkımızda toprammm :)
ikinizde çalışıyorsanız ne güzel zaten benim bizimkiler yatak odası camısır mak. bulasık.mak kuçuk ev aletleri supurge çatal dan tencere kadar aldılar herşeyi onlara yıkmadılar ve en kalıtelısını aldık ki aman laf söz olmasın dıye adamlar daha şimdiden hesap yapıyorlar
takı töreni bitti mi kendi takılarımı kurtardım mı tamamdır bu sorunlar bitecek nasılsa diyorsan emin ol aynı yanılgıya ben de düştüm. takıları almak için 2 ay eziyet ettiler. vermiyorum diye hatta ailemin yanına gönderildim. gelip de alınmadım. boşanıyorum. durumun ciddiyetinin farkındasındır umarım..
ya ben dedimzaten orası çok pahalı başka yer bakalım dedım kv ıllada ora olsun deyınce tamm dedim
bütün yazılanları okumadım ama Allah belasını versin böle sorumsuz ailelerin .
benimkilerde öyleydi.
artık erkek tarafını anlamak mümkün eğil kendi çevreem bakıyorum kimi aile borç harç adetrleri yerine getiriyor herkes ucuzundan pahalısına gücünün yettiği kadar.
kimisine bakıyorum ki bazısı çalışan gelin alıyor bundanmıdır nedir birşey yapmadığı gibi bide kene gibi yapışıyor hayır bir aile çocuğu içinde birşey yapmayacaksa ne yapcak bu saatten sonra parayı.
böle yaptıklarında yeni evlenen çiftinde huzuru kalmıyor
en sağlam duran yeni evlelen kızın bile gücüne gidiyor yapılanlar
takı töreni bitti mi kendi takılarımı kurtardım mı tamamdır bu sorunlar bitecek nasılsa diyorsan emin ol aynı yanılgıya ben de düştüm. takıları almak için 2 ay eziyet ettiler. vermiyorum diye hatta ailemin yanına gönderildim. gelip de alınmadım. boşanıyorum. durumun ciddiyetinin farkındasındır umarım..
Buse canım sen benim dediğim gibi yap.. Düğün gecesi annene ver altınlarını.. İlk fırsatta bankada kasa kirala at içine..eşine de aileme verdim dersin.. Ama eğer sormazsa sakın borç ödemek için vs deme.. Yarın öbür gün bir yatırım için gerekir kocan bu sefer der hani borç ödemişlerdi..problem olur aranızda.
Eğer borç için demezsen, yatırım için altınlarını kullanman gerektiği taktirde; ben konuyu açınca ailem geri verdi. Benim de haberim yoktu ama saklamışlar benim geleceğim için dersin..
Bence devamlı ailende de kalmasın bankada kasaya koy.. Ailenle ilişkilerini bilmiyorum ama eğer yanılmıyorsam bi yerde " ailem arkamda durmaz" yazmışsın.. ( karıştırıyor da olabilirim )
Yarın öbürgün ( Allah korusun) bi boşanma vs olursa ve ailen ayrılmanı istemezse altınlarını vermeyebilirler. Sen geleceğini garantiye al..
Çok paranoyakça davranıyorum belki ama şurada okuduğum konulardan anlaşılıyor ki bu devirde babana bile güvenmeyeceksin..
öncelikle merhabalar vallacanım ben 6ay önce evlendim düğünümde takı takıldı bianda kaynanam gelip bütün takıları alıp gitti gelin odasında gecemi mahfetti yane ben ettim sen etme derim sonra yara gibi kalır
cok mantıksız bulkuyorum bu altınları kv verme olayını cok saçma sapan ne diye onlaraf verip senın borcunu onlar oduyomus yaptırmamalısın bence hıcbırsey bence kendın al kendın ode kusura bakmada nısanlında yanlış yapıyo ne demek anneme verırız altınları yolmu yapıyo sana sımdıden ınsallah ılerde sıkıntı yasamazsın bastan al karsına konuş bu taktıkle çözülecek bısey değil....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?