Altınlarımı geri istemek kötü bir şey mi

Ooo o zaman sizinki tabi baya kâr ettirmiştir .
Etti aynen de o zaman eşimi dinleseydim altından daha çok kar etmiş olacaktım korkumdan izin vermemiştim şuan pişmanım açıkçası . Netice de altını satıp tatile gidecek değildik veya coin kumar oynamayacaktık kalıcı olacaktı yine

Mehir denilen şey boşandıktan sonra kadının kendını en az 3 ay kimseye muhtaç kalmadan yaşaması için verilen hak .
Kısa süreçte verilmesi makbuldür .sebebide ayrılıkların kötü bitmesidir .

Kaç kişi ben boşanıyorum die mehir ödüyor ,mıllet kanlı bıcaklı boşandığını şükür biliyor ?

Evlendikten sonra ben isteyerek verdim araba için altınları, bilezikleri. Çok da bir takımız yoktu zaten ama boyumuzdan büyük araba almadık. Hatanız kendinizi tanımamak, baştan bu kadar borçla arabayı kabul etmek. Daha uygun bir araba alsaydınız kaç tane ajdanız olurdu memur maaşınızla. Her tercihin bir bedeli var, bizim arabamız lüks değil ama ücretsize rahatça ayrılabiliyorum çalışıyor olsam ajdamı alabiliyorum. Sizin de arabanız lüks. Belki uzun vadede siz maddi açıdan daha karlı çıkacaksınız bilemeyiz.

Ee ozaman maasinizi vermeyin ben birikim yapmaktan skildim kendime ajda alicam
Birkac ay haberin olsun de maasinizi vermeyin cocuk gibi kirami odeyeceksiniz kirayi atin gerisi sizde kalsin

Adamın üstüne araba ,ortak kullanıyor olmanızın bir anlamı yok.İşin sonunda paracı ,düşüncesiz ilan edileceksiniz

Evlenirken takılan altınlarınızı araba almak için vermeniz çok normal. Sizin gül yüzünüze takmadı insanlar o altınları.
Araba alınırken hiç mi konuşmadınız? Hiç mi fikriniz sorulmadı ortak kullanacağınız arabanın nasıl bir şey olacağına dair?
Şu an sizin maaşınızı komple verip bilezik için ağlamanız hata. Kendiniz yapabilirsiniz. Hem yatırım olur hem özenmenizi giderirsiniz. Eşinizin de arabayı senden sakınmıyorum demesi iğrenç. Sanki evinden getirdi arabayı. Ortak alındı bunu ona hatırlatın.

Kaldı ki maaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım ya yatırım yapsın ya da borcu ödesin diye. Bu olmadı işte kendi paranızın dilencisi oluyorsunuz gerek yok. Araç evli olduğunuz için zaten ortak oluyor

Okuyup tavsiyelere uyacaklarını bilsem uygun bir bölüme açardım konuyu ama maalesef herkes önerileri dikkate almıyor

Evlilik birliği içerisinde gerektiğinde eşe maddi destek olunur çünkü hayat müşterektir, evlendikten sonra edinilen mal da kanunen yarı yarıyadır o yüzden malın kimin üzerine olduğunun önemi yoktur fakat maalesef bazı erkeklerin boşanma halinde ne kadar kötü olduklarını gözden kaçırıyoruz biz.

Sitede açılan konulardan yüzeysel de olsa örnek vereyim, kadının üzerine olan arabayı çalıp vermeyen koca konusu okuduk, boşanacaklardı ama henüz dava açılmadığından kanunen evlilerdi o yüzden emniyete çalıntı ihbarı yapılamıyordu, yani insan kötü olmaya görsün el koymak kaçırmak istediği malı kaçırır, bu arabaysa şayet iç etmek daha kolaydır, el koyan gidip çalındı tutanağı tutturur parçalatıp parça parça satar araba yok olup gider siz de kredisini ödediğinizle ya da altınlarınızı verdiğinizle kalırsınız.

Birikim için ortak hesap açarsınız, o ortak hesap bir kişinin imzasıyla boşaltılabiliyordur, henüz evlisinizdir ortada boşanmanın b’si geçmezken adam hesabın içini boşaltır yine hiçbir şey yapamazsınız.

Sizin maaşınızı da alır birikim yapıp ana babasının üzerine mal yapar yine eliniz boş kalır, boşanma hukukunda kadını koruyan kanunlar var ama bu kanunların açık noktaları arka kapıları da var.

O yüzden araba, ev gibi taşınır taşınmaz mal edinirken altın, nakit vs veriyorsanız, hepsini vermeyin eskilerin kefen parası dediği bir miktarı kendinize ayırın, evin giderleri için eşe maddi destek sağlayacaksanız da bunu tüm maaşı erkeğin eline bırakarak yapmayın, her ay belli bir miktar parayı eşin hesabına atın gerisini kendi hesabınızda tutun, sizde olan kısmın bir miktarıyla da mutlaka bireysel birikim yapın.

Son düzenleme:
Mehir denilen şey bilinenin aksine en kısa sürede verilmesi makbuldur boşanirken değil :) kadına verirsin mehrini o naparsa yapar

ama düğünde takılan altın mehir değildir.
benim bildiğim boşanma olursa kadının imam nikahı sırasında istediği miktardır. hemen verilmesi gerekiyorsa bile ayrı bir miktardır o düğünde takılan altınlar değil.

Düğün altınlarını boşanırken mahkeme kadına veriyor diye biliyorum, ona istinaden üyeler mehir kelimesini kullanıyor olabilirler. (Yani inşallah ) Ya da mehir olarak düğün takılarını istemiş olabilrler…

Geçen sene nisanda 700 e araba aldım altın alaydım şimdiye 2 ye katlardı altın uzun vadeli bi yatırım aracı .
AA oyle şey olur mu olaya ticaretten bakacakmisiz yaaa hani diyorlar ya aklı olmadan fikri olmamalı insanın cidden anlyrm.
Ki olay burda araba da değil ama hanımefendi olayı da anlamadan yorum yapıp fikir veriyor birde konu sahibine şaşkınım.
Lafim yazıyı yazan kişiye size değil bu arada

Evet mehir dini nikahta belirlenendir o başka ama kadına takılan altınlarda zaten kadınındır eşine verirsin vermezsin o ona kalmış

ona istinaden bende dedimki boşanırken arabanın yarısı zaten kadının altını duruyor yani.
mehiride imam nikahı sırasında ne istediyse odur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…