- 11 Mart 2013
- 33.683
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.069
- 798
- 33
- Konu Sahibi zeynep_ neva
-
Etti aynen de o zaman eşimi dinleseydim altından daha çok kar etmiş olacaktım korkumdan izin vermemiştim şuan pişmanım açıkçası . Netice de altını satıp tatile gidecek değildik veya coin kumar oynamayacaktık kalıcı olacaktı yineOoo o zaman sizinki tabi baya kâr ettirmiştir .
Hayır bu yanlış biliniyorMehir boşanırken ödenmesi gereken bir şey değil mi ya, ben mi yanlış biliyorum? Herkeste bir mehir sevdası. O altınlar asla geri gelmeyecek üstüne soğuk u için, arabanızın tadını çıkarın, maaşınızın da tamamını vermeyin.
Mehir denilen şey boşandıktan sonra kadının kendını en az 3 ay kimseye muhtaç kalmadan yaşaması için verilen hak .Mehir boşanırken ödenmesi gereken bir şey değil mi ya, ben mi yanlış biliyorum? Herkeste bir mehir sevdası. O altınlar asla geri gelmeyecek üstüne soğuk u için, arabanızın tadını çıkarın, maaşınızın da tamamını vermeyin.
Adamın üstüne araba ,ortak kullanıyor olmanızın bir anlamı yok.İşin sonunda paracı ,düşüncesiz ilan edileceksinizYok ya nerde. Torbasıyla verdim altınlarımı. Arabayı ortak kullanıyoruz. Evet çok kullanmayı bilmiyordum o cesaretlendirdi hep bi yerlere tek gitmem için ama arabayı ortak parayla almamıza rağmen ben hiç esirgemeden 2 milyonluk arabayı sana veriyorum. Altınları istiyorsan napıyım satıyım mı arabayı demesi beni çok üzüyor
Bundan sonra ona atmaz gider bilezik alırsınızaldı ki maaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım ya yatırım yapsın ya da borcu ödesin diye.
Kaldı ki maaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım ya yatırım yapsın ya da borcu ödesin diye. Bu olmadı işte kendi paranızın dilencisi oluyorsunuz gerek yok. Araç evli olduğunuz için zaten ortak oluyorKızlar merhaba size bi şey danışmak istiyorum. Hemen hemen 1 yıllık evliyim memurum. Eşim evlendikten birkaç ay sonra arabayı değiştirmek istedi benim altınlarımı ve etraftan borç aldı. Daha 1 sene bile takamadan tüm bileziklerimi verdim. Arkadaşlarımın kolunda ajdaları görünce hevesleniyorum bi zamanlar benim de vardı diye. Dün akşam eşime bu konuyu açtım. Benim mehirleri tekrar ne zaman yaparız diye. Ben zaten yapıcam demiyor muyum? O kadar da yaparım daha fazlasını da yaparım. Neden maddi konuları önümüze getiriyorsun diye tartıştık.Ben o bilezikleri aldıysam altına verdim arabayı esirgemiyorum demeler falan. Oysa gitti 2 milyonu geçkin paraya araba aldı o kadarına ihtiyacımız yokken hemde. Ses etmedim. Kaldı ki maaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım ya yatırım yapsın ya da borcu ödesin diye.( öyle de yapıyor hakkını yiyemem) ama neden ben doğru dürüst takamadığım bilezikleri isteyince ya da neden maddi olarak bi şeye “ benim” dediğimde bu kadar zoruna gidiyor hiç anlamıyorum.
Okuyup tavsiyelere uyacaklarını bilsem uygun bir bölüme açardım konuyu ama maalesef herkes önerileri dikkate almıyorArtık bu zamanda kadınlar akıl tutulmasi mı yaşıyor anlam veremiyorum. Maaşı vermek altinlari vermek sizin bu durumda söz söylemeye hakknz var mı sanıyorsunuz? Tabi ki kizacak yakında başka borca da sokar sizi. gecenlerde maaşından kendine 1500 TL ayırıp kocama aşığım diyen kadın vardı ya onun başka versiyonu bu.
Siz üniversite okurken nasıl bir zihin yapısı halinde okudnz dünya görüşü hak hukuk bunlardan haberiniz yok mu?
Mune lütfen burda bir konu açar msn ve evlilikte maaş v.b şeyler nasıl olması gerekir anlatalım burda yoksa bu kadınlar iyice çığrından ciktilar
Mehir denilen şey bilinenin aksine en kısa sürede verilmesi makbuldur boşanirken değil :) kadına verirsin mehrini o naparsa yapar
Düğün altınlarını boşanırken mahkeme kadına veriyor diye biliyorum, ona istinaden üyeler mehir kelimesini kullanıyor olabilirler. (Yani inşallahama düğünde takılan altın mehir değildir.
benim bildiğim boşanma olursa kadının imam nikahı sırasında istediği miktardır. hemen verilmesi gerekiyorsa bile ayrı bir miktardır o düğünde takılan altınlar değil.
AA oyle şey olur mu olaya ticaretten bakacakmisiz yaaaGeçen sene nisanda 700 e araba aldım altın alaydım şimdiye 2 ye katlardıaltın uzun vadeli bi yatırım aracı .
Evet mehir dini nikahta belirlenendir o başka ama kadına takılan altınlarda zaten kadınındır eşine verirsin vermezsin o ona kalmışama düğünde takılan altın mehir değildir.
benim bildiğim boşanma olursa kadının imam nikahı sırasında istediği miktardır. hemen verilmesi gerekiyorsa bile ayrı bir miktardır o düğünde takılan altınlar değil.
Düğün altınlarını boşanırken mahkeme kadına veriyor diye biliyorum, ona istinaden üyeler mehir kelimesini kullanıyor olabilirler. (Yani inşallah) Ya da mehir olarak düğün takılarını istemiş olabilrler…
Boşanma ve kocanın ölümü son seçenek aslinda orda da evlilikten sonra yazıyormerak ettim baktım guguldan.
iki türü de varmış.
peşin verilen yada boşanma esnasında verilen.
Evet mehir dini nikahta belirlenendir o başka ama kadına takılan altınlarda zaten kadınındır eşine verirsin vermezsin o ona kalmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?