Altinlarimin zekati varmı?

NeOlurBiSabah

dünyada bensiz bırakmam seniii.... :-D
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
2.395
1.339
448
Kızlarrrrr ben evlendim:-D daha yenicik ama sevgili eşimle laf lafi acti falan anlasamadik. Bizim 200gr kadar altinimiz var. Evimiz kira ben su an çalışmıyorum. Biz bu altınlar icin zekat vermelimiyiz?

:23: evet canım kuyumcu tartıp miktarını size söyler .. :9:
86 gr altını olan herkes zekat verir .. 155 gr benimde var :52:

Tanismiyoruz ama yorumlariniza denk geldigim var baya.
Birde yanlis hatirlamiyorsam konularinizada yazdigim var.
Evlendiniz ha :) Allah mesud etsin tatli tatli gecinin😍
Altin meselesinide hocaya fln sorabilirsiniz en kesin cvp ondadir yada nikahinizi kiyan imama fln.

Son düzenleme:
Kızlarrrrr ben evlendim:-D daha yenicik ama sevgili eşimle laf lafi acti falan anlasamadik. Bizim 200gr kadar altinimiz var. Evimiz kira ben su an çalışmıyorum. Biz bu altınlar icin zekat vermelimiyiz?
merhaba canım evleneneli ne kadar oldu ..altınlarını alalı 1 sene olduysa tam dolduysa alıtınların zekatını vermek zorundasın ...çalışmanın evin kira olmanın bi şeyi yok o sizin boynunuza borç bizde hersene veriyoruz çok tuttuğu için parça parça veriyorum ben aynı sene içinde dağıtıyorum ..

Hepinize cok teşekkür ederim:-D Hocaya sormayi unuttuk:-( dönünce sorarız ama simdik fena inatlastik:-D:-D ben vercez diorum o düşmez dior:-D artik sorup ogrencez.

merhaba canım evleneneli ne kadar oldu ..altınlarını alalı 1 sene olduysa tam dolduysa alıtınların zekatını vermek zorundasın ...çalışmanın evin kira olmanın bi şeyi yok o sizin boynunuza borç bizde hersene veriyoruz çok tuttuğu için parça parça veriyorum ben aynı sene içinde dağıtıyorum ..

Henüz 3 gün oldu:-D daha senesi olmadı ama biz öyle merak etttikk:-D

eger senesini doldurduysa evt calismasanizda kiradada otursaniz, o altinlarin zekatini vermek zorundasiniz. Kuyumcuya götürün onlar ölcer ve grammini söyler, o gramma nekadar zekat düstügnüde söyler. biz öyle yapiyoruz hep

Bildiğim kadarını söyliyim canım evet altınların için zekat vermelisin ama şimdi değil,1 yılı doldurman gerekir zekat vermek için,kirada oturmanız zekat vermeyeceginiz anlamına gelmez.:34:

Var diye biliyorum ben. "Dualarımız sizinle" bölümüne taşıyın konuyu orada çok bilgili üyeler var.
Allah mesut etsin 👫

Son düzenleme:
1 sene dolması gerekiyor zekatını verebilmeniz için, eşiniz haklı şuanda düşmez diye biliyorum ben de.

tabii ki var canım
belli bir gramı geçiyorsa 40ta birini vermen lazım
tabii onun bazı şartları var, müftülüğü arayıp şartları öğrenebilirsin

Zekat ramazan ayinda verilir. Verilmesi icin altinlarinizin 85 gr dan fazla olması ve üzerinden bi yıl geçmesi lazım. Yani bu ramazanda bir yıl dolmayacagindan bir dahaki ramazanda altınların hala duruyor olursa zekatini vermen farz olur

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Zekat ramazan ayinda verilir. Verilmesi icin altinlarinizin 85 gr dan fazla olması ve üzerinden bi yıl geçmesi lazım. Yani bu ramazanda bir yıl dolmayacagindan bir dahaki ramazanda altınların hala duruyor olursa zekatini vermen farz olur

​Benim bildiğim kadarı ile zekat için ramazan ayı diye kural yok,dini sitelerden de baktım hocalarada sordum,ramazanda verilen fitre diye geçiyor fitre ve zekat birbirinden farklı ama.

Altinlarinizin 80 gr ve ustune 40 ta biri zekat verilir, altinlarinda bir yil sizde olmasi lazim. Sadece altin icin degildir zekat, gumus, para ve ziynet esyalarinin hepsi icin her yil belli miktarda zekat vermek gerekir. Oturdugunuz ev, kullandiginiz araba icin zekat verilmez. Para ve diger ziynet esyalarinin zekat orani farklidir, ya diyanete sorun yada bilgisine guvendiginiz birine.

Bir arkadas sadece ramazan ayinda zekat verilir, yazmis ama bu yanlis. Senesini ne zaman doldurursa o zaman verilir, ramazanda fitre verilir.

Ne zaman senesi dolarsa ozaman verirsiniz, ihtiyac olup bozdurulursa 1 senenin sonunda elinizdeki nekadarsa onun zekatini verirssiniz tabi 80 gr in ustunu, suanda zekat dusmez. Ramazanda vermek cok sevapli oldugu icin arkadasin aklinda oyle kalmis olabilir, sizinkide seneye ramazana tam 1 sene olur verirsiniz gonul rahatligiyla...

Zekat ramazan ayında verilmez. Fitredir ramazanda verilen. Benim böyle konularda çok bilgim var. Evet altınlariniz bir yılını doldurdugunda kesinkes zekat düşer ve 40 ta birini zekat olarak vermek zorundasınız... tartışmaya lüzum yok. Hz.Omer İslamın her şartını yaparız fakat zekati kabul etmiyoruz diyen müslümanlara! Savaş açmıştır. Iste bu kadar önemlidir zekat. Bir hocaya da sorsanız size benim söylediklerimi soyleyecektir. Selametle...

Back
X