Altli ustlu oturmaktan nasil vazgecirilir?

Anam kabuuus bencede ya of iyice anladim yani oluru yok bu isin

O birakmak istemiyorsa sen de kendi anne babani birakma...

Universite okuyan birisin. Bir daha dusun bu evlilik meselesini.
Ya anlasma bakimindan arkadaslik bakimindan karakter bakimindan o kadar iyi ve duzgunki, ovmek icin degil bu soylediklerim, istiyorum ki onunla olsun. Ama iste bu konu buyuk bi engel oldu

Ev kaba insaat halinda ici yapilmadi ki oyle olsa dediginiz gibi mantikli olurdu. Dediginiz gibi abim evlenicek bizim mahallede kiralik ev olmasina ragmen istemedik karsi karsiya olacakti evlerimiz. Ama geregi yok yani mesafe seven bi aileyiz bende oyle yetistim.

Mantıklı düşünmüş. Asgari ücretle ev almak çok çok zor. Evi yapsınlar. Sonra o daireyi satıp kendinize istediğiniz gibi bir ev alın.
Suanda birikim yapiyor ciddi adimlar atilacagi vakit icini yapmak istiyor hani beraber karar veririz gibisinden.

Mesafeyi cok seven bi insanim bende iste karsi tarafi bilmiyorum nasil insanlar. Birde evlenene kadar cok iyi gecinip sonradan cadolozlasan kaynanalarda var. Calisacagim ama şoyle soyleyeyim annesi dukkanla ilginirken cogu zaman yemek vs yapacak vakit bulamiyor ev temizligi cocuk bakmasi fln da mumkun degil.

Ayni apartman değilde ayni sokak ya da yakın bir muhit olarak ikna etmeye çalışın. Muhtemelen ailesi baskı yapıyordur bu konuda.
Banada oyle geliyor. Yaani arabayla gidilecek mesafe olursa hem dukkanla ilgilenir annne babasina goz kulak olmus olur guzel fikir :)

yok yok akbul etme
annem neler yaşadı zamanında bu tarz durumlar eşin ailesinin evin içine kadar girmesine sebebiyet veriyor
hiç evlenme daha iyi inan
Evet biz de babaannemle ayni evde buyuduk kavga vs hic eksik olmazdi. Annemle ayni hataya ayni duruma dusmek istemiyorum bende

Ya sizin gibi mutlu olan kisi sayisi cok az ama insallah hayalleriniz gercek olur

Evlendikten sonra her konuda annesine hak verir birde altüst oturursanız vay haline her şey köprüyü geçene kadar bakma şimdi her dediğini yaptığına , genelde ana kuzusu olurlar evlendikten sonra , vallahi acıma asla altüst oturmaya kabul etme o şimdi seni kandırma peşinde ,ki sadece 1 yıl otururuz diyede kandırır asla kabul etme eğer huzur içinde yaşamak istiyorsan
Ya anlasma bakimindan arkadaslik bakimindan karakter bakimindan o kadar iyi ve duzgunki, ovmek icin degil bu soylediklerim, istiyorum ki onunla olsun. Ama iste bu konu buyuk bi engel oldu

Haklisiniz. Kimsenin kolay kolay kabul etmeyecegi birsey bu zaten. Bende kabul etmeyecegim. Bakalim gercekten sevip sevmedigi o zaman belli olacak sanirim.

Öyle yapacagim. Sevgide bir yere kadar. O benden vazgeciyorsa bende vazgecerim.

Ne alakası var yaa... Şimdi bir erkek olarak annesinin babasının önüne yemek mi koyuyormuş sevgilin? Ne tür bir bakıma ihtiyaçları var yani. Anne baba elbette atılmaz hepimiz bakmakla yükümlüyüz ama altlı üstlü oturmak şart değil ki. Hani annesi tek olsa baba başlarında olmasa anlarım da, karı-kocalar yalnız da değiller. Elden ayaktan düşmüş durumdalar mı? İki kap yemek mi yapamıyorlar sanki? Ayrıca sen mecbur musun genç yaşında evlenir evlenmez onların derdine düşmeye? Kocanla aranda ne varsa bilecekler özeliniz falan kalmayacak... Yeni evliliğini yaşayamayacaksın. Sabah 8 akşam 12 bunlar senin evinden çıkmaz demedi deme. Yemeği sen yaparsın temizliklerini sen yaparsın sevgilinin de niyeti bu bence. Ayrıca kardeşleri de cin gibi maşallah anneme babama bak dükkan mükkan senin olsun demişler. Tabii onların eşleri kocaları kabul etmemiştir altlı üstlü oturmayı, kardeşlerini de saf bulmuşlar size kakalamaya çalışıyorlar. Valla bence hiç taviz verme ben dükkanı mükkanı vereceklerine de inanmıyorum sorun çıkarırlar illa.

Bu devirde herkes ev alırken biraz faiz ödüyor. Sana değer veriyorsa gözü böyle şeyleri görmemeli. Ben çok gıcık kaptım bu durumdan bilemeyeceğim...

Bende çok sıcak bakmıyorum bu konuya
uzak olsun azıcık aşım ağrsız başım

Evet kv melek olsa kanatları carparmis insana :) bizde abim icin aynisini soyledik. Karsi apartmanimizda kiralik vardi istemedik neden cunku mesafe bizim icin onemli. Iste sevgilim kendince daha az masraf yaparak ev sahibi olmak istiyor kardesler de bunu destekliyor anne babayi baktiracaklar bize.

Kabul etmiyorum suanda fazla konusunu acmasada sizinki gibi alttan msj veriyor

Yine kendine güvenemeyen erkek tipi.. kendine güvenmeyen evlenmesin desene.
Iste bunu kendisine biraz hakaretvari tarzda soyledim o sinirle. Oda bana olmassa ayrilirz dedi bende gunlerce konusmadim kedisiyle.

Kendisine soyledim mal paylasiminda hersey olabilir diye ama kardeslerinin paraya pula ihtiyaci yokmus. Bunu soyledikten birkac ay sonra yuklu miktar borc verdi birtanesine. Kendisiyle celisti.

Orasi sa oyle yani burda okuyoruz isler ciddiye binince erkekler daha cok aileci oluyor. Ben kabul etmeyecegim benim icin bir civi dahi cakmasin oraya.

Bencede ev sahibi olmak kolay degil tabiki faiz odeyecegiz ama iste o da o faizi gozunde buyutuyor.
Abisinin esi evlenirken kabul etmedi ev alindi. Ben neden edeyim su durumda.
Anne babayi kakalamaya calismalarina da ayri gicik oldum bende. Bizimkide hem en kucuk benim hemde dairem dukkanim olacak kafasinda. Birde ben ikna olursam oh ne ala.
Anne baba suan iyiler de birkac sene sonrasi icin yalniz kalamazlar dukkana bakamazlar diye korkuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…