Aman ağzımızın tadı bozulmasıncı bir kadın nasıl olunur??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sürekli bağırınca bir süre sonra dikkate almaz karşı taraf. Bu yazdıklarınız evet sorun ama konuşarak ya da temizlemeyerek, ya da ne bileyim bir şekilde tepkisel davranarak, ya da bıkmadan usanmadan anlatarak çözülebilir şeyler.
Eşiniz saygı görmediğini düşündüğü için bıkmış o yüzden de evde biraz salmış olabilir mi? Başından beri böyle ise ve konuşarak düzelmiyorsa orasını bilemem tabi.
İnanın ben rahatsız olup temizlemesem günlerce kalır o küller yerde günlerce o tabaklar içerde kalır içindeki lekeler de kurur zor çıkar.hep böyleymiş annesi öyle alıştırmış peşinin toplanmasına alışık yani.bende titizlikten ölmüyorum ama huzurum kaçıyor bunlardan.yatak kapatmak falan lüks zaten kıyafetlerini katlasın yeter bana :(

Karşında çocuk mu var silmişse silmiş ver bakayım tabağını kaldır oni yap bunu yap Allah yardim etsin adama ruhum daraldı sizden piskolojiniz bozuk sizin bu neye biri fake desin silmişse silmiş sanane arkadaşı değilmi adami nasıl bıktırmışsanız küçük çocuk gibi endişeli endişeli yazişıyor siliyor karakterden bahsedene bakın eşinin tlf kurcalıyor yetmiyor ağır sözler söylüyor kimsiniz siz eşmi nesiniz siz

İnanın ben rahatsız olup temizlemesem günlerce kalır o küller yerde günlerce o tabaklar içerde kalır içindeki lekeler de kurur zor çıkar.hep böyleymiş annesi öyle alıştırmış peşinin toplanmasına alışık yani.bende titizlikten ölmüyorum ama huzurum kaçıyor bunlardan.yatak kapatmak falan lüks zaten kıyafetlerini katlasın yeter bana :KK43:
Bir insanı zorla değiştiremezsiniz eşinizde aynı şekil sizi kim istemez eşi yardım etsin ama yapmadiklarinda bunu büyük sorun haline getirmek ayıp değilmi...bırakın zamanla yapar yeter ki bi rahat bırakın...

Yani nöbetten sabah 8 de gelmiş bir insan 12 de börek sarması için uyandırılıyor.hani kalkmicam desem şakayla karışık yorganı yastığı falan çeker zorla kaldırır.yeni temizlediğim yerlere sigara külünü döker.klozeti ayakta kullanmaması gerektiğini kaç kere söylediğim halde ayakta kullanır kenarlarına idrar sıçrar ben temizlemek zorunda kalırım sürekli,antrededeki halıya ayakkabısıyla basar.bu kadar şeye tahammül eşiğim düştü benim de haliyle söylediğim şeyleri dinlemediği için zamanla bağırma yoluna geçtim heralde.

Her gün olmuyor herhalde bu verdiğiniz örnek? Her gün oluyorsa fazladan yapın buzlukta dursun çözümü kolay. Tamam uyandırılmak yine hoş değil ama kırk yılda bir olduğunu varsayarsak anlayış gösterilebilir. Bu dediğiniz olay ne sıklıkta oluyor?

Sigara külünü de isteyerek dökmüyordur. Karım temizlik yapmış ben batırayım demiyordur herhalde.

Klozeti ayakta kullanmayan erkek ben ömrümde görmedim vardır elbette ama azınlıktadır. Adamın ne şekilde tuvalet yapacağına da karışmayın isterseniz. Tuvaletleri ortak temizleyebilirsiniz. Çıktıktan sonra kendisi temizlesin madem tek söyleyebileceğiniz şey bu.

Hadi söyleyince yaptıramıyorsunuz bağırıyorsunuz diyelim bağırınca yapıyor mu?

Antredeki halıya ayakkabıyla basılınca mı tahammül eşiğiniz düşüyor? Kusura bakmayın ama sizin geçinmeye gönlünüz yok zaten yapı olarak tahammülsüz bir insan olduğunuzu düşünüyorum bu saydıklarınız sadece kılıf.

Eşiniz sizin çocuğunuz değil siz onu küçük çocuk gibi yönetmeye çalışıyorsunuz. Bir yerden sonra boğarsınız adamı

Oturarak yapmak erkeklik eksiltmez ya niye inada bindirmiş. 😂😂😂
Bence de oglunuza ogretin. 👍😁

Öyle alışmış ikna olmuyor, olmazmış oturarak. Oğlans öğreticem diyorum mümkün değil öğretemezsin hadi sen öğrettin okulda tuvalete girse arkadaşlarını görüp onlar gibi yapacak diyor. 🙈

İnanın ben rahatsız olup temizlemesem günlerce kalır o küller yerde günlerce o tabaklar içerde kalır içindeki lekeler de kurur zor çıkar.hep böyleymiş annesi öyle alıştırmış peşinin toplanmasına alışık yani.bende titizlikten ölmüyorum ama huzurum kaçıyor bunlardan.yatak kapatmak falan lüks zaten kıyafetlerini katlasın yeter bana :(
Evet çok rahatsız edici haklısınız. Muhtemelen böyle şeylere dolmuş dolmuş biriktirmişsiniz, bardak kırılması ya da arkadaşıyla mesajlaşması gibi şeylere tepki gösterir olmuşsunuz ama asıl tepki göstermeniz gereken şeyler onlar değil ki. Birlikte bir hayat yaşıyorsanız eşinizin de sizin de karşılıklı bazı huylarınızı düzeltmeniz lazım. Böyle şeyler maalesef bir süre sonra sevginin önüne geçiyor ve evlilikler bitiyor.
İkinizin de ortak yaşadığı bir evde sürekli sizin onun arkasını toplamanız, olmaz 🤷🏻‍♀️
Yetişemez ve bir süre sonra sinirli bir insan haline gelirsiniz. Öncelikle siz onun arkasını toplamak zorunda olmadığınızı kendi içinizde kabul edin. Karşılıklı oturup evliliğinizdeki sorunları doğru teşhis edin. Aman ağzımızın tadı kaçmasın konusu değil bence bu, üzerine gidilip düzeltilmesi gereken bir konu

Eşim de kurumuş tabaklardan rahatsız olmuyordu ben de işler eşit yapılmazsa aşırı gerilirim.
Sürekli sürekli konuştum bakış açımı ve ne kadar üzgün olduğumu, benim de yorulduğumu anlattım.
Düzeldi yavaş yavaş. Benim kadar yapıyor artık, kendi rahatsız oluyor.
Ama arada iletişim kopukluğu olduğunda ne kadar bağırırsanız bağırın sesiniz karşı tarafa gitmiyor.
Bu arada anneler keşke erkek evlatların arkasını toplamasa dünya daha güzel olmaz mıydı?
Erkek evlatlar bulaşığı çamaşırı hep beraber halletmeyi babalarından öğrense...

Her gün olmuyor herhalde bu verdiğiniz örnek? Her gün oluyorsa fazladan yapın buzlukta dursun çözümü kolay. Tamam uyandırılmak yine hoş değil ama kırk yılda bir olduğunu varsayarsak anlayış gösterilebilir. Bu dediğiniz olay ne sıklıkta oluyor?

Sigara külünü de isteyerek dökmüyordur. Karım temizlik yapmış ben batırayım demiyordur herhalde.

Klozeti ayakta kullanmayan erkek ben ömrümde görmedim vardır elbette ama azınlıktadır. Adamın ne şekilde tuvalet yapacağına da karışmayın isterseniz. Tuvaletleri ortak temizleyebilirsiniz. Çıktıktan sonra kendisi temizlesin madem tek söyleyebileceğiniz şey bu.

Hadi söyleyince yaptıramıyorsunuz bağırıyorsunuz diyelim bağırınca yapıyor mu?

Antredeki halıya ayakkabıyla basılınca mı tahammül eşiğiniz düşüyor? Kusura bakmayın ama sizin geçinmeye gönlünüz yok zaten yapı olarak tahammülsüz bir insan olduğunuzu düşünüyorum bu saydıklarınız sadece kılıf.

Eşiniz sizin çocuğunuz değil siz onu küçük çocuk gibi yönetmeye çalışıyorsunuz. Bir yerden sonra boğarsınız adamı
Küçük çocuklara dahi öyle davranılmamalı ya.

Ya valla bende sinirli tahammülsüz biriyim bende cok kavga ederdim eşimle önceden . Genel olarak haklı olabilirsin ama arkadaşıyla mesajları falan cidden seni ilgilendirmiyor. Bu biraz baskı kurmak oluyor yanlış anlama yani ama.. boyle yapman doğru değil bence biraz sakin olmaya çalış biliyorum cok zor seni çokta iyi anlıyorum mesela her kavgasını annesine anlatmasi da yanlis.
Benim annem aman tadımız kaçmasın modundaydi kimse madalya takmadi bu arada ama sen kendi huzurun icin sakin ol yoksa başlarım erkeklerin huzuruna. Anlatabildim mi? Bunlar ileride hastalık gibi kalıyor yapışıyor çünkü..

Mesaj konusunda haksizsiniz. Birçok konuda haksizsiniz. Davranışlarınız çok itici. Sürekli bağıran,, hakaret eden, baskı uygulayan bir insanla evli olmak kocanızi da çok yoruyor ve biktiriyordur. En az sizin kadar.
Uzman destek alin, iletişim saygı tahammül falan kalmamış aranizda

Adınız Hayriye değilse ve eşinizin adı Ali Rıza değilse aman Ali Rıza bey ağzımızın tadı bozulmasın diyemezsiniz
Size "Kemalim yapmaz" verelim
Üstelik bugüne özel %50 indirimde

Bir insanı zorla değiştiremezsiniz eşinizde aynı şekil sizi kim istemez eşi yardım etsin ama yapmadiklarinda bunu büyük sorun haline getirmek ayıp değilmi...bırakın zamanla yapar yeter ki bi rahat bırakın...
Bize yardım etmeleri lüks bir istek değil. Kaldı ki bunun adı yardım değil ortak yaşam. Evlilikte kim istemez yardım etsin etmezse canı sağolsun her işini yaparım bunun için kocacığımı mı kırıcam bakış açısını çok yanlış buluyorum. Bunu büyük sorun haline getirmek ayıp değil, bu zaten büyük bir sorun.
Üstelik evin geçimini de beraber sağlıyorlarsa,
Kabul edilemez 🤞

Bize yardım etmeleri lüks bir istek değil. Kaldı ki bunun adı yardım değil ortak yaşam. Evlilikte kim istemez yardım etsin etmezse canı sağolsun her işini yaparım bunun için kocacığımı mı kırıcam bakış açısını çok yanlış buluyorum. Bunu büyük sorun haline getirmek ayıp değil, bu zaten büyük bir sorun.
Üstelik evin geçimini de beraber sağlıyorlarsa,
Kabul edilemez 🤞
Valla Canım ben evin geçimini sağlamıyorum beraber ama gerçekten kadin ve erkek eşit değildir eş tir düşüncesinde olan bir insanım
Ben yemeği hazırlıyorsam o sofrayı toplayacak , ben çamaşırı aştıysam,kuruyunca o katlayacak. Her zaman heryer muntazam olacak diye bir sey de yok. Evime gel asla pis demezsin. Yalniz benim esim titizdir,bunu onu övmek icin falan demiyorum zaten neden öveyim o da bi insan iste dolabına bak benim diyen kadının dolabı oyle derli toplu degildir. Yediğini kaldırır makineye koyar. Çıkardığını bir daha giyecekse boş odaya aşar. Masayı siler balkon yıkar etrafı toplar ama gun geliyor bir bardak 2 gun kalıyor sehpada. Peceteyi Al mis kivirmis koymuş napmış sa elini mi kurulamis ne etmiş. Hic dokunmuyorum hizmetçisi yok valla bakiyorum bekliyorum hepsini kaldırıyor sonra mutfağa götürüyor ama 2 gun bekliyor yani. Kendimi hasta edemem yapacak mecbur aynı evde yaşıyoruz oyle degilmi bazen kadınlar üzerine fazla sorumluluk alıyor sonra da ben saçımı süpürge ettim muhabbeti. Sanki madalya takıyorlar ne gerek var ki öyle değil mi..

Şöyle bi Ayrıntı vereyim daha önce ben nöbetteyken o arkadaşını eve getirmiş ve içki falan içmişler.ve bunu benden sakladı tesadüfen öğrendim.
Meslek ne.Saglikciysaniz onlarda ekstra bir stres oluyor.Cunku ben de saglik grubundayim evde dinlenik halde dahs yumuşak ams nobetten ciktiysam veya nobet sikligi yorduysa ekstra tahammülsüz oluyorum caktirmamaya calisiyorum da cakiliyor.Ama o mesajini goster bakim hele o hic hic olmamis cocuk degil o kontrol altina alacaginiz.Yani bu nekadar stresli de olunsa yapilmaz heralde.Kontrolculugu yavaslatin az.Ise yardim konusunda streslenme olabilir o gayet insani.Calisan insansiniz

Bence sizin eşinize tahammülünüz bitmiş.Siz sizinle aynı huyu olan bi eş istiyosunuz.Yani her yaradılış farklıdır.Adama dünyayı dar ediosunuz.Bence yapmayın.Ne huzur kalır böyle ne saygı ne sevgi.

Yani nöbetten sabah 8 de gelmiş bir insan 12 de börek sarması için uyandırılıyor.hani kalkmicam desem şakayla karışık yorganı yastığı falan çeker zorla kaldırır.yeni temizlediğim yerlere sigara külünü döker.klozeti ayakta kullanmaması gerektiğini kaç kere söylediğim halde ayakta kullanır kenarlarına idrar sıçrar ben temizlemek zorunda kalırım sürekli,antrededeki halıya ayakkabısıyla basar.bu kadar şeye tahammül eşiğim düştü benim de haliyle söylediğim şeyleri dinlemediği için zamanla bağırma yoluna geçtim heralde.
Burada o hatalı .Calisan insan etraf gereksiz yere kirletilirse sinirleniyor hele nobetli çalışıyorsa. Mesleği cok merak ettim

"Hiçbir zaman 'aman ağzımızın tadı kaçmasın' diyerek susan biri olmayın. Hakkınızı aramamak iyi bir ilişki yaşamanızı sağlamaz" diyecektim ki şu cümlenizi görüp susmanızın iyi olacağını düşündüm.

aç çabuk o mesajları okuyacağım

Sevgilim/eşim bana şu kurduğunuz cümleyi kursa cümle kurmayı öğrendiğine pişman ederim.
Evli olmanız adamın tepesine dikilip emirler yağdırma, her şeye surat asma, bağırıp çağırma hakkı vermiyor size. Arkadaşının özelidir veya değildir. Açıp bakma hakkınız yok, hele ki bu şekilde hiç yok.
Herkesin bir sabrı var ve siz o sabır sınırını fazla zorluyorsunuz gibi duruyor.
Öfkenizi kontrol edemiyorsanız uzman yardımı alın. Evliliğiniz bu şekilde uzun sürmez çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X