Aman!!!Balaycam Kardeine de sana da!!!

yavrukusum

hişşşttt sessizlik!!!
Kayıtlı Üye
23 Mart 2009
68
0
86
42
İstanbul
kızlar ben ne yapayım ki kocam enayi gibi davranmaktan vazgeçsin?Çok üzgünüm çoook
ben bir yıllık evliyim.eşimin bir erkek kardeşi var.sorumsuzun lüzumsuzun teki.bizim düğünden önce kız kaçırdı.önce onun düğünü yapıldı.tabi benim eşim de dahil ailesi sürekli para yedirdiler.beyfendi sıfır maliyetle evlendi.bizde kaldık mı kendi başımıza.neyse aradan bir yıl geçti.sürekli borçlar yapıp gezdiler karı koca.en son 3 hafta kadar önce işten çıktı ve kimseye haber vermeden karısıyla tekrar kaçtı.akçoca senin ankara benim şehir şehir gezdiler.kredi kartlarına 2500 tl.borç yapmışlar.para bitince geri döndüler.bizimkiler esti yagdı gürlediler ama yüzüne hiç bir şey demedi kimse.şimdi de benim eşim tutturmuş onun borcunu ben ödeyeceğim diye.neymiş efendim o ödemezmiş. faiz üstüne faiz yermiş.
Allah aşkına kızlar! bu eniyilik değil de nedir?inanın biz bir market alışverişi yaparken hangi markette daha ucuz hesabı yapıyoruz.ben eşimin bana verdiği paranın kuruş kuruş hesabını veriyorum.boşa harcamadığımı göstermek için.:çok üzgünüm:biz böyleyken milletin keyfinin parası niye biz ödeyelim? dün akşam artık sabrım tükendi.ilk defa eşime sesimi yükselttim.bana cevap vermedi.şimdide bozuk atıyor.senağlama ben ne yapayım?senağlama

acil bir durum olsa kardeşidir ödesin diyeceğim ama zevk için gezip tozduktan sonra ödeyemezlerse de kendi problemleri.
isterse icra gelsin kılım kıpırdamaz.
onu gezerken düşüneceklerdi.
ben olsam sonuna kadar engel olurdum ödemesine.

Madem bu kadar sorumsuz bir kardeşi var,siz de kendinizden kısmayın.Takın,sürüştürün...Hangi market daha ucuz araştırması yapmayın,asla hora geçmezsiniz.Onlar çarçur edeceğine parayı siz kendinize harcayın.Ohh,ne güzel ! Kaçsınlar,paraları yesinler,abi ödesin,yenge de vebalini çeksin.kötükedihüso

nedense ıyı nıyetlılerın uzerınden gecınen asalak cınslıler vardır hep
saglık vs gıbı cok luzumlu bır konu olsa ınsan merhamet eder kendımden kısayım sonucta kardesı el degıl kı der ama keyıf bu

cok cok haklısın esın sana bozuk atıyorsa atsın ama sen bu yaptıgının haksızlık oldugunu soyle
sonucta sen sureklı kendınden kısarken bır baskasının keyfı tatıl borcunu odemek zorunda degılsın

sesının cıkmadıgını gordukce yapmaya devam edecek kardesı de hıc akıllanmayacak borclarına devam edecektır
bır yerde dur demeyı bılmek lazım

karı koca sorumsuzlar desene, hem zevlerine kaçıyolar hem zevklerine geziyolar,
yapar tabii niye yapmasınlar nasılsa çalışmadanda para geliyo
:mymeka:

ben olsam hayatta ödetmem o parayı.onların keyfinin sorumsuzluğunun cezasını ben çekemem.madem çok paran var çıkar bakalım banada bi 2500 lirada bende günümü gün edeyim tatillere gideyim derim.kızmakta çok haklısın ne kadar bozuk atarsa atsın,bozuk atacak kişi sensin o değil.aynı şeyi senin kardeşin yapsa onlarınkinide ödermiymiş sor bakalım.

ne gerek var yahuu
onu ödeyene kadar o zaman seni tatile götürsün
hastalık değil bişi dğil
sahsen kimsenin tatil borcunu ödeyemem :dilcikar:

İyi artık onlar gezsinler tozsunlar, borçlarını siz ödeyin. ohhh ne ala. Geçerli bir sebep olsa neyse ama sorumsuzluklarını kapatmaya iş gelirse olmaz derim. Eşiniz böyle yaptıkça onlar daha çoooookkkk sömürürler sizi böyle.

ohh valla öyle abi bulsak bizde gezeris :)
saçmalık yaa sanki borç katlansa sizin kapınısa gelcekler,gitsinler onun kapısına da görsünler,siz budefa böyle yaparsanıs para biriktirin ayrıca seneye de giderler.

Başla arkadaşım başla kardeşine de ona da sayıp sövmeye rahatladın mı ohhh

şimdi de sen yap 2.500 TL lik borç gez toz keyfine harca ne de olsa faiz gelmesin diye ödeyen biri var

sorumsuz kardeşe ve karısına bak yaaa yiyecek içecek gezecek sonrada paraları ağbisi ödeyecek yok canımmmmm varmıymış başka dertleri sen sen ol geri adım atma ve o parayı asla ödetme bu ne haksızlık canım sen hesap kitap yap nere ucuz oradan alışveriş yap tutumlu davran eşin kardeşini sorumsuz keyfinin parasını ödesin o ağbi böyle davrandıkça daha çok borç öder ve yıllar sonra bi bakar ki elde avuçta bişi yok.

Sakın ödetmeeeeeee (zaten kendi kaynıma gıcığım bu aralar)

böyle asalaklar yüz buldukça astar istiyorlar.
ben de kesinlikle ödemesine fırsat vermezdim demekle birlikte
eşine de şu konuda hak veriyorum ki
adam kardeşini ve ödemeyeceğini biliyor.
faiz işlediğinde paranın ödenemeyecek boyutlara geleceğini ve yine
başına kalacağını da biliyor
bu rağmen tavrında kesinlikle haklısın
yalnız keşke başlığı "kardeşine de sana da..." şeklinde açmasaydın
ne olursa olsun eşinden bahsediyorsun

evet kızlar! bunu böyle alıştırmışlar ailecek.asalak gibi yaşamış.sırtını hep abisine dayamış.bizimki de alışmış sömürülmeye'' kardeşimden yediğim ilk adam kazık değil'' diyor geçiyor.ay valla ben eşimin tavrına daha çok sinir oldum ya! şeytan diyo arkadaşların dediği gibi sen de ye iç harca.ama içim el vermiyo.benim yaptığım göze batar.huzurumuz daha çok kaçar diye?:1no2:

doğru söylüyorsun tatlım ama eşimin kendini kullandırmasına o kadar kızıyorum ki daha başka başlık gelmedi aklıma.çünkü bu ilk değil ve son da olmayacak gibi duruyormafoldumben

madem eşiniz bu kadar çok düşünüo kardeşini bencee sizde kendiinizi düşünün.hiç bişeyden kısmayın .canınız nerden ne almk istiosa onu alın . ucuz die market market dolaşmyın. eşinizn cebinde beş kuruş kalmayınca anlar kendisininde paraya ihtiyacı olduğunu . . .

bırılerı bu dunyada gezecek eglenecek hep sorumsuz davranacak nasılsa arkasını temızleyenler olacak

koca adam olmuş nasıl gezmesını bılıyorsa odemısınıde bılecekk
sız boyle ınce dusundukce..onun borcunu odedıkce onlar yıne devam edecekk
sız cok haklısınız

ama erkekler evlenınce kendı aılerıne toz kondurmuyor maşşalahh...
ınsanın kardesı zor durumda olur can feda ama boyle keyfıne sorumsuz hareket edınce bende cok kızıyorum...

her aılede boyle sorumsuz bır kısı oluyor ..tum aıle o sorumsuz kısı yuzunden huzursuz oluyor

valla bende öyle yapayım diyorum ama birbirimizi daha çok kırarız diye de korkuyorum.biz daha hiç kavga etmedik çünkü.zaten önemli bişey olsa amenna diyeceğim ama resmen havaya giden para!:umursamaz:

boyle ınsanlara gıcık oluyorum..hem hısbıseylerı nı eksık etmezler hemde para yok dıye kıvranırlar..bırakın ne oluyorsa olsun..allahallah ... odesin..

Senin derdini görünce aynı dertleri yaşadığımız aklıma geldi..
Aynen benimde amcam böyle hemde yıllardır..
Önce şunu söyleyim nasıl alıştırrsan öyle gider..
Benim babamda her yaptığı borcu ödedi en son bildiğin kıyafet almışlar 700tl'lik
Dedemle babam ödedi..Hep borcu olunca aynı şeyi yapar içer gelir dedeme o yaşlı insanı üzer 45 yaşındaki adama bakmak ne kadar kötü birşey hele o kendi öz oğluna bakmadıysaalmaz:
Bence alıştırmayın çünkü borcunu ödeyen insan çıkarsa o daha da rahatlar nasılsa ödeyen var diye..
Keyfi yapılan borc ödenir mi yaa??
Madem eşiniz bu kadar saf sizde aynısını yapın
bakalım ne kadar tahammül edebiliyor??klava:

Sakin ama sakin taviz verme bu konuda arkadasim....

Essek gibi ödesinler borclarini....Oh vallaha ben sorumsuzca yiyim iceyim ortaligi pisleteyim sonra arkamdan abim gelsin temizlesin.....yok ya....

Esine bu konudaki ciddiyetini tam manasi ile anlastir....eger bizim bir kurusumuzu kardesin olacak sorumsuza yedirirsen hakkimi helal etmiyorum bilesin de..

Hic olmadi kayninin yüzüne bile söyle....

Benim en kücük kaynimda bir ara hep esimden borc para isteyip geri vermiyordu....kücük miktarlar gerci ama yinede herkesin kesesi kendine göre ayol... baktimki esim hic ses etmiyor hatta aman bosver gülüm kücück o daha diyordu...

Bana bak dedim, kücük dedigin adam 2 cocuk babasi kazik kadar, ayip degilmi borc isteyip geri vermemesi....onun esi olsaydi kiyameti koparirdi cok iyi biliyorum...ben neyim burda essek basimi dedim....bir daha gereksiz yere ona para verirsen bilki hakkim sana helal degil!

Birgün kaynimlarla bir aradayken...abi nasilda isletiyordum seni...ne güzel paralarini yedim ama hahhahaha deyip dalgasini geciyorlar kari koca....
Bende gülün gülün bakalim...kul hakki ile öbür tarafdada böyle gülemiceksiniz ya nasil olsa dedim....
Nasil yani dediler...Ben sana o paralari haram ettim bilesin dedim...gik demedi o gülmeside bogazinda kaldi...:1closedeyes:

Ehhh dinsizin hakkindan imansiz gelir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…