Aman!!!Balaycam Kardeine de sana da!!!

ben olsam ödemezdim para falan ne bu onlar gezecek tozacak ben para verecem eşin artık aklı başına gelsin.kardeşte biryere kadar.kardeşide pek bi gamsız yani.

canım iyi demişsin.ağzına sağlık.bende etmiyorum.bende senin gibi yüzüne söyleyeyim bari.belki azcık gurur yapar.hiç zannetmiyorum ama

eşin eğer bu borcu öderse kardeşine iyilik değil kötülük etmiş olacak. kardeşi kesinlikle kendisini düzeltme yoluna girmeyecek. ama nereye kadar ödeyebilirsiniz eşin sadece başlarına gelecekleri geciktirir. çünkü sizde biryerlerde tıkanacaksınız. bence kaynını ve eltini karşınıza alıp konuşun aile olmanın bazı sorumlulukları vardır. ömür boyu kimsenin sırtından geçinilmez. ayrıca arkalarından konuşan herkes yanlış yaptıklarını yüzlerine söylesinler.

Oh kardes alismis herkesten otlanmaya sizler de boyle odemeye devam ederseniz
asla duzelmez gider ustune bir guzel tatil daha yapar. yerimseniben sakin kabul etme.

Sorumsuz insanlara kızıyorum ben. Benim bir kaynım var severim kendisini efendi çocuktur ama bunlar kayınvalidem, eltim birlikte yaşıyorlar. Yemeyi, içmeyi, gezmeyi severler. 9 yıldır köşkeye bir kuruş atamadılar evlerine 3 maaş giriyor.
Geçen hafta ev almaya kalktılar ve bir tane buldular. Güya krediyle alacaklar. Eşime söyledim bunlar bizden para bekler dedim inanmadı. Evi görmeye gittiler akşam bir telefon "abi bize para ver" diye. Eşim bende para yok olsa daha büyük bir ev alırım eve sığmıyoruz dedi. Ben emekli olmayı düşünüyordum emekli ikramiyemle küçük bir yazlık almayı düşünüyorduk, kaynım "yengem emekli olsun parasını bize versin yazlık almayın" dedi. Ohhh ne ala, sen paranı köşeye atma 5 kuruş bulunca atlayıp arabaya gezin tozun, boğanızı ağrısa devlet hastanesi yerine en ünlü prof. ların muayenehanelerine gidin sonra da ben emeğimi (24 yıllık hemde) sizin önünüze sereyim.
Allahtan eşim "o para yengenin parası olmaz, ayrıca yengene emekli ol parayı kardeşime ver diyemem, üç maaş alıyorsunuz hiç mi para koymadınız bir yere" diye söyledi. Böylece vermemiş olduk, gerçi benim gene vicdanım rahat değil ama bir yerdede fazla iyiniyetli olmamak gerekiyor.
Ohhh be bende rahatladım.

gerçektende acil bir durum olsa idi tamam ödesin.faiz gelmesin ama eğlenceye harcadılarsa bundan size ne.öder yada ödemez.faiz gelirs ebanka onun yakasına yağışır,sizin mi yakanıza yapışcak..zaten sizler böyle yaptığınız için onlar rahat.nasıl olsa biz harcayınca paramızı ödeyen var diyorlar..sakın ödetme ,ne yap et ödetme..az para mı ki o..baksın başının çaresine

bende eşimin o borçları ödemesine izin vermem..hastalık olur acil durum olur tamam ama ben hesap kitap yaparken onalr gezsın tozsun borçlarını biz ödeyelim ohh ne ala memleket ya insan sorumsuz olursa bu kadarmı olur...neyi güvenip evleniyorsun ya hadi adam sorumsuz kızdamı sorumsuz anlamıyorum ya işten cıktın bunlar neyle odencek demezkı bır kadın kocasına...azıcık gurur olur ya neden benım borcumu baskası odesın neden benım evıme baskası baksın...içlerine işlemiş

bence eşin kardeşine iyilik değil kötülük yapıyor, bence sen hayır bu borcu ödemiceksin diye başlarsan seni ön yargılı ve art niyetli olduğunu düşünebilir, konuşmaya kardeşine kötülük yapıyorsun aslında diye başlayabilirsin, herkes eşinin kardeşine koltuk çıkarsa aslaa sorumluluk almayı ve kendi ayakları üstünde durmayı öğrenemez, klasik ama gerçek balık vermek yerine balık tutmayı öğretsin eşin kardeşine

İşte bu da "Ayranı yok içmeye atla gider zıçmaya" vakası.

Ödetmeyin arkadaşım, icra mı gelecek gelsin, ne var ne yok götürsünler illa yardımcı olmak istiyorsa eşiniz işte o zaman bi döşek, bi dolap, bir de ocak alır hayra girer.:umursamaz:

canım sen gerçekten haklısın sinir olmakta

ne yazıkki sen yeme içme kendi ihtiyaçlarından kıs

millet yesin eğlensin git onların borcunu öde

çok yaşadım iyi anlıyorum seni

hani sağlık gibi gerçekten önemli sebeblerle olsa insana dokunmuyor

bende anlatamamıştım yıllarca

bunu başarmanın en iyi yolu

kendi isteklerini göz önüne çıkarman

sende tatil - gezme -yeme- giyim isteklerini onlar gibi kısma ve iste

önce sana bakmakla yükümlü çünkü

senin isteklerin olduğu için yetişemeyecek ve dışarıya savuramayacak

birde güzel bir dille konuşman gerekli bunlar için

tersten yaklaştığında ters tepiyor çünkü huzur kaçıyor yani

sana sabır ve kolaylıklar ve yuvanda huzur diliyorum

ne ödiceksin ya milletin keyfinin faturasını .hayret bişey oh ne ala gezsin ler gitmedik bi bizim bura kalmış sende onların kredi kartını öde oldu canım ..canım hiç eşinle kötü olmadan işi halletmeye çalış ..ayrıca baktın senin tutumlugundan artan para onlara gidiyor hiç de tutumlu olma hayatın tadını çıkar sen kendi gelecegin için tutuyorsun ama para karı kocanın keyfine gidiyor ne tutacaksın harca gitsin ..

eee işin kolayını bulmuş onlar,alışmışlar peşlerinden birinin sürekli para vermesine

ne yapın edin verdirmeyin

Pess yani.....abisini gecti, yengem versin diyor!!! Su yüzsüzlüge bakin!!

Ama eniste delikanli adammis....helal olsun vermis agzinin payini!
Seninde vicdanin rahat olsun burbuk Can....:1hug:3 maasla 2 kurus kenarina koyamayan insanlar senin emeginlede adam olmaz....

asalak ,kazık diyince aklıma geldi.eşimin kardeşi ve eşim aynı evde kalıyordu ve tel eşimin üstüne idi.kardeşi bir kızı arıyor,hemde cep telini ve 800 tl fatura geldi.bunda 3 yıl önce tabi.ben duydum bunu başımdan aşağı kaynar sular döküldü çünkü evlenmek için para biriktiriyorduk..eşimde kardeşine bişi demiyor parası yok diye.sonra kardeşi taksitle ödeyeceğim dedi ama bir süre sonra ondan da ses seda çıkmadı.bir gün kardeşi kız arkadaşını eve getirmişti.bende oradaydım..ayy orada ne oldu bilmiyorum gözüm döndü ve kardeşinin üstüne yürüdüm.ödeyeceksin dedim..onu bunu aramasını biliyorsun ödeyeceksin dedim.kardeşi odanın kapısını kapattı.kız ağlıyor,ben kapıyı tekmeliyorum,yumrukluyorum.))opuyorumnanaktan sonra ödeyeceğim dedi ve 1-2 hafta sonra ödedi ki 3 aydır da ödememişti:lepi: ben öyle yapmasa idim ödemezdi.eşimde safım benim,kardeşimin parası yok diyor,ödeyemez diyorklava: bak gördünmü dedim nasıl ödedi..eeeeeeeee bazılarına böylesi lazım..sende çıngar çıkar,ödemesin

Son düzenleme:

ben olsaydım aslaa müsade etmezdim,yada burunlarından getirirdim o parayı,
millet keyfine yiyip içicek,bende kuruş hesabu yapıcem,
koceciğimde ödeyecek....
yok öylee yağmaa,herkes yerini bilecek,
enayimi sanıyorlar sizi kuzum
hastalık değil bişey değil,keyfi para yemişler..
eşinle konuş asla böyle bişey yapmasın....
sizin hakkınızı milletin tatil paralarına yedirmesin

eşinle gurur duyduğunu biliyorum canım

keşke bütün eşler böyle düşünceli olsalar

sen neden vicdanını rahatsız hisediyorsunki

en doğrusunu yapmışsınız için rahat olsun

vermiş olduğunu düşün yıllar sonra ihtiyacın olup geri istediğinde birde suçlu oluyorsun

için ferah olsun doğru olanı yapmışsınız

eşin saçmalamış yani neden siz düyosunuz milletin tatil masraflarını.....

kaynında işi biliyo nasıl olsa arkada bi abi var diye......

valla hayatta ödetmezdim...

enayimi yazıyo alnımda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…