Aman!!!Balaycam Kardeine de sana da!!!

madem eşinin devamlı kardeşinin borclarını ödeyecek kadar durumu iyi sen neden en ucuz market neresi die seciosun ki :umursamaz:

sende dengeli olarak ama kendinide sıkmadan harcamanı yap canınıda sıkma eşinle aran bozulmasın sonucta kardeşi haksız ama ne desende o borclarını ödeyecektir

bizim ailedede var böle bişi annemde çok takardı ama doktora gitti doktorda aynen yukarda sölediklerimi sölemiş
doktor tavsiyesi :kedi:

KIZLARRR!!!
herkese günaydın!a.s.hepinize çok çok teşekkür ederim zaman ayırıp fikir verdiğiniz için opuyorumnanaktan
dün akşam eşimle konuştuk uzun uzun...hepinizin yorumlarından seçilmiş cümlelerle ve de kendiminkilerle bir ikna konuşması yaptım.
dün dedim bir anlık sinirle seni kırmış olabilirim ama içimden o kadar çok şey geçiyordu ki bir an önce boşaltmam lazımdı ve sözlerimi seçecek vaktim yoktu dedim.(enayi misin?kardeşin seni parmağında oynatıyor!seni saf yerinine koyuyor!!)gibi cümleler sarfetmiştim önceki gün akşam.ama şu an sakin sakin konuşalım dedim.
o da bu sözlerime çok kırıldığını,ama bana da hak verdiğini,kardeşine karşı zaafı olduğunu,bunun da yalnış olduğunu bildiğini söyledi.ilk defa sesimi yükselttiğime de ayrıca şaşırdığını söyledi.
bende tavrımın kırıcı olduğunu ama sabretmemin zor olduğunu söyledim.bu kaynımın ilk hatası değil dedim.her defasında kapatırsanız hatalarını üstünü nasıl adam olacak dedim.bu iyilik değil onun için sadece kötülüktür dedim.hiç bi r zaman sorumluluk almayı öğrenemeyecek dedim.yarın bir gün çoluk çocuğa karışınca bu borçlar kaça katlanır bir düşünsene dedim.eğer sen kendi parana acımıyosan ben hiç acımam bunu da bil dedim.(ki ev alma kararı vermiştik.bankada şu an 4000.tl miz var.yani bu paradan ödeyecekti.)eğer böyle davranacaksa niye ev almaya kalkıyoruz ona buna dağıtacağımıza biz harcayalım ve de biriktirmeyelim dedim.vs. vs...
işte böyle uzun uzun bir konuşma oldu.
SONUÇ:hiç bir şey benim evimin huzurundan daha önemli değil dedi.günüm geçmek bilmedi senin o halini düşündükçe dedi.vermiycem.ben ona uygun bir dille söylerim dedi.bundan sonrada para olayını sen yönet,istediğin gibi birktirelim sana bırakıyorum dedi.zemuszemus
tekrar teşekkürler kızlar!!!opuyorumnanaktan

:enbuyukkk:

Ay Allah bana da verse öyle bir akraba..

Ben geziim tozum, o ödesin..

Ay ne güzel bir hayat olurdu..

Eşine de anlamadım..Bu kadar kardeş sevgisi de pess....Haaa çok paran vardır, ''gezsin kardeşim ya, öderim, ben ne günler içinim, abisiyim ben öderim'' dersin anlarım.Ama siz de kemerleri sıkarken, bu durum cık cık cık..

Enteresan..

ay yok artık bu kadarına da pes valla
kocanın kafası hiç çalışmıyo mu ya
siz geçim derdine düşerken onlar gezsin tozsun bi de borçlarını kocan ödesin
afedersin ama dediğin gibi enayilikten başka bir şey değil bu
neden evinizin mutfağınızın rızkını onlara veresiniz ki
çok saçmaa.

son yazdığın mesajı şimdi okudum canım
en doğrusunu yapmışsın tebrik ederim a.s.
ne güzel ki eşinde anlayışlı davranmış kimse bozmasın huzurunuzu inşallah :Saruboceq:

ÇOK SEVİNDİM NE GÜZEL KONUŞARAK ÇÖZMÜŞSÜNÜZ OLAYI.BURDA MUTLU SONLAR PEK OLMUYORDU SORUNU ÇÖZENLERDEN ÇOK UZAYIP BÜYÜTEN ERKEKLER OLURDU GENELDE.O YÜZDEN EŞİNİ TEBRİK ETMEK LAZIM.alkisalkisalkis

asla ödemem.ödettirmemde.alnımda enayimi yazıyo acaba.
onlar gezecek tozacak.ben idare edecem.
olduuuuu bide onların tatil paralarını ben ödeyeyim..Çok üzgünüm çoook

al sneinkini vur benimkine.
bi tarafımı da yırtsam bişi yaptıramıyorum bu konuda.
o benim kardeşim
deyip
küçük emrah ayaklarına yatıyor
ama ben artık laf sokuyorum banane

ayyyyyyyyy canım çok hoş bi şekilde bağlamışsın.
bende eşime konuşayım böyle bari

Cogu arkadasin yazmadan once aklima gelen seyi yazcaktim ki ta okuyana kadar, demisler sen kendin harca diye aynen ole, hesap yapma kitap yapma, orasi ucuz burasi pahali yapma gor bakalim kardesinin odeyebiklcekmiymis, olur mu oyle sey ya, benim kocam da oyle bu aralar dardayiz, hala para yollamaya calisio, ya sabir muhamedd delircem he
Sabir versin bize, akil versin kocalarimiza insallah rabbimiz .

Bunu okuyunca aklima kayinvalidem geldi.
Bundan 1-2 sene önce ben karnim burnumda hamileyim kayinimlarda ev alacaklar kayinvalidem esime " Abinin parasi yoktur sende para ver" demezmi??
Sinir oldum oracikda kadini bogazliya bilirdim.
Kayinim ve eltim gezmeyi cok severler lükse cok düskünler böyle oluncada kenara para koyamazlar tabi, ama bu benim derdimmi? Hayir, hic degil.
Esimde Annesine "Ben para vermem herkes ayaigini yorganina göre uzatsin "dedi buda kayinvalidecim hiiiiiccccccc hosuna gitme delikafadulden

bu tarz bi olayı çok yakından yaşamış biri olarak şunu diyebilirim.

bunun arkası kesilmez ne kadar verirseniz o kadar isterler o yüzden eşine durumu iza et biz de bak ne şartlarda geçiniyoruz ne halleri varsa görsünler gezmeselerdi de ödemesin. yoksa sonu gelmez emin ol.

valla size de eşinize de helal olsunalkisalkisalkisalkisalkisalkis:enbuyukkk:

ruh halimi değiştirmeyi unutmuşum da göstereyim dedim mutlu mutlu mutluyum:dance:

bak gördünmü canım tatlı dil ve doğru kelimeler kazandı işte

evlilikte doğru kelimeler doğru hareketlerle birleşince huzur kaçmadan

istediğin gibi gidiyor

çok sevindim çözümlemenize

hep böyle mutlu olun inşallah :Saruboceq:

olayın hallolmuş olmasına çok sevindim..
benimde başıma buna benzer bişey geldi..gerçi bu ve buna benzer konularda anlattım hep ama yine anlatayım
benim çok yardımsever,çok düşünceli(!)yufka yürekli kayınpederim olan olmayan bütün parasını savurur millete..bu eskiden böyleymiş..kayınvalidem para yüzü görmemiş..hep kardeşlerine,yeğenlerine harcamış..kayınvalidemde onun yüzünden cimri olmuş çıkmış..eline para geçmiyorki..neyse
kayınpeder bizim düğünden sonra akrabalarından birine borç vermiş.adamda bunları dolandırmış gitmiş..kalkmış bizden para istiyor..kredi kartı borcumu kapatın dedi..eyvallah dedim yeni evliyim tatsızlık çıkmasın..kapattık..bizde hep köşeye para koyma derdindeyiz..özellikle ben..sen gibi nerde ucuz var bakarım..her hoşuma gideni gördüğümü almam..aman gerek yok israf derim( ki çoğu zaman öyle olur..alırız giyilmez)
ben dişimden tırnağımdan kısayım biriktireyim..kayınpeder başkalarına dağıtsın bizde ödeyelim..yok canııııım..2. ye istediklerinde kesin kes hayır dedim bu işe..kendisinin büyük baş hayvanlarıda var..çok lazımsa satsın..bizim birikmişimize neden göz dikiyorlar dedim..dağıtmasın sağa sola sorumlusu bizmi olacağız dedim..eğer bir daha para verecek olursan o parayı çok güzel harcarım hızıma yetişmezsin bile,bakma böyle ekonomist ev hanımı moduma,çalışırken çok güzel harcardım ben potansiyel var dedim...
haklısın dedi..kaç seferdir kayınvalide para istiyor eşim yok diyor..kadın anlamak istemiyor herhalde vermek istemediğimizi..en son para için aradığında paranız varmı demiş eşime..o da ne o yoksa bizemi göndereceksin dedi..ve orda kapandı...
bu işler konuşulmadan hallolmuyor..ondanda anlamazsa sen yiyip içeceksin güzelim..

heee ayrıca kayınpederim öğretmen emeklisi,kayınvalidem bağkur emeklisi..1.500 ü gecik para geçiyor ellerine ayda..bide köydeler. düşün..paraya ihtiyaçları olan fakir insan değiller ama kayınvalidem durmadan fakiriz der..offf yaa

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…