amanedenin kalbi

amanede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
794
4
68
İstanbul
kimdir amanede...nedir?niye bu kadar takıntılı...neden ufacık sorunda dünyası kararan biridir..bugün amanedenin aslını kalbini açmak istedim size arkadaşlar..çok doluyum çok hırslıyım herkese ve herşeye en çokta çresizliğime..kendime bile zerre güvenim kalmadı hiçkimseye
babam canımdan çok sevdiğim 2.insan (annemden sonra) ben onun sevgisini hiç hissedemedim.lisedeyken arkadaşlarımı kıskanırdım.babamla şöyle yaptık böyle gezdik diye anlatırlardı.sonra üniversiteye başladım ve babamla yürek bağımız tamamen koptu..(zaten o bağ varmıydı onuda hiç bilmiyorum.çocukluğuma dair kesitler var sadece babam gelsin diye beklerdik alır kuacğında severdi.çocukken böyle değildi benim babam ben büyüdükçemi bitti sevgisi benmi iyi evlat olamadım yada sevdide gösteremedimi bilemiyorum..ama hep merak etmişimdir sevdimi babam beni gercekten..)
üniversiteye geçtiğim dönemde ablam eşinden boşandı ve bizle yaşamaya başladı.kendisini zerre kadar sevmiyorum aynı şeklde oda beni.onun bana yaptıklarını insan düşmanına yapmaz.hem çalışıp hem okuyordum çalıştığım yer geç kapanıyordu eve geç geliyordum.ıssız bi sokakta oturmamıza ragmen babam merak edipte almya gelmezdi beni.eve geldiğimdede etmediği küfürü bırakmazdı.ablam doldururdu ne çalışması gezip gezip geliyor sokaklarda sürtüyo diye..ablam hırsız dedi para kaybetti benden bildi babamda hırsız dedi.benm kzıım yapmaz demedi ben güveniyorum ona demedi.bitek annem korumaya çalıştı gücünün yettiğince..babam hep bana küfür ederdi bazen vurardı sonra pişman olurdu ama anneme anlatrdı yada sevdiğim yiycekleri alır öle gösterrdi pişmanlığını...(iyi adamdır benm babam aslında bizim için 60 küsür yasında hamallık yapan adamdır bana karsı niye böyleydi bilmiyorum)
okula giderdim harçlık vermek istemezdi bi dünya lafla hakaretle verrdi.bana yok ama erkek kardeşime hep var olurdu..bigün yne işten çıkıp geldiğimde kimin latından kalktın geldin evlenip gdemedin senden kurtulamdım dedi.çıktım gttim evden annem perperişan agladı ama durduramdı.3 gün boyunca arkadasımda kaldım 5 parasız bi kere arayıpta nerdesn demedi sahip çıkmadı babam.yine annem koştu..
bir bayram elbise giydim kısaymış kardesimin arkadasları arkamdan konusmus ablası olduğumu bilmeden yedirememiş kendine geldi evde tekme tokat dövdü beni kardeşim kaburgalarım incindi o derece dövdü nefesim kesildi yerde kıvrandım durdum.babam uzandığı kanepede sadece izledi film seyreder gbi izledi.günler sonra bi başkası sana öyle vursa öldürürdüm benm canım yanmadımı dedi.neye yarar?televizyonda kuran okuyan kapalı bi kız görürdü(tm güzel bişey allah herkese nasib etsn keske bende öyle olsam ama değilim diyede ortalık malı değilim haketmedim)allah şu kızı alsada su kzıı verse bana diye dua ederdi..ablam doldurur üstüme salar ceremesini ben çekerdim...ben dısarı çıksam gezmeye o....luk yapıo olurdum...yada ikidebir bişeyi kaybolurdu hırsız ilan ederdi benii.
sonra biri çıktı karsıma eşim...hayatımda ilk defa beni düşünen benle aglayan zor gnlermde destek olan bir adam.evlendim
bu çektiklerimin acısını çıkartırcasına mutlu olmak istedim evimin kraliçesi olayım benm yuvam kendi yuvam olsun istedim öyle mutlu olayımki bu acıları unutayım ablamda babamda görsün mutluluğumu istedim...
şimdi ne durumdamıyım?babam evlendkten sonra iyi davranmaya basladı eşimide çok seviyor..ama yaşayamdığım güzellikler ve çektiğim acılar hep içimde saklı..aynı şeklde ablamda iyi davranıyor ama baba evine her gttiğimde aglayarak dönüyorum benm yasayamadığım herseyi şimdi ablamın kzıı yaşıyor ve kmse sesini çıkarmıyor ben gezince o...pu oluodum ablamın kzıı 2 hfat baska sehrde 3 gn baska sehrde şimdi ona herkes genctr gezsn dio annem dışında.ztn bu hayatta anam olmasa ne yapardım bilmiyorum.bana yapılanlardan sonra ablamın kzıına gözümün önnde bu seklde davranılmasıan tahamül edemiyorum ama sesim çıkmıyo dedmya kendime güvenm bile yok artık
kıskançlık yüzünden kavga ettik eşimle elimdeki çekirdeği eşime fırlattım tokat attı bana..o hırsla bende kaldırdım elimi sokak ortasında bkaç tokat daha attı.boşanıcam dedim sanki gdecek yerm var gbi k.pedrm geldi kendi evlerine gtrdü gece boyu eşimle kavga ettik sen hem kıza baktın hem üstüne beni dövdün dedm inkar etti kurana el bas basamassın çünkü ben doğruyum dedim.şeytan grmiş senn için şeytan gbi bakıyosun dedi bana..tıpkı babam gbi oda ortada hc bişey yokken kapı grişlernde çarpışsak kara şeytan korkuttun die bağırırdı.kardeşimden yediğim sayak babamın küfrleri o sözleri geldi aklıma kendimden gecmişim.hatıraldığım tek sey vurma diye sayıkladığım.kendi halime acıdım hala acıyorum.sonrasında agladı yalvardı eşim ve bi şklde barıstık...ama ben nişanlık yıldönümümde daha 5 aylık evlyken yeidm o dayağı..unutabilrmiyim eskisi gbi olabilrmiyim..acılarıma biri daha eklendi.eşime olan güvenmde btti ki tek sorunumuz bu değil saygımızı kaybediyoruz gün gectikçe 3 gn kumrular gbi olsak 4.gün bıktım yettn canıma lafları havada uçuyo...hayata dair bi ümidim bi beklentm yok herseyden vazgectm...dayanabilipte okuyanada okumayanada teşekkürler

canımm ya zor şeyler yaşamışssın adına üzüldüm ama bak yınede yaşın daha cok genc bu kadar karamsar olma hayattan tat almaya çalıs ne güzel ki iyi bi eş cıkmıs karsına lakın neden tokat attı bılmem ama yınede kınadım eşını ailenı kardesını bana gore dayaga baş vuranlar acizlerdir ama eşinle bı guvensizlik problemin varsa otur konus dertleş daha yenı evlisin ilerde evlatların olucak anne olucaksın emınım o zaman bu kadar takmıycaksın her seyı

Niye bu kadar ilgiye muhtacsin anlamis degilim? Ikidide bir buraya konu aciyorsun.Hayatinda zorluk yasayan tek insan degilsin bu forumda bende dahil cok aci cekmis ama bicak kemige dayanmadikca konu acmayan cok insan var. Her hiyarim var diyene tuzlukla yetisemeyiz ki canim. Koskoca kadinsin birazda kendin halletmeyi ogren bazi seyleri.

Bana kizanlar olacaktir ama sahsen ben artik SIKILMAYA basladim konularini gormekten. Digerlerini ignore edip okumadan geciyordum fakat artik bir dur de kendine. Ya kitap yaz yayinla amanede nedir kimdir vs diye yada gunluk tut daha rahat edersin.Psikiyatri veya psikologada gidebilirsin biz forum olarak sana ne yapabiliriz bunuda bilemiyorum. Benimde cok kotu anilarim gecmisim var ama bunu burada surekli konu acarak dile getirmiyorum. Zaten artik senin yardimdan cok sirf ilgi cekmek amacli konu actigini dusunuyorum. Ailenin esinin gosteremedigi ilgiyi biz gosteremeyiz kusura bakma.

Son düzenleme:

benim ne zmn yüzüm gülmüşki şimdide gülsün.kusura bakmayın artık kimseye güvenim kalmadığı için arkadaslarıma bile anlatmıyorum bişeyimi o yüzden dost biliyorum kk yı bu kadar rahat konusuyorum...rahimde perde var ...bunca seyn üstüne tek hayalmdi bi bebeğimin olması onu herkesten koruyup kollamk hayatımı ona adamak kendime dair bi amacım kalmadı çünkü.perde sebebiyle çocuk işide zor görünüyo korunmuyorum ama henz bişey yok tedavi olucam inş olur bir bebeğim hayat baglar beni

ya görmek okumak istemiyosan girme topiğime arkadasım kafana silahmı dayadım.ayrıca çok insan var bıcak kemğe dayanmadıkça konu açmayan demişsin.bu ne saçma bir cümle böyle burası ztn konu açmak dertleşmek için kurulmuş bir site ve bende bir üyesiyim.istersen izin alayım senden konu açmak istiyorum diye.çok vcdansızlar tanıdım tanımayada devam ediyorum sayenizde

yaşadıkların çok korkunç... eşinden en son aldığın darbe dahada üzücü....

doktordan yardım almalısın.

birde bol bol dua etmelisin... eşinden ayrıl boşan vs. diyemem, karar senin.

Zaten hic okumadan gectigimi yorum yapmadigimi belirtmistim ama sen derdim var bolumunu gunluk belledin resmen. Birazda kendi basinin caresine bakmayi ogren arkadasim. Hep boyle olmazki. Gunluk yaz istersen daha faydali olur.

Eşinden ayrıl diyemem ama lütfen şu ortama çocuk yapma... Ne sen ne de eşin şu an için pek sağlıklı değilsiniz psikolojik açıdan.

yaşadıkların çok korkunç... eşinden en son aldığın darbe dahada üzücü....

doktordan yardım almalısın.

birde bol bol dua etmelisin... eşinden ayrıl boşan vs. diyemem, karar senin.

eşimden aldığım asıl darbe neydi biliyormusunuz babamın bana yaptıklarını kavga ettiğimiz zamn başıma kakması yüzüme vurması o bnm için tokadından daha çok can yaktı
duaya sığınıyorum ztn baska bişey gelmiyor elimden..bir bütçe hazırlayp doktora gtmeyi düşünüyorum ztn cnm teşekkr ederm

Eşinden ayrıl diyemem ama lütfen şu ortama çocuk yapma... Ne sen ne de eşin şu an için pek sağlıklı değilsiniz psikolojik açıdan.

korunmama sebebim perde..saglık açısından bir sorunum olmasa inanın şu durumda çok istesemde yapmam çocuk mutsuz bir anneyle oda mutsuz olur çnkü.ama saglık sorunu ortadayken korunup askıya alamıyorum çocuk mevzusunu.çok hzursuzum

Çocuk istiyorsun da 3 gün iyi 5 gün kötü olduğun, seni yol ortasında tokatlayan,
ailen arkanda olsa terkedeceğin adamdan mı istiyorsun amanade???

O çocuğun, senin yaşadıklarına benzer acılar yaşayacak olması ihtimali bile
seni üzmüyor mu??

Babana benzeyen bir babam vardı, ne zorluklar yaşadığımı Allah bilir. Şimdiki
hayatım yolunda olsa bile, ben yine de kırk derede boğuluyorum çocuk için...

Eh be arkadasim sadece 2012-2013 yilinda 62! adet konu acmissin! Yani ben artik diyecek birsey bulamiyorum...

Senin yaşadığını yaşayan birsürü insan var. Dayak yiyen, insan yerine konulmayan evet bunlar yanlış şeyler ama sen de mesleğini eline alıp ayakların üstünde duracağına hemen evlenmişsin. Sen kendinle olan problemini çözmeli, değerli bir insan olduğunu farketmelisin. Mutlaka profesyonel yardım al, çalışmıyorsan da işe gir. Sürekli kurarak hayatı anca kendine zindan edersin.

Ayrıca konularına eskisi kadar cevap veren yok çünkü doğru yolu gösteren insanlara kızıyor sinirini onlardan çıkarıyorsun. Burada kendini oyalayacağına git psikoloğa hayatın kurtulsun.

evet çocuk çok istiyorum ama şu durumda ztn aklım onay vermiyor çocuğa dediğim gbi saglık problemi sebebiyle askıya alamıyorum bu konuyu..
ailem arkamda olsada eşimi terk edermiyim bilmiyorum seviyorum onu.herseye ragmen beni sevdiğinide biliyorum ama yaşadığım onca acıdan sonra mutluluğu buldum zannederken eşimn yaptıkları hayal kırıklığından başka bişey bırakmadı bende..
benzer acılar yasayacak olması ihtimali seni üzmüyormu demişsinzya eğer benm çektklerimi çekecekse hiç olmasın inanın.ben en çok benm yasadıklarımı yasamasın mutlu hzuurlu sevgi dolu bi evlat yetiştreym bend eonun mutluluğuyla sevineym die istiyorum bir bebeğim olmasını

Zaten hic okumadan gectigimi yorum yapmadigimi belirtmistim ama sen derdim var bolumunu gunluk belledin resmen. Birazda kendi basinin caresine bakmayi ogren arkadasim. Hep boyle olmazki. Gunluk yaz istersen daha faydali olur.
:))) vallahi gülümsedim mesajını okuyunca. Biraz da kendi başının çaresine bak demişsin.

Sanki burda hepimiz birlik olup derdi olanları boklu kuyudan çıkarıyoruz.

:))) vallahi gülümsedim mesajını okuyunca. Biraz da kendi başının çaresine bak demişsin.

Sanki burda hepimiz birlik olup derdi olanları boklu kuyudan çıkarıyoruz.

Bende anlayamadim tamam birinin kafasi karisik olur, tavsiye ister bunalmistir elimizden geleni yapalim. Ama artik konu acmayi aliskanlik haline getirmis bi insana ne yapilir onuda bilemiyorum. Kocasi dovuyor iskence ediyor hala seviyorum diyor. E peki ayrilmayi dusunmuyorsa ve hala seviyorum diyebiliyorsa biz ne yapabiliriz. Birlik olup adami dovecek degiliz ya. Ancak kendi kendini kurtarabilir bizim tavsiyemiz bosan demek olur ancak.Onada yanasmiyor. Ben anlamadim amaci nedir?

yaşadıkların çok üzücü.. çok üzüldüm şuan bazen konularını gördüğümde sana kızıyordum neden bu kadar abartıyorsun diye .. sürekli dillendiriyorsun diye.. hani olumsuzluğu çekiyorsun konuştukça diye düşünüyordum bi taraftanda..elbetteki kolay hazmedilesi şeyler değil yaşadıkların kesinlikle..
zor günler geçirmiş zor şeyler yaşamışsın..
ama dış etkenlere karşıda çok zayıfsın şuan o yüzden bende şuan ayrıl diyemiyorum sana ailenden ne hayır görmüşsün ki git yanlarına diyesim gelmiyor hiç ..Eşine gelince emanete sahip çıkamamanın acizliğini yaşadığını düşünüyorum çok kızıyorum Allah onu ıslah etsin..
bende bir dr.a gitmen gerektiğini düşünüyorum hani kendini biraz toparlaman kendine olan güveninin gelmesi açısından
sana büyük katkı sağlayacaktır. (ve İnanıyorsan) şayet duayı dilinden düşürme o seni ferahlatacaktır.

zor günlerini en kısa zamanda atlatman duasıyla ..

Ne gibi bir sağlık probleminiz var??

Benim sağlık problemim görünürde yok ama çocuğum olacağı
garantisi de yok. Ben şartları düşünerek yine de önlemimi
almayı seçiyorum. Çünkü benim kararımla dünyaya gelecek
bir varlık, benim seçimlerim yüzünden hayata olumsuz bakmamalı
bence. Mükemmeli veremem ama en uygun şartları sağladığım
an yaşamı tatmasını daha mantıklı buluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…