Amansız evlenmek istememe hastalığı yaş 31, sizce hata mı ediyorum?

İşte hep anam yüzünden.

E millet neden evleniyor ozaman. Bir de erkekleri zorlaya zorlaya:)
Çünkü bizim kültürde tamamlanması gereken tikler var.
Üniversite, iş, evlilik, ev, araba ve çocuk. Bunları yapmayanlara hala eksik gözüyle bakılıyor. Ayrıca hala cinsellik tabu. Eğer kültürümüz bekar annelere daha farklı baksaydı bakın bakalım bu kadar çok evlenen olur muydu. Yanlış anlaşılmasın ben de evliyim ama ben eşim sorumluluğu paylaşmasa ve aile düşkünü olsa asla ve asla evlenmezdim. Çok aşık olsam bile evlenmezdim.

Vallahi çocuğum var ama ilerde huzurevine gitmeyeceğimin garantisi yok. Kaldı ki giderim de yani planım bu hatta. Çocuklar bizim garantorumuz değil ztn. İçinden gelmeyen hiçbir şeyi de yapma. Yasin daha genc. Tadını çıkar. Bir noktadan sonra doğru kişiyi bulursan o his gelir ztn. Gelmese de hayat güzel be :)

Ahahahhah çocuğuna niye öyle diyon?

Evlenme zaten şey mi var

Hadi len ordan. Seninki seni huzurevine biraksa yaninda gelir beraber huzurevinde yasarsiniz.
Babasini bilemedim ama onu birakabilir ahshshd

Konu sahibi ben de 31 yasindayim. Evlenmedim. Cocuk sevmiyorum ve istemiyorum. Evlilik hayalim yok ama evlilik "dusmani" da degilim.
Sizin maasiniz var adam goz diker diye dusundugunuz. Benim hatri sayılır bir varligim var. Ona ragmen aman malima mulkume gelir diye dertlenmiyorum. Evlilik yoluna girdiginiz adami az cok anlayabilirsiniz diye dusunuyorum bu konuda.

Evlenmek sart degil evet ama bu kadar kati bir tutumu da kendi adima dogru bulmuyorum. Hayatın neyi, kimi getirecegi hic belli olmaz.

Ayrica huzurevini de cocukla ozdeslestirmeyin bence :)

Aslında evlenmek istemeyişinizi bir sorun olarak görüşünüz de toplumun kadınlara dayat evlenme, 'evde kalmama' baskısından. Herkes evlenecek diye bir şey yok ki. Evlenmek istememe sebepleriniz de gayet mantıklı. Kendinizi rahat bırakın. Böyle şeylerin bir zamanı oluyor. Doğru zamanda doğru kişiyi bulunca belki fikriniz değişir evlenmek istersiniz. Ama değişmese de bu bir sorun ya da hastalık değil.

Niçin insanları yanlış yönlendiriyorsunuz? Kadını erkeğe göre 50 kat yoran demişsiniz doğrusu 100 kat olmalıydı

Evlenmiş olmak için evlenilmez kısmet bir bakarsınız herşeyi unutturup karşınıza biri çıkar ve hemen evet dersiniz birde bakmışsınız evlenmisssiniz herşey nasip kısmet yolunuz acikolsun inşallah

Evlilik kararı böyle alınmaz ki zaten biz eşimle beş yıl sevgili kaldıktan sonra ki zaten üniversitedeydik artık hayatımız başka bi sürece evrilmişti ve yine birlikte olmak istediğimiz için evlendik, çok üzerinde düşünmeden biçok karar verdik beraber öyle zor bi günümüz de olmadı Allah göstermesin bu saatten sonra, yürüdük gittik.. Yok maaş bölünecek yok sorumluluk bunlar hep ayrıntı yanındaki şeffaf bi insansa hayat akıp gidiyor zaten , siz henüz aşık olmadığınız için evlenmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…