- 22 Temmuz 2016
- 276
- 721
- 103
- Konu Sahibi samanyolu11
-
Benim hakkımda önemsiz biri demiş ne yapacaktım kiDiğer konunuza bakınca bu konunuz çok çelişiyor. O tarz bı adamla tabii ki evlenmeyin. Hayatınızda ki kişiler böyleyse siz de size yaşam birine sevgiliniz varken tamam tanışalım derseniz ilişkiniz yürümez. Bir de 31 yaşında olduğunuza emin misiniz ?
Sizin hakkınızda böyle bir şey dediyse ilişkiyi bitirin , niye tanımadığınız hesaplarla ozelinizi paylaşıp bana sevgili bulun diyorsunuz. Ayrilin önce bı bu durumu yaşayın. Bu olaylar 15-17 yaş aralığında ancak olur. Yaşınızin olgunluğuna hareket edin .Benim hakkımda önemsiz biri demiş ne yapacaktım ki
Annem yüksek dereceli memur emeklisi, ailesinden kalma evi vs olan bir kadın olarak evlenmiş babamla. Hayat müşterek, yeri geldi ikisi de maaşlarına kredi çekti babamın işi için. (Babam emekli olduktan sonra esnaflık yaptı uzun yıllar) Aralarında hiç senin-benim anlayışı görmedim. Babam çok iyi paralar kazandı, en çok sefasını annem sürdü, annem evini sattı arabamızı yeniledik vs… Varlıkta ve yoklukta bir ömür geçirdiler, üstelik aşkları da hiç bitmedi. Bu anlayışla birine güvenmekte zorluk çekersiniz. Evlilik yaşı meselesine gelince, yaşım geçiyor diye düşünmeyin, pek çoğumuz 35 sonrası evleniyoruz artık. Dediğiniz kadar güzelseniz şansınız hep daha fazla olacaktır. İlk evliliğimi 31, ikinciyi 39 yaşında yaptım. Bu işler biraz hesap kitap ama çokça şans, talih işi… İyilerle karşılaşmanız dileğiyleDostlar ben 21 yaşında atandım. (Düz memur, öğretmen değilim). Fiziksel olarak baya hoş biri olduğumu söylerler ( oyunculuk teklifi, mankenlik teklifi aldım ) boy kilo yüz herşeyim tastamam. Meslekte olunca baya bi evlenme teklifi aldım, alıyorum. Ama gelgelelim evlenmek istemiyorum
Evlilik olayı bana çok zor geliyor. Hem işte hem de evde çalışacağım üstüne çocuk vs . Bir de memur kadınları genelde çift maaş için istiyorlar.
Bazen de biyolojik saat ya da mahalle baskısından evlensem mi diye düşünüyorum.
yaş 31 ama daha hedeflerim bitmedi ( aracım var ama sıfır araç, kendi başıma ev almak, yurtdışı seyahati) bir de suan astığım astık kestiğim kestik. Tüm maaşımı dilediğim gibi değerlendiriyorum. Evlenince adam illaki maaşa göz dikecek.
Yani benim evlenmem için adamın hadi evleniyoruz demesi lazım. Yoksa ciddi başlayan ilişkilerimde 1 ay sonra soğuyorum. Sizce öyle birini bekleyeyim mi? Bazen de evlenmediğim için ilerde pişman olur muyum? Herkese çocuğu bakarken beni huzurevine mi yollarlar? Sizce ne yapayım
Öncelikle terkedilme kayginiz varmış gibi geldi bana .İkincisi de ikisinin bedelleri de farklı ,şu, sececksiniz bekar kalmak da zor evlenmek de ki bence bir insan olarak herkesin özünde evlenmek ,uremek var ki hele bayandan .Özünuze donun ama evlenilecek kişi çok ama çok önemli burada ,sizi isteyenler ne için istiyor yada siz evlenirken ne arıyorsunuz .Keşke birileri bana bunu soyleseydiDostlar ben 21 yaşında atandım. (Düz memur, öğretmen değilim). Fiziksel olarak baya hoş biri olduğumu söylerler ( oyunculuk teklifi, mankenlik teklifi aldım ) boy kilo yüz herşeyim tastamam. Meslekte olunca baya bi evlenme teklifi aldım, alıyorum. Ama gelgelelim evlenmek istemiyorum
Evlilik olayı bana çok zor geliyor. Hem işte hem de evde çalışacağım üstüne çocuk vs . Bir de memur kadınları genelde çift maaş için istiyorlar.
yaş 31 ama daha hedeflerim bitmedi ( aracım var ama sıfır araç, kendi başıma ev almak, yurtdışı seyahati) bir de suan astığım astık kestiğim kestik. Tüm maaşımı dilediğim gibi değerlendiriyorum. Evlenince adam illaki maaşa göz dikecek.
Yani benim evlenmem için adamın hadi evleniyoruz demesi lazım. Yoksa ciddi başlayan ilişkilerimde 1 ay sonra soğuyorum. Sizce öyle birini bekleyeyim mi? Bazen de evlenmediğim için ilerde pişman olur muyum? Herkese çocuğu bakarken beni huzurevine mi yollarlar? Sizce ne yapayım
Yanlış yazmisim bu arada .Aileniz nasıl ? Var mı bir bırakma mevzuÖncelikle terkedilme kayginiz varmış gibi geldi bana .İkincisi de ikisinin bedelleri de farklı ,şu, sececksiniz bekar kalmak da zor evlenmek de ki bence bir insan olarak herkesin özünde evlenmek ,uremek var ki hele bayandan .Özünuze donun ama evlenilecek kişi çok ama çok önemli burada ,sizi isteyenler ne için istiyor yada siz evlenirken ne arıyorsunuz .Keşke birileri bana bunu soyleseydi
Marjinal olacağım diye bu kadar saçmalamanırdı.Kesinlikle aşktan değil. Türk kızlarının belki hepsi değil ama çoğu için evlilik sebeplerini yazayım:
- İstediğin saatte istediğin yere gidebilmek. Eşiyle tatile, gezmeye istediği saatte gidiyor ve artık hava kararmadan evde ol diyen ebeveynler yok.
- Aile evinde yapamadığı makyajı, giyemediği kıyafeti giyebilmek. Eşlerini kendileri seçtiği için bu konuda aile evine nispetle daha rahatlar.
- Bekaret sebebiyle erteledikleri cinsellikleri rahatça yaşayabilmek.
- İğrenç pembe eşyalarla dolu Barbie evlerine benzer evlerde evcilik oynamak. O banal bambu sunumluklarda sunum yapmak.
-Düğünde o kabarık, tüylü, pembe, tüllü kostümleri giymek, kaftan giyip Hürrem gibi hissetmek. 1 haftalığına da olsa kına- düğün sürecinde prensescilik oynamak. Altın bilezikler ve kolyeler takılması.
Tüm büyü evlendikten sonra bozuluyor ama İşte. Aile evinden daha sıkıntılı sorumluluklar, eşin hizmet beklemesi, maaş kartını istemesi, gece olunca tavşan gibi üstünden inmemesi veya gelsin vajinismus gitsin erkeğin kalkmayan kuşu. Düğün ertesi bozdurulan altınlar, yerine teslim edilen kiralık gelinlikler, alt katta oturan ve her fırsatta soluğu yeni evli çiftin evinde alan kayınvalide, bal kabağına dönüşen hayaller.
Saygısız. Saçmalayan sensin. Okuma özürlü. Mesajın başında hepsi olmasa da büyük çoğunluğu yazıyor. Laf sokup beğeni kasacağım diye insanın siniri zıplatıyorsunuz ya.Marjinal olacağım diye bu kadar saçmalamanırdı.
Nasıl bir dünyada yaşıyorsunuz acaba, kendim dahil çevremdeki herkes evet sevdiği için evlendi. Ben hadi 7 senelik evliyim yeni sayılırım da anamın babamın evliliği bile sizin dediğiniz gibi değil. Züğürt tesellisi mi bu? Kendi evliliği kötü olan yada evlenemeyen de gelip burada böyle yazıyor ya hayret ediyorum. Ha kötü evlilik olur tabii ablamın öyleydi boşadı bekar hayata devam ediyor. Hayatında da değilen bir şey yok. Abartmasanız mı acaba
Alıntıladığım mesajınızda pek çok insan profilini yerin dibine sokmuşsunuz. Ben mesela o saydıklarınızın hiç bir kısmına girmeyen bir insanım. Geceleri rahat çıkam rahat bir ailede yaşadım, ama buna dağlama sırf gece çıkmak için evlenenler lafınız beni irrite etti. Pembe mobilyalardan sunuculardan hiç hoşlanmam ama pembe iğrenç mobilyalar demeniz başka insanların Zevkine hakaret etme hakkını kendiniZde görmenize sinirlendim. Çok hadsiz bir yorum İnsanların kendi zevki olan gelinliğinden evine aldığı mobilyaya kadar dalga geçer gibi yazmışsınız. Beğeni için üslupsuz yorum bana göre sizin yorumunuzdur. Kötü evlilik yaşadınız diye çoğunluğun evliliği kötü, herkes evlenmek için evleniyor diyorsanız bu da sizin vizyonsuzluğunuz. Saldırgan tavrınızdan da belli gerçi.Saygısız. Saçmalayan sensin. Okuma özürlü. Mesajın başında hepsi olmasa da büyük çoğunluğu yazıyor. Laf sokup beğeni kasacağım diye insanın siniri zıplatıyorsunuz ya.
İsim vermeden, kimseyi işaret etmeden, hakaret etmeden beğenmediğim, hoşlanmadığım ne varsa canımın istediği gibi yazarım. Siz dahil hiç kimse bu özgürlüğümü kısıtlayamaz. Saygısız ifadeler kullanamaz. İlk cümlede herkesin böyle olmadığını ama büyük çoğunluğun böyle davrandığını yazmıştım. Beğenmediysen beğenmedim butonuna basar geçersin. Kendini o kadar önemsemişsin ki “ mesela ben öyle değilim” diyorsun. Pardon da sen kimsin? Senin ismin verilerek mi yazılmış o mesaj? Allah aşkına bu kadar mı ciddiye alıyorsunuz yüzünü bile görmediğiniz bir insanın yazdıklarını?Alıntıladığım mesajınızda pek çok insan profilini yerin dibine sokmuşsunuz. Ben mesela o saydıklarınızın hiç bir kısmına girmeyen bir insanım. Geceleri rahat çıkam rahat bir ailede yaşadım, ama buna dağlama sırf gece çıkmak için evlenenler lafınız beni irrite etti. Pembe mobilyalardan sunuculardan hiç hoşlanmam ama pembe iğrenç mobilyalar demeniz başka insanların Zevkine hakaret etme hakkını kendiniZde görmenize sinirlendim. Çok hadsiz bir yorum İnsanların kendi zevki olan gelinliğinden evine aldığı mobilyaya kadar dalga geçer gibi yazmışsınız. Beğeni için üslupsuz yorum bana göre sizin yorumunuzdur. Kötü evlilik yaşadınız diye çoğunluğun evliliği kötü, herkes evlenmek için evleniyor diyorsanız bu da sizin vizyonsuzluğunuz. Saldırgan tavrınızdan da belli gerçi.
Çocuğum bana baksın diye çocuk yapılır mı ya ne bencilce. Bir de şöyle düşünün şu an hiç istemediğiniz bir hayatı günün birinde bakılmak için yaşayacaksınız ve siz torunlara maskara olurken gelin damat suratı çekerken çocuk sahibi olmayan yaşıtlarınız özgürce hepbirlikte huzur buldukları bir evde yaşayacakDostlar ben 21 yaşında atandım. (Düz memur, öğretmen değilim). Fiziksel olarak baya hoş biri olduğumu söylerler ( oyunculuk teklifi, mankenlik teklifi aldım ) boy kilo yüz herşeyim tastamam. Meslekte olunca baya bi evlenme teklifi aldım, alıyorum. Ama gelgelelim evlenmek istemiyorum
Yazdıklarınız ortada, marjinal cümlesi gayet güzel sizin yazdıklarınızı tanımlayan bir cümle. Farklı görünmek için pek çok insanı saymış dökmüşsünüz ben de tanımını yazdım. Evet marjinal görünmek için pek çok farklı insanı burada sayıp döküp verip veriştirebilirsiniz. Forumlarda da alıntılanır. Alıntılamak forumun zaten temel prensibidir. Bu sizi önemsemek yada önemsememekle alakalı değil forumun mantığıdır. Sanırım kendinizi önemseyen sizsiniz, koskoca dünyadaki tüm evlilikleri bir sosyolog edasıyla genelleyen sizsiniz. Komik olan kısım saçma olan kısım da bu. Dar çevremize bakıp genellememeyiz. Türkiye içinde bile marmara bölgesindeki bir aile veya ege bölgesindeki bir ailenin evliliği çok farklıyken karadeniz ve doğu anadolununki çok farklıdır. Çok bilmiş bir şekilde hepsi gece hayatı için çanak çömlek için evlenir alayı mutsuz derseniz bu komiktir saçmadır ve marjinal olmak içindir bana göreİsim vermeden, kimseyi işaret etmeden, hakaret etmeden beğenmediğim, hoşlanmadığım ne varsa canımın istediği gibi yazarım. Siz dahil hiç kimse bu özgürlüğümü kısıtlayamaz. Saygısız ifadeler kullanamaz. İlk cümlede herkesin böyle olmadığını ama büyük çoğunluğun böyle davrandığını yazmıştım. Beğenmediysen beğenmedim butonuna basar geçersin. Kendini o kadar önemsemişsin ki “ mesela ben öyle değilim” diyorsun. Pardon da sen kimsin? Senin ismin verilerek mi yazılmış o mesaj? Allah aşkına bu kadar mı ciddiye alıyorsunuz yüzünü bile görmediğiniz bir insanın yazdıklarını?
İsim vermeden, kimseye saygısızlık etmeden saygı çerçevesinde birbirimize yorumlar yapıyoruz. Gelip saçma sapan şeyler yazıp can sıkıyor, konuyu da sabote ediyorsunuz. Görümcem ve eltim hiç olmadı. Ama muhtemelen insanın canını sıkan, moralini bozan, durduk yere laf sokan tipler böyle sizin gibi oluyor. Milyon tane mesajın içinden üstüne alınıp mesaj sahibine terbiyesizlik yapabiliyor.
O tür bir mesaj yazınca iyi hissettiniz mi bari? Bu kadar insan düzgünce tartışırken “ saçmaladın marjinal olmak için” gibi saygısız şeyler yazmak iyi hissettirdi mi? Kendinizi bu şekilde mi gerçekleştiriyorsunuz?
Birilerine ismi üzerinden saldırmak, hakaret etmek, birinin konusunu sabote etmek sizi daha özel, önemli, kıymetli bir insan yapmaz.
Daha fazla yazardım da daha fazla yazmak sizi daha fazla ciddiye almak olacak ve ben bunu hiç istemiyorum.
Yazdıklarım gayet gerçek, yerinde ve toplumda karşılığı olan tespitler. Karşılık bulmuş ki o kadar beğeni almış.Yazdıklarınız ortada, marjinal cümlesi gayet güzel sizin yazdıklarınızı tanımlayan bir cümle. Farklı görünmek için pek çok insanı saymış dökmüşsünüz ben de tanımını yazdım. Evet marjinal görünmek için pek çok farklı insanı burada sayıp döküp verip veriştirebilirsiniz. Forumlarda da alıntılanır. Alıntılamak forumun zaten temel prensibidir. Bu sizi önemsemek yada önemsememekle alakalı değil forumun mantığıdır. Sanırım kendinizi önemseyen sizsiniz, koskoca dünyadaki tüm evlilikleri bir sosyolog edasıyla genelleyen sizsiniz. Komik olan kısım saçma olan kısım da bu. Dar çevremize bakıp genellememeyiz. Türkiye içinde bile marmara bölgesindeki bir aile veya ege bölgesindeki bir ailenin evliliği çok farklıyken karadeniz ve doğu anadolununki çok farklıdır. Çok bilmiş bir şekilde hepsi gece hayatı için çanak çömlek için evlenir alayı mutsuz derseniz bu komiktir saçmadır ve marjinal olmak içindir bana göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?