Galiba ilk Türk hastası ben oldum. Almanya'da yasayan birkac Turk gelip ameliyat olmus ama onlarin Turkcesi bile soyle boyle. İmplant olarak takildi. Dahili lens gibi yani. Lazer uzerinde de calisan doktorlardan biri bu doktor zaten. Mailini de yolladim bakalim begenecek misin :))))
arkadaşlar ben biraz önce dr ayhan başoğlu ile görüştüm bir arkadasımız istanbulda kendisine bu ameliyatı yaptırdıgını söylemiş.az önce görüştüm doktorla telefonda.bu ameliyat türkiye de yapılmıyormuş Panama'daki doktorlar yapıyormuş yalnızca.burda yapıldıgı bilgisi dogru degil ne yazık ki.ben de yaptırmak istiyordum ama durum bu malesef.
hastaneyi bende aradım bu ameliyatı yapmıyorlararkadaşlar ben biraz önce dr ayhan başoğlu ile görüştüm bir arkadasımız istanbulda kendisine bu ameliyatı yaptırdıgını söylemiş.az önce görüştüm doktorla telefonda.bu ameliyat türkiye de yapılmıyormuş Panama'daki doktorlar yapıyormuş yalnızca.burda yapıldıgı bilgisi dogru degil ne yazık ki.ben de yaptırmak istiyordum ama durum bu malesef.
Çok faşist bir yaklaşım böyle bir ameliyatın olması, acaba insanlar neden kendilerinden kurtulma derdine girişiyorlar. Güzellik anlayışını bir çift renkli göz ve sarı saçtan ibaret sayan insanların çoğalması, hatta reklam, film vs. ile böyle algılatılmaya çalışılması ne kadar üzücü. Silkelenin kendinize gelin ailenizden size miras kalan kaşınızı, gözünüzü sevin zaten gözün güzelliği renk ile değil bakışı ile ilgili bir durumdur bununda farkına varın ve bu tarz çağdışı şeylerden uzak durun.
Bence herkes başkalarının fikirlerine saygı duymalıdır,burada senin yaptığın da faşistliğe giriyor.Renkler ve zevkler tartışılmaz.Kimse sana baskı yapmıyor sen de göz rengini değiştir diye.Böyle algılarsan epilasyon yapmak bile faşistlik ona bakarsan doğduğumuz andan itibaren kendimizle ilgili hiç bir şeyi değiştirmeyelim.Bunun kendini sevmemek beğenmemekle ilgisi yok,böyle bir teknoloji çıkmasa eminim kimse göz rengim değişsin filan diye düşünmezdi.Sadece madem böyle bir şey mümkün olabilir e o zaman herkes olmak istediği görünüme kavuşsun.Ben de bu teknoloji sağlıklıysa göz rengimi değiştirmek isterim.Amacım başkasına güzel görünmek değil.Sadece kendim renkli gözü seviyorum o yüzden.Bu fikir seni rahatsız ediyorsa böyle bir başlığa girmene lüzum yoktu.
Benim yaptığım hangi anlamda faşitlik oluyor? dayatılmaya çalışılan güzellik anlayışına karşı çıkarak mı? eğer ben sadece renkli göz çirkindir herkes koyu gözlü olmalıdır gibisinden bir yorum yapmış olsaydım haklı olma payın olurdu ama ben insanların kendi olamama durumlarına, kendilerinden sıkılmalarına, renkli göz sevdalarına gönderme yaptım ayrıca sence göz gibi hassas bir organ üzerinde bu kadar gereksiz bir ameliyat yapılması ne kadar doğru? amacın güzel görünmek değil ama kesinlikle sana dayatılan güzellik anlayışından ötürü renkli gözlüleri güzel bulman, oturda neden renkli gözü seviyorum diye düşün.
Bence sen kendi kendine dayatmışsın sarışın renkli gözlülüğün güzel olduğunu.Benim çevremdeki herkez esmerleri seviyor Türk erkeklerinin çoğunluğu da esmer kadınları beğeniyor.Burada sen kendi kendine alınmışsın birileri seni esmersin diye eziklemiş sanırım hıncını bu başlıktan çıkartıyorsun hiç kusura bakma ama böyle.Göz hassas bir organ merak etme ben gözlerimi riske atıcak kadar renkli gözlü olayım hastası değilim.Ben de araştırıyorum aklım fikrim var.Göze lens yerleştirilmesini sağlıklı bulmuyorum benim onayladığım lazerle göz değişikliği yapılan ameliyat.Kendimi bi çift renkli göz için kör etcek değilim.Renkli gözü sevme nedenim de sevdiğim renklerle alakalı birşey kahverengi rengi her konuda sevmemişimdir asla kahve tonlarında giyinmem.Kimse bana bu konuda bir dayatmada bulunmuyor göz rengim zaten açık kahve-ela arası.Ama ben daha mavi olsun istiyorum bu benim tercihim seni hiç ama hiç ilgilendirmeyen birşey yani.Az önce dediğim gibi bu konu seni rahatsız ediyorsa bu başlığa girme.Bu başlığa yorum yapanların senin fikirlerine ihtiyacı yok kimse sana danışıcak değil.Ben nasıl senin fikirlerine saygılıysam gelip sana kahverengi gözlü olma demiyorsam sen de benim fikirlerime saygı göstermek zorundasın.
Sevgili arkadaşım konuyu nerden nereye taşımışsın... kendi kendime sarışın renkli gözlülüğü dayatmamdan, sonracıma kendime eziklememden:) hıncımı burda çıkarmamdan valla sana kocaman bir bravo acaba esmer bir toplumda neden reklamların % 85'inde sarışın, renkli gözlü insanlar oynatılıyor ve yahut neden kapkara insanlar kaşına gözüne bakmadan saçını sarıya boyatıyor, renkli canavar vari lensler takıyor böyle bir gerçekler zinciri var, ayrıca vakti zamanında bu yöntem üstün alman ırkı yaratmak amacıyla Cermen soyundan gelen ari ırktan doğan çocukların gözlerinin başka bir renk olması durumunda, bunları mavi yapabilmek için deneyler yapıyor ve bunların sonucunda elde ettiği sıvıları esirlerin göz bebeklerine şırınga ile enjekte ediyordu ve sonuç olarak birçok insanın kör olmasına ve ölmesine yol açmıştı. Benim amacım ders vermek değil insanların artık kendini sevmediği, kendinden olabildiğince sıkıldığı bir toplumda muhakkak ki birilerini daha üstün görüp, aşağılık kompleksine kapılmalar olacaktır. Kimseye ne yapması, neyi yapmaması gerektiğini söylemek benim haddim değil bir de bu açıdan düşünmenizi istedim sadece.
Sevgili arkadaşım konuyu nerden nereye taşımışsın... kendi kendime sarışın renkli gözlülüğü dayatmamdan, sonracıma kendime eziklememden:) hıncımı burda çıkarmamdan valla sana kocaman bir bravo acaba esmer bir toplumda neden reklamların % 85'inde sarışın, renkli gözlü insanlar oynatılıyor ve yahut neden kapkara insanlar kaşına gözüne bakmadan saçını sarıya boyatıyor, renkli canavar vari lensler takıyor böyle bir gerçekler zinciri var, ayrıca vakti zamanında bu yöntem üstün alman ırkı yaratmak amacıyla Cermen soyundan gelen ari ırktan doğan çocukların gözlerinin başka bir renk olması durumunda, bunları mavi yapabilmek için deneyler yapıyor ve bunların sonucunda elde ettiği sıvıları esirlerin göz bebeklerine şırınga ile enjekte ediyordu ve sonuç olarak birçok insanın kör olmasına ve ölmesine yol açmıştı. Benim amacım ders vermek değil insanların artık kendini sevmediği, kendinden olabildiğince sıkıldığı bir toplumda muhakkak ki birilerini daha üstün görüp, aşağılık kompleksine kapılmalar olacaktır. Kimseye ne yapması, neyi yapmaması gerektiğini söylemek benim haddim değil bir de bu açıdan düşünmenizi istedim sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?