Ameliyatta bir komplikasyon olur ve ölürüm diye korkuyorumKorkunuz ne yönde
Narkozdan mı iyileşmemekten mi
Yahu içim titredi. Nasıl böyle bişey yapmışlar bi sağlıkcı olaraka irkildim. Geçmişler olsun.Ilk dogumumda hic hos olmayan bir deneyim yasadim. Uyustugum düşünülerek ameliyata baslandi oysa ben uyusmamistim. Neyse... Bu cok ciddi bir travma oldu tabi bende.
Ama gel gelelim ikinci kez hamile kaldim ve yaklasik 2 ay once dogum yaptim.
En buyuk korkum o ameliyathaneydi ama dogurmama sansim tabiki yoktu:)
Doktorumla defalarca konustum. Korktugumu,yarim anesteziyle ameliyat olamayacagimi soyledim.
Cevap gayet net; bebegin icin spinal anestezi daha saglikli,korkuyu bosver, bir sey olursa zaten en mantikli yerdesin bir suru kişi var mudahale ederiz,ister ayil ister bayil genel anestezi yok.
Sonuç;girdim ve ameliyati oldum. Korktum evet ama gecti sonucta. Su an uyurken falan hala arada gidiyorum o anlara, ama her sey geciyor iste.
Cok uzattim ama, bundan kacisinizin olmadigini dusunun. Benim icin olay buydu yani. Bebegi içimde tutamayacagima göre kendimi doldurup durmanın bir anlami yoktu. Siz de korkup ameliyat olmamayi bir secenek olarak gormeyin.
Allah yardimciniz olsun.
Ameliyatta bir komplikasyon olur ve ölürüm diye korkuyorum
Bana psikolog kar etmedi. Kendi cerrahima anlattım durumu. Ve beraber çözdük.yani inanılmaz dusunceli biriydi. Öncelikle beni bi gece önceden yatırdı. Sabah bana bir hap verdi. Sonra popodan iğne. . Uyandım yatagimdayim. Ne ameliyathane gördüm, ne sedye gördüm, ne bişey hatırlıyorum. .. korktuğum hiç bişeyi göstermedi doktorum bana. Çok kolay ve güzeldi hersey... sende kendi cerrahınla işbirliği yap. Korktugun neyse anlat gerisini ona bırak. .
istanbuldaysanız hangi hastane ve dr da ameliyat oldunuz?Bana psikolog kar etmedi. Kendi cerrahima anlattım durumu. Ve beraber çözdük.yani inanılmaz dusunceli biriydi. Öncelikle beni bi gece önceden yatırdı. Sabah bana bir hap verdi. Sonra popodan iğne. . Uyandım yatagimdayim. Ne ameliyathane gördüm, ne sedye gördüm, ne bişey hatırlıyorum. .. korktuğum hiç bişeyi göstermedi doktorum bana. Çok kolay ve güzeldi hersey... sende kendi cerrahınla işbirliği yap. Korktugun neyse anlat gerisini ona bırak. .
Merhaba arkadaşlar. İki yıldır denememize rağmen çocuğumuz olmuyor. Rahatsızlığın bende olduğunu öğrendik. Çikolata kisti, rahim dışında saplı miyim, polip, tüplerimde sıkıntı var. Hem laparoskopi hem histereskopi yapılacak aynı anda fakat ben ameliyat korkumu yenip ameliyat olamıyorum. Ameliyattan sonrada tüp bebek olacak. Kızlar ne yapsamdan ben bu korkuyu yensem? Psikolojik destek veren ücretsiz gidip danışılan bir kurum varmı? Belediyenin falan? Bu konuda hiç bilgim Yok. Eşimle aram bozuldu sırf bu yüzden. Korkunu yenmen için hiç bişey yapmıyorum diyor. Kaç aydır ameliyat olman için korkunu yenmeni bekliyorum diyor. İkimizin aileside bana çok destek oluyor ama korkumu yenemiyorum. Yardım edin kızlar
Benim korkum ameliyat esnasında ölmekKorkunu konuşarak kendini dinleyerek daha da alevlendiriyorsun. Benim gibi yapmaktan başka çaren yok. herşey cerrahının elinde ve insiyatifinde. Benim gibi yapacaksın. cerrahını bul ve onunla görüş. Eminim senin korkun, ameliyat, canının acıyacağı ve ameliyat sonrası yaşayacaklarına dair.. doktor senı bunlardan soyutlayabilir. Aynı ben gibi... Başka türlü olmaz... Ameliyat saatin geldiğinde 1 haplık işin var. sonra kendin güle oynaya gidiyosun ama hatırlamıyosun tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?