- 1 Şubat 2014
- 1.590
- 4.179
- 333
Amin inşallah. Yarın pisikoloğ görüşmem var. HayırlısıBenimde burnumdaki kemikte eğrilik var oldum olası nefes alamam burnumdan hayatımı çok etkiliyor ama korkudan ameliyat fikrini düşünemiyorum bile , aslında direyetliyim ama tıpkı sizin gibi anestezi almak beni çok korkutuyor bilincini yitirmiş olma fikri beni çok korkutuyor . İnşallah siz atlatıp ameliyat olursunuz ama sizin alacağını ödül çook mükemmel bi ödül evlat sahibi olmak hiç bişeye benzemiyor inşallah ameliyatınızı olursunuz ve dünyalar güzeli bi evlat sahibi olursunuz
Merhaba cnm dha öncede konuşmuştuk seninle belki hatırlarsın . Bende her iki yumurtaliklarimda çikolata kisti vardı ve lap amelytı olmuştum ameliyatm benm de çok fazla korkum vardı ama ben amelyttan sonraki ağrıdan korktuğum için korkuyordum geceleri uyuyamıyordum hiç aklımdan çıkmıyordu piskolga gittim ilaç vermişti ama pek fayda etmedi ben kistten dolayı çok ağrılar çektim ameliyat olup kurtulcam diye kendme model vermeye çalıştım hep amlyt oldm sonrasında ağrım oldu ama 1 gün en fazla ağrım oldu snra geçti o ağrıda benm ağrı esigim düşük olduğundan olmuş yoksa ağrı kesici igneler le onuda azaltıyolar amelyttan snra tüp bebek denedim ama transfer sırasında sorun çıktı transferim ertelendi cnm rahim girişinde kanama oluyormuş geçişte zorlanıyorum demişti doktor histeroskopi yapılacak büyük ihtimal inşallah sorun çözülür de bebeğime kavuşurm diye sabırla bekliyrm hala Rabbim yardımcımız olsnMerhaba arkadaşlar. İki yıldır denememize rağmen çocuğumuz olmuyor. Rahatsızlığın bende olduğunu öğrendik. Çikolata kisti, rahim dışında saplı miyim, polip, tüplerimde sıkıntı var. Hem laparoskopi hem histereskopi yapılacak aynı anda fakat ben ameliyat korkumu yenip ameliyat olamıyorum. Ameliyattan sonrada tüp bebek olacak. Kızlar ne yapsamdan ben bu korkuyu yensem? Psikolojik destek veren ücretsiz gidip danışılan bir kurum varmı? Belediyenin falan? Bu konuda hiç bilgim Yok. Eşimle aram bozuldu sırf bu yüzden. Korkunu yenmen için hiç bişey yapmıyorum diyor. Kaç aydır ameliyat olman için korkunu yenmeni bekliyorum diyor. İkimizin aileside bana çok destek oluyor ama korkumu yenemiyorum. Yardım edin kızlar
Hatırladım arkadaşım. Allah hepimizin yardımcısı olsun.Merhaba cnm dha öncede konuşmuştuk seninle belki hatırlarsın . Bende her iki yumurtaliklarimda çikolata kisti vardı ve lap amelytı olmuştum ameliyatm benm de çok fazla korkum vardı ama ben amelyttan sonraki ağrıdan korktuğum için korkuyordum geceleri uyuyamıyordum hiç aklımdan çıkmıyordu piskolga gittim ilaç vermişti ama pek fayda etmedi ben kistten dolayı çok ağrılar çektim ameliyat olup kurtulcam diye kendme model vermeye çalıştım hep amlyt oldm sonrasında ağrım oldu ama 1 gün en fazla ağrım oldu snra geçti o ağrıda benm ağrı esigim düşük olduğundan olmuş yoksa ağrı kesici igneler le onuda azaltıyolar amelyttan snra tüp bebek denedim ama transfer sırasında sorun çıktı transferim ertelendi cnm rahim girişinde kanama oluyormuş geçişte zorlanıyorum demişti doktor histeroskopi yapılacak büyük ihtimal inşallah sorun çözülür de bebeğime kavuşurm diye sabırla bekliyrm hala Rabbim yardımcımız olsn
Canım ben anesteziden narkozdan korkuyorum. Ayılamazsam diye korkuyorum.Ayni sizin gibi bi arkadasim var ameliyat fobisi yuzunden cocugu erteldikce erteledi simdi 36 yasinda hala ayni korku devam ediyo ama onun sizden farki o psikolojik destek falan almak istemiyo cunku durumun farkinda degil konusuyoruz ama bosuna
Ben 5 ameliyat gecirdim hepsi acik ameliyatlardi tabiki korkmaniz cok normal sonucta bilmediginiz bi durum ben hala korkuyorum hepsinede aglayark girdim baska carem yoktu olmak zorundaydim tarihleri uzatmadim hic o yuzden doktor ameliyat dedi hemen dedim uzatsam korkumda buyurdu
Bide tam olarak hangi kismindan korkuyorsunuz onun bi ayrimina varin ordan yardimci olalim korkucak bisey yok aslinda hicbirsey hissetmiceksiniz sonrasi zaten agri kesicilerle geciyo siz giris kismindanmi cikistanmi yoksa anestezidenmi korkuyorsunuz
Ameliyat oldunu arkadaşım? Cuma günü olucam demiştin deBen de konu sahibi ile aynı durumdayım , bugün dr La öngörüşme kontrol için gitmem lazım , cuma da operasyon ama ayağım elim kolum varmıyor yaaa;( bu gün gitmezsem bebek hayalinden 1 ay daha uzaklaşmış olacağım , baya baya korkuyorum, narkoz bile uyutmaz beni Bu gerginlikle
Merhaba arkadaşım. Laparoskopi nasıl bir ameliyat? Sonrasında ağrın oluyorum, mide bulantısı falan oluyorum? Kaç saat sürüyor operasyon?Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben 3 hafta önce hayatımdaki ilk ameliyatımı (çikolata kisti ve yumurtalık alımı) oldum,. Öncesinde öyle çok korkuyordum ki, ameliyat gününde hastaneye gittim ve olamadan geri döndüm. Ancak bir ay sonra kendime telkinler vererek, dualar ederek ameliyat olabildim. Ama Kesinlikle korktuğum gibi olmadı, özellikle laparoskopi çok kolay bir işlem, sonrası da gayet rahat geçiyor. İçinizi rahat tutun, hiç korkulacak birşey yok.
bende gayrettepe florance Nightingale de olmayı düşünüyorum.florance nıghtingale. özel yani.. gerçi benim ameliyat konum da farklıydı. Hastane özel olunca doktorlardaki muamele de farklı oluyor tabi. Devet hastanesi ise aynı ilgiyi görür müsünüz doktordan bilemiyorum. Ama gösterirler inşallah. Çok korkuyordum ben. Ama o zaman 30 yaşındaki kadına bildiğin bebek muamelesi yaptılar. Yoksa asla ameliyat olmayı düşünmüyordum. Psikologa gittim bilinçaltıma inmeye çalıştılar korkumun sebebi için falan ama hiç fayda etmedi. İş doktorda bitiyor inan bana.. 10 gün hastanede yattım inan çıkmak istemedim. Çünkü otel konforundaydı. Dediğim gibi ne ameliyathane, ne neşter sesi, ne anestezi telaşesi.. Hiç bişey hissettirmediler bana. Hap verince zaten bende film koptu. Sonrası da otelde tatil yapar gibiydi herşey
Hayır olamadım canım ev taşıyoruz şu süreçte cesaret edemedim , gelecek ay inş bişey çıkmaz da olurum kurtulurum inş Ama korku had safhada , senin seçtiğin hastanede görüştüğüm dr un var mı ?Ameliyat oldunu arkadaşım? Cuma günü olucam demiştin de
Florance Nightingale Banu Bingöl günenç dr um canım. Dün psikolog ile görüştüm. Bir kaç görüşme daha yapacağız. Önümüzdeki hafta tekrar gidicem. Korkumu yenince de yukarıdaki dr a gidip ameliyat olucam. Senin dr un kim?Hayır olamadım canım ev taşıyoruz şu süreçte cesaret edemedim , gelecek ay inş bişey çıkmaz da olurum kurtulurum inş Ama korku had safhada , senin seçtiğin hastanede görüştüğüm dr un var mı ?
Daha ne o zaman neden korktuğunu cerrahınla konuş ona göre programlasin ameliyatı. Oranın doktorları iyi isbirlikcidirBende gayrettepe florance nightingale
bende gayrettepe florance Nightingale de olmayı düşünüyorum.
Merhaba arkadaşım. Laparoskopi nasıl bir ameliyat?
Sonrasında ağrın oluyorum, mide bulantısı falan oluyorum? Kaç saat sürüyor operasyon?
Çok geçmiş olsun arkadaşımAmeliyata sabah saat 7:30 aldılar, uyandığımda 11:30 du. Bende narkoz mide bulantısı yaptı, onun dışında herşey çok iyi geçti, ağrım ve gaz sancım hiç olmadı. Hastanede 3 gün kaldım, karnımda 3 delik var, deliklerden birine diren takmışlardı, 3 gün boyunca ordan kirli kan boşaldı. Ben almanyada yaşıyorum ve burda ameliyat oldum, Türkiye de de aynı şartlarda laparoskopi işleminin gerçekleştiğini tahmin ediyorum. Gerçekten korkacak hiçbirşey yok, ben deli gibi korkuyordum, kendimi boşuna üzmüşüm. Lap çok kolay ve rahat bir işlem, iyileşme sürecin çok kısa, aynı gün ayağa kalkabiliyorsun, Dr ertesi gün yürüyüş yapmamı ve bol sıvı almamı istedi. Birde 10 gün gaz yapan yiyecekler yememem gerektiğini söylediler. 4 hafta sonra adet oluyormuşsun ama ben henüz olmadım.
Teşekkür ederimGevşeme teknikleri var, kas gevşetme egzersizleri var, onları uygulayabilirsiniz. Ben buraya en basitinin nasıl yapıldığını yazayım. Bunu kaygı seviyeniz arttığı zaman her ortamda yapabilirsiniz, kolay bir uygulamadır. İmkanınız varsa rahatlatıcı bir müzik açın ekstradan.
1) Önce sırtınız düz olacak şekilde oturun. (Zorlanırsanız düz bir zemine yatabilirsiniz de) Bir elinizi göğüs kafesinizin üstüne, diğerini karnınızın üzerine koyun.
2) Burnunuzdan nefes alın. Karnınızın üstündeki eliniz yükselecek. Göğüs kafesinizin üzerindeki eliniz çok az hareket edecek.
3) Ağzınızdan nefesinizi verin. Karın kaslarınızı kasarak daha fazla nefes vermeyi sağlayabilirsiniz. Karnınızın üzerindeki eliniz aşağı doğru hareket ederken, diğer eliniz çok az hareket edecek.
4) Burnunuzdan nefes alıp, ağzınızdan vermeye devam edin. Karnınızın yükselip alçalmasına göre aldığınız nefesi ayarlayın. Nefesinizi yavaş yavaş verin.
5) Her bir nefes alışverişinizi 3’er saniyelik olarak ayarlayın. Yani 3 saniyede nefes alın (daha yavaş veya hızlı değil), 3 saniye nefesinizi tutun ve 3 saniyede bu nefesi geri verin. Bunu yaparken kolay olması için parmaklarınızla da sayabilirsiniz.
Bende acıbadem maslakta amelıyat oldum. laporoskopik safra kesem aldın ve gobek fıtıgım . daha once yazmıstım amelıyathaneyı bıle gormedım korıdorda bayılttılar benı uyandıgımda hersey bıtmıstı ve odamdaydımBende gayrettepe florance nightingale
bende gayrettepe florance Nightingale de olmayı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?