Ameliyat korkumu nasıl yenebilirim?

Benden sin kardeş , bana da lap ve hist yapılacaktı ama tek hist şimdilik yeterli diyen dr La devam etmeye karar verdim ve o dr un çok merhametli olduğunu hastaları çok söylemiş bi defa muayene oldum ve Çarşamba günü histereskopi öncesi görüşmek için gideceğim , muhtemelen Perşembe ya da cuma operasyon olacak ama ben dr söyleyeceğim , operasyon için geldiğimde ya da önceki akşamdan sakinleştirici almak istiyorum , ben korkudan bayılmamıştım bile kürtaj olurken , düşün yani , zorla bayılttılar ve işlem sırasında da uyanmışım nasıl bi gerginlik yaşadıysam , canım ben de çok korkuyorum ben de erteliyorum ama artık nereye kadar , her ay belki işleme gerek kalmadan gebe kalırım umudu ile geçiyor ama sonu adet le bitiyor , ben Çarşamba gidip dr a durumumu iyice anlatacağım , hadi sen de bi adım at birlikte girelim bu işe

Korkulacak birşey yok bende çok korkuyordum ama boşunaymış üstelik ben narkozsuz operasyon oldum sadece biraz cesaret yada bir psikoloğa git bir kaç hafta öncesinden ilaç başlatıyor korkularını yenmek için
Narkozsuz derken? Diri diri mi ameliyat oldun ?

Ben pisikoloğa gidip destek almaya karar verdim canım.

Narkozsuz derken? Diri diri mi ameliyat oldun ?
Evet canım bildiğin ayıktım lokal anestezi yaptı doktorum ama herşeyi hissettim valla benim gibi canı kıymetli panik atak biri olduysa daha da kesinlikle korkma kuzum... hatta benim bir gün hastanede kalmam gerekirken bir saat sonra kalktım eve gitmek için sadece bi başım döndü bayılacak gibi oldum toparladım haa ama benim için ameliyattan asıl önemlisi bu yaz beyin kanamasından geçirirken hemen farkedip evimin yanında ki hastaneye ailemin beni götürmesi oldu daha beyin kanamam Yen'i başladığı için ameliyata alınmak yerine burnumdan beynime çok ama çok uzun ilaçlı sargı bezini kıvıra kıvıra sokturlar sanırım 3-5 metre civarıydı tam hatırlamıyorum ben onun acısını lokal anestezili ameliyatta görmedim.Bir de senin olacağın ameliyatı çevremde olan bir kaç arkadaşım oldu ne ameliyat sırasında ne sonrasında hiç birşey hisseden olmadı ve çok geçmeden de bebek sahibi oldular. Bence sen de artık cesaretini toplamalısın zaman dediğin geçiyor sonra keşke daha önce olsaydım bu kadar geç kalmasaydım diyeceksin buna eminim

Aman tanrım neler yaşamışsın ya ben yarın sabah gideceğim dr umla görüşmeye , ya bende kusma oluyor iğrenç bir tansiyon düşüklüğü oluyor , bünyem kaldırmıyor , göz ameliyatı oldum uyanıktım lokal di ama kustum iğrenç ti , gözüm gergin ben kusmuklu falan konu sahibi de inş bi yola girer tedavisinde

Böyle saçma bir yorum yapmak istemezdim ama ne zaman öleceğimiz zaten belli. Ölümden kaçış olmaz biliyorsun ki. Ayrıca ameliyatta ölsen allah korusun farkına varmayacaksın ki acısız sızısız her şey bideee neden ölecekmişsin?? Lütfen biraz cesaretli ol narkozla mışıl mışıl uyuyacaksın ne acı ne sızı. Doktor araştır ve psikologtan ziyade bencede doktorunla işbirliği yap sıkıntını anlat. Sana risksiz olduğunu vs güzelce anlatacaktır. İçini kalbini anında rahatlatabilir. Bunca zaman beklediğine korktuğuna değmediğini göreceksin.

Ben de konu sahibi ile aynı durumdayım , bugün dr La öngörüşme kontrol için gitmem lazım , cuma da operasyon ama ayağım elim kolum varmıyor yaaa;( bu gün gitmezsem bebek hayalinden 1 ay daha uzaklaşmış olacağım , baya baya korkuyorum, narkoz bile uyutmaz beni Bu gerginlikle

Canım yavv ben başka bir sebeple ameliyat oldum daha 23 yaşındayım. Birazcık cesaret!! Neden felaket tellalı gibi her şeyi kötü düşünüyosunuz? Bence bu kadar kötümser olmak da bilgisizlikten kaynaklanıyo. Bana narkozu verdiler ameliyat masasına kendim geçtim galiba sonra gitgide konuşmalar duyulmaz oldu uykum geldi nasıl uyuduğumu bile bilmiyorum. Ameliyat 2.5 saat sürdü ve uyandığımda ne acı ne sızı hissetmedim. Hayatımın en güüüzell en tatlıışşş en pamuk uykusuydu. Keşke hep narkoz yesem demişliğim bile var. Bağımlılık yaptı bende :)) randevuna muhakkak git inan güzel geçecek bunca zaman neden abartmışım diyeceksin ertelemene gerek yok. Biraz cesaret ki cesaret gerektiren bir durum bile değil bence. Hadi bakalım kalk hazırlan ve doğruu doktora hayyydiiii!!

Ay ne tatlısın ya walla tırsak çıktım , bu narkozun tatlı uykusunu daha önce de yazanlar olmuştu , darısı bana , inş giderim öğlenden sonra ...

Ay ne tatlısın ya walla tırsak çıktım , bu narkozun tatlı uykusunu daha önce de yazanlar olmuştu , darısı bana , inş giderim öğlenden sonra ...
Muhakkak git doktorunla dertleş ne kadar abarttığını anlatacaktır sana. İnşallah en güzel hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı bir bebişin olur senin ve tüm isteyenlerin :)

Benimde hafif basenlerim vardı geçen hafta aldırdım. Ameliyathaneye gülerek mutlu bir şekilde girdim. Sakinlaştirici bile yapılmadı. Cikinca agri kesicide vurmadilar. Hic agrim olmadi. Sonucu istediğim gibi olacaksa ameliyattan niye korkayım ki. Çok şükür ameliyathanelerde her turlu imkan var. Başında kaç kişi duruyor. Geçenlerde netten suriyede bir çocuğun narkozsuz ameliyatını paylasmislardi. Onun yanında bizim ameliyatların lafımı olur.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben 3 hafta önce hayatımdaki ilk ameliyatımı (çikolata kisti ve yumurtalık alımı) oldum,. Öncesinde öyle çok korkuyordum ki, ameliyat gününde hastaneye gittim ve olamadan geri döndüm. Ancak bir ay sonra kendime telkinler vererek, dualar ederek ameliyat olabildim. Ama Kesinlikle korktuğum gibi olmadı, özellikle laparoskopi çok kolay bir işlem, sonrası da gayet rahat geçiyor. İçinizi rahat tutun, hiç korkulacak birşey yok.

Dr um belli canım. Gayrettepe florance Nightingale Banu Bingöl Gönenç .

Korkma canim o an geldiginde Allah gucunu veriyor.Olasi komplikasyonlar zaten goz onune alinip gerekli onlemler aliniyor.
Ucrestsiz psikologlar var devlet hastanelerinde gorusebilirsin.
Umarim tez zamanda atlatir,saglikli bir bebek sahibi olursunuz.

Canım korkacak bir şey yok ki! Ben miyom ameliyatı oldum. Tam 9 adet öiyom, dört saat sürmüş. Ben ameliyathaneyi bile görmedim. Bana 9 a kadar say dedi anestezisyen. 3 ten sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü açtım ki servise çıkarılmışım. Bitmiş gitmiş.
Sen hiç bir şey anlamayacaksın. Sen sadece karar ver. Göz açıp kapayıncaya kadar her şey.

Şimdi bu olumsuz paylaşımınızla kızcağız ameliyat korkusunu mu yenecek?!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…