Ameliyat olacagim ama nasil????

Allah sabır versin de sinir olmamak elde değil. Çocuk ne bilir ölümü ne bilir ameliyatı. Ona gülerek anlatırsan iyi bir şey sanar, ağlayıp hıçkıra hıçkıra sayılıp 'yavrum sana doyamadiim' diye ağıt yakarsaniz kötü bir şey sanar.
Belli ki siz kendi anksiyitelerinizi çocuğa aktarip durmussunuz. Yazık ,kendi hayal dünyasında ne yaşıyor, yanında ne konuşuldu da ne yorumladı ki çocuk 'anne ölecek misin' diye soruyor. Çok üzüldüm cidden çocuğun haline .
Çocuğunu sevdiğini söylüyorsun,gerçekten seviyorsan ne etrafında hastalık muhabbeti aç,ne de yanında ağlamaklı ol. Her şey güzelmiş de daha da güzel olacakmış gibi neşeli konuşmaya calis.
Çocuklar olayları anlamazlar ki... Yeğenimin doğumgününe katılamayacaktim mesela. Eğer "yaaa doğumgününe katilamicam, çok üzgünüm, lütfen kızma" falan deseydim çocuk üzülüp bana kizacakti (muhtemelen) . Ama ben sanki güzel haber veriyormus gibi 'ben pazar doğumgünü partine gelmicem ama sonra gelicem, tekrar mum ufluceksin,iki parti yapmış olacaksin' dedim, sevindi
Yani çocuğa ne anlatırsan onu anlar, ne şekilde anlatırsan o şekilde anlar.. siz evet, korkuyorsunuz. Çok haklısınız, ama çocuk için anneyi kaybetme korkusu tarifi olmayan bir his. Ben küçükken annemin hastalik dönemine denk gelmiştim, gerçekten çok kötüydü, hem hastalığı,hem panik atağı, sonra ameliyat oldu, terapiye gitti bir şekilde düzeldi. O yüzden anneyi kaybetme ihtimalinin çocuğa ne hissettitecegini çok iyi bilen biriyim. Yazık çocuğunuza, lütfen silkelenin, mutlu anne maskenizi takın.
Çocuk da yokmuş hazır yanında, bu gece 'life iş beautiful' u izleyin. Yahudi toplama kampına giden bir babanın çocuğuna her şeyin bir oyun olduğuna ve kazanana tank hediye edeceklerine inandirmasi hikayesi. Çocuk toplama kampında bile mutluydu, çünkü babası ona bunun keyifli bir yarışma olduğunu söylemişti.
İzleyip ilham alın bence. Son olarak geçmiş olsun. Hastanelerde her gün ameliyatlar yapıldığı için sıra bulamıyorsunuz. Siz masadan 15.40'ta kalksanız aynı masaya 16.30'da yeni ameliatli kişi oturacak. Neden olesiniz ki??
 
Cocugun psikolojisini kevgire cevirmeyin lutfen bunun icin once siz yardim alin.
 
Insan bilmediği şeyden korkar.Korkum doğaldı.korku duygumu da sevgiyle kucaklıyorum.ameliyat oldum iyi geçti.ay sonunda ikinci kez ameliyat olacağım.heyecanli değilim.YAsanmislik ciddi anlamda onemli
 
3 gun once ameliyat oldum.. ne yalan söyleyim bende ayni duygulari hissettim.. oglum vardi hep aklımda.. ama Allaha bin sukur suan iyiyim.. bu her annenin korktugu seyler.. bol bol dua okuyun.. guzel bir hastane bulup Önce Allaha sonra doktorlara güvenin.. psikolojiye bu kadar yüklenmekte dogru değil.. o güne kadar kafanızı dagitacak baska seyler bulun.. Allah yardimciniz olsun
 
Olumlu düşünmeye çalışın. Sizin ameliyat korkunuz var. Bazı insanlar çok daha yoğun yaşıyor bu korkuyu. İyi bir doktor bulun ameliyat için. Deneyimli. Doktorla konuşsanız size sakinleştirecek bişeyler ( ilaç falan ) verseler. Bu süreci daha rahat atlatırsınız.
 
Ben de kiloluyum. Safra kesesi ameliyatimi olali bugün tam 1 ay oldu. Deli gibi korkuyordum basit bir ameliyat olsa da. Ama gecip gitti bile.
Bobrek tasi bende de vardi. Hatta benimki yaklasik 1 cm idi. Agrisi bana yerleri tirmalatti. Ama düşürdüm kendisini. 6 mm tas icin ameliyat ilk kez duydum. Tas kirma unitesi yok mu acaba?
 
Böbrek fonksiyonlarım bitmek üzere ve ben çok kötü bir durumdaydım.kiloluyum.disardan tas kırma kilolularda basarisiz olabiliyormuş.ameliyat önerildi.ben de ameliyat oldum.ay sonu stend çıkacak.boylesi iyi oldu.memnunum.aninda sonuç aldım.
 
Evet benim de iki böbreğim ayni anda sismisti. Ama benim tasim büyüktü.
Cok sukur düşürdüm ama doktor idrarimin asidik yapıda oldugunu bu yuzden bobreklerimin tas üretmeye meyilli oldugunu söyledi. Dusurduk ama kurtulamicaz sanirim.
 
Kontrole gidecegim 3 ayda bir öyle düşünüyorum.kendime beslenme planı olusturdum.kendim için yapılabilecekleri yapıyorum.daha böbreğimde milimetrik ufak taşlar kaldı.babamda da vardı.babam bir böbreğini taş yüzünden kaybetti.o yüzden temkinliyim
 
Ben düşürdüğüm halde 3 gaftada bir cagiriyor doktorum.
Bende de kucuk taslar halen var.
 
Insan bilmediği şeyden korkar.Korkum doğaldı.korku duygumu da sevgiyle kucaklıyorum.ameliyat oldum iyi geçti.ay sonunda ikinci kez ameliyat olacağım.heyecanli değilim.YAsanmislik ciddi anlamda onemli
Sizin durumunuz sadece ameliyatla ilgili değil
Önceki konularınızı hatırlıyorum
Her şeye negatif bakıyorsunuz.
Çok yalnızım şöyleyim böyleyim.
Size yardımcı olmaya çalışan kimseyi dinlemiyorsunuz sadece şikayet etmeyi durumu dramatize etmeyi seviyorsunuz.
Belli ki oğlunuz da bunu sizden öğrenmiş.
Sadece kendinize değil ona da zarar veriyorsunuz.
Bu hayatta hiç mi güzel bir şey yok.

Psikolojik değil diyorsunuz ama bal gibi de psikolojik.
 
Artık negatif bakmıyorum hayata.psikolojik destek alıyorum kasımdan bu yana ve bayağı bir iyiyim ama bilmediğim şeylerden halen korkuyorum.canimiz tatlı.
 
Her birinizin yorumları benim için değerli.inanin ki dikkate aliyorum
 
Her birinizin yorumları benim için değerli.inanin ki dikkate aliyorum
Önceden açtığınız konulardan birinde gayet yardımcı olmaya çalıştığım asla sert bir üslup kullanmadığım mesajıma neyse yazıp cevap vermiştiniz.
Gerçekten çok dikkate alıyorsunuz
 
Gene saçmalardan seçmeler limoncudan özelde para için etrafında 4 dönüyorlar 3 tane ameliyat oldum devlet hastanelerinde hepside çok iyiydi o özel dediklerin mesela benim 13cm kistimi biz alamayız devlete gidin anca ordaki dr lar yapabilir dedi çok iyiler maşallah
 
Parası yoksa ne yapsın? Tüm ülke özele mi gitsin iyi tedavi orda diye? Araştırma hastaneleri de gayet kaliteli tedavi sunuyor
Hatta bin kat daha iyiler özellikle arastirma hastaneleri hala öğretemedik devlet hastanelerine öyle deneyimsiz drların çalişamayacagını bazılarına daha doğrusu asistan olarak takilabiliyorlar
 
Şimdi bu kişiye desemki koca izmirde mr çektirmek için bütün özelleri gezdim 120 kiloyum diye sığacağım bulamadım gene gittim devlet hastanesinde çektirdim inanmaz
Hayal görmüştürsün mümkün değil olmaz öyle bir şey
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…