- Konu Sahibi DuslerPerisi
-
Erkek bakmak istiyor ama bakıp ne yapacak yemek mi temizlik mi ise gidip akşam gelecek adı oğlu baktı olacak
Kizlar bakmiyormus diye bir sey olamaz gelin dahil bu gibi durumlarda herkes tasin altina elini koyacak.Yarin birgun kayinvalide kizlarini atmaz yine bastaci eder ama simdi cileyi ceken gelin olur.Niye butun sorumlulugu uzerine alsin?Kimsesiz muhtac olur amenna ama bu keyfiyettir yani...kızlar bakmıyormuş ne olacak sokağa mı atsınlar ameliyatlı kadını. onlar hayırsız evlat diye herkes birbirine mi düşsün. benim kendi annem olsa, ben de erkek olsam annemin bu şekilde o baksın bu baksın kavgalarında arada kalmasına gönlüm dayanmazdı. 2-3 hafta yemek temizlik yapmak ağır geliyorsa da o kişinin kendi vicdanına kalmış
kızlar bakmıyormuş ne olacak sokağa mı atsınlar ameliyatlı kadını. onlar hayırsız evlat diye herkes birbirine mi düşsün. benim kendi annem olsa, ben de erkek olsam annemin bu şekilde o baksın bu baksın kavgalarında arada kalmasına gönlüm dayanmazdı. 2-3 hafta yemek temizlik yapmak ağır geliyorsa da o kişinin kendi vicdanına kalmış
işte o kadın , '' o anacık , o kadıncağız ahhh o erkeğin garip anacığı '' suan olabılır evet canıyla ugrasıyor ama hastaneden eve gelırken kendı aklı bi zahmet erip, gelinin evi müsait değil , benim de kapı gibi iki kızım var geline rahatsızlık vermeyeyım dıye düşünmesi gerekiyorEvi gözümde canlandıramadım. Normal bir evdir heralde. Ben kimseye hakaret etmek istemedim aslında. Bi an o kadının yerine kendimi koydum sadece. İnsanlar evlatlarından ne görecek bilemiyor. Allah herkese hayırlı evlat hayırlı gelin/ damat nasip etsin. Yoksa sen canınla uğraşırken gözünden sakındığın çocuklar sen baksın ben bakim muhabetbetine giriyorlar. Neyse ki kadıncağız yatalak hasta değil. Allahbiran önce şifasını versin de kendi kendine bakabilsin.
Valla şaka gibi. Kadının belki konuşulanlardan haberi bile yok. Kadın hasta farkında mısınız? Olacağı ameliyatta oldukça ağır bir ameliyat. Yani ev çok geniş büyük olsaydı .2 Görümce de olmasaydı . Kayınvalide de Zayıf minyon bir teyze olsaydı (Teyze 180 boyunda 90 kg basketçi sanırım kendisi bence abartılmış ) Sevgili gelinimiz kayınvalidesine sev seve bakacakmıydı.? Hayır . Yine bakmak istemeyecekti. Şuan konuşulanlar sadece bahane ne olur dürüst olun.İnsan yeri gelir alt katındaki komşusuna bile bakar. İnsanlar muhtaçsa yardım edilir. Yada senden bir yardım isteniyorsa yapılır. Bu bir ömür sürecek bişey de değil zaten. 1 hafta bilemedin 10 gün rahatın kaçsın. Biraz zorlan ne olur ? Arkadaşlar insanın hayatta her şey başına gelir. Kimin ne olacağını bilemezsin. Belki birgün sen kayınvaline veya onun evine muhtaç olursun. ( İnşallah olmasın tabi öle şeyler ) Bu kadar katı düşünmeyin 2 günlük dünyada.pekı ne gerek var gorumcesı gelıp bakacaksa kadını gelının evıne tasımaya ?
gorumce anasına kendı evınde baksın
gelının evınde bakmak nıye
ya sımdı sobaymıs bılmemne hasta yatar yerınde sobayı da yakarlar
ev dogalgazlı olunca ayrı mı oluyor ?
resmen gelın bakıyor ayagına getıyorualr ısı
ayrıca kendı annen olsa falan bunları artık bırakalım ya
ben hıc gormedım burada bır gelının kendı anasından babasından sıkayet edıp evlılıgımı zora sokuyorlar dedıklerını
hep oglan anaları yenı evlıyken gelıp 6 ay kalıyorlar
hep oglan anaları her ısı karısıp eslerı kavga ettırıyorlar
hep oglan anaları hasta olunca gelının evınde kalmak ıstıyor
bı tek onlar ana olmus bı tek onlar evlat dogurmus
allah cezalarını versın boylelerının ( konu sahıbının kı nasıldır bılmıyorum da dusuncelı olsa zaten kadın kendı kabul etmemesı gerekıyor benım ıkı tane kızım var onlar bana bakar demesı lazım )
Evde bir tane çalışmayan evde oturan kız varken size gelmesi saçma ama kabahat kocanızda belki de hiç böyle bir şey talep etmiceklerdi. Evde bakacak kimse olmasa tabiki de yardımcı olurdunuz ama orada kızı dururken size gelmesi çok saçma.Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle size eşimin ailesni anlatayım kısaca. Eşimin babası hazır mezar bulsa içine girecek türden bir insan. Eşimin ablası ve kızkardeşi bekar ve hala babalarının evlerinde 30lu yaşlarındalar. Biri çalışıyor biri çalışmıyor. Benim evim doğalgazlı onların evi sobalı ve yan yana oturuyoruz. Fakat evim aşırı derecede rutubetli ki kızımın odası da ısınmıyor. O yüzden 3 yaşındaki kızımı sonbahardan ilkbahara kadar yatağını salona koyup orada yatırıyoruz. Kızımın odasınıda kapatıyoruz. Zaten fazlasıyla rutubet kokuyor. Ayrıca yatak odam çok küçük sadece yatağım sığıyor ve gardolabım kızımın odasında duruyor. Kızım ise uykusu aşırı derecede bozuk bir çocuk. Yeri gelir gece 1e 2ye kadar oturduğu olur babası uyurken biz salonda otururuz uyuyana kadar, yeri gelir sabahın 5inde uyanır oturur öğlene kadar, yeri gelir 2de 3te uyanır 7ye 8e kadar oturur falan böyle bir çocuk.
Bunları anlatmamın sebebi ise şu.
Kayınvalide kistten ameliyat oldu. Şuan hala daha hastanede. Allah şifa versin. Yakın bir zamanda çıkacak hastaneden fakat eşim annesinin bizim evde kalmasını teklif etti. Bense annesine kızımın uyku sebeplerinin ve evde onu yatırmaya yer olmadığını söyleyerek kabul etmedim. Kızımın küçük olduğunu ve evde 2 kız ve bir koca olduğunu bu durumda benim değil onların bakması gerektiğini söyledim. ayrıca sürekli yürütülmesi gerekiyormuş. ben 1,50 cm boyundayım ve eşimin annesi 1,80 küsür ve 90 kilonun üzerinde. Eşime bunları da söyleyip annesini yattığı yerden bile kaldıramayacağımı söyledim. Ayrıca eşimin annesi ilk ameliyatında bizde kaldığı zaman kayınpeder evimize 1 ekmek bile almamış karısı bizde kaldığı halde onun için ilaç parası kontorle gitmesi için bi yol parası bile vermemişti. Ki maddi durumumuz ilk ameliyatında çok daha kötüydü. İlk ameliyatında kızım yoktu ve eşimin büyük ablası da bizde kalmıştı. Ben eşime Ablasının da bizim evde kalması ve kızımın odasını kullanması şartıyla bu eve gelebileceklerini söyledim. Ama annesine benim bakamayacağımı söyledim. Ki sadece eşim çalışıyor ve maddiyat olarak da harç borç anca geçiniyoruz.
Eşim annesinin rutubetli yerde kalmasını istemediği için o odaya kızımın yatağını geçirmek istedi. Ve ablasının da gelmesini istemedi benim bakmamı istedi. Bense kabul etmedim ve zaten maddi olarak sıkıntıdayız ve babasından 5 kuruş para gelmeyeceğini annesine kendi evinde daha iyi bakılacağını söyledim ve büyük bir kavga ettik. Eşim bana annesine bakmam işime gelmediği için kavga çıkardığımı söyledi. Ben eşime de söyledim kimsesi olmasa evde iki bekar kız olmasa yatağından kaldıramasam da bir şekilde bakmaya çalışacağımı fakat şimdi benim değil onların bakması gerektiğni söyledim. 2 gündür sürekli kavga ediyoruz. Yukarıda söylediğim gibi evimle ve kızımla ilgili problemler varken ve evlerinde bakıcak birden fazla insan varken ben şimdi suçlu mu oluyorum? Eşimin dediği gibi 3 yaşındaki kızımı o rutubet kokan ve ısınmayan odaya koyamam. Ben kızımı düşündüğüm için ve kayınvalideye bakamayacağım için suçlu mu oluyorum? Sanki ikilemdeyim bi kızımı düşünüyorum bi eşimin söylediklerini. Haksızmıyım sizce?
konusulanlardan haberı olmayabılırValla şaka gibi. Kadının belki konuşulanlardan haberi bile yok. Kadın hasta farkında mısınız? Olacağı ameliyatta oldukça ağır bir ameliyat. Yani ev çok geniş büyük olsaydı .2 Görümce de olmasaydı . Kayınvalide de Zayıf minyon bir teyze olsaydı (Teyze 180 boyunda 90 kg basketçi sanırım kendisi bence abartılmış ) Sevgili gelinimiz kayınvalidesine sev seve bakacakmıydı.? Hayır . Yine bakmak istemeyecekti. Şuan konuşulanlar sadece bahane ne olur dürüst olun.İnsan yeri gelir alt katındaki komşusuna bile bakar. İnsanlar muhtaçsa yardım edilir. Yada senden bir yardım isteniyorsa yapılır. Bu bir ömür sürecek bişey de değil zaten. 1 hafta bilemedin 10 gün rahatın kaçsın. Biraz zorlan ne olur ? Arkadaşlar insanın hayatta her şey başına gelir. Kimin ne olacağını bilemezsin. Belki birgün sen kayınvaline veya onun evine muhtaç olursun. ( İnşallah olmasın tabi öle şeyler ) Bu kadar katı düşünmeyin 2 günlük dünyada.
Bu hafta gece çalışacak eşim. işe gitmeden önce gelmiş anlatıyor annesinin ameliyatını evet hepsini biliyorum ve en az senin kadar bende dua ediyorum biran önce iyileşmesi için diyorum hala ne gördün ki ne biliyosun ölüyodu diyorum sana diyo. kardeşin siz hastanedeyken aramasını ve beni durumdan haberdar etmesini söylemiştim herşeyi anlattı sağolsun dedim. hepsini biliyorum ve geldiğinden beride aynı şeyleri söylediğin için biliyorum diyorum bu sefer de annesini merak etmeyen kişi oluyorum.
Kizlar bakmiyormus diye bir sey olamaz gelin dahil bu gibi durumlarda herkes tasin altina elini koyacak.Yarin birgun kayinvalide kizlarini atmaz yine bastaci eder ama simdi cileyi ceken gelin olur.Niye butun sorumlulugu uzerine alsin?Kimsesiz muhtac olur amenna ama bu keyfiyettir yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?