- 5 Ekim 2015
- 633
- 414
- 18
- Konu Sahibi DuslerPerisi
-
Kızını rutubetli odada yatırmaya Nasıl gönlü el verecek eşinin annesi açıkta kalmayacak iki kızı bakar kimsesi olamasa tamam derdim ama bakacak insanlar varken kendi evine getirmek istemesi çok saçma bence De sen haklısınMerhaba arkadaşlar.
Öncelikle size eşimin ailesni anlatayım kısaca. Eşimin babası hazır mezar bulsa içine girecek türden bir insan. Eşimin ablası ve kızkardeşi bekar ve hala babalarının evlerinde 30lu yaşlarındalar. Biri çalışıyor biri çalışmıyor. Benim evim doğalgazlı onların evi sobalı ve yan yana oturuyoruz. Fakat evim aşırı derecede rutubetli ki kızımın odası da ısınmıyor. O yüzden 3 yaşındaki kızımı sonbahardan ilkbahara kadar yatağını salona koyup orada yatırıyoruz. Kızımın odasınıda kapatıyoruz. Zaten fazlasıyla rutubet kokuyor. Ayrıca yatak odam çok küçük sadece yatağım sığıyor ve gardolabım kızımın odasında duruyor. Kızım ise uykusu aşırı derecede bozuk bir çocuk. Yeri gelir gece 1e 2ye kadar oturduğu olur babası uyurken biz salonda otururuz uyuyana kadar, yeri gelir sabahın 5inde uyanır oturur öğlene kadar, yeri gelir 2de 3te uyanır 7ye 8e kadar oturur falan böyle bir çocuk.
Bunları anlatmamın sebebi ise şu.
Kayınvalide kistten ameliyat oldu. Şuan hala daha hastanede. Allah şifa versin. Yakın bir zamanda çıkacak hastaneden fakat eşim annesinin bizim evde kalmasını teklif etti. Bense annesine kızımın uyku sebeplerinin ve evde onu yatırmaya yer olmadığını söyleyerek kabul etmedim. Kızımın küçük olduğunu ve evde 2 kız ve bir koca olduğunu bu durumda benim değil onların bakması gerektiğini söyledim. ayrıca sürekli yürütülmesi gerekiyormuş. ben 1,50 cm boyundayım ve eşimin annesi 1,80 küsür ve 90 kilonun üzerinde. Eşime bunları da söyleyip annesini yattığı yerden bile kaldıramayacağımı söyledim. Ayrıca eşimin annesi ilk ameliyatında bizde kaldığı zaman kayınpeder evimize 1 ekmek bile almamış karısı bizde kaldığı halde onun için ilaç parası kontorle gitmesi için bi yol parası bile vermemişti. Ki maddi durumumuz ilk ameliyatında çok daha kötüydü. İlk ameliyatında kızım yoktu ve eşimin büyük ablası da bizde kalmıştı. Ben eşime Ablasının da bizim evde kalması ve kızımın odasını kullanması şartıyla bu eve gelebileceklerini söyledim. Ama annesine benim bakamayacağımı söyledim. Ki sadece eşim çalışıyor ve maddiyat olarak da harç borç anca geçiniyoruz.
Eşim annesinin rutubetli yerde kalmasını istemediği için o odaya kızımın yatağını geçirmek istedi. Ve ablasının da gelmesini istemedi benim bakmamı istedi. Bense kabul etmedim ve zaten maddi olarak sıkıntıdayız ve babasından 5 kuruş para gelmeyeceğini annesine kendi evinde daha iyi bakılacağını söyledim ve büyük bir kavga ettik. Eşim bana annesine bakmam işime gelmediği için kavga çıkardığımı söyledi. Ben eşime de söyledim kimsesi olmasa evde iki bekar kız olmasa yatağından kaldıramasam da bir şekilde bakmaya çalışacağımı fakat şimdi benim değil onların bakması gerektiğni söyledim. 2 gündür sürekli kavga ediyoruz. Yukarıda söylediğim gibi evimle ve kızımla ilgili problemler varken ve evlerinde bakıcak birden fazla insan varken ben şimdi suçlu mu oluyorum? Eşimin dediği gibi 3 yaşındaki kızımı o rutubet kokan ve ısınmayan odaya koyamam. Ben kızımı düşündüğüm için ve kayınvalideye bakamayacağım için suçlu mu oluyorum? Sanki ikilemdeyim bi kızımı düşünüyorum bi eşimin söylediklerini. Haksızmıyım sizce?
Şuraya yazılan yorumları hayretler içinde okudum. Ne melek ruhlu gelinler, gelin adayları varmış. Ama kv'lerine sorsak neler derler acaba. Ben çok konu gördüm ve bilenler bilir, ben kv bakamam, eşimin dedesi geliyor 1 hafta kalacak eyvah napcam yazan. Hepsine karşı çıktım. Kızdım. Ama bu olay farklı. Hayır konuyu okumadınız mı? Okuyup anlamadınız mı? Konu sahibi gelsin ama kardeşinde gelip ilgilensin demiş. Onu da kabul etmemiş neden? Evde oturuyor hemen yan yanalar neden gelmiyor.? Kadın minyon tipli, 180 boyunda kadını nasıl yürütsün, gezdirsin? Sobalı evde büyüdük çoğumuz ne oldu büyüdükte?
Kızı erkeği yok bu işin kimin evi daha uygun şarttaysa o bakar. 1 Hafta zahmet çeker ama ölmez yani. Nolur elalem elaleme bakıyor. Ne kadar bencil insalarsınız allah size muhtaç etmesin .
Hayır biride kadını sokağa mı atsınlar diye dramatize etti evi var niye sokakta kalacaksa
Kayınvalidelerin oğullarına örnek gösterdiği muhteşem gelin ve gelin adayları burada.
Kuş yuvası kadar bir ev (konu sahibi bu dediğimi yanlış anlama, dolabın bile yatak odana sığmamış onu vurguluyorum.)
El kadar çocuğunu rutubetli odaya yollayan bir baba.
Evde oturduğu halde annesini elin kızının evinevyollayan hayırlı iki kız evlat.
Burada hayırsız olan tek kişi "tamam gelsin ama kızı da gelsin ben ilgilenemem kaldırma yürütemem " diyen ufak tefek bir kadın.
Biri de yazmış boyu 180 ne kadar abartmışsın kadının kayınvalidesini tanıyor musun gördün mü ?benim annemin de botu 183 ablam 178 ben o civarlarda? Sırf birilerini eleştirmek için bu saçmalamak niye?
Siz ilerde kız annesi olsanız ve damadiniz evde iki kardeşi olduğu halde 90 kiloluk annesini ufak tefek kızınıza baktirmak istese ne yaparsınız?
Yazık o zaman sizin kızınıza. Kimsesi olmaz evi olmaz bakılır ama bu mecburiyet niye ?
Pardon ama bu kadının 3 tane çocuğu var, neden hep "kızları var, onlar baksın"a dönmüş olay?
3 çocuğu varsa üçü de bakacak, bu kadar basit.
Bu çocuklardan biri de konu sahibinin eşi.
3 gün konu sahibinin evinde kalır, sonraki 3 gün bir kızı bakar, sonraki 3 gün diğer kızı. Zaten iyileşip kendi işini gücünün görür hale gelir o kadar sürede.
Not: Ben konu sahibinin yerinde olsam eşimle konuşurdum, sen izin alıp bakacaksan gelsin kalsın, ama ben onun çocuğu değilim ve ona bakamam. Kendine güveniyorsan getir, burada kalsın derdim.
İş inatlaşmaya binerse de kendi anneme giderdim 10-15 gün tatile.
Konu sahibine sorum: Bu arada sizde kaldığı sürede kızınızı kendi yatak odanızda yatırsanız olmuyor mu?
Eşiniz annesi ile salonda uyusun, siz kızınızla odanızda uyuyun. Rutubetli oda kapalı kalsın yine.
Esasen 4 çocuğu var bir de evli çocuklu hastaneye ziyarete bile gelmeyen abla var
O da ipin ucundan tutmalı tabi ki
Direkt gelip bakamıyorsa yemek yapıp gönderebilir, gelen ziyaretçiler için evinde pasta-börek-kurabiye hazırlayıp getirir vs Ama kadının sadece evdeki bekar kızlarına yüklenmek de haksızlık. Sonuçta bir de oğlu var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?