Ameliyat Olan Kayınvalide Ve ona Bakma Meselesi

gayet geçerli nedenleriniz varmış
evdeki bekar görümce dururken size düşmez bakmak üstelik evinizin durumu da müsait değilmiş.
eşinizle kavga etmeden durumu anatmaya çalışın.

yine de fazla yapıcı bile davranmışsınız. kızı da gelsin ozaman diyerek.
alttan alan taraf olmayın tepenize bir kez çıkıldı mı sonra indirmek çok zor.
fırsatçı tipler anlattığınıza göre

benzeri bir olay başıma gelmişti..
eşimin anneannesi(annesi bile değil) -5 kızı 4 de oğlu var kadın 80 yaşında.
bizim bulunduğumuz şehirde ameliyat olacakmış
eşim bir anlık boşlukla ameliyattan sonra gitmezsiniz 2-3 hafta biz bakarız size demiş.. düşünün ki hamileyim ve 80 yaşındaki kadını indir kaldır..
annem de gelir yanında teyzelerim de olur dedi ama sonuçta o şekilde bile kabul etmek beni nekadar yoracaktı.

tamam gelsinler ben de gider rahatsızım diye 1 ay annemlerde kalırım ananeni ve yanında gelecekleri sen idare edersin hiç kusura bakma dedim çok da ciddiydim eğer gelirlerse gidecektim memlekete tatile.

yemedi tabi getiremedi ,

bence seni hastabakıcı yapmak istemişler. kendi evi dururken senin evine gelmesi çok saçma. kaynanana bakmak zorunda değilsin. kızları baksın. sakın taviz verme.

Maddi kaygılarınız dışındaki diğer konularda tamimiyle haklısınız..
Kızı ve eşi varken size düşmez. Ayrıca annesi değilde kızının orda uyumasını istemek bencilce.
Makul isteklerde bulunmuşsunuz. Ablası gelsin oda baksın.

Kızını rutubetli odada yatırmaya Nasıl gönlü el verecek eşinin annesi açıkta kalmayacak iki kızı bakar kimsesi olamasa tamam derdim ama bakacak insanlar varken kendi evine getirmek istemesi çok saçma bence De sen haklısın

Şuraya yazılan yorumları hayretler içinde okudum. Ne melek ruhlu gelinler, gelin adayları varmış. Ama kv'lerine sorsak neler derler acaba. Ben çok konu gördüm ve bilenler bilir, ben kv bakamam, eşimin dedesi geliyor 1 hafta kalacak eyvah napcam yazan. Hepsine karşı çıktım. Kızdım. Ama bu olay farklı. Hayır konuyu okumadınız mı? Okuyup anlamadınız mı? Konu sahibi gelsin ama kardeşinde gelip ilgilensin demiş. Onu da kabul etmemiş neden? Evde oturuyor hemen yan yanalar neden gelmiyor.? Kadın minyon tipli, 180 boyunda kadını nasıl yürütsün, gezdirsin? Sobalı evde büyüdük çoğumuz ne oldu büyüdükte?

Hayır biride kadını sokağa mı atsınlar diye dramatize etti evi var niye sokakta kalacaksa

kızları varken sizin bakmanız tabii ki olmaz gider görür annesini ama erkek evlat bakar düşüncesi var işte toplumda yani göz kulak olsun diye de anlamadım siz ona bakarken kızlar öbür evde keyif mi yapacaklar gelmeyecekler mi annelerinin yanına bakmaya hiç gelirler heralde tek bırakmazlar yine de kendi evinde kalması daha makul. karaciğer kisti ameliyatı da basit bir ameliyat değil gerçekten dediğim gibi erkek evlat olduğu için öyle oluyor.

Kızı erkeği yok bu işin kimin evi daha uygun şarttaysa o bakar. 1 Hafta zahmet çeker ama ölmez yani. Nolur elalem elaleme bakıyor. Ne kadar bencil insalarsınız allah size muhtaç etmesin .

Konu başka biri olsa neyse ama yorum yapmadan duramadım. Bu kv, kp konularında en ılımlı yorumlar yapan kişilerden biridir, uzun zamandır burada olduğum için az çok bilirim tek bir yorumla bencil olduğuna nasıl karar verdiniz? Kişilik analizi mi yapıyorsunuz? Kadının evi kaloriferli diye mi uyun şartta oluyor? Rutubetli küçücük bir ev, dolabı kızının odasında. Bu evin hangi şartları uygun ? Siz hiç rutubetli bir evde yaşadınız mı ? Öğrenci iken yaşadım, kolumda bacağımda güç olmuyordu ağrıyordu. sürekli solunum yollarımdan doktora. hatta gözlerim tahriş bile oldu doktorum rutubetli evlerde küf oluyor farkında olmadan özlerin temas etmiş olabilir dedi. öğrenciyim ev yok 1 yıl sonra kurtuldum şükür. Kaldı ki bebekler daha kolay yakalanıyor. bu evin uygun olan yeri penceresinin altında petek olması mı?

Hayır biride kadını sokağa mı atsınlar diye dramatize etti evi var niye sokakta kalacaksa

Aynen işte saçma olan tarafı bu, bu kadının zaten evi var. Evinde 2 kız var. Biri sürekli evde bu kızlar 15 -16 yaşında değil. Yine konu sahibi makul davramış görümcenin de gelmesini istemiş.

Kayınvalidelerin oğullarına örnek gösterdiği muhteşem gelin ve gelin adayları burada.
Kuş yuvası kadar bir ev (konu sahibi bu dediğimi yanlış anlama, dolabın bile yatak odana sığmamış onu vurguluyorum.)
El kadar çocuğunu rutubetli odaya yollayan bir baba.
Evde oturduğu halde annesini elin kızının evinevyollayan hayırlı iki kız evlat.
Burada hayırsız olan tek kişi "tamam gelsin ama kızı da gelsin ben ilgilenemem kaldırma yürütemem " diyen ufak tefek bir kadın.
Biri de yazmış boyu 180 ne kadar abartmışsın kadının kayınvalidesini tanıyor musun gördün mü ?benim annemin de botu 183 ablam 178 ben o civarlarda? Sırf birilerini eleştirmek için bu saçmalamak niye?
Siz ilerde kız annesi olsanız ve damadiniz evde iki kardeşi olduğu halde 90 kiloluk annesini ufak tefek kızınıza baktirmak istese ne yaparsınız?
Yazık o zaman sizin kızınıza. Kimsesi olmaz evi olmaz bakılır ama bu mecburiyet niye ?

Bencilsiniz diyenler bence abartiyor. Konu sahibi de kayinvalideye bakmaktan gocunan biri gibi gelmedi bana. Bu sartlarda evinde kalip kizlarinin bakmasi daha makul. Gelin de gerekirse her gun gider ne gerekiyorsa yapar, yan yanaymis zaten evler, yemek vs yapabilirsiniz. Kizi erkegi yok, kimin sartlari daha uygunsa, kimin bakmasi daha makulsa,hasta nerede rahat edecekse orda bakilir bana gore. Ama kayinvalide nasil kizlar basil ,detay verilmemis. Kizlar ilgilenmiyorsa bakmiyorsa, kendk halinde kizlarsa, kayinvalidebizi uzeceklerse, kayinvalideniz de oglumda kalayim istiyorsa kizlarina guvenmiyorsa o zaman gelsin basimin ustunde yeri var der, kadincagizi rahatlatirim.

Pardon ama bu kadının 3 tane çocuğu var, neden hep "kızları var, onlar baksın"a dönmüş olay?
3 çocuğu varsa üçü de bakacak, bu kadar basit.
Bu çocuklardan biri de konu sahibinin eşi.
3 gün konu sahibinin evinde kalır, sonraki 3 gün bir kızı bakar, sonraki 3 gün diğer kızı. Zaten iyileşip kendi işini gücünün görür hale gelir o kadar sürede.

Not: Ben konu sahibinin yerinde olsam eşimle konuşurdum, sen izin alıp bakacaksan gelsin kalsın, ama ben onun çocuğu değilim ve ona bakamam. Kendine güveniyorsan getir, burada kalsın derdim.
İş inatlaşmaya binerse de kendi anneme giderdim 10-15 gün tatile.

Konu sahibine sorum: Bu arada sizde kaldığı sürede kızınızı kendi yatak odanızda yatırsanız olmuyor mu?
Eşiniz annesi ile salonda uyusun, siz kızınızla odanızda uyuyun. Rutubetli oda kapalı kalsın yine.

Ağzın bal yesin

Olay aslında insanların her durumda mantıklı makul ve objektif olması, empati yapabilmesi, eş annesi ya da kendi annesi olmasi değil mesele, evi bu kadar elverişsiz ise kendi annesi de gelip kalmasın mesela, annesine de kendi evinde bakılsın, ameliyat olmuş burnundan rutubetli bir evde olmamalı, 2 kızı var gelin de gün içinde gidip yardimci olmaya gönüllü dahasını beklemek demagoji oluyo artık

Amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi bir düşünmek lazım

Haklisin, cocuguna gore hareket etmek zorundasin. Ayrica iki kizi var bakabilecek. Ben kizi olsam zaten kendim bakmak isterim, gelindense. Esin de cok dert ediyorsa kendi baksin orda kalip. Ne mantiksiz dusuncelere sahip bazi erkekler.

Esasen 4 çocuğu var bir de evli çocuklu hastaneye ziyarete bile gelmeyen abla var

Esasen 4 çocuğu var bir de evli çocuklu hastaneye ziyarete bile gelmeyen abla var

O da ipin ucundan tutmalı tabi ki
Direkt gelip bakamıyorsa yemek yapıp gönderebilir, gelen ziyaretçiler için evinde pasta-börek-kurabiye hazırlayıp getirir vs Ama kadının sadece evdeki bekar kızlarına yüklenmek de haksızlık. Sonuçta bir de oğlu var.

Sart surt anlamam bendede 3 gorumce var asla ben bakmam kvye kendi kizlari dururken o iş geline dusmuyor.Rutubet,bebek olmasa bile. Eşin çok biliyormuş .Oturup kendi bakcak sanki bide diretiyor

Zaten onlar baksın konu sahibi ve eşi Karamürsel sepeti gibi kırıtsın denmiyor ki..gelin zaten gün içinde giderim diyo, herseyden evvel ben o evde hasta bakılmasını sağlıklı bulmuyorum rutubetli odanın kapısı kapalı bile dursa havayı etkiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…