Ameliyat olduğumu nasıl söylemeliyim?

Ben de evlenmeden yaklaşık 3 yıl önce tesadüfen yumurtalığımdaki kisti öğrenmiştim. Üç doktora gittim, üçü de ameliyata gerek olmadığını söyledi. ( Son gittiğimde 7 cm'di.) Çocuk konusunda da hiçbiri net bir biçimde olur demedi hatta ameliyat olmadığım halde size bahsedilen ihtimallerden bahsedildi. Hayatımda biri de vardı, net bir biçimde konuştum, böyle bir durum var, çocukları çok sevdiğini de biliyorum ama benim çocuğum olmayabilir, ayrılırsan da bu aşamada sana kızmam/küsmem dedim.
Ben seninle çocuğum olsun diye evlenmiyorum, Allah nasip ederse olur, etmezse olmaz, benden de kaynaklanabilir, senden de, demişti.
Kesinlikle gizlemeyin, eğer bunun için evlenmeyecekse, evlenmesin. Ancak Allah '' Ol '' dedikten sonra olamayacak şey yok, ben o kistle hamile kaldım, şuanda da 11 cm oldu. Normal bir gebelik gibi mi derseniz, tabii ki riskli, erken doğum riskim var şuan, daha stresli geçiyor. Velhasıl nasipte ne varsa o yaşanıyor.

Herkese merhaba,
Buradan sizlerle dertlerimi paylaşıp bana yardımcı olmanız çok hoşuma gidiyor. Sanırım bağımlılık yaptınız ve bugün de bir derdimi sizlere açmak istedim.

Ben yaklaşık bir yıl önce yumurtalık kisti ameliyatı oldum. Karnım boydan boya kesildi. Sol yumurtalığımdan 25 cm'lik, sağ yumurtalığımdan 10 cm'lik dermoid kist çıkartıldı. Sol yumurtalığım ve sol tüpüm de alındı. Yani tek yumurtalığım, tek tüpüm ve rahmim var. Ameliyattan birkaç ay sonra sağ yumurtalığımda tekrar dermoid kist oluştu. Şimdi 3 aylık periyotlarla takip ediliyor. Kist üretmeye yatkın bir bünyem varmış. Hem radyologların hem de jinekologların söylediğine göre hemen gebe kalmam öneriliyor. Bir an önce evlen ve çocuk yap deniyor. Tek yumurtalığım olduğu için zaten şansım biraz azaldı çocuk konusunda, bir de kist tekrarladığı için ve bu kistin tek tedavisi cerrahi olduğu için, bir daha ameliyat olursam da yumurta rezervlerim biraz daha azalacağı için bunu söylüyorlar.

Benim şu anda hayatımda kimse yok. Uzun bir süre de olmayacak gibi görünüyor. Henüz 23 yaşındayım ve evlensem bile ilk 5 yıl çocuk yapmam diyordum kendi kendime. 30 yaşıma yakın isterdim. Bu durumu diyelim birisi ile tanışırsam ve işler ciddileşirse nasıl söylemeliyim? Hangi aşamada söylenir? O kişinin ailesinin bilmesine gerek var mı? (Benim ailem dışında kimse bilmiyor, sadece kist alındığını biliyorlar ama kaybımın olduğu bilinmiyor.) Karnım da boydan boya kesildiği için uzun bir çizgi olarak ameliyat izim var. Ben bunları sorun etmiyorum ama karşımdaki kişi belki sorun edecek onu bilemiyorum şimdi. Nasıl söylenir diye ablalarımdan fikir almak istedim.

Bir de çevrenizde tek yumurtalığı olup da sorunsuz bir şekilde gebe kalan var mı?

Lütfen jinekolojik muayenelerinizi ihmal etmeyin. Ben yandım siz de yanmayın. Hiçbir şikayetiniz yoksa bile yılda 1 kere gidin. Neredeyse bir bebek kadar büyük iki kist büyütmüşüm içimde ve ruhum duymamış. Bu da kamu spotu olsun. :) Şimdiden teşekkürler.

Neden yumurtalarınızı dondurmuyorsunuz bunu size jinekolog önermedi mi

Arkadasım tek overle ikiz doğurdu.
Veren Allah verir.

İlişkide evliliğe giden yol olunca bu konuyu acın ve acıklayın. Yalnız ezik ezik değil çok normal bir sekilde.
Karsı ailenin bilmesi gerekmez ama es adayı boşbogazsa paylasabilir. Sakın söyleme denmez. Bu benim özelim dersiniz eşek değilse anlar.
İz bence hiç sorun değil ama onun çözümü de vardır plastik cerrahiye danışın.

Bence bu durumu kafanıza takmayın

Yani ameliyat olmuş olmak tek yumurtalığın olmaması vs evlenmeye engel değil

Doktorlar biraz korkutmuş ama o esnada yumurta donduralım dememeleri garip

Bir tanıdık kanser teşhisi aldığında nişanlıydı tedaviye başlamadan evlendi

Ama süreçte yumurtalarını doldurtmamış çok şaşırmıştım

Yani o sağlıkçı eşi bu tarz bir ortamda çalışıyor ama onlar bunu yapmamışlardı

Size tavsiyem Pazartesi birkaç yerden bilgi alın

Stresiniz azalır yumurta toplanması vs çok zor değil

Yumurtla dondurmak için sanırım amh değerinin 1’in altında olması gerekiyor mevzuat gereği. Sizin amh ye bakilmis miydi? Tek yumurtalıkla hamile olan benim de bir tanıdığım var. Simdiden derdine dusmeyin ama garanti cozumu varsa bakin tabi ki. Insallah gonlunuze gore olur her sey.

Herkese merhaba,
Buradan sizlerle dertlerimi paylaşıp bana yardımcı olmanız çok hoşuma gidiyor. Sanırım bağımlılık yaptınız ve bugün de bir derdimi sizlere açmak istedim.

Ben yaklaşık bir yıl önce yumurtalık kisti ameliyatı oldum. Karnım boydan boya kesildi. Sol yumurtalığımdan 25 cm'lik, sağ yumurtalığımdan 10 cm'lik dermoid kist çıkartıldı. Sol yumurtalığım ve sol tüpüm de alındı. Yani tek yumurtalığım, tek tüpüm ve rahmim var. Ameliyattan birkaç ay sonra sağ yumurtalığımda tekrar dermoid kist oluştu. Şimdi 3 aylık periyotlarla takip ediliyor. Kist üretmeye yatkın bir bünyem varmış. Hem radyologların hem de jinekologların söylediğine göre hemen gebe kalmam öneriliyor. Bir an önce evlen ve çocuk yap deniyor. Tek yumurtalığım olduğu için zaten şansım biraz azaldı çocuk konusunda, bir de kist tekrarladığı için ve bu kistin tek tedavisi cerrahi olduğu için, bir daha ameliyat olursam da yumurta rezervlerim biraz daha azalacağı için bunu söylüyorlar.

Benim şu anda hayatımda kimse yok. Uzun bir süre de olmayacak gibi görünüyor. Henüz 23 yaşındayım ve evlensem bile ilk 5 yıl çocuk yapmam diyordum kendi kendime. 30 yaşıma yakın isterdim. Bu durumu diyelim birisi ile tanışırsam ve işler ciddileşirse nasıl söylemeliyim? Hangi aşamada söylenir? O kişinin ailesinin bilmesine gerek var mı? (Benim ailem dışında kimse bilmiyor, sadece kist alındığını biliyorlar ama kaybımın olduğu bilinmiyor.) Karnım da boydan boya kesildiği için uzun bir çizgi olarak ameliyat izim var. Ben bunları sorun etmiyorum ama karşımdaki kişi belki sorun edecek onu bilemiyorum şimdi. Nasıl söylenir diye ablalarımdan fikir almak istedim.

Bir de çevrenizde tek yumurtalığı olup da sorunsuz bir şekilde gebe kalan var mı?

Lütfen jinekolojik muayenelerinizi ihmal etmeyin. Ben yandım siz de yanmayın. Hiçbir şikayetiniz yoksa bile yılda 1 kere gidin. Neredeyse bir bebek kadar büyük iki kist büyütmüşüm içimde ve ruhum duymamış. Bu da kamu spotu olsun. :) Şimdiden teşekkürler.

Geçmiş olsun öncelikle . İlişki evliliğe gidiyorsa söylenmeli başta tabi ki ve bu sadece sizi ve eş kişisini ilgilendirir . Ailesinin bilmesine gerek yok.

benim amcamın kızı da tek yumurtalığını aldırdıktan sonra tüp bebek denemesine başlayacağı ay kendiliğinden hamile kalmıştı. bu işler nasip işi. olmayacağı varsa sorun yokken bile olmuyor. karşınızdaki insana da güvendiğiniz an bunu söylemekten çekinmeyin. ayıp bir şey değil sonuçta bu bir sağlık sorunu. eğer panikliyorsanız yumurta dondurma işlemini güzelce araştırın. çok geçmiş olsun

Daha çok gençsiniz, evet zor bir durumunuz var sırf çocuk sahibi olmak işin işleri aceleye getirmek mantıklı değil. Yumurtalarınızı devlette donduramasanız da özelde dondurabilirsiniz diye biliyorum. Ücretini verdikten sonra şart aramazlar. Hem içiniz rahat eder hem de aceleyle yanlış tercihler yapmazsınız. Eğer hayatınıza biri girerse de en azından sevgili olmasan söylemeniz gerekmez bence. Onu da benim çocuğun olma ihtimali düşük diye söylemenize gerek yok bence, geçirdiğiniz ameliyattan ve yaşama ihtimaliniz olan sıkıntılardan bahsedebilirsiniz. Burada mevzu çocuk sahibi olmak olmasa bile zaten insan sağlık problemlerini sevgilisiyle paylaşmak ister. O konuşma doğal bir şekilde gerçekleşir. Ama ailesine söyleme işlerine falan girmeyin partneriniz bilse yeter. Çok geçmiş olsun.

Herkese merhaba,

Geçen bu platformda bi yazı okudum hanımefendinin biri iki tüpünüde kaybetmiş ama umudunu kaybetmemiş defalarca tüp bebek yaptırmış ve şu an oğlu vardı tek bir yumurtanz sağlıklı olsun yeter gerisini düşünmeyin isteğdi kadar kist yapsın sağlıklı yumurtaları engellemycekse eğer

Benim bir arkadaşım 28 yaşında erken menopoz tedavisi görmeye başladı ve 32 yaşında komple menapoza girdi. Malasef yumurta verme şansı da olmadı,neden bilmiyorum çok soramadım. Şu anda 35 yaşında ve bekar.

O bana demişti ki sadece anne olmak için hayatını mahvedecek bir insan ile evlenmek ne derece doğru? Çok haklı. Yada aceleyle haketmeyen birini baba yaparsan ve çocuğun hayat boyu travmayla yaşarsa ne olacak? Anne olmak isteyip olamamak çok zor biliyorum. Benim de bir süre olmadı , üstüne ilk bebeğimin karnımda kalbi durdu, hiç anne olamayacağım diye çok ağladım. Ben ağladıkça eşim biz deneyelim, olmazsa bize ihtiyacı olan bir bebek nasip olur inşallah kurumdan dedi sürekli. Belki hiç sorun olmayacak ve anne olacaksın. Belki yumurtalarını dondurma şansın var. Belki evlatlık alırsın. Belki çocuk istemeyen birine aşık olursun. Belki karşında ki insan seni öyle sever ki bunu hiç umursamaz. Şimdiden en kötüyü düşünüp stres olmak senin için hiç iyi değil. Kistler çok etkileniyor stresten.

Yumurtla dondurmak için sanırım amh değerinin 1’in altında olması gerekiyor mevzuat gereği. Sizin amh ye bakilmis miydi? Tek yumurtalıkla hamile olan benim de bir tanıdığım var. Simdiden derdine dusmeyin ama garanti cozumu varsa bakin tabi ki. Insallah gonlunuze gore olur her sey.
tek şart amh değil, kanser vs gibi yarın öbür gün gebe olmana engel teşkil edebilecek sağlık sorunlarının raporlanması halinde de dondurabiliyorsun. devlet bedava galiba özelde parasını veriyorsun zaten. yönetmelik var bununla ilgili bakmak lazım, doktorlarda bilir.

Ah canım, ben de senin yaşında aynı kist sebebiyle bir yumurtalığımı kaybettim.18 yaşında kist çıkmıştı, ameliyat korkum yüzünden erteledim. Ağrı vs de olmayınca ruhum duymadı. Kistim 3 cm idi. Büyümemişti ama yumurtalığımı çürütüğü için almak zorunda kaldılar. Sağ yumurtalığımda sağlam yumurta kalmamış doktorum öyle dedi. Kalsa, fındık tanesi kadar bile olsa doku bırakıyoruz dedi. Belki hemen ameliyat olsam kendime bu zararı vermezdim. Çok pişmanım.

Doktor bana da evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı erteleme dedi. Üzerinden 10 yıl geçti, yeni evlendim. Henüz çocuk sahibi olabilecek durumda değiliz, korunuyoruz. Yaşım 32, çocuk sahibi olmayı istiyorum ama bu iş nasip. Sırf bu sebeple bir evlilik yapma. Evlendikten sonra hiçbir rahatsızlığın olmasa da çocuk sahibi olamayabilirsin. Eğer inanıyorsan, bunu canı veren Allah, O ne zaman dilerse o zaman olur. Bizler sadece vesileyiz bir canın dünyaya gelmesi için. Burada işi kadere bırakmak -önlemlerimizi alarak tabii ki- psikolojini ayakta tutmana yardımcı olabilir.

Ameliyattan sonra, önce 3 aylık, sonra 6 aylık sonra da 1 yıllık aralıklarla kontrole gittim. Hala gidiyorum.
Kalan yumurtalığımda PKO tespit edildiği için 3 ay boyunca ilaç kullandım, sonra o da iyileşti. O günden beri en fazla senede 1 kez adet düzensizliği yaşadım. Psikolojim öyle bozuldu ki döngümün 35. günü adetim gelmezse bütün gece ağlayarak ertesi gün doktora koşardım. Doktorlar senede 1 kez olan düzensizliğin normal olduğunu söylediler. Benim döngüm 30 gündü, 30. günden itibaren takıntılı bir şekilde tek düşündüğüm o ay adet olup olmayacağım olurdu. Hala her ay gerilirim ya bir sorun çıkarsa diye. Allah korusun.

Ameliyattan 5 yıl sonra hayatıma girdi eşim. Evvelden arkadaşımdı, güvendiğim bir insandı. O yüzden ilişkimizin 2. haftasında sana bir şey söylemem lazım diyerek durumu anlattım. Çocuk sahibi olmama şu an için engel değil ama durum bu, senin için sorun olacaksa en baştan birbirimizi hiç üzmeyelim dedim. Endişelendi ama ben açıklayınca rahatladı hatta ben evlenip çocuk sahibi olmak istediğimi söyleyince '40 yaşına kadar doğurursun artık teknoloji ilerledi' derdi (kendisine bu konudaki anlayışsızlığı için çok kızgınım orası ayrı, onun derdi çok başkaydı o zaman.)

Ameliyat izime ben çok üzülmüştüm başta. Hala da üzülürüm karnıma bakıp :( doktorlarımın dikişi muazzam attığını söyledi bakan diğer doktorlar. Hatta internler gelip dikişinize bakabilir miyiz demişlerdi :D Contractubex diye bir krem var yara izi için, onu kullandım. Kahverengi bir çizgi şeklinde iz kaldı. İlk iki yıl ağrıdı, şişliği uzun süre geçmedi. Soğuk havalarda sızlardı. Artık eskisi kadar değil çok şükür. Rengi de açıldı zamanla. Eşim farkına bile varmadığını söylüyor, kendisini hiç rahatsız etmiyormuş. İlk gördüğünde dikiş yerimi öpmüştü, çok duygulanıp ağlamıştım. Sağolsun bu konuda beni hiç üzmedi.

Ameliyat benim psikolojimi çok kötü etkiledi. İlk 3 gün HİÇ uyuyamadım. 10 dakika dalsam kabusla uyandım. 1 yıl kendime gelemedim. Anneme yanımda yat derdim kabus görmeden uykuya dalabilmek için. Ağır bitki çayları ile uykuya dalabildim. Obsesyona dönmeye başladı, başka bir şey düşünemez oldum. Sürekli ağlıyordum. Okuldan da yeni mezun olmuştum, iş ararken evde kalınca dipsiz bir kuyuya düşmüş oldum. O arada Fince öğrenmeye başladım. Kendimi bu takıntıdan kurtarmak için bu durum ne zaman aklıma gelse bir online platformdan Fince çalışıyordum. Sonra yüksek lisansa başladım da kafam dağıldı biraz. Sadece adet dönemleri gerilirdim bir şey çıkacak mı diye. Yıllar geçtikçe stresim azaldı. Şimdi sadece kontrollere giderken geriliyorum ister istemez. Evlendikten sonra ilişki sırasında ağrı yaşayınca yine doktora koştum tabi. Acaba kist mi var ondan mı ağrı oluyor diye. Sanırım rahmim devie olduğu için (ameliyattan sonra hafif bir dönme oldu rahmimde) bazen ağrı duyuyordum. Doktor normal dedikten sonra sadaka verdim sevincimden.

Doktorlarım şu an çocuk sahibi olmama bir engel olmadığını söylüyorlar. Tek yumurtalıkla 5 çocuk sahibi olunabilir diyorlar. Ayrıca anneannem ve bir komşumuz da tek yumurtalıkla hamile kalmışlar. Çok fazla kadının bu durumda olduğuna eminim. Hamile kalırsam sana haber vereceğim, söz :)

Yumurta dondurmayı sorduğumda bana gerek yok dediler. Bu konuyu doktorunla konuşursan, en doğru bilgiyi ondan alırsın.

Benimde sağ yumurtalığımda sürekli çikolata kisti oluşur.Yani aktif bi yumurta değil ki çikolata kisti infertilite sebebi.Buna rağmen ikinci bebeğime hamileyim.Düzenli kontrollerinizi yaptırın önleminizi alın gerisi takdiri ilahi ☺️

Bende amh değerine bakılmadı ama çok merak ediyorum. Amin inşallah, çok teşekkürler.

Sadece dua etmek istedim senin icin. Rabbim sana seni sevecek, senin de onu sevecegin hayirli bir es ve hayirli evlat versin. Guzel hayirli haberlerini duymayi bize de nasip etsin. Amin.
Çok teşekkür ederim, amin Allah razı olsun :)

Ah canım, ben de senin yaşında aynı kist sebebiyle bir yumurtalığımı kaybettim.18 yaşında kist çıkmıştı, ameliyat korkum yüzünden erteledim. Ağrı vs de olmayınca ruhum duymadı. Kistim 3 cm idi. Büyümemişti ama yumurtalığımı çürütüğü için almak zorunda kaldılar. Sağ yumurtalığımda sağlam yumurta kalmamış doktorum öyle dedi. Kalsa, fındık tanesi kadar bile olsa doku bırakıyoruz dedi. Belki hemen ameliyat olsam kendime bu zararı vermezdim. Çok pişmanım.

Doktor bana da evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı erteleme dedi. Üzerinden 10 yıl geçti, yeni evlendim. Henüz çocuk sahibi olabilecek durumda değiliz, korunuyoruz. Yaşım 32, çocuk sahibi olmayı istiyorum ama bu iş nasip. Sırf bu sebeple bir evlilik yapma. Evlendikten sonra hiçbir rahatsızlığın olmasa da çocuk sahibi olamayabilirsin. Eğer inanıyorsan, bunu canı veren Allah, O ne zaman dilerse o zaman olur. Bizler sadece vesileyiz bir canın dünyaya gelmesi için. Burada işi kadere bırakmak -önlemlerimizi alarak tabii ki- psikolojini ayakta tutmana yardımcı olabilir.

Ameliyattan sonra, önce 3 aylık, sonra 6 aylık sonra da 1 yıllık aralıklarla kontrole gittim. Hala gidiyorum.
Kalan yumurtalığımda PKO tespit edildiği için 3 ay boyunca ilaç kullandım, sonra o da iyileşti. O günden beri en fazla senede 1 kez adet düzensizliği yaşadım. Psikolojim öyle bozuldu ki döngümün 35. günü adetim gelmezse bütün gece ağlayarak ertesi gün doktora koşardım. Doktorlar senede 1 kez olan düzensizliğin normal olduğunu söylediler. Benim döngüm 30 gündü, 30. günden itibaren takıntılı bir şekilde tek düşündüğüm o ay adet olup olmayacağım olurdu. Hala her ay gerilirim ya bir sorun çıkarsa diye. Allah korusun.

Ameliyattan 5 yıl sonra hayatıma girdi eşim. Evvelden arkadaşımdı, güvendiğim bir insandı. O yüzden ilişkimizin 2. haftasında sana bir şey söylemem lazım diyerek durumu anlattım. Çocuk sahibi olmama şu an için engel değil ama durum bu, senin için sorun olacaksa en baştan birbirimizi hiç üzmeyelim dedim. Endişelendi ama ben açıklayınca rahatladı hatta ben evlenip çocuk sahibi olmak istediğimi söyleyince '40 yaşına kadar doğurursun artık teknoloji ilerledi' derdi (kendisine bu konudaki anlayışsızlığı için çok kızgınım orası ayrı, onun derdi çok başkaydı o zaman.)

Ameliyat izime ben çok üzülmüştüm başta. Hala da üzülürüm karnıma bakıp :KK43: doktorlarımın dikişi muazzam attığını söyledi bakan diğer doktorlar. Hatta internler gelip dikişinize bakabilir miyiz demişlerdi :KK70: Contractubex diye bir krem var yara izi için, onu kullandım. Kahverengi bir çizgi şeklinde iz kaldı. İlk iki yıl ağrıdı, şişliği uzun süre geçmedi. Soğuk havalarda sızlardı. Artık eskisi kadar değil çok şükür. Rengi de açıldı zamanla. Eşim farkına bile varmadığını söylüyor, kendisini hiç rahatsız etmiyormuş. İlk gördüğünde dikiş yerimi öpmüştü, çok duygulanıp ağlamıştım. Sağolsun bu konuda beni hiç üzmedi.

Ameliyat benim psikolojimi çok kötü etkiledi. İlk 3 gün HİÇ uyuyamadım. 10 dakika dalsam kabusla uyandım. 1 yıl kendime gelemedim. Anneme yanımda yat derdim kabus görmeden uykuya dalabilmek için. Ağır bitki çayları ile uykuya dalabildim. Obsesyona dönmeye başladı, başka bir şey düşünemez oldum. Sürekli ağlıyordum. Okuldan da yeni mezun olmuştum, iş ararken evde kalınca dipsiz bir kuyuya düşmüş oldum. O arada Fince öğrenmeye başladım. Kendimi bu takıntıdan kurtarmak için bu durum ne zaman aklıma gelse bir online platformdan Fince çalışıyordum. Sonra yüksek lisansa başladım da kafam dağıldı biraz. Sadece adet dönemleri gerilirdim bir şey çıkacak mı diye. Yıllar geçtikçe stresim azaldı. Şimdi sadece kontrollere giderken geriliyorum ister istemez. Evlendikten sonra ilişki sırasında ağrı yaşayınca yine doktora koştum tabi. Acaba kist mi var ondan mı ağrı oluyor diye. Sanırım rahmim devie olduğu için (ameliyattan sonra hafif bir dönme oldu rahmimde) bazen ağrı duyuyordum. Doktor normal dedikten sonra sadaka verdim sevincimden.

Doktorlarım şu an çocuk sahibi olmama bir engel olmadığını söylüyorlar. Tek yumurtalıkla 5 çocuk sahibi olunabilir diyorlar. Ayrıca anneannem ve bir komşumuz da tek yumurtalıkla hamile kalmışlar. Çok fazla kadının bu durumda olduğuna eminim. Hamile kalırsam sana haber vereceğim, söz :)

Yumurta dondurmayı sorduğumda bana gerek yok dediler. Bu konuyu doktorunla konuşursan, en doğru bilgiyi ondan alırsın.
Benim de ilk öğrendiğimde 15 cm imiş. Araya pandemi girince 3 ayda 25 cm olmuş maalesef.
Ben de contractubex kullandım bir süre ama sonrasında bıraktım. Şimdi de geç mi oldu diye düşünüyordum. Devam edeyim bari.
İnşallah güzel haberlerinizi bekliyor olacağım :)

Benim kankam tek yumurtalıkla 38 yaşında doğum yaptı.
Yumurtalarını dondur. Evli kadınlara rahimden, Evlenmemiş kızlara göbekten yapıyorlar toplama işlemini.

konu sahibi imtihanlar farkli.ben de nisanliyken kor olma ihtimalimi ogrenmistim kisa surede %40 gibi bir kayip oldu esime ayrilalim dedim o istemedi vs hayat bizim planladigimiz gibi gitmiyor.ustune sebebsi infertilite dendi cocuk tedavisi gorduk .
benim size tavsiyem ilerde pisman olmamak icin yumurta dondurun .sonrasini dogru kisiyle karsilasinca dusunursunuz

Back
X