- 1 Şubat 2008
- 1.108
- 12
- 158
- Konu Sahibi BENRUYARUYA
-
Evet cnm haftada bir uyguluyorum ve baya uzadi saclarim, kardesleriminde dikkatini cekmis onlarada tavsiye ettim onlarda uyguluyor artik:) sarmsakinda iyi geldigini biliyorum ama ben kokusundan korkuyorum o yuzden yapmadim, sende koku yapmiyor mu?
Canım inşallah sende de etkisini gösterir, zaten yaşlılık belirtilerini bile engelliyormuş yani sadece gözaltı ve çevresine değil tüm cildine rahatlıkla sürebilirsin, doğal olduğu için hiçbir yan etkisi yok, antioksidan özelliğinden dolayı suya damlatarak içebilirsinde, yüksek tansiyona, kalbe ve kansere iyi geliyormuş ayrıca. Gelişme olursa yazarsın canım.opuyorumnanaktan
Canım şimdi aktardan geliyorum.Azönce üşenmeden hazırlanıp gittim aktara ve aldım üzüm çekirdeği yağını.Ayyy 5lira tuttu,bişe değil;ama oraya gidince başka bitkisel şeyleri v e başka başka şeyleri görünce tahrik oldum,20lira harcayıp geldim.iyi yapmışmıyyım:roflol:
kızlar ben birşey soracagım ameliyattan sonra morluklar geçmesi için ne kullanıyorsunuz. Ayrıca ben sivilcelerim için aspirin kullanıyorum
kızlar ben birşey soracagım ameliyattan sonra morluklar geçmesi için ne kullanıyorsunuz. Ayrıca ben sivilcelerim için aspirin kullanıyorum
Canım demek sütte kaynatıyorsun. Hımm yarın diğer malzemeleri de alıp hazırlayim bari. Ayyy karanfilin kokusuna bayılırım. Karanfil karanfil koksun saçlarım. hihoyyytCanım küçük bir cezve süte 7-8 diş sarımsak koy kaynat sonra sütün içinden çıkarıp doğrayıp kat şampuanına, bu şekilde sarımsağın kokusu süte çıkıyor ama vitaminleri vs. kendi içinde hapsoluyor, kesinlikle sarımsak kokmuyor, koksaydı iki gündür insan içine çıkamazdım, hatta bu şekilde yapınca mis gibi çam,menekşe ve karanfil kokuyor. Ben öncesinde de bıttım sabunuyla yıkıyorum, sarımsaklı şampuanı saçımı köpürttürdükten sonra beş dakika kadar bekletiyorum kafamda bu arada vücudumu köpüklüyorum, yüzümü sabunluyorum, topuklarımı ponzalıyorum falan bir şekilde oyalanıyorum sonra duruluyorum saçlarımı, banyodan çıktıktan sonrada iki gündür jöle sürmüyorum, önceden jöle sürmeden papaz gibi kabarır, tülenirdi :))) şimdi sadece elidorun durulanmayan kreminden azcık sürüp bırakıyorum, kabarmıyor, tülenmiyor, hem yumuşacık hem akışkan oldu, zaten çamterebentinin yatıştırıcı özelliği de var uzatıcı etkisi de, diğerleri de besliyor, dökülmeleri önleyip hızlı uzamasını sağlıyor, kesinlikle tavsiye ederim. Ha bu arada da haftada bir sinameki, bemiks, bademyağı kürünü yapıyorum.bayanssulusmile
Canım demek sütte kaynatıyorsun. Hımm yarın diğer malzemeleri de alıp hazırlayim bari. Ayyy karanfilin kokusuna bayılırım. Karanfil karanfil koksun saçlarım. hihoyyyt
arada da bemıks ampul,bepanthen ampul,madem yagı ve sac bakım yagı(hazır aldım ıcınde bır suru yag var) karıstırıp sac dıplerıme suruyorum..pırıl pırıl yapıyor sacları..tavsıye ederım
Sağol canım verdiğin bilgiler için.Bu arada bemiks ampulle bepanthen ampulü aynı kürde mi kullanıyorsun?
evet tatlım karıstırıyorum hepsını
Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?
Üzüm çekirdegi yağı içeriğindeki E vitamini ve omega 6 kolesterol sağlığı açısından faydalıdır.
Üzüm çekirdegi yagı kızartma ve salatalarda da kullanılmaktadır. Yanma derecesi 250 derecedir. Zeytinyağının yanma sınırı ise 120 derecedir. Bu yüzden kızartma gibi yüksek dereceye ihtiyaç duyulan yemeklerde öncelikli olarak tercih edilmektedir.
1 yemek kaşığı yaklaşık 120 kcal dır. Ancak pişirme esnasında diğer yağlardan daha az kullanıldığı için kilosuna dikkat edenler açısından tercih nedeni olabilir.
Üzüm çekirdeği yağı cilt için koruyucu etkilerde bulunur. Değerli bir cilt bakım üründür. Üzüm çekirdeği yağının faydaları cilt kırışıklıklarını giderici ve cilt sarkmasını önleyicidir. Aromaterapi de masaj yağı olarak kullanılır.
Üzüm çekirdegi yagı masaj yağı olarak, saç vücut el dudak kremlerinde ve güneş yanığı ürünlerinde kullanılır.
Masaj olarak eklem ağrılarında kullanılması üzüm çekirdeği yağının bir diğer faydasıdır.
Saç dökülmesini önleyici etkisi vardır.
Üzüm çekirdeği yağı nasıl kullanılır?
Dahili olarak yemeklerde salatalarda kullanıldığı gibi, günde 1-2 çay kaşığı almak şeklinde de tüketilebilir.
Üzüm çekirdeği yağı kapsül olarak da satılmaktadır. Günde 1 kapsül alınır.
Harici olarak masaj yağı şeklinde kullanılır.
Üzüm çekirdeği yağı alırken katkı ve koruyucu madde içermeyen ürünleri tercih edin.
Üzüm çekirdek yağı ‘nın kokusu ve rengi, iklim koşulları, yetiştiği toprağın özelliğine ve kurutulma şartlarına göre farklılık gösterebilir.
--------------------------
ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞININ FAYDALARI
Üzüm çekirdeği yağı yaşlanma etkilerini geciktirir. Yaşlanma etkilerini geciktiren kozmetik kremlerinin temel ana maddesidir.
Düzenli olarak üzüm çekirdeği yağı tüketmek kalp-damar hastalıklarından sizi korur.
Üzüm çekirdeği yağı LDL Kolesterol ve Trigliserit seviyesini düşürür.
Üzüm çekirdeği yağı, Yüksek tansiyonu düşürür.
Ateroskleroz (damar sertleşmesi) riskini azaltır.
Üzüm çekirdeği yağı kalp rahatsızlığı ve felce karşı korumaya yardım eder.
Üzüm çekirdeği yağı her çeşit kanser riskiniz azaltır.
Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olur.
Tümörlerin büyümesini durdurmaya yardım eder.
Görüş kaybına neden olan maküler dejenerasyondan korur.
Üzüm çekirdeği yağı vücudu sigara içmenin verdiği zararlara karşı korur
Üzüm çekirdeği yağı masaj yapıldığında şişlikler ve ödem alerjilerin iyileştirici etkisi vardır
Varis bulunan cilde masaj yaparak haricen kullanılır
Üzüm çekirdeği yağı kılcal kan damarlarını genişlettiğinden dolayı beyne daha çok oksijen ve besin girmesini sağlar.
Kronik yorgunluğu giderir.
Dikkat eksikliğinde tavsiye edilir.
Masaj yağı olarak kullanıldığından cildin sıkılığını kaybetmesini önler.Kırışıklıkları minimize eder.
Yara izlerinin daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?