Ameliyat oldum!

İnşallah iyi olacağız. Sizin bir de ikinci ameliyat. Ne kadar yıpratıcı olmuştur sizin için. İnşallah bu son olur. Aynı doktora mi oldunuz? Tampon koymuyormus benim doktor. Sadece alçı var ust kisimda. Tampon olsaydı ne yapardım hiç bilmiyorum. Benim de şişlikler tıpkı sizinki gibi. Sabretmekten başka çare yok şuan. Umarım burnunuz bu defa istediğiniz gibi olur. Desteğiniz için coook teşekkür ederim.
Evet malesef iyi olacağının garantisi asla yok ben yıllar önce oldum birinciyi sonradan artık o görüntüye dayanamadım ikinciyi başka doktora oldum aynı doktora tekrar güvenmem söz konusu değildi inşallah bu sefer istediğim gibi bir sonuç alırım🙏🏻Çok yıpratıcı bir süreç yani kendinizi hazırlayın benim sorunlarım 9.ayda belli olmuştu mesela burun ameliyatı biraz zorlu bir süreç.rica ederim bir sorunuz olursa yazın bende aynı şeyleri yaşadım ikinci seferde yaşıyorum🥲mesela alçı çıkınca burun çok şiş gözükecek sakın üzülmeyin şimdiden diyorum.birde ağlamayın daha çok şişer gözler.

Tesekkur ederim. Biri beş yaşında diğeri 11 aylık. Çok büyük hata yaptım ben. Küçük cocuklular ve evde ayrı bir yardımcısı olmayanlar asla kalkışmasın böyle bir şeye. Bebeklerle çok çok zor. Çaresizlikten ağlar mı insan, iki gündür ne zaman normal bir insan gibi çocuklarıma bakacagim diye ağlıyorum. Ağladıkça burnum ve yüzüm daha da şişiyor, sistikce en ufak şey de kanama oluyor. Hayatımın hatasiydi şuan böyle bir ameliyat olmak.
Gececek,bekle biraz.11 aylık bebeğin olduğunu yazsaydın asla olma derdim ama dinlemezdin. Çocuğu kucağa alıp indirmek,emzirmek hepsi risk...Burnu korumak acısından da çok zor oluyor. Birde yaz burun surekli sisecek,gunesten koruman lazim,benim bu yazimda haram oldu.Agir kaldirmak,eğilmek hepsi problem. 1.aya doğru daha iyi olursun. Şuan vücutta şok olduğu icin ekstra pişman hissetmen normal. Bu ameliyat her türlü çile bir de kötü sonuç olursa,insan için agir yıkım oluyor.. Onca çile boşa gidiyor. Suan sekil onemsiz diyorsun ama sikinti cikarsa sekil psikolojik yikim olacak.Ben 2.ayima girecegim cocuguma halen rahat sarilamiyorum uzun surede kucaklamak,sarılmak rahat davranmak olmayacak...

Gri geçmis olsun.
Ben de merak ediyordum ne yaptın diye.
İnşallah sonucu istediğin gibi olur.

Kızlar bir şey sorucam

Piezzo ile normal cerrahi arasında fark nedir?

Hangi ameliyat daha iyi?

Piezzo da da normal cerrahideki gibi artan kıkırdak kirilan kemiğin arasına konup çatı kapatılıyor mu?

Somradan kıkırdak çıkması vs hangi ameliyatta daha riskli?

Gri geçmis olsun.

Kızlar bir şey sorucam

Hangi ameliyat daha iyi?

Piezzo da da normal cerrahideki gibi artan kıkırdak kirilan kemiğin arasına konup çatı kapatılıyor mu?

Hic alakası yok. Piezo sadece kemiği şekillendiren bir cihaz sadece hepsi bu. Burun ucuna müdahale edemez, kemik törpüleme ve kontrollü kesme için kullanılıyor. Piezo olsun,elektrikli testere olsun ya da kırıcı çekiç olsun ameliyatın başarısını etkilemez,basari doktorun tecrübesi ile olacak. Ona göre secim yapmayin..

Hic alakası yok. Piezo sadece kemiği şekillendiren bir cihaz sadece hepsi bu. Burun ucuna müdahale edemez, kemik törpüleme ve kontrollü kesme için kullanılıyor. Piezo olsun,elektrikli testere olsun ya da kırıcı çekiç olsun ameliyatın başarısını etkilemez,basari doktorun tecrübesi ile olacak. Ona göre secim yapmayin..
Arkadaşım piezzo ile oldu.
Doktor iyileşme süreci daha hızlı olur demiş.
Ağrısı az hatta yok gibiydi.
İnsanın kafası karışıyor ya.

FalcoJeanny FalcoJeanny kasdettigim şu.
Piezo ile sadece kemik ve kıkırdak torpuleniyor ise yetersiz kalmaz mi?
Kemiği kırıp içini doldurup çatıyı kapatmasi gerekmiyor mu?

Bu işlem normal cerrahide böyle .
Piezo da da mı aynı işlem uygulanır?
Kır,doldur,çatıyı kapat.

Arkadaşım piezzo ile oldu.
Doktor iyileşme süreci daha hızlı olur demiş.
Ağrısı az hatta yok gibiydi.
İnsanın kafası karışıyor ya.
Bende piezo oldum. Alakası yok ağrı aynı bence bir çok doktor bunu bana soyledi... kemigi daha kontrollü kırdığı için morarma olmaz belki ama şişme yapıyor.ben hiç morarmadım nokta kadar bile morarmadım. Benim kemik hump kırılmadı sadece torpulendi ve şiştim. Acı yok ama eziyeti aynı yani. Bende ameliyat öncesi piezo tekniği istedim ama gereksiz, başarıyı etkilemiyor. Bir çoğu piezo ile şekil veriyor zaten. Şekil guzel olsunda acisi eziyeti aşağı yukarı aynı tabi karar senin :)

FalcoJeanny FalcoJeanny kasdettigim şu.
Piezo ile sadece kemik ve kıkırdak torpuleniyor ise yetersiz kalmaz mi?
Kemiği kırıp içini doldurup çatıyı kapatmasi gerekmiyor mu?

Bu işlem normal cerrahide böyle .
Piezo da da mı aynı işlem uygulanır?
Kır,doldur,çatıyı kapat.
Her burnun kemiği kırılmaz ki benim kemiğim kırılmadı. Radiks yani burun köküm ellenmedi aynen duruyor. Sadece törpü yeten kemikler kirilmiyor,yani burnuna göre aslında doktorlar yorum yapacak. Piezo ile kemiği istediği kadar alabiliyor merak etmeyin,benimkisi minik törpülendi ama normal testere gibi her işlemi yapıyor kemiğe

Gececek,bekle biraz.11 aylık bebeğin olduğunu yazsaydın asla olma derdim ama dinlemezdin. Çocuğu kucağa alıp indirmek,emzirmek hepsi risk...Burnu korumak acısından da çok zor oluyor. Birde yaz burun surekli sisecek,gunesten koruman lazim,benim bu yazimda haram oldu.Agir kaldirmak,eğilmek hepsi problem. 1.aya doğru daha iyi olursun. Şuan vücutta şok olduğu icin ekstra pişman hissetmen normal. Bu ameliyat her türlü çile bir de kötü sonuç olursa,insan için agir yıkım oluyor.. Onca çile boşa gidiyor. Suan sekil onemsiz diyorsun ama sikinti cikarsa sekil psikolojik yikim olacak.Ben 2.ayima girecegim cocuguma halen rahat sarilamiyorum uzun surede kucaklamak,sarılmak rahat davranmak olmayacak...
Merhaba, diğer konulardaki yorumlarınızla da sizi bu konuda bilinçli gördüm. Ben de estetik olmak istiyorum. Sonucu kötü olur diye korkuyorum ama böyle de hiç mutlu değilim. Burnumda kemer yok sağ taraftan bakınca çok az var törpülenerek düzelir diye düşünüyorum. Burnumun ucu biraz düşük biraz da uzun gözüküyor düşük olduğu için sanırım. Delikte ise burnumun ortasındaki kemik minik eğri. En büyük korktum burun deliklerinde oluşacak asimetri. Nasıl bi öneride bulunursunuz her şeye açığım

Merhaba, diğer konulardaki yorumlarınızla da sizi bu konuda bilinçli gördüm. Ben de estetik olmak istiyorum. Sonucu kötü olur diye korkuyorum ama böyle de hiç mutlu değilim. Burnumda kemer yok sağ taraftan bakınca çok az var törpülenerek düzelir diye düşünüyorum. Burnumun ucu biraz düşük biraz da uzun gözüküyor düşük olduğu için sanırım. Delikte ise burnumun ortasındaki kemik minik eğri. En büyük korktum burun deliklerinde oluşacak asimetri. Nasıl bi öneride bulunursunuz her şeye açığım
Ozelden atabilirsin burnunu

Evet malesef iyi olacağının garantisi asla yok ben yıllar önce oldum birinciyi sonradan artık o görüntüye dayanamadım ikinciyi başka doktora oldum aynı doktora tekrar güvenmem söz konusu değildi inşallah bu sefer istediğim gibi bir sonuç alırım🙏🏻Çok yıpratıcı bir süreç yani kendinizi hazırlayın benim sorunlarım 9.ayda belli olmuştu mesela burun ameliyatı biraz zorlu bir süreç.rica ederim bir sorunuz olursa yazın bende aynı şeyleri yaşadım ikinci seferde yaşıyorum🥲mesela alçı çıkınca burun çok şiş gözükecek sakın üzülmeyin şimdiden diyorum.birde ağlamayın daha çok şişer gözler.
Aynı doktora ikinci kere olan çok arkadaş pişman oldu. Demek ki bir daha aynı doktora güvenmemek gerekiyor. Ben böyle bir durumda kalsam, ameliyatimi yapan doktor düzeltir çünkü o bu hale getirdi diye düşünür ve büyük bir hata yapardım büyük ihtimalle. İnşallah bu doktor iyi iş çıkarmıştır burnunuzda. Bu son burun ameliyatınız olur. Ya bu öyle ciddi bir ameliyat ki, bunu bir kere de en güzel şekilde yapıp o defteri kapatmaları gerekiyor. Çekilen fiziksel ve manevi acıyı düşününce, doktorların çok ama çok dikkatli olması lazım. Bilmiyorum, bu iş para basma işine cevrilmis bazı doktorlar tarafından. Bu kadar basit değilmiş bu iş. Dokuzuncu ayda ne gibi sorunlarınız çıktı ortaya? Altı ayda burun son şeklini alır biter gider sanıyordum. İkinci ameliyatınız olmasına rağmen, aynı zorlukları bir daha yaşamanıza rağmen, bir de moral veriyorsunuz, gerçekten teşekkür ederim. Alçı çıkınca sisler iner diye düşüneceğim ve ağlamak mümkün olduğunca yok.

Teşekkür ederim nilda, çocuğun olduğunu bilmiyordum. Evet henüz 11 aylık bir bebeğim var ve evet dinlemezdim, kafaya koyduk ya, illa olacak, ne acelesi vardiysa. Saydigin risklerin hepsini ilk günden birebir yaşıyorum, inşallah bunlar burnumda bozulmaya vs neden olmaz. Eşim de yarın gidiyor, ben ve çocuklar yalnızız. Yarın dördüncü günüm, umarım biraz düzelme olur da, kendime az da olsa güvenim gelir. Şuan sudan çıkmış balık gibi, çocuklarıma nasıl yeteceğimi düşünüyorum. Hala sarilamiyorsun demek... Gerçekten de bu ameliyat her türlü çile.

Gri geçmis olsun.

Kızlar bir şey sorucam

Hangi ameliyat daha iyi?

Teşekkür ederim sudem. İnşallah sonucu iyi olur. Hasarsız atlarım bu süreci.

Normal olduğunu bilmek iyi geldi korktum kesilmeyince. Bir kanattan ara ara damla gibi sızıntılar oluyor. Burnunun son hali nasıl, hala kalkık buluyor musun, takip edemedim buraları fazla. Benim şuan nasıl duruyor onu bile bilmiyorum. Daha doğrusu şekline özel olarak aynaya geçip bakmadim çünkü çok sis ve içimden de gelmiyor bakmak. Bir de bu süreç var. Kalkık mi inik mi kemer çıkar mı eşit mi olacak delikler. Şuan öyle bir haldeyim ki, alçı alınınca önceki gibi rahat nefes alayım ve göze batan bir şekil bozukluğu olmasın yeter diyorum. Benim gibi ameliyat diye tutturanlar denk gelip okursa lütfen ciddiye alsın. Bu keyfi bir ameliyat olmamalı. Ben bin pişmanım şuan daha iyi bir burnum olsun diye bu işlere kalkistigim için. İleride iyi ki der miyim bilmiyorum ama böyle olacağını bilseydim çocuklarımın en azından iyice büyümelerini beklerdim illa olacaksam. Çok ağladım bu yüzden davul gibi yüzüm şuan. Kendimi affedemiyorum çocuklarımı ihmal ettiğim için. Burnumun içi kan parçalarıyla dolu ve tam da gitmiyor sprey banyosu yapmama rağmen. Derdim neydi anlamadım ki. Psikolojim allak bullak oldu üç gündür.
Benim burnum sorunlu. Kemer var. Çöküklük ve eğrilik de var. Burnumun ucu yüzümün sağ tarafına doğru kayık ve doktor kabul etmiyor bile bunu. Ödem diyor her şeye. Kalkıklık da cabası. İstemediğim her şey var kısaca.

Ben size dedim, burnunuz zaten güzeldi. Riskler çok fazla, bir gıdım daha güzel olsun diye girişilecek bir iş değil. Umarım deformasyon çıkmaz. Ama yine de ağlamayın. Daha burnunuzu görmediniz bile. Hoşunuza gitmeyen şeyler görebilirsiniz bantlar vs çıkınca. Hazırlıklı olun. Bu psikolojiyle mahvolursunuz valla öyle bir şey olursa, benden söylemesi.

Keşke ilk haftaya dönebilsem diyorum ben şahsen çünkü burnumu görmüyordum ve güzel olacak diye düşünüyordum. Saatlerce aynaya bakıp burnumu incelemiyordum. Bir de o süreç var.

Benim burnum sorunlu. Kemer var. Çöküklük ve eğrilik de var. Burnumun ucu yüzümün sağ tarafına doğru kayık ve doktor kabul etmiyor bile bunu. Ödem diyor her şeye. Kalkıklık da cabası. İstemediğim her şey var kısaca.

Ben size dedim, burnunuz zaten güzeldi. Riskler çok fazla, bir gıdım daha güzel olsun diye girişilecek bir iş değil. Umarım deformasyon çıkmaz. Ama yine de ağlamayın. Daha burnunuzu görmediniz bile. Hoşunuza gitmeyen şeyler görebilirsiniz bantlar vs çıkınca. Hazırlıklı olun. Bu psikolojiyle mahvolursunuz valla öyle bir şey olursa, benden söylemesi.

Keşke ilk haftaya dönebilsem diyorum ben şahsen çünkü burnumu görmüyordum ve güzel olacak diye düşünüyordum. Saatlerce aynaya bakıp burnumu incelemiyordum. Bir de o süreç var.
Şans işi mi nedir ya?
O kadar emek verdin araştırdın en içine sinen doktora oldun.
Ödemdir inşallah da dediği gibi süreç bitince hayalindeki burun olur.

Peki diyelim ödem değil doktor revizyonu kabul ediyor mu?

Sana ne kadar süre verdi ödem iner diye?

Kızlar bir şey sorucam.
Ameliyat ücreti veriyor ya doktor.
Sonrasında atel,tampon vs onların ücretini kim karşılıyor?
Ameliyat ücretine hepsi dahil mi?
Ya da ameliyattan önce kan testleri vs?
Paket olarak mi ödeniyor?

Kızlar bir şey sorucam.
Ameliyat ücreti veriyor ya doktor.
Sonrasında atel,tampon vs onların ücretini kim karşılıyor?
Ameliyat ücretine hepsi dahil mi?
Ya da ameliyattan önce kan testleri vs?
Paket olarak mi ödeniyor?
Her şey dahil ödüyorsun. En azından benim öyleydi.

Şans işi mi nedir ya?
O kadar emek verdin araştırdın en içine sinen doktora oldun.
Ödemdir inşallah da dediği gibi süreç bitince hayalindeki burun olur.

Peki diyelim ödem değil doktor revizyonu kabul ediyor mu?

Sana ne kadar süre verdi ödem iner diye?
Ödemlerin inmesi konusunda sürecin kişiden kişiye değiştiğini ve 2 yıla kadar uzayabildiğini söyledi. Israrla ödem olduğunu söylediği ve daha erken olduğu için revizyonu konuşmadık.

Ödemlerin inmesi konusunda sürecin kişiden kişiye değiştiğini ve 2 yıla kadar uzayabildiğini söyledi. Israrla ödem olduğunu söylediği ve daha erken olduğu için revizyonu konuşmadık.
Sonuç istedin gibi olmazsa dava sürecine girer misin?
Ben inanıyorum ya seninki inşallah güzel olacak.

Önceden ameliyat olmuş en az bir kaç yıl kişilerin fikrini almak lazım.

Buraya da gelen sınırlı.

Sonuç istedin gibi olmazsa dava sürecine girer misin?
Ben inanıyorum ya seninki güzel olacak.
Sen çok araştırıp belki kafanı karıştırdın.

Önceden ameliyat olmuş en az bir kaç yıl kişilerin fikrini almak lazım.

Buraya da gelen sınırlı.
O davalardan pek bir şey çıkmıyor diye biliyorum. Muhtemelen başka bir doktora revizyon olmak için para biriktiririm.

Yok, bariz benim sorunlarım. Doktora da o kadar güvenmiyordum zaten. Hiçbir doktora öyle güvenmiyorum. Seçenekler sınırlı olduğu için birini seçmem gerekiyordu ve seçtim sadece.

Back
X