Ameliyat sonrası şişlikler ve ödem için bir çare!

Canım doktorun ne önerdi bilmiyorum ama ucunu bastırma sakın. Benim doktorum burun ucuna sakın bastırma bozarsın demişti. Ben krem sürdüğümde biraz masaj yapıyorum kremi yediriyorum hafif hafif :)
Gerçi bana masaj vermedi doktorum ama kesinlikle burun ucu konusunda uyarmıştı. Sen onu öğren çünkü önemli )

Canım doktorun doğru demiş yani hiç değilse benim sürecimi anlatmış :))
Burnunun içi yara ve dikiş dolu haliyle kabuk bağlayıp burnunu tıkıyor bununla alakalıdır Doktorun sıradaki kontrolde temizleyecektir eğer temizlemezse rica et. Çünkü sen temizlerken dikiş iplerine zarar verebilirsin (ben bu konuda vukuatlıyım zarar vermedim ama koparmıştım) o yüzden sende dikkat et mutlaka. Okyanus suyu fısfısını kullan bu seni grip oluyormuşsun gibi hissettirebilir. Gripten değil fısfıstan bunu da bil. Hasta gibi görme kendini. Sürekli yatma, uzun uzun yatarsan bu şişmene sebep olur. Kısa da olsa yürüyüş yap dışarıda. Özellikle hava serinken burnuna iyi gelecektir. Bir de alçın çıktıktan sonra doktorun duş alabilirskin dediğinde ( ki bunu takip et önemli) muhakkak duşun altında yıkan. Su burundaki ödemin inmesine yardımcı oluyor. Yüzünü yıkamamazlık etme. Çok fark ediyor.
İşte böyle arkadaşım. Daha yolun başındasın umarım şahane geçer her şey. Geçmiş olsun

yok ucuna degıl ıkı yanını sıkıyosun hanı burnu mandalla tutturur gıbı

yok ucuna degıl ıkı yanını sıkıyosun hanı burnu mandalla tutturur gıbı

işte bana sakın bu hareketi yapma demişti. Burun ucu, sırtı sıkılmaz demisti. Burnunun şeklini bozarsın diye tembih etmişti hatta aman diyim.
Böyle masaj yapar gibi krem yedirir gibi hareketler yaptım ben. Zaten masaj önermemişti bana ama kendisi burnuma masaj yaptında kesinlikle sıkmamıştı (kemik kontrolü için alçı sonrası ilk masajdaki bastırmasını demiyorum )

Son düzenleme:

yaa acaba ben de yanlış masajmı yapıyordum da bozuldu ama benim doktorum burun ucuna da masaj verdi yanlarda..ilk zamnlar daha güzeldi burnum yanlış masajmı yaptım diye düşünüyorum..bir doktorun dediği başkasınınkine uymuyor ki ...:2:

Katılıyorum canım bana ameliyat olan komşum yukarıdan tutup ucuna doğru bastırarak ineceksin demişti. Bende doktoruma kontrole gittiğimde masaj vermiyorsanız bu hareketi yapayım mı dedim. Kesin bir dille karşı geldi. Olur mu öyle şey. Burun ucunu bozarsın çok yapmak istiyorsan narin bir şekilde burun ucunu geriye yanlara burun kanatlarının arkasına doğru hafifçe iterek yap demişti. Bende yüzüme kremi yedirirken biraz oynamış oluyorum. Çok sert hareketlerden kaçının aman. Tabi doktorun dediğini dinlemekte yarar var. Ama başkaca yöntemler seçmeyin

bana doktor verdı ama,bazısına vermıyorlar kişisine goredır mutlaka,hatta yorulana kadar yap dedı..sonucda ıyıleşmesı ıcın hareket etmesı gerekır dıye verıyorlar sanırım

arkadaslar demek ki her burna göre değişiyor bu masaj ısı daha oncede dedığım gibi banada doktrum masaj vermedı ama ucunu büyük hısseedıyorum herkez ıner dıyo ama bana hıc ınecek gibi gelmiyor seklı bellı dıe sonucta bılmıorum karamsarda olmak ıstemıyorum ama ınss gecerr

canım hiç merak etme iniyo burun ucu :)) birkaç gün önce farkettim gerçi hala ödem var burun ucunda ama, geçen haftaya göre bile indi, hiç korkma

şişlıklerım hızla ınmeye başladı ama sureklı masaj yaptım ondan mı acaba ,bugun 18 gunum yenı foto ekledım,bıraz bakımsız fotolar malum yuzume pek dokunamıyorum ya

selamlar, bu ilk mesajim :)

1 hafta önce bugün, Dr. Naser Dadaşzade yaptı operasyonumu. Çok zor bir karardı benim için. Hem korkuyordum cesaret edemiyordum, hem de "ne gerek var ki, böyle de iyi sayılırım" diyordum.
Ama sağolsun eşim beni bir gazladı, pir gazladı. Naser beyle randevumdan 1 hafta sonrasına aldım ameliyat gününü :)
Ağrısız, sızısız bir hafta geçirdim. Çok da şişmedi yüzüm, buz maskesi uygulandığından mıdır; yoksa evelallah biraz dayanıklı olduğumdan mıdır bilemedim :) Bol bol yattım, eşime naz yaptım :)
Bugün alçım alındı. Kendimi "dikişler alınırken çok acıyacak asıl" diye hazırlamıştım. Unutmuşum yeni çok hassas burnumu göreceğimi. Soğuk terler döktüm, bayılacağım sandım bantlar yerleştirilirken...

Tüm istirahat dönemim boyunca sizleri okudum, meraklarımı giderdim. Hepinizi kalbimin en ücra köşelerinden tebrik ediyorum, hem çok cesaretlisiniz; hem de çok paylaşımcı.
Ben de anca cesaret ve fırsat bulabildim yazmaya, aranıza katılmaya; sizlerle beraber olmak çok eğlenceli ve bilgilendirici olacak :)

Bugün dikişlerin üzerine yapışıp çıkmak bilmeyen kurumuş pıhtılardan kurtulmak için, kantaron yağı aldım. Hem de deri yenileyici özelliği varmış, bir başlıkta okumuştum :) İlk uygulama sonrası bile pembiş pembiş oldu :)

çok uzattım ben konu başlığı da farklı ama neyse, ilk mesaj heyecanıma verin:)

o halde aramıza hoşgeldin :)))geçmiş olsun ...

o halde aramıza hoşgeldin :)))geçmiş olsun ...

benim 12. günüm şuan önden bakıldığında aşırı şiş duruyo en azından önden bakıldığında göz tırmalamayacak bir şekle ne zaman gelicek acaba

slm arkadaşlar günlerdir yorumlarınızı okuyorum,aranıza yeni katıldımbenimde bugün 7.günüm ameliyat olalı..ben devlet hastanesinde oldum (nefes alma problemim vardı)şükür 2.günden sonra morluklarım geçmeye başladı şimdi ise çok çok az....tamponlarım çıktı ama hala nefes alamıyorumalçım pazartesi çıkacak.sonucu çok merak ediyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…